34 praline belgiene

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns miri_mik spune:

madi draga, cu toata ca e greu, nu e capatul lumii! si ardeiash a zis-o bine de data asta: culpabilizarea nu-ti aduce nik bun! nici nu-ti rezolva problema! nu esti medic! cand ai simtit ca ceva nu e in regula, ai cerut sfatul celor scoliti, care nici ei n-au stiut cum sa te ajute. de unde deducem ca suntem oameni si eroarea e umana. dar eu zic sa nu panichezi si nici sa nu generalizezi, si nici sa vezi musai o catastrofa in toate episoadele de boala ale lui dominique. vorba lui nora, si a lui ardeiash, odata identificata problema, se gasesc solutii. un alergolog v-ar putea indrepta pe calea cea buna. si cu toate astea... nu sunt convinsa ca alergia asta e batuta in cuie. daca tot ati facut atatea demersuri, eu una as mai cere repetarea analizelor. stiu ca toate ti se par ca se leaga, ca toate se imbina, dar de multe ori este cum vrei noi sa vedem lucrurile si nu exact cum sunt ele...
concluzia mea: nu dispera, nu culpabiliza, nu generaliza. treci peste soc, si vezi ori un homeopat, ori un alergolog care te poate sfatui.
in paranteza, acu inteleg io de ce nu dadeam de tine azi. imi da intr-una ocupat pe fix. pe mobil n-am incercat pen'ca daca esti acasa si esti disponibila raspunzi pe fix. dar io credeam ca vb la tel...

miri_mik mami de bruno (28.02.2006) si de bebe sacha (08.01.2008)
Povestea pseudo-nasterii
Povestea nasterii

http://m3.lilypie.com/qNubp1.png
http://b1.lilypie.com/0ymBp1.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bepii spune:

Madi, intr-adevar e mare problema cu alergiile astea si daca luam partea buna a lucrurilor e bine ca ati descoperit-o. Partea rea este ca odata ce-ati aflat la ce este fata alergica trebuie sa privezi copilul de multe alimente mai ales laptele care e baza la atatea dulciuri dorite de copii. Exista si o veste buna si anume alergiile se pot vindeca 80% din cazuri.
Eu sunt unul dintre ele, am capatat alergiile la acarieni, flori, polen, mucegai, unele mirosuri de rashini si altele cand aveam peste 40 ani. La varsta asta sansele de vindecare sunt mai mici dar am urmat o parte din tratament in tara, apoi am venit aici si am inceput altul. Tocmai ce l-am terminat, a durat 4 ani dar pot spune ca sunt vindecata cam 80%. Vreau sa-ti spun ca in tara eram astmatica, noptile imi erau un cosmar ca nu puteam respira, spray-ul era vesnic langa perna ca fara el nu se putea. Si iata-ma-s vindecata. In cazul lui Domi, sunt sigura ca se va vindeca ca este doar un copil. Trebuie doar sa gasiti doctorul potrivit si dupa mine cel mai bine ar fi sa fie un dr.alergolog.
Exista asternuturi speciale antialergene, sprayuri pe care trebuie sa le pulverizezi in casa pt a diminua acarienii, primavara cand aerul e plin de polen sa ti fata mai mult in casa si cate si mai cate. Toate sfaturile le vei primi de la doctori.
Biata Domi, a suferit atata timp fara sa descoperiti adevaratul motiv. Inteleg ce-i in sufletul tau de mama. Dar fruntea sus, se va rezolva, toate au un leac. Trebuie doar sa fi optimista.
Ii doresc lui Domi sa se insanatoseasca cat de repede, voua putere si rabdare si s-auzim numai de bine.
Pupici multi la fata frumoasa dar si super-mamicii ei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanademunck spune:

