Litere inlocuite cu asterixuri

Litere inlocuite cu asterixuri | Autor: try

Link direct la acest mesaj

De ce se substituie cu asterixuri literele p, u, l, a cand sunt in fac parte integranta dintr-un cuvant (cum ar fi de ex. verbul a mani****)? E oarecum enervant si practic iti atrage atentia la ceva ce de multe ori nici nu remarci. Cand scriem cuvantul manipualre, nimeni nu se gandeste la vreo prostie, dar dupa ce literele sunt inlocuite cu asterixuri, nu mai ai nici o sansa sa nu remarci ca acolo.
Inteleg perfect ratiunea pt care s-a creat regula asta, nici mie nu mi-ar conveni sa citesc injuraturile sau exprimarile colorate ale unora mai slobozi la gura, insa cand face parte integranta dintr-un cuvant, nu vad rostul. Nu exista posibilitatea sa se faca diferentierea intre cuvantul obscen de sine statator si situatiile cand literele respective sunt parte integranta dintr-un cuvant?

Multumesc anticipat!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns try spune:

Ei, acum am vazut ca mai exista doua subiecte similare pe prima pagina a capitolului asta.
Nu-i nevoie de raspunsuri. Doar ca-s inca un om care subscrie sa faceti modificare de rigoare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CriPOD spune:

Pai da, acum in loc sa le citim negru pe alb (o data la o suta cincizeci de mii de postari, de fapt, stai asa, aaaaa, never) le repetam zilnic in minte de cateva ori.

Eu una zic ca sunt cam "harasata" si abuzata de stelutele alea, pt ca eu nu vorbesc si nu gandesc murdar si uite, ma obligati voi sa iau aminte si rostesc in minte obsecenitati toata ziua.

Io zic ca-i cel putin silly... putin spus...

Common sense is not so common...[Voltaire]

Mom me  www.travelpod.com/members/_mqqm_" target="_blank">
#1     #2     #3  [-0.23]

Mergi la inceput