Ce fel de apa pt. fierul de calcat ?
Mi-am luat fier de calcat si am alta dilema : ce fel de apa folositi ? Am cumparat si apa demineralizata dar pe carticica scrie sa nu folosim apa dedurizata si ca se poate folosi apa de la robinet ! Nu se depune mult calcar ???
crismar
Raspunsuri
GeorgetaR spune:
Eu am mai zis pe undeva pe-aici, folosesc apa distilata si e OK, am fierul de cativa ani buni (cred ca vreo 6-7) si n-am avut probleme cu el.
"In cresterea copiilor, cheltuieste cu ei jumatate din banii pe care ii
cheltuiesti acum si de doua ori mai mult timp." - Autor necunoscut
POZUTE
danat spune:
Apa de la robinet depune piatra in timp si nu se va mai putea folosi stropitoarea fierului de calcat.
Noi folosim de ceva timp numai distilata si e perfecta.
Dana mama lu'Radu Stefan(Fecioras de 2003)
"Prietenii sunt aceia care te iubesc chiar si atunci cand te cunosc"
Hai la plimbare
ingridnen spune:
eu folosesc numai apa de la robinet... e drept ca nu am calcat cu un fier mai mult de 2-3 ani... se ardea talpa pana sa se depuna calcar :))
De fapt recomandabila ar fi apa dedurizata (stiu de la fabrica de confectii unde lucra sotul), cea care se foloseste la centrale de abur... dar de unde asa ceva ?
Ingrid si Cristi 5 ani si 10 luni
ingridnen spune:
Nu, apa distilata nu este acelasi lucru cu cea demineralizata (dedurizata).
In apa distilata gasesti toate mineralele (= calcar).
Stiu asta ca am lucrat vreo 3 ani la o firma germana care vindea utilaje pt. industria usoara... mese de calcat etc...
Ingrid si Cristi 5 ani si 11 luni
laura72 spune:
ehei cand stateam la mama la casa fol apa de ploaie,care e super.aveam o galeata spleciala si atunci cand ploua tare si se curata acoperisul o umpleam,apoi in sticle de plastic.o lasam si un pic la decantat.la tara unde e o apa ff dura si nu poti spala decat turnand otet in apa(altfel se imbranzeste cand adaugi detergent/sapun)majoritatea oamenilor au gropi cimentuite si acoperite in care se aduna apa de ploaie . asa ca daca stati la casa faceti economie si aveti o apa de f buna calitate pt fierul de calcat.de asemeni f buna pt udat florile.