Nou stil de viata (250)
Raspunsuri - Pagina 18

madelaine77 spune:
M-am chinuit eu cat m-am chinuit , dar pana la uram am reusit sa-mi pun un ticker chiar pe monitor...asa ca acum sunt foarte motivata sa-l vad cum se misca.
Va pup si va urez o seara buna

puskin spune:
Anda, mersi . N-am inteles ce ai vrut sa zici cu asta:
Am o rugaminte la tine - eu stiu ca nucile sunt sanatoase, dar ele fiind foarte calorice e esential controlul portiilor si integrarea in meniul complet.
Stiu ca-s calorice, nu am inteles insa restul...
Tumpi, n-am avut timp sa ma uit, ma uit diseara si comentez .

lai spune:
Buna dimineata, doamne dragi!
M-a palit si pe mine o frumusete de raceala, asa ca acu's si io minunata cu 'nucii' pan' la brau, ce, numa' voi?
Ce vad, planuri de nunta, aaa, vreau si eu in schema ma bag organizatoare, in baza experientei vaste si recente
Tumpi, multa bafta cu proiectul bb! Eu mi-aduc aminte de tine de la un subiect de aspirante pe care il mai citeam eu cu mai multa vreme in urma (dar n-am postat niciodata, ca pe vremea aia nu lucram la proiect).
Daca nu sunt indiscreta, ce fel de job ai tu? M-a facut curioasa programul tau de munca/somn.
Carmen
Mihaela, da, la orezul brun ma refeream (nu este hipocaloric, dar are indice glicemic mai scazut - nivelul zaharului in sange nu creste la fel de mult dupa masa; este mai sanatos si mai satios).
Vik, orezul salbatic e diferit de cel brun, dar face si el parte din categoria orezurilor cu indice glicemic redus (mai sunt si altele, de exemplu orezul pe care il folosesc japonezii pentru sushi). Uite mai jos o reteta de ciuperci umplute cu orez salbatic care mie imi suna bine:
http://www.foodnetwork.com/recipes/bobby-flay/grilled-portobellos-filled-with-wild-rice-almond-pilaf-and-piquillo-pepper-vinaigrette-recipe2/index.html
Dupa mine si orez salbatic cu legume si peste e o combinatie ok - acum depinde pe cine intrebi. Dupa principiile Monti de exemplu nu cred ca ar fi ok (dupa Monti cred ca ar merge sau orez cu legume, sau peste cu legume, dar nu orez cu peste).
Seara eu intr-adevar nu prea (mai) mananc mare lucru. Intr-o lume ideala as manca micul dejun, pranzul, si cina cu trei ore inainte de a merge la culcare, plus gustari intre, si as face sport inainte de masa de pranz (la cateva ore de micul dejun si la o ora de la o gustare). Cum am eu programul insa nu-mi iese pasenta cu cina cu trei ore inainte de nani, si nici sport nu pot face chiar inainte de pranz. Sportul il fac dimineata, si trebuie sa mananc ceva inainte, ca altfel n-am putere pe stomacul gol, si dupa, ca mi-e foame. Asa ca practic la momentul actual am cam trei mese, una inainte de sport, una dupa, si pranzul acela de pe la 2 (care-i masa principala), plus gustarile pe care le trec in meniu printre, inclusiv dupa 2. La mine deocamdata functioneaza schema asta, mai vad mai incolo cum o mai adaptez.
Made, poti sa te singura
si uite
si de la mine! Ce fain ca ai facut asa cumparaturi frumoase, sa le folosesti cu bucurie!
Cristina Cred ca abia astepti ziua printesei! Cati copilasi va avea invitati?
Delia, felicitari pentru examen! Mai ai putin si scapi
Vik, Zuzi, Lou, pentru sustinere, sper sa nu va dezamagesc
Meniul meu de azi:
8:30 un iaurt natural, un kiwi
10:00 un mar, 30g migdale
pranz - calcan cu "compot" de fasole cu legume
morcovei
supa-crema de morcovi cu iaurt
In rest, ceai muuuult si poate mai introduc un iaurt sau un fruct daca mi se face foame. Sport - pauza, la cat de fonfanita si ametita sunt nu ma simt in stare.
Aseara n-am mai baut cafea cu lapte, nici "salami del amor" cu maslina n-am mai mancat; dar am mai mancat un mar si doua caise, si am baut cateva guri de ciocolata calda.
Lai

carina spune:
Ruxi: am mai citit o data ce am scris si nici eu n-am inteles ce am vrut sa zic. Mintea franjuri..... Am vrut sa zic ca e ok sa incluzi nuci in meniu, dar cand zici o portie, detaliaza cat inseamna (ca numar) ca nu toate fetele au cantar sau pot estima cat inseamna 30 de grame. Si cum ele sunt bune, e f usor sa subestimezi greutatea consumata, iar la asa un continut caloric nu e o subestimare chiar fara urmari. Eu am cantarit acum si pot sa va spun ca:
25 migdale=30 g
50 buc de fistic fara shell= 30 g
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Anda si Carina (deja domnisoara)
http://community.webshots.com/user/andamihai
http://andaoana.wordpress.com/
http://flickr.com/photos/32304863@N04/

lai spune:
Anda, esti sigura ca 25 de migdale au doar 30g? Eu mi-am tot pus zilele astea portii de 30g de migdale si nu stiu sigur cate migdale intrau (va spun maine mai exact), dar sigur mai putin de 25. Poate erau migdalele mele mai mari decat ale tale, sau poate e ceva in neregula cu cantarul meu?.. dar 25 de bucati mi se pare mult oricum.
Lai

louisea spune:
Cred ca marimea variaza. 30 g la mine is aprox 28 de migdale, deci o migdala cam un gram
-----------------------------------------
Va rog sa nu dati quote la mesajele mele. Merci

puskin spune:
Anda, ma gandeam eu ca asta ai vrut sa spui... Eu am gasit migdale de marimi diferite, deci greu de zis cate migdale sunt in 30g.
Cel mai simplu cred este masuratoarea cu palma: mancati cate va incap in pumnul facut caus.
Revin...

hcclara spune:
Salut! vad ca mergem la nunta ce bine, chiar am pus ochii pe o rochie!!!
Anda si mie imi era dor de tine, asa ca aseara am tras o privire pe blogul tau!
Carmen cum e bolnaviorul nostru? se face bine? ia da-i un pup mare de la mine!
Sanatate multa si bolnavelor "nucioase"!
Mihaseram votat si eu poza din concurs, am vrut de 2 ori sa o votez, da nu m-a lasat numai o data!
CristinaT cand e ziua printesei tale?
eu ma pun acum sa fac clatite pt piscotii mei, da fac numai dintr-un ou, ca sa nu bag si in mine! mi somn!