botezul in sine

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kokorina spune:

ANTOSIT......"m-ai lovit unde ma doare"....ma intereseaza si pe mine partea asta financiara.

Mergi la inceput

Citat:
Sunt zone ale tarii in care nu se face deloc, eu stiu persoane care nu au auzit de asta niciodata.

sant convinsa ca e doar un obicei...dar pe undeva fain.inca o ocazie de sarbatorit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns yramada spune:

Botezul se face joi,iar scosul din mir sambata.La preot se da 50 ron,la dascal 20 ron.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LoraG76 spune:

Botezul eu stiu ca se poate face si vinerea si sambata si duminica...noi am botezat sambata toti finii, dar am o colega care a botezat si duminica si tot de la ea stiu ca in Bucuresti, la o biserica de cartier, a dat in jur de 200-250 RON. Stiu ca la biserici "de renume" se da chiar mai mult. In alte orase stiu ca taxa e in jur de 150 RON. Noi atat am dat asta toamna.

Lora, mami de Iustina

(Niciodata sa nu spui niciodata!)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roli25 spune:

Botezul se poate face oricand, nu exista nici o restrictie religioasa.
Cu banii e mai delicat, ca in mod normal ar trebui sa dea fiecare cat considera, insa sunt anumiti preoti mai cu "simt material, care vor anumite sume. Eu am dat 1 milion in Bucuresti, PREOTULUI. MEntionez ca nu stiu cine DASCALUL.

Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc (9 iunie 2006)

www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603790736786/" target="_blank">ANDREI
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603794082565/" target="_blank">MARC
www.flickr.com/photos/14037522@N04/2472556291/in/set-72157604930822343/" target="_blank">VACANTELE NOASTRE IN 4
BAIETII MEI IUBITI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns antosit spune:

Eheeeee...
Multumesc fetelor pt. raspunsuri!
Sotul meu a fost ieri sa vorbeasca cu preotul pt. a programa botezul sambata si pt. "rezervare" i sa taiat "chitanta" pt. 100 Ron.Acum dilema este alta, daca deja ne-a taxat cu suma asta, cat sa mai dam dupa ...???

Anto
"Cea mai mare iluzie este ca oamenii au limite!"

www.petitieonline.ro/petitie-p28651051.html" target="_blank">PETITIA NOASTRA - semneaza si tu!!

Mergi la inceput

Citat:
Sotul meu a fost ieri sa vorbeasca cu preotul pt. a programa botezul sambata si pt. "rezervare" i sa taiat "chitanta" pt. 100 Ron.Acum dilema este alta, daca deja ne-a taxat cu suma asta, cat sa mai dam dupa ...???

deci asta e o taxa fixa...dupa,inseamna "spaga" nu?ei...spaga ma intereseaza...cat se da?ca taxele vrei nu vrei le platesti...ma refer la platile cu chitanta.buuuuunnnn....am rezolvat cumva,punem noi cap la cap...dar cum arata dom'le o lumanare de botez?cine poate sa puna o poza ceva?.am ami tras cu ochiul prin niste poze,mai vechi ce-i drept si vad ca lumanarea propriu zisa e in forma de spirala ca sa ma exprim asa si impodobita.aici lumanarile sant simple dar frumos incrustate porumbei,ingerasi,numele....in auriu,culori calde,cum doresti,dar e fina lumanrea,nu cu acel model de spirala.nu are asta importanta,m-am pierdut eu in amanunte,dar sincer ce-am vazut pana acum(ma refer la pozele mai vechiute de pe la botezuri),nu mi-au placut ornamnetele.nu-mi place acel voal,tül(nu stiu cum se scrie,dar asa se aude),material din jurul lumanarii...E NECESAR????? flori da,discrete,naturale....dar nu vreau cu acel material.semnifica ceva?daca da,o sa punem si noi,daca nu,pot renunta in principiu la acest accesoriu nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danat spune:

