de ce fug barbatii de casatorie?
Raspunsuri - Pagina 8
Marox spune:
Nu prea mai stiu care-i situatia imobiliara in Romānia, poate ca sint tot mai multi tineri care nu mai stau cu parintii desi sint celibatari. Cred ca si asta e un motiv pt care s-a dezvoltat asa de mult concubinajul in vest, tinerii sint obisnuiti sa se intretina singuri de la virste mai fragede. Adica la 20 ani locuieste cu prietenul/a, nimeni nu-i bate la cap, si de-abia dupa 10 ani isi pun problema casatoriei.
Dar pt un tinar din Romānia care nu are posiblitati financiare prea mari nu stiu de ce n-ar sta cu parintii chiar si la 30 ani. Dianas, tu tot cu parintii stai? Sau stai singura si i-ai propus ca el sa se mute la tine? Sau i-ai propus sa se mute cu tine si cu parintii tai? Pe de alta parte, sa te muti tu la el, eu as zice NU (n-ai decit sa citesti toate problemele cu socrii si toate casniciile nefericite povestite pe situl asta). Insa asa, pt curiozitatea ta, daca i-ai spune: "OK, sint de acord sa locuim cu ai tai daca ne casatorim inainte ", ce crezi ca ar raspunde el?
dianas spune:
Marox, el sta cu parintii lui si oricat de mult i-as respecta si oricat de bine ne-am intelege, tot nu m-as simti in largul meu in casa lor pentru ca pur si simplu nu e casa mea. Eu stau doar cu un parinte, avem spatiu mai mult, alte conditii, insa el nu vrea sa vina aici din principiu.
Practic eu suspectam ca ma invita sa stau la el pentru ca stia ca nu o sa accept nici in ruptul capului.
Ideea e alta: noi acum suntem intr-o pauza - timp de gandire pentru el - si sincera sa fiu nu am ganduri prea optimiste in privinta asta. In primul rand nu cred ca va folosi timpul sa se gandeasca la noi ci sa-si oblojeasca ranile, sa uite de mine. Iar in cel de-al doilea rand, nu stiu daca eu as mai putea sa ma comport cu el la fel ca inainte, nu stiu daca as mai putea fi tandra cu el dupa acest timp de gandire. Deci nu vad cum ar mai putea exista relatia asta.
Ce nu inteleg eu este de ce fug barbatii de casatorie ca dracul de tamaie? Stia de la inceputul relatiei ca vreau familie, stie ca asta vor toate femeile si cu toate astea a continuat relatia, practic facandu-mi mie rau.
E asa de greu sa gasesti un om cu care sa te potrivesti asa de bine, pe care sa-l iubesti si cu care sa te simti intr-adevar bine, pe care sa-l simti mereu, sa crezi ca relatia voastra va continua dincolo de moarte. De ce sa dai cu piciorul la asa ceva? Stii cum se spune - daca stai in gara si tot astepti un Intercity s-ar putea sa ratezi si ultimul Rapid. De acum mai trece doar Personalul...
balanta spune:
Dianas...eu sunt una din femeile care nu agreez neaparat ideea de casnicie, asta si din convingerea ca daca stai cu om fara acte cu siguranta stai cu el doar pentru sentimentele pe care le nutresti.Mitul familiei vesnice in societatea actuala a disparut si unii reusesc din prima, altii din a doua, altii niciodata...iubirea fata de cineva nu e conditionata de pragmatism..."daca gandesti ca mine te iubesc, daca nu, nu!".
Pune putin problema invers: daca te cerea de nevasta, si-si dorea foarte mult un copil si familie, si tu nu ai fi ramas insarcinat un an, doi,trei, samd si el si-ar fi pierdut rabdarea si ar fi spus:daca nu ramai insarcinata intr-un an , ne despartim!
Tu, cat timp i-ai fi cerut de gandire? Probabil i-ai fi spus ca nu te iubeste daca are curajul sa-ti dea un ultimatum.
Cat de groaznica ar fi putut fi perspectiva lui alaturi de femeia care o iubeste dar care nu-i poate oferi un copil al lui ?
balanta spune:
...hai mai Dianas, dar cum doamne iarta-ma iti dai seama chiar de la inceputul unei relatii daca iubesti omul respectiv sau daca vrei sa ramai cu el toata viata?
Ce daca stia ca vrei famile...fiecare om isi doreste asa ceva, chiar si daca are alte orientari sexuale...
Pai la cate zile sa-si dea seama daca vrea sa ramana cu tine sau nu ca eu dupa 13 ani de casnicie nu sunt convinsa ca vreau sa raman langa sotul meu!
Sincera sa fiu nu mai intreb la cate ore de cand v-ati cunoscut ati facut sex? Ti-ai dat seama in cateva secunde daca sunteti compatibili sau nu?
anyella spune:
Eu cred ca pe Diana a deranjat-o faptul ca el a fost arici inclusiv la planuri de genul ne mutam impreuna.Cu atit mai mult,ea isi doreste voalul si totul facut traditional.
