Calendarul gradinarului vesel :-) 6

Raspunsuri - Pagina 23

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Citat:
citat din mesajul lui simali

Eu anul acest vreau sa amestec fasolea si mazarea cu trandafirii si cu rosiile si cu levantica in acelasi aranjament. Habar n-am ce-o sa iasa... In acelasi aranjament trebuiau sa fie si niste bulboase.
Na ca fac ce fac si iar la bulboase ajung.

"Calea de mijloc este calea ZEN"

Alice

Ai tu dragoste de bulbi!
Ideea ta e foarte buna. Eu am mazarea printre flori si arata foarte bine. Anul trecut a rasarit niste fasole (habar n-am cum si de unde) de capul ei si am lasat-o asa. E foarte buna, creste repede, a acoperit gardul si i-a stat foarte bine pe linga celelalte flori.

Mergi la inceput

Ce de flori ai Petra! Daca vrei facem schimb de ele si de seminte. Eu sint innebunita dupa lacramioare, am si loc cu umbra unde nu prea merge nimic.
Trandafirii merg bine aici, am destul de multi. Pot sa-ti trimit betisoare sa pui in pamint. Eu asa ii inmultesc, fara probleme.
Am si seminte de flori, daca vrei ceva anume spune-mi sa caut. Mi-au ramas si seminte de rosii, ardei, am si ierburi din astea romanesti. La mine nu merg, poate vei fi tu norocoasa pina la urma.

Mergi la inceput

Olympia, eu am niste margarete pe linga salvie si le sta bine impreuna. Dar cred ca aici ele infloresc altfel decit in Romania, acolo nu stiu daca se "intilnesc".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns martie spune:

Ramona, de ce nu mai pui poze? Abia astept sa fac si eu niste poze, ca au inceput sa infloreasca toate alea...ma rog, ce am eu prin curte. Incepe o magnolie sa se faca frumoasa... am sa pun poze... sper.

Mergi la inceput

Am facut citeva, foarte putine. Cred ca mi-a fost lene...
Apoi n-a mai pus nimeni, nu vreau sa ma laud (ca nici n-am neaparat cu ce!)
Cum e gradina ta? Ai inceput sa lucrezi cite ceva in primavara asta?
Mie mi-a ramas in viata niste dianthus de anul trecut si vad ca are flori. E mai amarastean el, dar imi pare rau sa-l scot daca are floricele. Verbena arata bine, dar sint tare mititele inca. Florile de pai stau sa infloreasca. Mai am niste narcise (soiurile timpurii au trecut). Lalelele am putine, unele au trecut, acum am unele albe si altele care stau sa infloreasca. Au inceput sa infloreasca trandafirii si margaretele, ieri am vazut ca si regina noptii a facut flori. Sint cu ochii pe wisteria, abia astept s-o vad inflorita!
Mai am niste azalee care sint in diverse faze - unele au trecut, altele au flori si unele se pregatesc...
Citiva crini au boboi. Cam atit, nu mai stiu!
Ai dreptate, cred ca o sa mai fac niste poze. Incepusem bine cu pozatul pe luni, imi place sa ma uit in urma la pozele alea si uite ca mi-am stricat naravul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns martie spune:

Mai, eu gradina am sapat-o/maruntit-o/pregatit-o demult, era inca super frig afara, am taiat atunci si trandafirii si acum arata ok, ar mai trebui o maruntire. Poate maine...sau nu...cine stie ?

In rest, aceleasi alea ca si anul trecut, ca daca am fost in toamna cu exam., n-am mai plantat bulbi, nimic in plus.

Din pacate nu am taiat pomii -deloc, nu i-am stropit-deloc.

Vad ca mi-a crescut gazonul peste limita maxim admisa, of, n-am nici un chef sa-l tund, dar trebuie si, ca de obicei, imi dau de furca trandafirii urcatori, cresc fantastic in toate directiile posibile si imposibile si trebuie sa-i leg, sa le fac ceva.

