Mamici de Ghiocei Martie-Aprilie 2009 (62)
Raspunsuri - Pagina 12
anamariame spune:
Inapreda, cine sunt fetele cu care vorbesti tu? Ca eu nu am vazut niciun mesaj. S-au suparat intre timp si le-au sters sau trebuie sa imi pun eu ochelarii si sa o iau de la capat? 

Manuella, bine-ai venit! Esti pe listuta de pe prima pagina. Tu ai DPN dupa masuratori sau dupa UM? Ca te-am trecut in ordine dupa data estimata a nasterii, dar am vazut ca UM e ceva mai devreme decat a celorlalte fete cu acelasi DPN.Ilinca, si motanul meu e virgin
. Am studiat mult problema si l-am castrat cand avea numai 6 luni. Azi s-a intalnit cu un motan de cartier si il tot mirosea in zone intime
, ma bucur ca l-am castrat, ca poate ar fi avut preferinte inversate altfel
Ana-Maria
28+
ADA1974 spune:
Doranna, depinde f. mult de medicul tau. Ar fi trebuit sa-i pui intrebarea de la bun inceput. Sunt unii dr care nu fac cezariana asa cu 1 cu 2.
Eu am avut noroc, ca dr mea e femeie, e tanara, a nascut si ea ulterior cu cezariana, si mi-a spus ca d.p.d.v. al ei e o trauma si pt copil si pt mama nasterea normala. In plus eu sunt o fire ciudata: mi se face rau si chiar lesin chiar si numai la auzul discutiilor medicale (am fost in sarcina aceasta la un control, si ca sa nu astept eu o sun pe dr. si iese ea si ma ia la consult. Avea inainte o pacienta, a urcat-o pe masa, eu eram dupa paravan, si oricum nu sunt curioasa sa vad ceva. A inceput pacienta sa se vaite f. putin pt ca mai avea un fir de scos de la cusatura de jos, si era sa lesin acolo. Am iesit afara si am luat o gura de apa, ca altfel ma culegeau de pe jos). Din aceste cauze am ales cezariana - mi-e frica ca la nastere normala, de la ustensile, si alte lucruri ce as putea vedea nu as mai fi in stare sa imping, si va pati copilul ceva.
Tot din aceasta cauza am vrut si anestezie totala, cu toate ca mi-a fost greu sa nu vad copilul imediat. De refacut m-am refacut relativ repede, poate si din cauza fricii, si nu am avut niciodata probleme cu operatia (de la vreme, sau altceva).
Legat de faptul ca suntem in secolul ... si sa alegem ce vrem: din pacate nasterea nu o platim "oficial" ca sa putem alege. Din aceasta cauza nu este prea recomandata de medici (nu e decontata asa bine de CAS, implica mai multi medici, anestezie, etc.).
O colega de-a mea a nascut acum 14 ani cu Niculescu, si nu vroia sa-i faca cezariana, deabia l-a convins, dar sotia lui a nascut de 2 ori cu cezariana.
Eu inainte de a naste am avut o verisoara - nascuse normal care avea probleme, dar si cumnata mea - cu cezariana si-a revenit mai greu (e si o fire mai plapanda). Dar am ales cezariana, gandidu-ma la ea ca la o operatie.
Toata admiratia pt fetele care nasc normal, dar fiecare dupa puterile ei
.
ada
31+ Maria (sau Andreea) - Sophia si
Ana-Gabriela 3ani + 11 luni
Ilinca_M. spune:
A, exact asta vroiam sa spun si eu dupa ce a scris Manuela77, ca si prietena mea cea mai buna e in State si acolo a nascut acum 4 ani: 2 ecografii in toata sarcina, in rest ascultau bataile inimii si ii luau tensiunea, cam atat, nu tu verificat col, dat date despre placenta etc...Se pare ca macar dintr-un punct de vedere e mai bine la noi in Romanica![]()
28
http://community.webshots.com/user/Ilinca_M
Nikoleta20 spune:
fetelor eu ma duc la bucatarie k tre sa fac ceva de papa...asa sunt eu...la ore din astea ma apuca bucataritul...
si revin
Nikoleta 20
36+
Mario Andrei
poze la albumul DC
http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Mommy&year=2009&month=2&day=26&babycount=1
plici plici spune:
pt ayla pt ca n-am apucat
ce faceti fetelor....
sa va zic ce am aflat eu azi cand am fost la spital pt bilant?
piciul meu are 3900 grame
hahhha...cata pepenele...
radea si dr de ce dospeste asta micu intr-o veselie. Tasu e f mandru de el, ca-i seamana la dimensiuni (are vreo 2 metri asa - taticul adica).
