de ce fug barbatii de casatorie?

de ce fug barbatii de casatorie? | Autor: dianas

Link direct la acest mesaj

Nici nu stiu daca am postat bine pe forumul acesta, ideea e ca sunt foarte trista si dezamagita si as avea nevoie de un sfat pentru a intelege anumite lucruri.

Dupa o relatie de un an si un pic cu prietenul meu, am deschis fatalul subiect: incotro ne indreptam? Nu mi se parea normal ca dupa un an nu doar ca nu locuiam impreuna, dar nici macar un plan in sensul asta nu aveam. Pe de o parte il intelegeam ca nu vrea sa plateasca undeva chirie pentru un apartament ca sa stam singuri, cand as fi putut eu sa ma mut la el, cu familia lui (perspectiva pe care eu am scos-o din start din discutie). Dar pe de alta parte eram impreuna, imparteam totul: si bune si rele (a se intelege si cheltuielie).

Cat despre casatorie si copii... nici nu poate fi vorba pentru ca nu e momentul, vrea sa mai copilareasca. In ciuda faptului ca a fost cea mai frumoasa relatie a mea si ca a fost singurul om langa care chiar ma visam pana la adanci batraneti, i-am trasat clar: ori are un gand, ori ne despartim.

Ei bine, el a cerut un timp de gandire (nu-mi vine sa cred nici in ziua de azi: parca eu as fi fost vreun curtezan care s-a dus sa ceara mana unei printese, iar aceasta a cerut un ragaz de gandire!). Nu a mai dat nici un semn de viata de o saptamana, desi imi spunea mereu ca ma iubeste, ca nu a iubit pe nimeni ca pe mine, ca nu s-a simtit cu nimeni asa de bine ca cu mine etc. (textele tipice). Mie mi s-a parut mereu a fi un om deosebit, serios, minunat, cu care m-am inteles perfect.

Ce nu inteleg eu acum este urmatorul lucru: cat de groaznica poate fi perspectiva traiului cu femeia pe care o iubesti? E chiar asa de odios sa renunti la marea ta libertate (cu care nici macar nu faci prea multe) si sa te asezi la casa ta, mai ales ca varsta de 30 de ani e la o aruncatura de bat?

El a spus ca se gandeste si ca atunci cand a luat o decizie ma anunta. Nu mi se pare drept ca eu acum sa atarn de el, sa astept decizia lui ca si cand as fi o disperata. Din punctul meu de vedere relatia noastra s-a terminat definitiv. Din pacate, inca il iubesc si in inima mea sper ca poate da totusi un semn.

Chiar asa de usor se pot detasa barbatii de o relatie in care au investit mult timp, suflet si de ce nu bani (ca doar nu trebuie sa mai mentionez cat de importanti sunt banii pentru un barbat, mai ales aia pe care-i da la o cina la restaurant sau pe un bilet la film)?

Sunt confuza si dezamagita pentru ca am impresia ca nu mai e el, nu-l mai cunosc, nu stiu daca vreau sa il mai iubesc, daca sa mai sper ca poate totusi...

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Tzuni spune:

Nu te grabi! Poate se intoace si spune "DA"!

_
Tzuni mic si drag si scump si pisicos si fericit siiii.... IN LUPTA CU KILELE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Eu nu inteleg, sincer, de ce trebuie sa sarim pe capul barbatului si sa-i dam ultimatum: casatorie sau pa.

Cred ca, cu gandul la maritis, multe nu se mai pot bucura de viata de zi cu zi alaturi de iubit.Ce atata graba? Crezi ca hartia aia e o garantie a dragostei vesnice?
Mie mi se pare ca tu ai gresit.Normal ca omul fuge speriat de bombe...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui dianas
Nu mi se pare drept ca eu acum sa atarn de el, sa astept decizia lui ca si cand as fi o disperata.

Stai, stai...adica tu il pui sa aleaga si apoi te enervezi ca ai facut-o?
Poate trebuia sa-i dai si un termen...

Acum serios, ma gandesc ca vehementa ta cu care ai scris aici (te inteleg, esti suparata) ai folosit-o si in discutiile cu el si, mai slab de inger, e bulversat...

