straina printre straini...

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Singura problema acolo ar fi situatia economica si politica, mai ales acum recent cu razboiul civil.Sa aveti mare grija de voi, veti avea protectie UN sau asemenea la vreo baza UN sau veti trai pe cont propriu printre localnici?

Altfel acasa e acolo unde e familia ta. O sa te obisnuiesti si sa fii departe de parinti.

Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)
A ticket to hell has never been funnier

"If God is willing to destroy evil but not able to do so, then he is not omnipotent/all-powerful.
If he is able to destroy evil but not willing to do so, then he is malevolent.
If he is both able and willing, then whence cometh evil?
If he is neither able nor willing, then why call him God?" - Epicurious

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delphin spune:

Of rucus...prima data poate fii si ultima, fereasca D-zeu! Sper sa-i poti proteja asa cum trebuie, pe ei pe tine, pe toti!
Despre conflicte...eu n-am vrut sa te sperii, dar cred ca stii si tu ce se intampla pe acolo...sunteti adulti si stiti ce faceti!
Copii se vor adapta, nici o grija, mai repede de cat crezi. sper sa poti sa-i dai la scoala, caci nu e chiar atat de simplu pe cat se pare. La scoala locala se vorbeste fr, dar mai mult limba de bastina, exista scoli private in fr, mai oneroase. eu aici plaesc de ustura ca sa merga copilul la scoala si sa socializeze cu fr. Dar numai scoala nu fac...si se mai si fura in clasa, caci sunt si bastinashi instariti la aceasta scoala.
Daca ai intrebari care te framanta, nu ezita, sunt prin zona. Pe langa malarie mai exista si paludism si febra galbena. Incearca sa fii la zi cu toate vaccinurile posibile pt. varsta lor. Am vazut ca sotul e farmacist, dar pana ajung comenzile acolooo, dureaza!
Cred ca febra galbena poti sa le faci la amandoi, intereseaza-te!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruscus spune:

m-am interesat de vaccinele pe care trebuie sa le facem, in legatura cu scoala, daca la scoala nu se prea invata tu ce solutie ai gasit pt ca copilul tau sa fie la un nivel mai bun?
stiu ca e periculoasa malaria dar daca iti dai seama la timp scapi ami usor
in legatura cu stabilitatea politica, deocamdata e bine, acolo de obicei sunt probleme in preasma alegerilor, anul trecut au fost alegeri si nu au fost probleme
noi mergem in congo brazza nu in republica dem. congo, acolo sunt probleme, unde mergem noi ultimul razboi civil a fost prin ani 90 de atunci e bine, dar in africa din punctul asta de vedere trebuie sa fii tot timpul in garda
noi o sa locuim in point noire, primul oras dupa capitala, e port la oceanul atlantic,
acolo stiu exact de o doanma romanca, locuieste acolo de foarte multi ani, in rest nu prea cred ca sunt romani, dar este o mica comunitate de localnici care au facut studii in romania si care mai vorbesc romaneste
delphin iti multumesc mult pt sfaturi, voi mai reveni daca am intrebari, sa nu razi de mine daca intrebarile sunt mai stupide
numai bine
doamne ajuta

Mergi la inceput

ruscus, ma bucur ca nu mergi in rep. dem. congo...sicer. Ce am vazut zilele astea la tv nu doresc nici celui mai crunt om de pe pamant, mi ales ca ai fetitza si mai ales ca tu esti alba. Nu vreau sa te sperii.
Ca al meu copil sa aiba un nivel bun, am lucrat cu el acasa. am cumparat carti de varsta lui si chiar mai inaintate si am lucrat. Nu trebuie fortzat de loc. Eu am noroc ca el e doritor si ii place scoala
La 5 ani jumate citeshte si scrie in fr. Nu foarte corect, dar sunt multzumita.
Nu ezita sa ma intrebi orice-ti trece prin cap.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dulcetica spune:

Ruscus ,dar e chiar neaparat sa plecati acolo?Lumea vrea sa emigreze de acolo si voi invers?
Eu am fost colega de facultate cu Victor Yla ,banui ca sotul tau il cunoaste,care a ramas aici. Cred ca nu e intimplator acest lucru!Dupa cite imi amintesc eu, el era casatorit acolo si totusi a optat sa ramina aici.Poate mai meditati!Eu votez contra.

