de ce fug barbatii de casatorie?
Raspunsuri - Pagina 11
balanta spune:
...da anyella...asa e cum spui...dar suntem costruiti diferit,
om cu om,
suflet cu suflet,
inima cu inima,
lacrima cu lacrima
...si apoi viata e ciclica.
..de acord cu o minte cerebrala, o am, nu o contest...dar inima...sory nu poate fi cerebrala...de aceea probabil fiind intr-o vesnica cautare de echilbru, de, sunt cand sus cand jos...sunt o fire pasionala...vad altfel lucrurile si de la o cu totul alta varsta...pe a voastra eu am trait-o si am fost ca" voi".
Acum nu mai pot sa fiu decat ca MINE.
mariamunteanu spune:
Citat: |
citat din mesajul lui XIO maria , toti colegii mei care stau aici in camin sau in chirie primesc banii de acasa de la parinti, de la mine din serie doar vreo 3 lucreaza. Intrebarea nu este ce ar fi facut daca , ci ce este mai bine sa faca in situatia data. |
Colegii tai banuiesc ca sunt studenti, de aceea mi se pare firesc sa fie ajutati de parinti. Era vb de prietenul tau care e trecut de 25 de ani si lucreaza, totusi nu-si poate inchiria o garsoniera sau o mansarda pe undeva (ce romantic).
Solutii exista. Un job mai bine platit, eventual doua. O garsoniera pe care sa si-o zugraveasca singur, eu asa am facut.
Maria
XIO spune:
Nu , nu ar avea cum sa faca asta astfel incat sa le fie bine tuturor.
El are un loc de munca si peste el lucreaza suplimentar.
O chirie e in jur de 200 de euro din care i-ar ramane suplimentar bani sa plateasca intretinerea si din ce munceste pe langa bani de mancare , de iesit in oras si de cumparat una-alta, care evident ca nu ar ajunge pt. tot ce are acum.
Unde mai pui ca sta la casa , are camere destule si ii mai ajuta pe ai lui cu banii , lucru pe care nu l-ar putea face daca s-ar muta.
Alt prieten are vreo 35 de ani si locuieste in aceeasi casa cu parintii, el neasta-sa si bebele jos , parintii la etaj.
Nu trebuie sa fii looser sau delasator ca sa stai cu parintii , trebuie sa ai motive intemeiate.
Si am spus toate astea pt. ca deja l-ati judecat pe prietenul Dianei ca fiind unul atarnat de fustele parintilor.
A intrebat cineva unde se intalnesc. pai acasa presupun.
Noi ne vedem si la mine si la el si n-am avut pana acum probleme
Da , probabil ne vom muta impreuna , dar cand o vom face voi avea si eu bani sa platesc jumate din cheltuieli si nu va fi doar un moft sau o constrangere ca asa e la moda mutarea.
"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "
***Fur is for petting**
http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100
http://www.flickr.com/photos/greecky/
mariamunteanu spune:
Xio, mutarea nu e o moda si nici un moft, ci e o etapa importanta in maturizare. Sa poti sa te intretii si sa traiesti singur (pentru o perioada limitata, desigur) este o experienta care conteaza mult in formarea unui om. Dar, desigur, presupune renuntarea la comoditatea din casa parintilor.
Maria
PS M-am intalnit si eu in tineretile mele cu prietenul in casa parintilor lui si muream de rusine, a fost moartea pasiunii .
ellej spune:
citat din mesajul lui mariamunteanu Xio, mutarea nu e o moda si nici un moft, ci e o etapa importanta in maturizare. Sa poti sa te intretii si sa traiesti singur (pentru o perioada limitata, desigur) este o experienta care conteaza mult in formarea unui om. Dar, desigur, presupune renuntarea la comoditatea din casa parintilor. Maria PS M-am intalnit si eu in tineretile mele cu prietenul in casa parintilor lui si muream de rusine, a fost moartea pasiunii . |
Da, asa gandesc si eu. In momentul cand pleci de acasa incepe maturizarea. E frustrant sa nu-ti poti permite un loc al tau, din pacate se intampla des, dar fiecare ar trebui macar sa se straduiasca sa "rupa" cordonul ombilical.
In sensul asta tinerii din occident mi se par un bun exemplu, dar si mentalitatile si modul in care au fost crescuti sunt diferite. Noi suntem mai balcanici, obisnuiti cu tot tribul claie peste gramada in aceeasi casa :) dar de fapt nu e o idee buna.
Mare e gradina lui Dumnezeu si multe animale sunt in ea :)
XIO spune:
Na , fiecare cu parerea sa , cand mutarea este doar un moft in sensul ca ar creea ceva probleme si celorlalti o lasi balta si gandesti logic ce e mai bine , aici vorbesc strict despre situatiile pe care le-am dat ca exemplu.
