botezul in sine
Raspunsuri - Pagina 3
roli25 spune:
Kokorina, uite aici http://www.petale.ro/ro/ron/colectii/lumanari_botez_ceara/pagina1/ am gasit eu lumanare de ceara naturala. Dar, am mers la sediul lor ca sa imi aleg un aranjament floral pe gustul meu, caci cele de pe site mi s-au parut cam incarcate. Nu este necesar voal sau altceva. Eu am dus o panglica simpla pe care i-am rugat sa o lege ca o fundita.
Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc (9 iunie 2006)
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603790736786/" target="_blank">ANDREI
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603794082565/" target="_blank">MARC
www.flickr.com/photos/14037522@N04/2472556291/in/set-72157604930822343/" target="_blank">VACANTELE NOASTRE IN 4
BAIETII MEI IUBITI
antosit spune:
Citat: |
citat din mesajul lui danat Antosit nu esti zgarcita, se duc intr-adevar foarte multi bani cu ceremonii de acest fel, noi insa am ales sa nu ne mai gandim, asta e, ne-a facut placere sa fim nasi de botez, noi am sugerat de fapt ca am dori asta si Dumnezeu ne-a inlesnit acest lucru. Ca atare, am facut fatza cum ne-am priceput noi mai bine. Nu ne putem permite de ex sa dam 4-500 euro cadou la botez, cum am auzit ca 'se poarta" in multe cercuri...doar ca sa dea bine ca a dat nashu' Pina la urma si hainutele costa ceva, ca sunt 2-3 seturi si nu iei orice lucru ieftin pe care il gasesti. Cheltuielile se aduna, dar repet, noi ne-am scos asta din cap, ca daca ne gandeam ne cam apuca stressul ca ajunsesem la limita E drept, eu am facut cumparaturile pe parcursul mai multor luni, de cand am stiut ca vom boteza am inceput sa cumpar cate ceva si nu s-a simtit asa dur toata cheltuiala. Cat despre vinul foarte dulce cerut de la biserica, cred ca o fi preferat asa pt a-l folosi mai apoi la Impartasanie. Dana mama lu'Radu Stefan(Fecioras de 2003) "Prietenii sunt aceia care te iubesc chiar si atunci cand te cunosc" Hai la plimbare |
Danat ai dreptate!
Anto
"Cea mai mare iluzie este ca oamenii au limite!"
www.petitieonline.ro/petitie-p28651051.html" target="_blank">PETITIA NOASTRA - semneaza si tu!!
diuna spune:
Ma bucur ca am gasit postarile voastre, suntem nasi luna viitore si am cam ramas in urma cu "trand"ul...ca am mai botezat acum 16 ani si acum 9 ani...Cum trece timpul...
Ce bijuterii sa-i iau finutei? Mamica ei nu e de acord cu gauritul urechilor, deci nu-i iau cercei. Am vazut niste bratari pe manutele copiilor, banuiesc ca acelea sunt cadouri de la botez, nu? Sau cruciulita, cum e datina...?Voi cum ati procedat? Si vreau sa va mai cer parerea in privinta hainelor. Finii nostri nu mai locuiesc in Romania, ar fi cazul sa-i iau fetitei rochita din-aceea luuunga cum am vazut in filme...? Ce haine se mai poarta? Eu am gasit ceva seturi prin magazine, dar erau sau foarte scumpe, sau foarte turcesti.
Va multumesc pentru opinii.
Preotul ne-a zis ca nu e taxa fixa ptr botez, sa dam cat putem.Alta dilema.
roli25 spune:
Diuna, eu cand am cautat hainute pentru botez nu am luat seturi, pentru ca nu mi se par practice. Multe seturi nu au body, ci niste bluzite care li se ridica la spate. In plus, materialele nu mi s-au parut de calitate. Am cautat piese separate, gandindu-ma la cum imi imbrac copii sa le fie comod (body, costumas intreg, caciulita...in functie de sezon, daca a fost iarna i-am luat si combinezon gros). L primii 2 fini nu am stiut ca hainutele albe, au o semnificatie, insa la al-3lea fin am cautat hainute albe/crem).
Daca nu stau in Romania ar fi bine sa-i intrebi cum prefera sa-l imbraci pe bebe.
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603790736786/" target="_blank">ANDREI
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603794082565/" target="_blank">MARC
www.flickr.com/photos/14037522@N04/2472556291/in/set-72157604930822343/" target="_blank">VACANTELE NOASTRE IN 4
BAIETII MEI IUBITI
kokorina spune:
ROLLI....hainutele albe au o insemnatate????zii mai multe despre asta daca stii..si mersi frumos pt link.nu vreau sa par o enervanta... dar tot incarcate mi se par.si daca nu e necesar acel voal,am hotarat sa punem 2-3 floricele naturale si o panglica subtire,o fundita dar discreta..