Mergi la inceput

dulcetica fara sa fiu rautacioasa sunt satula de oameni care "voteaza contra" nu am spus daca sa merg sau nu ci eram curioasa cum s-au adaptat cei care sunt departe de locurile natale
vreau sa merg acolo pt ca visez la africa inainte sa imi cunosc sotul, pt ca aici el nu a reusit si pt ca vreau un loc al nostru, daca nu e acolo macar o sa avem o aventura frumoasa sper, si ceea ce eu consider o viata buna pe alti probabil ar soca si chiar si in tarile cele mai sarace sunt oameni care o duc foarte bine la fel cum in tarile bogate sunt oameni care o duc foarte rau

si eu m-am gandit sa fac lectii acasa cu baiatul dar de la o anumita clasa nu stiu daca ma mai descurc, mai ales la matematica

am luat bilete de avion, suntem pe ultima suta de metri, pe 4 martie cu ajutorul lui dumnezeu vom fi in brazzaville, dar am niste emoti, e prima data cand zburam cu avionul, sper sa fie bine, copii sunt foarte nerabdatori, mai ales baiatul azi a vrut sa isi pregateasca bagajele, pt ei cred ca mai mult o excursie

doamne ajuta

pt toti indragostiti iubitiva mult, si dati si la altii

Mergi la inceput

delphin stiu ca fiecare tara e diferita, dar vreau sa te intreb ce nu ai gasit pe acolo si iti trebuie sau ai gasit cu mare greu, nu ma refer la mancare, tu imi ziceai sa imi fac o trusa medicala, ce altceva poti sa imi recomanzi sa iau cu mine
cu alte cuvinte sunt de toate pentru toti? sau....

numai bine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellej spune:

Citat:
citat din mesajul lui ruscus

delphin stiu ca fiecare tara e diferita, dar vreau sa te intreb ce nu ai gasit pe acolo si iti trebuie sau ai gasit cu mare greu, nu ma refer la mancare, tu imi ziceai sa imi fac o trusa medicala, ce altceva poti sa imi recomanzi sa iau cu mine
cu alte cuvinte sunt de toate pentru toti? sau....

numai bine

c'est nous
florina, mamica lui thierry si dara

Cunosc pe cineva, o frantuzoaica, sta in Abidjan (sotul ei e de acolo) si are 5 copii. Spunea ca orice bolnav trebuie sa depuna garantie o suma foarte mare, altfel nu e primit in spital. De asta poate iti recomanda delphin sa iei medicamente.

Drum bun!

Mare e gradina lui Dumnezeu si multe animale sunt in ea :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dulcetica spune:

Ruscus,eu va doresc mult succes si toate cele bune!Stiind cum e acolo din poze si descrieri,ca o persoana absolut neutra,n-am vrut decit sa-ti spun parerea mea.Sigur ca poti sa o ignori.
Daca vrei sa vorbesti cu Victor ,cumva,o sa caut numarul lui de tel.

Mergi la inceput

ruscus, deja uita tot..aadica incearca sa uiti tot in legutura cu mancarea...nu ve-i gasi mare lucru din ce cunosti, va trebui sa te obisnuiesti sa mananci local...sigur sotul va va ajuta. Va fii mai usor si pt. cumparaturi...sa iei creme de soare pt. copii, acolo sunt scumpe, produse cosmetice ce folosesti tu in general, tot pt. inceput, pana te obisnuiesti cu ce e acolo...
Aici sunt de toate...daca pot spune asa, dar extrem de scumpe si nu ai de unde sa alegi. Haine pt. copii, ia cat sa poti sa folosesti cam un an, pana va aranjati cat de cat financiar.
Nu uita saruri de deshidratare si medicamente pt. diaree.
Si capul sus...cum sunt copii aici, asa vor creste si ai tai. Trebuie doar sa fiti in securitate.
Specia umana are o putere de adaptabilitate...de neconceput. Lasa--ti timp si sa nu traiesti in trecut...cum ca in Ro era asa si pe dincolo. Uita si lasa-te sa te amesteci cu ei.Pastreaza-ti educatia primita...fii deschisa, dar apara-ti si "al taul".

Mergi la inceput