Ce fel de apa pt. fierul de calcat ?

Ce fel de apa pt. fierul de calcat ? | Autor: crismac

Link direct la acest mesaj

Mi-am luat fier de calcat si am alta dilema : ce fel de apa folositi ? Am cumparat si apa demineralizata dar pe carticica scrie sa nu folosim apa dedurizata si ca se poate folosi apa de la robinet ! Nu se depune mult calcar ???

crismar

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns GeorgetaR spune:

Eu am mai zis pe undeva pe-aici, folosesc apa distilata si e OK, am fierul de cativa ani buni (cred ca vreo 6-7) si n-am avut probleme cu el.

"In cresterea copiilor, cheltuieste cu ei jumatate din banii pe care ii
cheltuiesti acum si de doua ori mai mult timp." - Autor necunoscut
POZUTE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danat spune:

Apa de la robinet depune piatra in timp si nu se va mai putea folosi stropitoarea fierului de calcat.
Noi folosim de ceva timp numai distilata si e perfecta.

Dana mama lu'Radu Stefan(Fecioras de 2003)

"Prietenii sunt aceia care te iubesc chiar si atunci cand te cunosc"

Hai la plimbare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NicoletaB spune:

apa distilata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingridnen spune:

eu folosesc numai apa de la robinet... e drept ca nu am calcat cu un fier mai mult de 2-3 ani... se ardea talpa pana sa se depuna calcar :))

De fapt recomandabila ar fi apa dedurizata (stiu de la fabrica de confectii unde lucra sotul), cea care se foloseste la centrale de abur... dar de unde asa ceva ?

Ingrid si Cristi 5 ani si 10 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crismac spune:

Apa distilata si apa demineralizata sunt una si aceeasi apa ???

crismar

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingridnen spune:

Nu, apa distilata nu este acelasi lucru cu cea demineralizata (dedurizata).
In apa distilata gasesti toate mineralele (= calcar).
Stiu asta ca am lucrat vreo 3 ani la o firma germana care vindea utilaje pt. industria usoara... mese de calcat etc...

Ingrid si Cristi 5 ani si 11 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura72 spune:

ehei cand stateam la mama la casa fol apa de ploaie,care e super.aveam o galeata spleciala si atunci cand ploua tare si se curata acoperisul o umpleam,apoi in sticle de plastic.o lasam si un pic la decantat.la tara unde e o apa ff dura si nu poti spala decat turnand otet in apa(altfel se imbranzeste cand adaugi detergent/sapun)majoritatea oamenilor au gropi cimentuite si acoperite in care se aduna apa de ploaie . asa ca daca stati la casa faceti economie si aveti o apa de f buna calitate pt fierul de calcat.de asemeni f buna pt udat florile.

Mergi la inceput