Sosuri pt mancaruri

Sosuri pt mancaruri | Autor: Annie80

Link direct la acest mesaj

caut retete pt fripturi , nu dintracelea instant +apa (sau altceva) ceva ce sa fac cu mainile mele, gustos, si testat de gospodine, cum ar fi sos de piper, de ciuperci, pt fripturi, gratare, felul 2 , sper ca intelegeti

Am cautat si nu am gasit nici un subiect alocat sosurilor.

------------------------
Someone's pleasure is another's pain!
Alergic at stupidity.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns vl-ad spune:

Escalop cu ciuperci

Prajesc 3-4 bucati cotlet in putin ulei , dupa care il scot pe o farfurie si il acopar cu folie de aluminiu.In uleiul in care s-a prajit carnea calesc putina ceapa taiata foarte marunt , adaug ciuperci proaspete taiate felii (mai nou am descoperit la Metro un mixt de ciuperci de padure , care are un gust demential , de ciuperci adevarate)si le las sa se caleasca .Cand sunt gata ciupercile adaug smantana (destul de multa ), pun carnea prajita si mai las 5-10 minute pe foc.Bineanteles sare si piper dupa gust si cand am in casa patrunjel proaspat pup si din acesta.
Noi mancam aceasta friptura cu piure de cartofi.

------------------------

ADINA SI VLAD (17-11-2004)

VLAD
POZE CU PUIUTUL MEU
www.dropshots.com/vl-ad" target="_blank">filmulete Vlad

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raluca30 spune:

sos gorgonzola,destul de rapid...topesc unt,adaug branza( ex cu mucegai albastru),piper,smantana dulce ...merge f bine cu pui,vita...

sos maro norvegian-topesc unt 100gr,adaug faina 2 linguri,o ard amestecand mereu,sa fie maro inchis,si torn apa rece treptat,(o sa iasa ceva fum),amestec sa iasa un sos cremos .adaug 1 varf de zahar,2 cuburi knorr vita,1 lingura soia sos,piper,cand da in clocot,mai adaug o lingura smantana dulce.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Eu fac des sosuri care au la baza ulei+faina+lapte si in functie de ce pofte avem adaug ceapa taiata marunt sau cuiperci sau marar sau castraveti murati sau bulion sau mazare. Astea mi-au venit acum in minte, insa se poate face cu orice gust/leguma vrei.



Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raluca30 spune:

am uitat sa adaug la ce folosesc sosul maro
-eu una doar la friptura de vita in cuptor(coapta intre 3-6 ore)sau la chiftelute (facute doar din carne amestec,ceapa,ou,sare piper ,prajite in unt),apoi le adaug in sosul maro.(garnitura: cartofi fierti si legume)

Sosurile tin de imaginatie,sunt atatea plante,condimente,fructe,vinuri,putem crea sute de retete.Am mancat mai demult un delicios sos de pere caramelizat usor si cu whisky,era super aroma de pere,l-am mancat langa carne de caprioara,mai erau si alte fructe si minunatii in farfuria mea.Bunica mea imi facea un sos de prune delicios.Astept sa citesc retete de sosuri si mai experimentate,ca sa ma inspir:)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Annie80 spune:

multumesc frumos

imaginatia mea e la pamant

Sosul de piper, asta il caut disperata, merge de milioane la friptura de vita!

------------------------
Someone's pleasure is another's pain!
Alergic at stupidity.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi69 spune:

Annie,uite ce am gasit pe net(ca de facut n-am facut nimic din ce te intereseaza)
www.culinar.ro/forum/continut/Retete-in-imagini/8787/File-de-porc-cu-sos-de-piper/" target="_blank">unu

doi

trei

si mai da tu cautare dupa "carte bucate sanda marin" are si acolo niste sosuri

Sa ai spor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Annie80 spune:

am intrebat bucatarul si fierbe oase de vita muuult timp cam 12 ore (bine face pt restaurant} strecoara, apoi in zeama fierbe legume, telina pastarnac, morcov, ...paseaza toate si apoi strecoara, separat caleste ceapa foarte fin cu usturoi si piper macinat (proaspat si/sau strivit, apoi amesteca cu pasta de legume... va jur deliciu

Adi

ah si se poate face mai mult si pastra in frigider/congelator

multumesc , din nou

------------------------
Someone's pleasure is another's pain!
Alergic at stupidity.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Cred ca al meu e cel mai simplu. In vasul in care am facut friptura pun niste unt si vin sau bere, depinde ce anume am gatit. Pui putin pe ochiul de la aragaz si amesteci cu ce a ramas pe vas de la friptura. Nu este nimic mai bun!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns violeta29 spune:

Sos alb -ideal pentru pieptul de pui:
Se incing in tigaie 50 gr unt, apoi se sting cu o lingura de faina, se adauga 200 gr smantana, sare si piper si se da in clocot.
Simplu si rapid.

Speranta moare intotdeauna ultima!

minunea care ne-a luminat viata

Violeta de Alexandra Valentina - 2.09.2008


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Annie80 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Annie80

am intrebat bucatarul si fierbe oase de vita muuult timp cam 12 ore (bine face pt restaurant} strecoara, apoi in zeama fierbe legume, telina pastarnac, morcov, ...paseaza toate si apoi strecoara, separat caleste ceapa foarte fin cu usturoi si piper macinat (proaspat si/sau strivit, apoi amesteca cu pasta de legume... va jur deliciu




Scuze uitasem, in sosul final se adauga optional smantana si unt
Din motive legate de sot eu nu pot folosi unt/ smantana, lapte

------------------------
Someone's pleasure is another's pain!
Alergic at stupidity.

Mergi la inceput