Oricum, meciul e nul: tu i-ai trasat clar, el a virat-o la fel de clar. Poate dupa pauza...

poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Am observat si eu ca in Romania se insoara cam greu barbatii. Prietenii din gasca lu' sor-mea, fosti colegi de facultate, nu e niciunul insurat pana acum (27). Se insoara incolo bine dupa 30. Nu stiu cati ani are prietenul tau, dar cauta unul de 35,aia s-ar putea sa se insoare:))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catalina2307 spune:

De ce crezi tu ca barbatii "fug" de casatorie? Poate pur si simplu nu vrea sa se casatoreasca cu tine. Sunt persoane care nu se casatoresc dupa 10 ani de relatie , se despart si se casatoresc in 6 luni cu altcineva.

Iar utimatumul in mod sigur nu este cea mai fericita solutie...

Catalina, mami de trei ingerasi la ceruri....puii mamii, dragii mamii...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ancuta-Maria spune:

Fug de casatorie tocmai din cauza insistentelor, fug din cauza femeilor ca tine. Un an, doi, mi se pare un timp scurt, nicidecum un timp dupa care sa te hotarasti "casatorie sau la gara". Eu nu va inteleg ce garantie va da hartia aia si de ce insistati cu ea. Nu ot sa pricep si pace...
Nu e frumos cand totul vine natural? Cand discutia incepe cu ... ex: "ce ar fi sa te muti la mine/sa ne mutam impreuna?" iar de acolo restul?
Spui ca il iubesti dar ii spui "ori ai vreun gand, ori ne despartim"... Normal ca omul fuge, si eu as fi facut'o.
Fara suparare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns giani spune:

Prietena mea a avut 4 relatii (una la 20, doua relatii la 30 si e in a patra acum la 40), si de toti a fost ceruta in casatorie. Zice ca se casatoreste de data asta. Asa ca din punctul ei de vedere, barbatii se cam grabesc la insurat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beshter spune:

Citat:
citat din mesajul lui dianas
Dupa o relatie de un an si un pic cu prietenul meu, am deschis fatalul subiect: incotro ne indreptam?

Pai uite de-asta fug barbatii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tzuni spune:

Mie nu mi se pare ca s-a grabit fata. Daca venea el cu cererea sigur ati fi zi ca e ok, ca a trecut suficient timp! Daca dianas a simtit ca lucrurile au evoluat, ca o casatorie cu acel om e ceea ce-si doreste, a facut bine ca a intrebat. El ar trebui sa aiba curaj, ca dupa timpul de gandire pe care si l-a luat, sa-i spuna pozitia lui. Poate e "da", dar poate e "nu". Poate nu vrea sa se insoare decat peste 5 ani sau poate niciodata. Insa este corect fata de fata sa-i spuna. Nu avem decat o viata si o tinerete. Nu merita sa stam sa asteptam sa vedem daca cineva ne vrea sau nu ne vrea.

Din cate am citit, dianas vrea sa se casatoreasca nu din disperare, ci pt ca vrea familie, vrea copii. Simte ca e momentul sa le faca. Daca el nu vrea, cu siguranta va cauta in alta parte. Dar mi se pare corect sa stie in ce ape se scalda.

_
Tzuni mic si drag si scump si pisicos si fericit siiii.... IN LUPTA CU KILELE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilse spune:

De acord cu Tzuni.
Fata a spus ca asta vedea ea in relatia ei, urmatorul pas...nu inteleg de ce e atat de catastrofal a trece la o alta etapa, uite ca in momentul asta ea si-a dat seama ca el nu o vroia indeajuns si bine ai facut dianas...poate asa va gasi pe cineva care isi doreste aceleasi lucruri ca ea...nu ne incadram cu totii in acelasi tipar, unii isi doresc sa se casatoreasca, sa faca copii, altii nu, nici unii nici altii nu sunt e vina cu nimic, de aceea compatibilitatea de interese intr-un cuplu cred eu este foarte foarte importanta.
Eu cred ca asertivitatea intr-o relatie nu poate duce decat la ceva bun, atata vreme cat stim ce vrem cand plecam la drum intr-o relatie, nu ne pierdem timp pretios alaturi de cineva care nu vede in viitor cam aceleasi lucruri cu noi.
Cine ne mai da inapoi anii astia?

eu si 3 banditi: ilse, sven si thor

Mergi la inceput