Si zic si io de data asta ca la astea ma pricep.....incompetentza anumitor medici este de nedescris, pana acum ceva vreme am dat din cap si faceam ca ei, da domn doftor desigur domn doftor........;pana erau sa mi-o coaca ca lumea, daca nu facusem naibii doi ani de anatomie in faculate sa mai stiu cum sta treaba ma programasera cretinii la al treilea in vitro eu cu chsit endometrizic si endometrioza ca pe astia de la jette ii doare-n basca cata vreme intra nabun-n cont.MA bon pot zice ca m-am salvat singura de la o situatie nasoala, mi-a crescut respectulm si increderea in mine si am capatat curaj sa intreb sa chestionez sa investighez chiar si ce zice un medic pt ca medicina nu este o stiintza exacta .
Madi, cauta mai multe opinii de la mai multi doctori, nu te duce cu sacul la pomul laudat, unul care are sute de pacienti si-l doare in cot de dosarul tau. Sunt copii care de la nastere sunt diagnosticati cu intolerabilitate la proteinele din lacte, si din fericire chiar si un astfel de diagnostic nu inseamna automat ca este o forma severa. Din ce am invatzat eu stiu ca sunt cateva alternative una bazata pe hidrolizate alta pe antihistaminice si/sau epinefrina. De obicei dupa 3-4 ani dispare sau se diminua daca se tine dieta (evitarea oricaror produse ce tine de proteina lactata). Eu soya nu ti-as recomanda-o mi se pare ca este un cutit cu doua taisuri soia asta
referitor la acarieni, stiu ca am vazut o data un documentar facut pe baza unei cercetari de la harvard de cei de la bbc despre copii cu alergii severe la acarieni. Erau copii cu alergii severe, aratau zece din ei din care 3 erau conectati la aparatul de respirat, bagau medicamente la greu. Bon, pe scurt mamele au fost obligate ca timp de 2 luni sa urmeze un program stict respectiv(este un program fizic destul de greu ): in fiecare dimineatza asternuturile pe geam o data la 3 zile spalate, salteaua in fiecare zi aspirata, da aspirata sanatos, perna aspirata, covorul absolut tot daca nu il poti arunca, covoarele stranse (covoarele nu sunt bune in camera unui copil cu alergii la acarieni) In seara asta nu am timp dar aml sa vad maine daca gasesc ceva depsre documentarul sta pe net sa il vezi si tu. Bon ideea este ca la sf celor 2 luni toti copilasi prezentau imbunatatiri ale starii de sanatate. Deci eu as zice cumpara una spirator nou pe care sa il folosesti numai pt asta, lasa aerul in casa si iesi cu ea mult in aer!
pusici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nora spune:

Madi iubita, eu am o prietena foarte buna (o frantuzoaica cu un suflet extraordinar si o iubesc ca pe sora mea!) care are doi baieti (9 si 13 ani) care sunt alergici la diverse chestii (am ezitat ce timp sa folosesc pentru ca nu stiu daca mai au inca aceste alergii, pentru ca tratamentele pe care le-au urmat au dat rezultate foarte bune).

Ei, dar ce vreu de fapt sa spun e ca pot s-o intreb de doctorul care s-a ocupat de ei si daca il recomanda si chestii d-astea. Daca vrei, te pot pune in contact direct cu Martine, iubita mea, si sa-ti povesteasca ea mai in detaliu. Vorbeste franceza si engleza. Cu romana a ramas ca se mai gandeste, eu i-am zis ca n-are nevoie.

Nu ma mai lungesc, daca te pot ajuta, sa-mi spui. In rest, fetele au fost minunate si ti-au scris asa de frumos!!!

Te pup tare si fruntea sus, viata e minunata, nu-ti pierder fiind suparata! Gandeste-te ce sansa ai sa fii in Belgia unde, cel putin medical, ai atatea posibilitati! Restul sunt detalii, o sa vezi tu cand intri in paine si incepi lupta cu alergii, tratamente, samd, ca va obisnuiti cu totii. Si copila la fel cand mai creste. Spun asta pentru ca am vazut-o pe Martine si si pe Eric (fiul cel mic si amicul lui Andrei).

Pup, pup, curaj!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nora spune:

Mirikule, mami, ce frumos ai scris, mah!

Ma bucur mult ca totul a iesit asa de bine1 Nici nu se putea altfel, la cat suflet ai pus!

Am vazut si eu pozele, wow! Toate ca toate, dar asa-s de frumosi copiii mah!!! M-am indragostit de rochita si fetisoara de ingeras a Mariucai, de cei 4 ochisori romano-japonezi de Reina si Alex, de parul negru ca abanosul a lui Dominique-Georgica (apropos, Madi, tu ce-ai facut la copchilul asta ca-i toata tac-su), de Eric cel mic, de Bruno cravatasoul, seriosul si buclatosul, Sacha umflatel Miricel, Yannis lipit de mami si Luca aproape lipit, Sonica bulinica si ma iertati i-am mai uitat ca tare erau multi!!! Si inca niste mutrisoare necunoscute mie

Andrei si Victor s-au distrat de minune si au avut partener de nadejde in Monica (care era rujata, mah!) si s-au bucurat de mor dor urechile de baloanele mari facute mingi Yo-Yo.