Cezariana s-a mutat pe 11 febr
. Sper sa stea robert la locul lui acolo pana atunci. Prin urmare de azi sunt in prenatal (teoretic, practic mai lucrez nitel...de acasa)
pupicii m,ulti la toate, o sa scriu mai mult de acolo incolo ca cica sunt in concediu!
corina
36+
robert andrei
inapreda spune:
[quote]citat din mesajul lui anamariame
Inapreda, cine sunt fetele cu care vorbesti tu? Ca eu nu am vazut niciun mesaj. S-au suparat intre timp si le-au sters sau trebuie sa imi pun eu ochelarii si sa o iau de la capat? 

Nu inteleg deloc intrebarea. Poti reformula, te rog?
Gina
30+
Va rog dati-mi sugestii de nume titi pt. bebe mic
Poze
AMR
Galushca spune:
Plici plici 
3900 g??? Poate nu-i bun ecografu...
Tufete, mai aveti vreo veste de la Maya?
M-am uitat si eu la poze, tare frumusele. Cam pe fuga ca eram la munca.
Fug la gimnastica
anamariame spune:
Gina, cred ca am sarit eu niste pagini la citit. Reiau imediat. Prin pagina 10 ai urat bun venit lui Azu (si eu nu imi amintesc sa fi citit ceva scris de ea) si sarcina usoara lui Ctin Flori (iarasi nu stiu cine e). Hai ca acum sunt convinsa ca am citit eu pe sarite. Scuze de confuzie!!!Ana-Maria
28+
Ilinca_M. spune:
Plici plici, de-aia burta aia impozanta, de se simtea boxeru' copleshit de grandoarea ei!
Pai vezi, dupa ce nasti, practic revii la forma initiala, ca toata greutatea pusa era de fapt a dovlecelului, nu era grasime de a ta!![]()
28
http://community.webshots.com/user/Ilinca_M
pisigri spune:
Ilinca
eu chiar m-am gindit de mai multe ori toata sarcina asta ca ar fi mai bine sa fie si la noi asa o atmosfera relaxata ca in State si Canada, apropo de sarcina si nastere
. pe mine m-a stresat f tare fiecare veste care mi-a fost data pe parcursul sarcinii, am frecat internetul de am tocit tastele, ma trezesc noaptea speriata ca s-a intimplat ceva cit dormeam... si ma gindesc ca multe din ...vestile astea pe care le-am primit la echo lunare sau la controale pe masa sint interpretate ...gresit, pt ca fiecare organism e altfel.
uite, ca un exemplu, la primul control gineco pe care l-am facut in viata mea doctorul (altul decit asta care ma monitorizeaza acuma)m-a intrebat citi copii am. zic niciunul. cite avorturi am facut? nici unul. il vad ca se uita luuuung la mine si imi explica cit e de important sa nu il mint. ii explic si eu ca nu il mint, incepusem viata sexuala de 2 luni. ca sa imi spuna ca aspectul colului meu este similar cu cel al unei femei care a nascut macar o data.
asa ca acuma, dr asta nu-mi stie colul in perioada de "repaos", il stie numai "gravid". oare ce considera el modificari cu risc chiar sint asa ceva, sau tine de...particularitatile mele ca individ? si chiar fara aceste particularitati; nu poate nimeni sa aprecieze cit de devreme e normal sa ti se inmoaie colul, in strainatate nici nu se tine cont de asta, DACA gravida ajunge la control pe masa..
acuma...na, iti dai seama ca nu sint dispusa sa risc si sa verific pe pielea mea ce ginduri are colul meu. dar mi-as dori sa fi avut un stress in minus
. de asta eu cred ca la noi parca se si exagereaza un pic...
e adevarat, nu e nimic mai pretios pe lumea asta decit bebelul pe care il purtam. dar la noi parca e o dubla obsesie: gravida e convinsa ca nu exista in RO medic suficient de competent (de aici si obsesiile noastre de a face echo la 2 medici, de a citi "medicina" etc), medicii sint satui de vorbele care oricum "le ies"; daca in strainatate de ex nu se face control vaginal in sarcina decit daca ai in antecedente o sarcina pierduta, la noi medicul prefera sa sufle si in iaurt. chestie de traditie, mentalitate si...asigurari medicale![]()
if you can't say something nice, then don't say it at all
http://pisigri.blogspot.com/