Mamici de Ghiocei Martie-Aprilie 2009 (62)
Raspunsuri - Pagina 20
denisamada spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui pisigri hmmm...la subiectul cu uter hipercontractil stiu ca povestea cineva ca medicul i-a mai recomandat nu stiu ce pastile care sa contracareze tahicardia, aparuta ca efect secundar al gynipralului. poate il poti intreba pe medicul tau si de varianta asta. tot acolo am citit ca tratamentul perfuzabil cu gynipral este mai eficient si nici nu da aceste efecte secundare...numai ca presupune sa stai in psitla, ceea ce nu cred ca e f placut... eu zic sa vezi si azi cum simti burtica, si daca nu apar ameliorari...vorbeste cu medicul. |
Vorbit deja. Zice sa asteptam macar 2 zile pentru a vedea efectul. Pentru tahicardie mi-a zis de la inceput ca ei folosesc Propranolol, dar nu am de gand sa iau, ca dupa cunostintele mele ar contracara partial si efectul ginypranulului si nu vad rostul kinului. Toata kestia asta o fi si din capul meu... adik agitatia sa nu fie doar din cauza medicamentului, ci si din cauza contractiilor care persista, colul moale si scurt, riscul nasterii premature..
va multumesc ca sunteti alaturi de mine.Denisa-Madalina
28+
cu Adela-Marisa
Maya25 spune:
| citat din mesajul lui Gaza22 Maya ![]() ![]() ![]() , stiu ca iti e ff greu si poate chiar te simti un pic vinovata dar incearca sa fi puternica. Hai !! capul sus si un zambet mic pt bebelina ta !!. Pana acum te rugai tu de ea sa fie puternica si sa stea cuminte in burtica acum e randul ei sa te roage sa fi tare pentru ea, sa te pui "pe picioare" si sa te gandesti la viitor. Pai bine mai mamico te ineci acu ca tiganu la mal, cand mai ai putin ? Ia vezi ce faci? ca acu venim toate la tine si iti tragem o bataita....P.S. sa-ti activezi si tu PM. ca sa ne fie mai usor sa te tragem de urechi daca mai dispari asa fara o vorba ![]() 29+ cu ![]() |
Gaza, stiu ca vrei sa ma inviorezi, cam greu cu mine ca sunt pesimista din fire. O sa incerc sa nu mai las sa se vada aici ce e in sufletul meu, nu vreau sa va necajesc pe toate. Multe sunteti la prima sarcina, optimiste, f bine, asa trebuie sa si fiti, nu e cazul sa vin eu sa va intristez. Ma iertati ca am lipsit dar nu am avut puterea sa intru... Incerc sa-mi revin.
Cu PM-ul o sa vad ce pot face, daca ma descurc sa-l activez.
Maya
33+ 
http://bd.lilypie.com/CHzwp1.png
florinela79 spune:
Neata mamici!
Petra ce faci?, te culci ultima te trezesti prima?
Sa stii ca si eu am inceput sa am acele intepaturi care le aveam la inceputul sarciunii, cand ma ridicam de pe scaun, sau cand ma dau jos din pat,eu am avut placenta jos atunci..o fi coborat iara?!
Eu din ultima saptamana din febroarie..."e in termen", asa considera medicul meu..dupa saptamana 36...e ok.
34+
fbruma
Galushca spune:
Neata burtici cu pitici!!
Haideti la un ceai de menta :)
Eu la scarbici, ca de obicei... Mai am sapt asta si urmatoarea, mai imi raman doua de stat acasa, abia astept!!! Mama lor de capitalisti 
Ihi, si aici is tot asa relaxati, pe mine ma nerveaza ca is paranoica, dupa cum bine ati observat deja. As prefera sa ma scobeasca peste tot si sa fim siguri ca is bune toate alea. Sotzu ma cearta, zice si el ca daca ar observa ceva rau, s-ar stresa si ei mai mult, dar nu te-ntelegi cu nebuna...
Ieri am intrat in sapt 37, deci de-acu ar putea sa vina bebelutza, dar mai bine sa mai stea nitzel :)
fetele, ma duc la muncit!
Galusca
37+
alex2alex spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui Maya25
Gaza, stiu ca vrei sa ma inviorezi, cam greu cu mine ca sunt pesimista din fire. O sa incerc sa nu mai las sa se vada aici ce e in sufletul meu, nu vreau sa va necajesc pe toate. Multe sunteti la prima sarcina, optimiste, f bine, asa trebuie sa si fiti, nu e cazul sa vin eu sa va intristez. Ma iertati ca am lipsit dar nu am avut puterea sa intru... Incerc sa-mi revin. Cu PM-ul o sa vad ce pot face, daca ma descurc sa-l activez. Maya 33+ ![]() http://bd.lilypie.com/CHzwp1.png |