Mirik, zici ca-i de miere berbatu meu? Ca tocmai ne certaram si nu-mi mai place de 'mnealui!

Bepii, numar orele! Eu cred ca vin dupa pranz ora 1 cu Miha cea draguta!

Oanatje, pasare rara, mi-e dor de tine, mai!!! Pup!

Muuuah la toata cutia!

Mergi la inceput

Da Madi, fetele zic bine, trebuie mai multi doctori consultati si daca se confirma ca intr-adevar este alergica si la ce anume, atunci o sa urmezi sfaturile date de ei. Asa, fiecare dintre noi are punctul lui de vedere mai mult sau mai putin valabil.
Evident sunt cazuri si cazuri, eu am dat ca exemplu cazul meu, si sunt aproape vindecata, insa intre mine si Domi este o diferenta enorma de ani deci si abordarea in tratarea ei va fi probabil alta.
Doctorul care m-a tratat pe mine este generalist dar e unul f bun si am incredere in el. El mi-a dat exemple de pacienti de toate varstele care s-au vindecat 100% in special copii. Dureaza intre 2 - 4 ani si este relativ usor. Deci nu trebuie sa-ti faci probleme in legatura cu tratarea. Important e sa fie diagnosticata corect.
Nora are dreptate cand zice ca aici din punct de vedere medical ai mult mai multe sanse.
O sa fie bine, ai sa vezi.
Nora, si eu numar orele. Abia va astept. Cum te mai simti, esti mai bine?
Hai ca ma duc la somn.
Va pup pe toate pralinele si va doresc sa fiti sanatoase si implinite.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Antoanela23 spune:

Neata fete dragi,

Va doresc si eu o primavara frumoasa, cu mult soare si bucurii nenumarate.

Mady, iubita, nu te mai culpabiliza, in primul rand doctorul pediatru trebuia sa ridice niste semne de intrebare. E tare dificil cu alergiile astea, dar important e ca acum ati descoperit problema si cu un tratament corect Marie va fi mult mai bine. Copiii se vindeca mai repede si mai usor decat adultii, hai, curaj.

Pup toata cutiutza,

Poze noi
Sonia la Un An!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miri_mik spune:

buna de dimineata!

savurez o cafea rece, cu inghitiri mici, cu gust de nisip de moara...
dar viata e asa de frumoasa de la 6 dimineata!
sunt singura cu ai mei banditi.
de unul am scapat, e la scoala.
celalat, mucit nevoie mare, s-a cerut in pat dupa ce mi-a intors casa cu susu-n jos, si pe diagonale. ce stie sa faca ghemotocul asta de om... aveam planuri mari pe azi, dar cu muci in nas...ne asteptam la smiorcaieli. un pic un pic tot il scot cu nasu'n drum:)
m-am urcat pe cantar sa vaz daca noaptea mea de chin a dat rezultate. sunt mai naucita ca ieri:) ca nu mai stiu cat cantaresc, dar daca ma uit in oglinda sunt tot atata cat ma vad de cand ma vad:)
n-are a face...
cafeaua rece cu inghitituri mici devine balsam si impachetare cu miere in asteptarea tratamentului de joi.
eu am sa prestez dimineata, dupa ce depozitez copilul la scoala - asta daca tania e treaza pe la 9-9juma. vin sa iau pulsul din vreme, sa ma bucur de aroma de cafea calda, la ibric, cum numai tania stie sa faca:)
al naibii ce bine e sa fii acasa, in "vacanta". desi ma scurtcircuiteaza asa cate un gand metalic ca poate zbor de la lucru cu atata stat acasa, desi e dreptul meu.
lasa, sa vedem focul, s-poi ne facem griji pentru fum.
pana una alta, ascult radio contact si ma cred 5 ani mai tanara, pe vremea cand veneam io la beljica si ma plictiseama toata ziua in casa:))))

miri_mik mami de bruno (28.02.2006) si de bebe sacha (08.01.2008)
Povestea pseudo-nasterii
Povestea nasterii

http://m3.lilypie.com/qNubp1.png
http://b1.lilypie.com/0ymBp1.png

Mergi la inceput

Miri, intre 9 - 9.30 e ok.
Fete, voi care - cum veniti?
Cine mai are nevoie de adresa mea?
Sa nu mancati acasa ca o sa gatesc ceva special pt voi toate.
Va pup, noapte buna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmita_baby spune:

Eu am nevoie de adresa ta, mi-o daaaaaaaaaaiii?

Mello motanelul iubit

Mergi la inceput