Pepenasi de iulie-august 2008 (82)
Raspunsuri - Pagina 16
mcoca spune:
Ana, e delicioasa praji. Fac si eu o varianta. Foile la fel, dar fac o crema de gris, si numai la mijloc pun dulceatza (de caise) :). Si fara glazura.
Vicky si
Maya (27.06.2008)
Gini75 spune:
Noi am venit de-afara si acum ne facem siesta. Am dat-o pe Irina in leagan in parc si asa i-a placut ca a inceput sa planga cand am luat-o de-acolo.
E fascinata de copii, dar copii mai maricei decat ea, la bebelusi nu se uita.
Noptea trecuta, nu stiu cum s-a facut, dar a dormit de la 12 la 6. In timpul asta s-a trezit de 3 ori, dar a adormit la loc singura. In schimb de la 6 pana la 8 nu a mai dormit deloc.
Capri
. Nu stiu ce sa-ti zic cu somnul, ca si noi avem probleme, sa speram ca o sa treaca.
Gabriela, iau Elevit, la recomandarea doctorului. Am luat si dupa nastere vreo 2 luni si am reluat acum. Ai terminat examenele? Am vazut Irina tarancuta care a crescut mult si careia mamica ei ii ia mereu ceva mov.
Am vazut multe poze: Sebi in lighean, Alexandra bulinata, Raluca in valiza, Alexandru Ionut, dormind in scaunel, Xenia si prietena ei, Alex, tragandu-l pe tatai de pantaloni si alti pepenasi frumosi foc.
Diaruxule, tu nu pui niste poze cu al tau baiat cuceritor cu gene lungi?
Cristina
, sa treaca toate problemele.
Ana_a, suna bine reteta. O pui si pe cealalta, cand ai timp?
Anka, am uitat sa-ti zic multa bafta cu actele!
Oare ileanna se muta de nu mai scrie?

ankalaura spune:
Auzi joc pentru bebelus - sa bolborosesti cu un pai intr-un pahar cu apa. Ia sa se trezeasca mandra, ca asta facem azi toata ziua ![]()
Fetele - intrebare
CAT TIMP POT SA LAS LAPTELE FORMULA GATA PREPARAT?Adica, doar nu o sa il arunc dupa o ora nu? Il tin la frigi? Da' vreau sa imi ziceti cu explicatie cu tot, stiintific, ca dupa ureche stiu si eu ![]()
boticelina spune:
Ooka, scuipa in palmi, baga adresa pe PM si pregateste-te sa procesezi 500 de kile de lapte
Am gasit cheag!!! 
Monica si gargaritza
Nancy
"If you are unware of your choices, then you have none"
flo1980 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui ankalaura Auzi joc pentru bebelus - sa bolborosesti cu un pai intr-un pahar cu apa. Ia sa se trezeasca mandra, ca asta facem azi toata ziua Fetele - intrebare CAT TIMP POT SA LAS LAPTELE FORMULA GATA PREPARAT?Adica, doar nu o sa il arunc dupa o ora nu? Il tin la frigi? Da' vreau sa imi ziceti cu explicatie cu tot, stiintific, ca dupa ureche stiu si eu |
Eu il tin la frigider o ora, ca el mai face figuri la bibe, sau tre sa fie cu vreo 37 grade pe el, il accepta pana la urma,il iau il incalzesc si gata...ma fatzaie uneori , da asta e...
_
Mamy for 2 boys: un fulguletz si un pepenash!
ana_a spune:
PRAJITURA CU ANANAS
reteta pentru tava de aragaz:
2 cutii de ananas rondele
300 gr zahar
6 oua
150 gr faina
60 gr margarina topita sau ulei
1 praf de copt
coaja de lamaie
un pic de sare si zahar vanilat.
In tava, sau in alt vas se caramelizeaza 150 gr de zahar, se unge tava pana ajunge si pe pereti.
Galbenusul se freaca cu restul de zahar si cu margarina sau uleiul si prafurile pana se dizolva. Se bat albusurile spuma tare si se amensteca cu galbenusurile incet. Se adauga faina si coaja de lamaie rasa. Trebuie sa fie un aluat pufos si bine mestecat.
Se pun rondelele de ananas in tava cu zaharul ars, una langa alta, ce ramane se rupe si se amesteca printre rondele sa acopere toata tava.Se toarna aluatul peste ananas. Se tine la cuptor la foc mic vreo 20-30 de minute.Trebuie sa se desprinda marginile de pe tava.
Praful de copt se stinge cu lamaie.
Mai am o prajitura cu mere interesanta dar nu-i gasesc reteta, am sa o caut si o trec aici.Este foarte gustoasa si racoroasa.
Ana - mami de
Stefan si
Matei
Ne jucam si iar ne jucam!

ariadnabr spune:
Intru special azi sa ii urez iubitei mele Allegra drum bun si zbor lin
iar mamicii ei sa se intoarca cu zambetul pe buze si inima linistita 

Domnul sa va aiba in grija si sa va protejeze!! 
De asemenea, multumim fetelor care au intrebat de noi
suntem bine, Sonia a trecut usor peste virusel, cu Julia inca mai trag...
Pentru cine mai vrea sa ne vada, poze aici
O zi placuta sa aveti! 