Maya, suntem o 'familie'; mai mare ce-i drept decat cele normale, dar mi se pare ca ideea de baza e sa ne ajutam si sa ne sustinem si in mom fericite si in cele mai putin placute.
Faptul ca viata nu e numai lapte si miere o stim toate, dar cand careva dintre noi pateste ceva, sprijinul cuiva, chiar dc nu stii cum arata, care a mai trecut prin situatii asemanatoare sau care pur si simplu e acolo pt tine, eu zic ca face mult.
Viata asta e asa fragila si totuci din cand in cand uitam exact acest lucru din cauza unor probleme minore (s-a patat covorul, am spart cana, s-a stricat masina...).
Cand ajungi la greu iti dai seama ca cel mai mare dar pe care ti l-a facut D-zeu e viata si depinde de tine cum o traiesti.
Ingerasii vegheaza de sus, si cei care i-am plans amarnic si cei care poate i-am mai uitat odata cu trecerea timpului, dar depinde de fiecare din noi sa le aducem zambete si sa ii pastram vii in mem.
Hai ca m-am intins....sper ca n-am suparat pe nimeni....sunt destul de noua in grupul acesta....pls nu dati cu rosii (prefer salata).
Alex...
... 30+
Maya25 spune:
Denisamada, gynipralul pastile e naspa rau la efecte adverse (am avut puls peste 140 de la el!) iar perfuzia e mult mai eficienta si cu mai putine palpitatii, agitatie, tahicardie, etc. Dar aia se da in spital. Mie mi s-a spus in Ro ca la o pastila de gynipral sa iau jumatate de extraveral iar pt o perfuzie, o pastila intreaga. Am citit prospectul de la extraveral si nu suna bine pt bebe dar sper ca medicii au stiut ce fac. Oricum l-am luat putin. In Ungaria nu se dau pastile de gynipral, ei au alta schema de tratament si sa stii ca a fost mult mai eficienta decat cea din Ro. Plus ca nu da efecte adverse ca gynipralul. Aici se face doar perfuzie cu gynipral in caz de forta majora, pana acolo se incearca cu MgSO4 care este eficient si fara efecte nasoale.
Maya
33+ 
http://bd.lilypie.com/CHzwp1.png
adirys21 spune:
Neata la amiaza!
Cand ati scris asa mult?
Ce frumos ai spus aici...
| citat din mesajul lui florinela79 Si de bebe din burtica imi este tare dor , fbruma |
Mai citesc si revin
34+
Andrada Teona
PetraTudor spune:
| citat din mesajul lui pisigri neatza, am facut si eu ochi... petra, adica dr tau ti-a dat de inteles ca nu e o pb daca nasti mai devreme de 37 saptamini (calendaristice) pt ca bebe este dezvoltat conform unei virste mai mari a sarcinii (ecografic)? ca si eu m-am gindit la chestia asta, si la mine echo e mereu cu 2-3 saptamini mai...avansata decit calendarul, dar de cite ori am incercat sa il ispitesc pe dr sa discutam despre asta mi-a cam retezat-o politicos...cred ca nu vrea sa pierdem concentrarea pe statul in pat nu stiu cum e la voi, dar eu nu prea mai am rabdare, sint si curioasa cum arata bebe si cum ne vom intelege, vreau sa scap odata si de agitatia si stresul cu nasterea, si de rostogolitul asta super greoi prin pat...vreau sa incep cura de slabire if you can't say something nice, then don't say it at all http://pisigri.blogspot.com/ |
Da, asa spune el, ca e OK sa vina oricand incepand cu 10 februarie. Eu insa sper sa stea pana la sfarsitul lunii, adica sa se implineasca cele 37 de saptamani si calendaristic.
Oricum bebe hotaraste, eu sunt cumintica si am certitudinea ca va lua o decizie "matura"

34+ cu 
PetraTudor spune:
| citat din mesajul lui florinela79 Neata mamici! Petra ce faci?, te culci ultima te trezesti prima? ![]() Sa stii ca si eu am inceput sa am acele intepaturi care le aveam la inceputul sarciunii, cand ma ridicam de pe scaun, sau cand ma dau jos din pat,eu am avut placenta jos atunci..o fi coborat iara?! Eu din ultima saptamana din febroarie..."e in termen", asa considera medicul meu..dupa saptamana 36...e ok. 34+![]() fbruma |
Da, sunt o fire matinala, dar la modul ca ma trezesc la 7-8 si ... mai trag un pui de somn pe la 11

Nu cred ca la tine a coborat placenta, nu te impacienta, am intrat in perioada cand se intind ligamentele, se pregateste bazinul pentru nastere, deci cred ca e normal ce simtim
Vad ca suntem in aceeasi perioada cu nasterea (macar teoteric), iti trimit acum PM cu numarul meu si poate ne intalnim la maternitate

34+ cu