P.S: eu de 9 ani merg in casa la ai lui si n-am avut niciodata vreo problema, chit ca bucataria e langa camera...camerele celelalte sunt insa in partea cealalta a casei
Ah , mai am un prieten care sta singur de mult timp , in chirie , pe langa faptul ca e urat acolo in sensul ca nu e "cuibul" lui , cu banii sta foarte prost iar din pucntul de vedere al maturitatii e mai "mic" decat altii.
"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "
***Fur is for petting**
dianas spune:
Va multumesc tuturor pentru sfaturi, pentru incurajari si pentru intelegere. Discutiile de aici m-au ajutat sa inteleg unele treburi, iar cel mai important e ca atunci cand doi oameni sunt sortiti unul celuilalt simt asta amandoi, nu doar unul.
Nu am sa accept niciodata ca femeie sa ma port cu manusi atunci cand imi dorec un lucru. Am sa o spun direct, cu riscul de a ajunge in situatia in care ma aflu. Nu am sa fac niciodata compromisuri care m-ar impiedica sa fiu ceea ce sunt. Desi sunt cuprinsa de tristete pe zi ce trece tot mai mult si sunt tot mai dezamagita, nu regret ca am procedat asa.
Si niciodata nu am sa ma infund intr-o relatie de 5 - 10 ani de dragul unui om, fara ca lucrurile sa evolueze in vreo directie. Nu sunt de acord cu concubinajul pe perioade lungi din care nu iese nimic.
Daca un barbat iubeste o femeie incepe sa-si imagineze cum ar fi viata alaturi de ea, ce copii ar avea impreuna etc. Si atunci o cere de nevasta in cateva luni, nu mai sta pe ganduri. Nu cere un ragaz de gandire si nici nu o tine in stand by cativa ani buni.
Cat despre "omul meu" care si-a recastigat libertatea, probabil mi-a facut un mare favor: m-a scutit de a-mi trai viata alaturi de un barbat slab, fricos.
Tzuni spune:
dianas, io tot cred ca se va intoarce....
_
Tzuni mic si drag si scump si pisicos si fericit siiii.... IN LUPTA CU KILELE
violeta69 spune:
citat din mesajul lui Tzuni dianas, io tot cred ca se va intoarce.... _ Tzuni mic si drag si scump si pisicos si fericit siiii.... IN LUPTA CU KILELE |
si io
Alaturi de EMMA
Alaturi de SONIA
si MIHAITA are nevoie de noi,BLOGUL LUI MIHAITA
ViO ,mamica lui MIHNEA viitor "descoperitor" de infinit
Tot ce se intampla, se intampla intotdeauna cu un motiv!
XIO spune:
citat din mesajul lui dianas Va multumesc tuturor pentru sfaturi, pentru incurajari si pentru intelegere. Discutiile de aici m-au ajutat sa inteleg unele treburi, iar cel mai important e ca atunci cand doi oameni sunt sortiti unul celuilalt simt asta amandoi, nu doar unul. Nu am sa accept niciodata ca femeie sa ma port cu manusi atunci cand imi dorec un lucru. Am sa o spun direct, cu riscul de a ajunge in situatia in care ma aflu. Nu am sa fac niciodata compromisuri care m-ar impiedica sa fiu ceea ce sunt. Desi sunt cuprinsa de tristete pe zi ce trece tot mai mult si sunt tot mai dezamagita, nu regret ca am procedat asa. Si niciodata nu am sa ma infund intr-o relatie de 5 - 10 ani de dragul unui om, fara ca lucrurile sa evolueze in vreo directie. Nu sunt de acord cu concubinajul pe perioade lungi din care nu iese nimic. Daca un barbat iubeste o femeie incepe sa-si imagineze cum ar fi viata alaturi de ea, ce copii ar avea impreuna etc. Si atunci o cere de nevasta in cateva luni, nu mai sta pe ganduri. Nu cere un ragaz de gandire si nici nu o tine in stand by cativa ani buni. Cat despre "omul meu" care si-a recastigat libertatea, probabil mi-a facut un mare favor: m-a scutit de a-mi trai viata alaturi de un barbat slab, fricos. |
Dianas , in viata trebuie sa faci compromisuri , nu te poti astepta sa le faca tot timpul altii pentru tine.
Casnicia va fi un lung sir de compromisuri pe care daca nu le vezi asa , ci ca pe ceva care-ti va face fericita jumatatea te vor ajuta.
Daca iti incrucisezi mainile de fiecare data cand oamenii nu-ti fac pe plac nu o sa ajungi unde trebuie.
***Fur is for petting**