Kokorina si noi am botezat doi baietei, scumpi si dragalasi, si am invatat cate ceva inainte si in timpul evenimentelor
Cat despre intrebarea ta cu luminarea, nu cred ca are nici o importanta cum o decorezi, importanta e ea, luminarea in sine, care se aprinde in anumite momente si sta aprinsa pe parcurs ce are loc Sfinta Taina a Botezului.
Noi am preferat, de ex la nunta noastra, luminarile acelea simple de tot, din ceara adevarata, care se gasesc pe la manastiri, de culoare galben bej si in forma conica luuungi de cca 1 m. Asta a fost preferinta noastra. Din pacate pt botez nu am gasit atunci asa ceva si am ales ce era mai simplu acolo unde am ornat lumanarea.
cat despre costurile cu biserica, asa cum au spus si fetele mai sus, difera de la o parohie la alta, de exemplu in 2005 un botez ne-a costat la o biserica fara pretentii cam 3,5 mil (preotii si dascalul), iar in 2006 la o alta biserica (pe care am dorit-o noi, ca acolo ne-am casatorit si botezat si baietelul nostru) botezul celui de-al doilea finutz ne-a costat 6 mil (taxe cu chitanta) si nu am mai dat nimic pe linga cuiva, mi se parea si-asa destul si nici nu s-a pus in vreun fel problema de primit ceva in plus.
Inafara de costurile astea, bineinteles ca se cumpara hainute, pinza pt botez, prosop, un cadou pt finut si noi am dat si un plic cu niste bani la masa de la restaurant, dar nu am exagerat deloc, ca nu ne mai tineau curelele

Dana mama lu'Radu Stefan(Fecioras de 2003)

"Prietenii sunt aceia care te iubesc chiar si atunci cand te cunosc"

Hai la plimbare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns antosit spune:

KOKORINA nu stiu sa iti zic daca cei 100 de ron reprezinta a taxa fixa, pt ca peste 2 saptamani are botez cumnata mea si la ei in carier preotul ia luat taxa doar 10 Ron pe chitanta...
Acum nu vreau sa crede-ti ca sunt eu zgarcita dar ...100 mi sa parut cam piperat basca pe verso la chitanta am primit si completari cu ce sa aducem la biserica:" prosop, sapun, fasa, 1 sticla ulei si 1 sticla vin foarte dulce"..asta cu vinul ma dat pe spate pt. ca prea mi-a sunat a preferinta!!!

...despre lumanare, eu m-am hotarat la o una cat mai simpla: alba(nespiralata!, ca nici mie nu imi place) subtirica si impodobita cu transafiri si orhidee albe! Aaa ...si fara voal, doar o panglica de matase.

Anto
"Cea mai mare iluzie este ca oamenii au limite!"

www.petitieonline.ro/petitie-p28651051.html" target="_blank">PETITIA NOASTRA - semneaza si tu!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danat spune:

Antosit nu esti zgarcita, se duc intr-adevar foarte multi bani cu ceremonii de acest fel, noi insa am ales sa nu ne mai gandim, asta e, ne-a facut placere sa fim nasi de botez, noi am sugerat de fapt ca am dori asta si Dumnezeu ne-a inlesnit acest lucru.
Ca atare, am facut fatza cum ne-am priceput noi mai bine. Nu ne putem permite de ex sa dam 4-500 euro cadou la botez, cum am auzit ca 'se poarta" in multe cercuri...doar ca sa dea bine ca a dat nashu'
Pina la urma si hainutele costa ceva, ca sunt 2-3 seturi si nu iei orice lucru ieftin pe care il gasesti. Cheltuielile se aduna, dar repet, noi ne-am scos asta din cap, ca daca ne gandeam ne cam apuca stressul ca ajunsesem la limita E drept, eu am facut cumparaturile pe parcursul mai multor luni, de cand am stiut ca vom boteza am inceput sa cumpar cate ceva si nu s-a simtit asa dur toata cheltuiala.
Cat despre vinul foarte dulce cerut de la biserica, cred ca o fi preferat asa pt a-l folosi mai apoi la Impartasanie.

Dana mama lu'Radu Stefan(Fecioras de 2003)

"Prietenii sunt aceia care te iubesc chiar si atunci cand te cunosc"

Hai la plimbare

Mergi la inceput