Papanicolau- ASCUS asociat cu rana pe col minora

Papanicolau- ASCUS asociat cu rana pe col minora | Autor: florina22

Link direct la acest mesaj

Buna all,
Am tot citit pe acest site, am ''scormonit'' practic prin toate forumurile despre discutii cu privire la HPV, rana pe col si Pap- ASCUS. Am vazut ca unele fete spuneau ca au avut astfel de rezultate insa nu m-am lamurit concret cam cum au scapat de belele.
Pe scurt, in toamna am descoperit ca am o rana usoara pe col impreuna cu o tulpina pozitiva 51 de HPV si Pap- usor inflamator. Am facut un tratament pana acum de imunizare(vaccin Cantastim si alte chestii naturiste) plus unul local cu Cervigud si spalaturi impreuna cu bioxid de carbon. Acum la refacerea Pap-ului mi-a iesit ASCUS- celule atipice...SUnt usor panicata si as vrea sa imi spuneti cele care ati avut astfel de probleme cum le-ati rezolvat. Nu prea vreau sa fac ERAD pt ca doresc sa fac un copil, nu am inca si imi doresc sa pot tine o sarcina, mi-e frica ca in urma unui erad sa nu mai pot avea un copil....
merci frumos daca imi veti raspunde!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mocutza spune:

Avand in vedere ca esti din Bucuresti, poti merge la clinica Micomi, dna Doctor Mihaela Badea (eu la ea am fost) sau la Giulesti la Domnul Drambareanu (un medic de nota 20 , e f bun in rani pe col).Am facut si eu electroconizatie (PAP 2 inflamator, 2 ani la rand, plus rana pe col mica dar adanca)...si dupa 3 luni de la operatie , desi trebuia sa merg la control am ramas insarcinata.....din prima....si acum am o minunatie de copil.
Asadar mergi exact pe indicatiile medicului , avand in vedere rezultatul tau....te sfatuiesc sa mergi la Drambareanu, si cat mai repede.Stiu ca riscurile unui ERAD ...cel mai mare risc este ca la o eventuala sarcina sa fie necesar ..cerclajul....asta mi s-a spus mie.
SANATATE MULTA!!!Si mergi la medic sa faci o interventie pt ca nici un tratament nu vindeca (eu am tratat rana 4 ani si nu a disparut).....doar interventia chirurgicala e benefica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns florina22 spune:

Oki doki, merci frumos, eu la dna badea am fost pana acum si dansa mi-a spus de ERAD. Eu m-am speriat si am zis ca nu fac , mai stau putin, fac un tratament si astept si o a doua pararere- peste 2 zile voi avea un control si colposcopie cu dna Dinca Gabriela (si de ea am auzit ca e specializata pe probleme ale colului).

Mergi la inceput

buna, tocmai ce am fost reprogramata pana sapt viitoare..ufff..simt ca nu mai am rabdare si vreau sa aud cat mai repede ce am de facut. mi-ar fi de mare ajutor si alte pareri, ale altor fete care au trecut prin situatii similare si cum au fost ele tratate.
Ma intreb daca se merita sa incerc un tratament pentru rana de pe col sau nu, pentru ca ma gandesc ca daca tratamentul statistic are sanse de reusita sub 50% prelungesc momentul pentru un ERAD si deci, prelungesc momentul in care voi putea avea un bebelus. Pe de alta parte, daca ERAD-ul are influente majore in posibilitatea de a duce o sarcina pana la capat iarasi ma gandesc ca ar merita sa incerc un tratament...ufff,de ce naiba trebuie sa trecem noi prin asa ceva! i hate guys!

Mergi la inceput

florina gandeste-te ca eu am facut 4 ani tratament si rana se micsorase intr-adevar dar ......conform rezultatului de la biopsie era ff adanca.Deci era mult mai grav.Eu cred ca ar trebui sa mai ai putina rabdare.Sanatate multa!!!

Mergi la inceput

Merci mocutza pentru suport, stiu ca rabdarea se impune la tratarea HPV-ului dar este atat de greu sa te abtii...Cel mai mult imi este frica ca nu voi mai putea duce o sarcina pana la sfarsit dupa un eventual ERAD si nu am gasit niciun raspuns concret pana acum. mai mult, prima doctorita la care am fost a fost destul de superficiala cand am intrebat-o de riscurile unui erad pentru o viitoare sarcina.

Mergi la inceput

Eu sunt un exemplu.Am facut interventia si am facut un copil.Medicul Mihaela Badea mi-a spus: "ai de ales.....vei face acum copil fara interventie dar dupa sarcina interventia va fi mai agresiva si o a doua sarcina e posibil sa nu mai fie".Deci cu incredere va fi bine.Sau incerci sa faci bebe fara interventie dar nu se stie la ce riscuri te expui.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flower-power spune:

Cred ca ar fi bine sa citesti subiectul acesta http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=47864&SearchTerms=CERVICITA
Chiar daca are 30 pg ,cred ca gasesti aici multe pareri si mai ales experiente .
Multa sanatate

The most beautiful thing in life is LIFE itself

Mara mami de Tibi-Mares

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

In timpul sarcinii orice inceput de cancer, cat de mic, se dezvolta f mult, penyru ca organismul favorizeaza dezvoltarea celulelor noi.

Asa ca daca ai un cancer in stadiul 0 sa zic, niste celule modificate acolo, pe care care printr-o interventie simpla le poti elimina, dupa sarcina poate fi nevoie de o interventie mult mai mare si tratament mai complicat.

Cand incepi o sarcina trebuie sa fii "clean" cu sanatatea.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui mocutza

Eu sunt un exemplu.Am facut interventia si am facut un copil.Medicul Mihaela Badea mi-a spus: "ai de ales.....vei face acum copil fara interventie dar dupa sarcina interventia va fi mai agresiva si o a doua sarcina e posibil sa nu mai fie".Deci cu incredere va fi bine.Sau incerci sa faci bebe fara interventie dar nu se stie la ce riscuri te expui.

mocutza
Andreea Alesia 27.07.2008

Multumesc all de incurajari, mocutza tu pana la urma ai facut erad si apoi bebelus sau invers? Felicitari pt bebel si sa se face mare si sanatos! Eu tot la Dra Badea am fost in toamna, cand mi-a spus ca imi recomanda ERAD, eu nu am vrut sa aud de asa ceva. Insa dupa ce mi-am luat acum PAP-ul cu rezultatul ASCUS incep sa ma gandesc ca decat sa ma lungesc cu tot felul de tratamente si pana la urma sa ajung tot la erad...mai bine il fac acum, ma refac intr-un an jumate doi..si fac bebel! Asa cum spunea si lavi02 o sarcina suprasolicita organismul si sunt convinsa sa problemele pe care el am acum, dupa o eventuala sarcina vor fi si mai grave.
oricum lucrez puternic la sistemul imunitar: in toamna am facut cantastim si isporinosine, echinaceea, ulei de catina si propolis...acum am inceput din dou insa doar cu cele naturiste, cantaastim mai fac o tura la toamna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lunna27 spune:

ar trebui sa citesti linkul dat mai sus, despre Cervicita,e f interesant,ai sa vezi ca mai multe fete au trecut prin asa ceva si totul a fost bine pana la urma.E mai bine s-o iei din timp decat sa fie prea tarziu.Si o sa vina si bb-ul dorit,sanatate!

Mergi la inceput