Au inflorit la mine narcisele, o magnolie, incepe un cires.

trebuie sa ma apuc deja sa pun in ghivece rosiile cherry ca sunt super inghesuite deja rasadurile si mari.

Cam asta... nu prea am chef. Chiar ma gandeam, mai nene, cand o sa stau si eu pe bancuta, cu o cesca de cafea, cu pisica pe perna, sa admir gradina? Aiurea: sapa, pliveste, uda, taie, leaga, purici negri, gaze, vijelie, purici verzi, umbra deasa, lut etc.

Mergi la inceput

Astea cu statul pe o bancuta la cafea sa admiri plantele sint momente furate.
Ca zici de toate durerile astea, am gasit si eu niste creaturi oribile in pamint - aici le zice "grubs". N-as da cu chimicale, dar nu stiu cum sa scap de ei ca tare multi mai sint.
Pentru plantele cataratoare eu am niste spaliere (ca nu stiu cum sa le spun altfel). Exista unele mai frumusele, fie din lemn, fie din metal. Sper ca stii ce vreau sa spun, daca nu caut niste poze. Dar tot trebuie legate plantele, cel putin aici - unde le ia vijelia daca nu fac chestia asta.
Cred ca nu-i destul de cald la tine inca, mai un pic te apuca iarasi febra gradinaritului.
Mai, eu iara intreb - cine mai stie ceva despre Daniela b?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Simali daca vrei sa nu ai probleme planteaza langa rosii(si nu numai) usturoi.
Petra eu m-am indragostit de bulboase;sa-ti enumar capodoperele mele:narcise(in toate culorile posibile si mai ales cele duble),lalele (mari si mici in culori din cele mai diverse),crini(culori:albi,galbeni,oranj,rosii),gladiole,acidanthera(seamana cu gladiola dar are un parfum demential),Habranthus(crin magic),ranunculus,anemone,begonii(le ador).
Cum gasesc ceva interesant cumpar si mai am pt. anul viitor in vedere cateva achizitii,m-am oprit pt. ca nu am unde sa le mai pun.
Ce regret f. mult este ca nu am reusit sa prind o Fitilaria(!)sau cum i se mai spune "Coroana imparatului" sau Floarea Pastelui care se zice ca infloreste de Paste.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crismac spune:

Olympia am sapat capsunile( am separat randurile ca se cam unisera ) , le-am udat si pe niste covergi din fier beton mai subtire ,in forma de semicerc, am pus folia . Le-am invelit pentru a avea capsuni coapte mai devreme. Cand se usuca pamantul le dezvelesc si le ud apoi le invelesc iar . Noaptea le acopar la capete iar ziua le ridic folia din capete pentru a le da mai mult aer .

crismac

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petra spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ramona J

Ce de flori ai Petra! Daca vrei facem schimb de ele si de seminte. Eu sint innebunita dupa lacramioare, am si loc cu umbra unde nu prea merge nimic.
Trandafirii merg bine aici, am destul de multi. Pot sa-ti trimit betisoare sa pui in pamint. Eu asa ii inmultesc, fara probleme.
Am si seminte de flori, daca vrei ceva anume spune-mi sa caut. Mi-au ramas si seminte de rosii, ardei, am si ierburi din astea romanesti. La mine nu merg, poate vei fi tu norocoasa pina la urma.

Lume multa, oameni putini

Ramona,
Daca exista posibilitatea sa-ti trimit rasaduri de lacramioare , cu bucurie iti trimit toata bucata unde le am eu puse ! Pe bune ! Se pot trimite prin posta oare ??? DAca chiar vrei da-mi un mesaj pe PM sa vedem cum putem face!
Eu am mai trimis la o forumista de aici, acum vreo 3-4 ani seminte de caltunasi in Germania. I-au ajuns, au inflorit si s-a prins la florile ei preferate !
Ieri am incercat sa mai intru prin gradina dar este totusi mult prea ud. Am mai vazut doar ce floricele mi-au mai iesit, astept lalelele si toate florile de primavara sa infloreasca. M-am bucurat ca s-au prins toate florile perene plantate in toamna.

Mergi la inceput