DIUNA....daca vrei sa cumperi o bijuterie la finuta,si mamica ei nu e de acord cu cercelusi in ureche,ii poti lua un lantisor cu un pandativ cu ingerul pazitor.il poti sfinti la biserica dupa botezul in sine(ca tot asa e titlul topicului).aici e ceva normal ca la botez copilul sa primeasca acest lantisor cu ingerul pazitor.iar rochita aceea lunga de care vorbesti,este intr-adevar foarte frumoasa pt botez.eu as cumpara daca as boteza fetita.sa va fie de bine increstinarea!
ANTOSIT.....si eu m-am hotarat ca si tine.la o lumanare alba,si o panglica discreta,alaturi niste flori naturale,putine si nu prea voluminoase.cu vinul si mie mi s-a parut a preferinta....dar se poate sa fi cerut dulce pt impartasanie.
DANAT....bine ca m-ai lamurit cu impodobitul cu voal,ca am renuntat la el...insa am o intrebare.ce au mai special lumanarile din ceara adevarata decat celelalte?adica...cand spui ca asta a fost dorinta voastra de a avea acele lumanari,inseamna ca au ceva special nu?
ralualexandrei spune:
Eu botez maine lumanarea este simpla alba impodobita cu trandafiri
www.greenart.ro/images/Lumanari_mari/3200.jpg" target="_blank">o vedeti aici
Andra ,mamica lui Robert , a Mariei si a lui Eduard Ionutz album no1 album no2 albumul no3
ralualexandrei spune:
Despre haine tot separat le-am luat si le-am combinat cum am vrut si da albe pt ca mi se par mai frumoase asa.
Ceva ce nu a spus nimeni,invatati Crezul caci va trebui sa-l spuneti,sunt si preoti care va dau Cartea sa cititi insa sunt si unii care nu v-o dau.
Andra ,mamica lui Robert , a Mariei si a lui Eduard Ionutz album no1 album no2 albumul no3
danat spune:
Citat: |
citat din mesajul lui kokorina DANAT....bine ca m-ai lamurit cu impodobitul cu voal,ca am renuntat la el...insa am o intrebare.ce au mai special lumanarile din ceara adevarata decat celelalte?adica...cand spui ca asta a fost dorinta voastra de a avea acele lumanari,inseamna ca au ceva special nu? Pascal si Sophia www.youtube.com/watch?v=Zy3Izem5efM" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=Zy3Izem5efM fetelor, va rog din suflet sa va uitati la clipul asta. www.clipfish.de/player.php?videoid=MzY1MDN8Mg%3D%3D" target="_blank">http://www.clipfish.de/player.php?videoid=MzY1MDN8Mg%3D%3D |
kokorina referitor la luminarile de ceara, a fost asa: am vazut, inainte de cununia noastra, ca erau folosite mai mult de catre manastiri si biserici, de ex la nunta unor preoti, dascali, asa ceva. In plus, ne-au placut mult ca sunt simple-simple (de ex la nunta noastra, le-am vrut impodobite cu spice de grau si floricele de camp, cat mai naturale. Inafara de asta, am inteles ca rezista mai mult, fara a se deforma, nu se apleaca, nu se curbeaza de la caldura. Nu stiu cum simt altii, dar mie mi se pare ca ceva mai simplu te apropie mai mult de Dumnezeu. Nu are nici o logica, probabil, dar asa simt eu
Dana mama lu'Radu Stefan(Fecioras de 2003)
"Prietenii sunt aceia care te iubesc chiar si atunci cand te cunosc"
Hobby
danat spune:
Postez ca sa spun cum am avut noi ornata luminarea la cel mai recent botez, al unui baietel: am avut in cap ideea de prospetime, era si primavara, si totusi am vrut sa dau un pic de stil ornamentului, asa ca am ales cateva fire de "nasturei" verzui (nu stiu exact cum se numesc, dar am gasit pe net o poza aici, sunt rotunzi si au culoare verde crud deschis http://www.magnolia.ro/detaliuProdus.aspx?produs=352 - in poza sunt combinate cu trandafiri) si le-am combinat cu cateva fire de lisiantus (care au centrul florii exact nuanta de verzui a nastureilor - vezi aici cum arata http://www.floripentruea.ro/img/flowers/thumbs/normal/804_45af542c05e33.jpg) si a iesit ceva fresh si delicat, ca pt un pui nou-nascut .
Asta asa....ca idee...
Dana mama lu'Radu Stefan(Fecioras de 2003)
"Prietenii sunt aceia care te iubesc chiar si atunci cand te cunosc"
Hobby
roli25 spune:
Kokorina, albul este semnul puritatii si curateniei, asa cum este bebelusul proaspat botezat. Dar, dupa parerea mea trebuie tinut cont si de dorinta mamei. Eu am preferat sa intreb daca e ok sa-l imbrac in hainute albe. E drept, nu am gast complet albe, ci si crem, sau cu cate un model pe ici pe colo (de ex,costumasul de dedesubt avea si un maimutoi pe el.
Subscriu si eu la ceea ce ti-a spus Danat referitor la lumanarile de ceara naturala. La biserica se ard lumanari de ceara naturala. Nu stiu ce sa zic...asa am simit si eu...ca ma apropii mai mult de Dumnezeu. Dar pana la urma orice lumanare se sfinteste, deci e la fel de bine.
BAIETII MEI IUBITI