--------------------------------------------------------------------------------------------------
Madalina mamica fericita de
Sonia si bebe Julia
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=73416c45ab38350f329596" target="_blank">Slideshow Sonia www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=733e6ffec10c82874e8219" target="_blank">Slideshow Julia
ooka spune:
salut
Boti
, bag pemeu si dupa ne confruntam produsele
baga si tu pm cu adresa sa trimet si io ceva
Ankalura, ar tb sa scrie pe cutie. La milumil parca 4 ore. Da ce faci, dezertezi?![]()
Ariadna, vazut poze cu donshoarele frumusele, frumoasa caciula are a mica, di unde?![]()
Ileanno, sa stii ca e de bun simt sa scrii macar un mesaj pi saptamana
, io nu mai am cui sa ma laud cu cit mananca purcica, si poate intri ca s'ar putea sa creasca inima dumitale ca a mea haleste putin mai nou![]()
mami de Sofi
turturica spune:
Salutari si de la noi, de cind ne-am intors din Ro sint din ce in ce mai ocupata, la servici se aglomereaza lucrurile, iar Mara mai nou nu ma scapa din ochi, cum dispar din raza ei vizuala cum incepe sa miorlaie. Vad ca si tecky se plinge de aceeasi pb, asa ca o fi o faza si asta.
Fie-mea a inceput sa se trezeasca noaptea mai des, adica mai nou se trezeste pe la 3 si 6 dimineata, n-a mai facut din astea de cind era micuta. Asa ca cred ca-i cazul sa incepem s-o diversificam.
Am ramas ultimele nediversificate? vio, voi cum stati la capitolul asta?
Simbata o sa-mi cumpar morcovi bio, borcanele si avocado, nu de alta, dar inca nu m-am hotarit cu ce sa incep
Moasa din sat zice sa-ncepem cu morcovi facuti piure, da' io-am citit pe site-ul ala de wholesomebaby sau cum io zice ca avocado e foarte bun ca prim element de diversificare, are o grama' de vitamine, gust fad cum le place bebelusilor la inceput, etc, etc. De-aia sint tentata sa-i dau avocado, da' acuma mi-s perplexa c-am citit ca-i la categoria fruct. De ce e fruct avocadoul asta? Ca nu-i dulce deloc. Noi il mincam cu placere si gol golut, asa ca sper sa-i placa si Marei.
Da' am o nelamurire: cu ce cantitate sa incep diversificarea? Cite lingurite sa-i dau la inceput?
Si intrebarea no 2: daca ii dau borcanel cum fac? Incalzesc borcanelul sau il dau asa la temperatura normala? Tre' sa tin in frigider borcanelele alea sau normal in bucatarie?
Hai ca-s varza la trebile astea, de ce nu poa' copchiii astia sa mince numa' lapte pin' la optspe ani? ![]()
Mami de Mara (19.08.2008)
ooka spune:
Turturico cere Mara sa fie diversificata vaz
ce'mi place mie ca voi aveti moasha in sat, noi nu avem![]()
eu borcanele le tin la frigider, da nu e musai.
La inceput ii dai citeva lingurite, ca poate ai bafta si vrea. Da opreste'te tu ca daca ii alergica sau ceva macar sa fie cantitatea mai mica. Vezi ca asta mica a ta, fiind alaptata, s'ar putea sa prefere papa mai calduta. Acu' faci si tu cum iti e mai comod. Eu nu am incalzit niciodata direct borcanul pentru ca nu ii dau niciodata numai din borcan. Io fac torocale
. Daca se obisnuieste la temperatura camerei io zic ca e de bine, ca macar e trambalare mai putina. Sa citesti pe fiecare borcan cit poti sa il tii ca difera de la firma la firma. Eu il tin maxim doua zile.
Mult succes si nu te descuraja. La mine pana acum s'a strambat la tot ce i'am dat fie ca a mancat doua lingurite fie ca a mancat 200g.
pupici la familion si spor la treburi
mami de Sofi