Papanicolau- ASCUS asociat cu rana pe col minora

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mocutza spune:

Florina22 intai ERAD si dupa 3 luni am ramas insarcinata, desi ar fi trebuit sa merg la control.Nu am mai avut rabdare pt ca sotul pleca si trebuia sa mai astept jumatate de an apoi.Si am avut noroc din prima pentru o minune.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adelamatei spune:

Buna Florina!
Vreau sa ti spun ca si eu am fost diagnosticata cu ASC-US si inflamatie in vara si la fel ca tine am citit tot ce am gasit despre acest diagnostic, punandu-mi de asemenea problema daca as mai putea avea copii. Dr. mi-a prescris si mie Cervugid, am luat de 3 ori si am asteptat cele 6 luni(de la ultimul test) pentru a vedea rezultatul tratamentului. Cand mi s-a recoltat, dr mi-a spus ca acest ASC-US nu poate fi considerat o boala si ca daca imi mai iese asa il voi mai repeta tot la 6 luni(si eventual mi se face testul in urma caruia ar reiesi ca as fi inf. cu Papilloma). Nici nu se pune probl. ca nu voi mai putea avea copii. Partea buna e ca rezultatul mi-a iesit bun, ceea ce-ti doresc si tie.
Dumnezeu sa-ti dea sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns florina22 spune:

Citat:
citat din mesajul lui mocutza

Florina22 intai ERAD si dupa 3 luni am ramas insarcinata, desi ar fi trebuit sa merg la control.Nu am mai avut rabdare pt ca sotul pleca si trebuia sa mai astept jumatate de an apoi.Si am avut noroc din prima pentru o minune.

mocutza
Andreea Alesia 27.07.2008

Mocutza e suuuper , imi dai o veste super buna! ma bucur pt tine ca totul a fost ok si ca acum va bucurati de minunea din viata voastra. si eu sunt mai optimista acum si abia astept miercuri controlul la Dna doctor Dinca sa vedem ce optiuni am.
multam all de incurajari, si eu sper din tot sufletul sa imi fie bine si sa pot sa aduc pe lume un bebelus ca tare mi-l doresc in ultima perioada!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns florina22 spune:

buna,
revin cu noutati: am fost la control la dna doctor Dinca si dansa mi-a facut o colposcopie nu prea ca la carte, adica nu a folosit camera video si nici acele substante care se dau pe col. Pur si simplu s-au uitat cu colposcopul. Acum eu sa am incredere in rezultatul acestei colposcopii? Ea mi-a spus ca din ce vede ea nu este vorba de o leziune care sa necesite erad, nici macar leziune nu o poate numi, mi-a spus ca la jonctiunea dintre cele 2 epitelii este o portiune cu niste vase de sange mai proeminente, insa asta nu inseamna ca este o leziune...Eu, va dati seama ca nu mai stiu pe cine sa cred acum, am fost la 2 doctorite cotate ca fiind cele mai bune pe probleme ale colului, Dna Badea si Dna Dinca, si prima mi-a spus ca am o rana usoara pe col si din cauza faptului ca am HPV pozitiv imi recomanda un erad, iar a doua ca nu e leziune si ca sa stau linistita sa imi vad de viata si sa fac control din 6 in 6 luni. Sunt debusolata, eu ajunsesem la Dinca pregatita moral pentru ce e mai rau si acum....Voi ce parere aveti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mocutza spune:

Eu stiu ca o rana cu HPV+ inseamna intr-un mare procent cancer peste ceva timp....
Iar asa cum a descris dna Dinca .......exact asa arata o rana...cum naiba nu se poate numi rana???? Apoi colposcopia se face cu 2 tipuri de substanta ca sa poata vedea cum arata si ce este acolo.....fara substante.....e invalida colposcopia...si nu se mai numeste colposcopie.
Dna Badea frecventeaza numeroase confeirnte internationale si stie f bine ce se intampla in lume cu aceste rani.
Pt o interventie necostisitoare poti merge la Drambareanu la Giulesti.El a si inovat un aparat pt refacerea rapida a cicatricei dupa ERAD.Mama mea a beneficiat cu succces de tratamentul lui.
Asta e parerea mea...iar decizia e a ta. bieninteles.

Mergi la inceput