diaree la bb alaptat?

diaree la bb alaptat? | Autor: magghyc

Link direct la acest mesaj

Buna,
Am nevoie de un sfat. Sarah are aproape 6 luni, e alaptata la san. De ieri a inceput sa aiba scaune mai dese - de obicei avea doua, ieri a avut 4, azi deja 5. Mi se pare cam straniu si nu stiu ce sa fac - e caz de de chemat doctorul sau e normal sa isi mai iasa din ritm?
Ea se simte ok...e adevarat ca ieri a fost agitata si s-a comportat ciudat, a fost foarte maraita si a dormit prost. Insa nu a fost prima zi proasta, stiti cum sunt bebelusii, au zile si zile...
Insa nu are febra, deloc, iar fontanela era ok, deci nu e deshidratata, asa ca nu mi-am facut probleme...Acum nu stiu ce sa mai cred - mi se pare ciudat sa faca diaree (eu nu am mancat nimic deosebit).
Vi s-a intamplat? Se da Smecta la bebelusi mici daca e cazul?

Mama lui Nic cel Mic
"Omnia mea mecum porto"
Nic cel Mic

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mondor spune:

Poate cauza acestor maraieli sunt dintisorii....cam asa se maraia si fetita mea pe la 5 luni si intai se strica la burtica, apoi facea temperatura ...iar la cateva zile, a aparut si dintisorul
Acum are 8 luni si jumatate trei jos, si acum ne maraim pt al doilea de sus.....offf si dintisorii astia cate batai de cap ne dau.....la noi nurofenul nu are nici o actiune, ii dau doar seara la nani cate o doza de panadol, asta doar cand o vad ca e mai maraita

Mult sanatate si numai bine !

mondor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mondor spune:

Cand era stricata la burtica i-am dat mai mult morcov in piure cu legume....si atunci cand a avut mai mult de 5 scaune pe zi, i-am dat smecta, cu toate ca nu e chiar recomandat bebelusilor....cam un sfert din pliculet il diluam cu un pic de ceiut...si gata....ne trecea...

mondor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralu_t spune:

magg i-ai dat cumva rapelul de rotarix de curand?
ii poti duce 2 borcanele cu kk la medlife, iti fac coprocitograma si examen de rotavirusi la urgenta-e gata in cateva ore, coprocultura dureaza mai mult. asta daca scaunele se mentin asa dese. da-i sa suga cat de des pt a preveni deshidratarea. chiar daca apare febra, in lipsa analizelor nu prea stie nimeni ce-i de facut. daca e virus degeaba ii dai antibiotice. poti da smecta la bb sau hidrasec, si mai ales biotics baby fiindca prin diaree se elimina mucusul intestinal si bioticsul ajuta la refacerea florei. si nu renunta la alaptat, e cel mai bun medicament in ciuda lactozei, iar daca-i dai completare cu praf, numai fara lactoza. noi am avut rotavirus de 2 ori si suntem trecuti prin multe

ralu- de bebe albastru
tudor 15.05.2008
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=72e131407d80530203c592" target="_blank">montaj tudor
i believe in miracles...povestea noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magghyc spune:

Merci de sfaturi,
Mondor, la faza cu dintii nu m-am gandit.
ralu,
Nu i-am facut rotarix. Nu s-a intamplat nimik deosebti dealtfel alataieri/ieri care sa explice starea ei.
Ma intereseaza daca imi poti spune cum ii dadeai biotics baby ? Cantitate si in ce lichid?

Mama lui Nic cel Mic
"Omnia mea mecum porto"
Nic cel Mic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralu_t spune:

daca nu i-ai facut rotarix deloc nu-i exclus o eventuala infectie. daca kk ajunge sa fie apa chioara si incep eventual-dar nu obligatoriu- si varsaturi, neaparat analize, solutii de rehidratare-humana electrolit de la farmacie diluate in apa plata sau fiarta si racita, scrie pe pliculet cum se prepara. biotics 1 plic/zi la diaree moderata, pana la 3 plicuri la diareele severe. eu avand rotavirus concomitent cu fi-miu m-am deshidratat de am ramas fara lapte asa ca i-am dat biotics in apa plata-refuza laptele fara lactoza. altefl poti sa i-l dai in lapte muls sau lapte praf fara lactoza. si daca sunteti deja diversificate, numai mancare de regim, eventual cereale HN25 de la milupa pt boli diareice cu morcov si orez, fara fructe, cartof, iaurt si altele de genul..sanatate
a, si analizele la urgenta sunt vreo 800mii

ralu- de bebe albastru
tudor 15.05.2008
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=72e131407d80530203c592" target="_blank">montaj tudor
i believe in miracles...povestea noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irina20 spune:

Magghyc pt diaree dai zeama de orez,fierbi un pic de orez si ii dai zeama,sa nu faci prea concentrat ca dupa nu mai face delocSi Mondor are dreptate e vb de dintisori aici.Si zici cai diaree sigur,adica e mai mult apa?nui nimic daca are mai multe scaune pe zi,deobicei se considera diaree cand are mai multe scaune decat mese pe zi.

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=724e548b768b30618f9a7a&source=category&category_id=12" target="_blank">album 1;www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=7458c364f09f6e60b2d077&source=category&category_id=all" target="_blank">album 2; www.onetruemedia.com/shared?p=7e53fc2f14b83fa6df78e2&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Faby la 8 luni;

www.onetruemedia.com/shared?p=7c6534b75f4fce2bec111f&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj nou; www.onetruemedia.com/shared?p=7e3f9de70122621331eba0&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Fabi in girelo

Mergi la inceput
Mergi la inceput