Aici ii dau dreptate.Dupa un an de "plimbari",ma rog numai sint ca pe vremea lui maica:cofetarie,dulceata,servetel si apa la masa,un film la care el abia indraznea sa ii atinga mina:)),mi se pare corect un plan,o aluzie la viitor.
Ceea ce nu mi se pare ok(nu gasesc un termen potrivit) e ultimatumul.Unii oameni nu suporta asta.Nici eu.Sint foarte incapatinata,daca mi se impune ceva nu fac.Si imi asum greselile.Dar vreau sa simt ca ceea ce fac e bine.Fara sa ma consult cu nimeni,decit cu mine insami.Indiferent cit iubesc omul de linga mine!
Referitor la concubinaj: da se poate legifera la notar.Eu cu sotul meu am trait in concubinaj.Atunci nu se legifera.Dar fiecare a venit cu casa lui,cu banii lui,cu trecutul lui (fiecare avea cite o casnicie in urma).Ne-am iubit,ne iubim,ne-am facut discret si "acte" fara tam'tam.Am fost si mireasa,dar am ajuns si ca toti infractorii pe salile trbunalului la divort.A fost greu sa scap de teama actelor.Credeam eu ca sint o persoana care nu vrea sa isi dea libertatea pe nimic.A venit firesc,dupa ani.
Si a doua oara a fost asa cum am visat.Intim.Mi se parea ridicol sa imbrac rochia de mireasa a doua oara.Viata nu mi s-a schimbat deloc.S-a schimbat cind mi-am cunoscut jumatatea.Atit.
Tashi
diala spune:
balanta, a nu putea avea copii si a nu vrea sa te casatoresti sunt 2 lucruri total distincte. imposibilitatea de a avea copii e independenta de vointa noastra, iar cel care ar da un ultimatum in aceste conditii ar fi cel putin imbecil. casatoria, in schimb, depinde de noi, o vrem sau nu, dar indiferent de alegere o facem in cunostinta de cauza.
balanta spune:
diala...nu am specificat in exemplul dat de mine ca ea nu ar fi putut avea copii,pur si simplu nu se leaga cand vrei neaparat, cum nu s-a specificat clar ca el nu vrea sa se casatoreasca.
A nu te cere de nevasta nu este egal cu a nu vrea sa se casatoreasca.
Si aici era vorba clar de faptul ca dorintele lui nu coincideau exact in acelasi moment cu ale ei.In acest context am postat.
Toata lumea se desparte, toata lumea se casatoreste numai daca coincid dorintele.
Si iubirea de care se tot leaga lumea pe forumuri unde mai e ?
Te iubesc daca esti cu mine, daca nu, nu!
Cam asa s-ar pune problema.
dianas spune:
Probabil ca ultimatumul asta e o chestiune preceputa diferit de fiecare. Eu i-am spus ca daca nu are nici un gand sa ne vedem mai bine fiecare de viata lui, iar el a cerut un timp de gandire.
Practic nu i-am pus cutitul la gat. I-am spus ce vreau doar. Iar el acum se gandeste. La ce, nu stiu.
Balanta, crede-ma ca de la prima intalnire am stiut ca el e alesul. Au mai fost unele semne, mai... oculte sa le zicem, dar care m-au convins pe deplin ca el e. In plus, m-am inteles cu el mai bine decat cu oricine, cu el m-am simtit mai bine decat cu oricine si pe el l-am iubit (si inca il maiiubesc) mai mult ca pe oricare alt fost.
Daca tu dupa 13 ani nu stii daca sa ramai sau nu langa sotul tau inseamna ca esti nehotarata in privinta asta, eu in schimb eram foarte hotarata. Pe el il vroiam si pace!
Si by the way, in privinta sexului iti dai seama din prima daca te potrivesti sau nu. Pur si simplu Capitol la care nu l-a egalat pe niciunul dintre fosti.
Sa zicem ca l-am vrut asa de mult incat i-am fortat putin mai mult mana. Din pacate, am avut o mare si neplacuta surpriza.
dianas spune:
De acord cu replica autoarei, Rodica Ojog Brasoveanu e una dintre preferatele mele - nu mai retin unde apare citatul, in "Grasa si proasta" (cartea, nu povestioara) parca?
Citat: |
citat din mesajul lui Marox Intr-un roman al Rodicai Ojog Brasoveanu am citit o replica, care in esenta era cam asa: Daca dupa 1 an de viata comuna cu un tip, el nu ti-a cerut mina, da-i papucii, pentru ca nu are e gind s-o mai faca. Dar na, alte timpuri, alte moravuri... Marox, mama lui Alex (n. 14.06.03) si a Juliei (n. 29.03.05) |
balanta spune:
...am fost o femeie foarte hotarata cand m-am maritat...casnicia m-a facut nehotarata...aproape toate femeile sunt hotarate cand se marita...nehotararea poate aparea pe drum
...daca il iubesti atat de mult s-ar putea presupune ca ai fi putut sa mai ai putina rabdare...stii, tot am dat exemplul ala mai devreme...tot atat de mult cat s-ar presupune ca un barbat sta cu o femeie care nu-i poate darui copii proprii tot din dragoste si mare iubire...si culmea e, cazuri din astea chiar sunt...mai rar invers.