Sosuri pt mancaruri
Raspunsuri - Pagina 2
stefiuta spune:
buna ziua gospodinelor!
eu nu prea am talent in bucatarie, dar vreau sa va dau o reteta tare draga mie de sos pt friptura de miel si nu numai.
Se ia una bucata ghimbir care se da pe razatoarea mica, se amesteca cu o cantitate de iaurt sau sana egala cu o cutie mare, se adauga menta proaspata, patrunjel verde si putin suc de lamaie. Aaaaaa.... am uitat sa spun ca daca va place puteti pune si cativa catei de usturoi zdrobiti. Este delicios si f parfumat si racoritor pe deasupra.
(se serveste in farfurie o lingurita, doua peste friptura)
leuta
dalina2x2 spune:
Topesc untul (cam o lingurita), adaug un pahar mare de iaurt in care am omogenizat doua linguri faina, mai subtiez cu un pic de lapte, fierb la foc mic (amestecand mereu) vreo 5 minute, pisez un catel de usturoi, mai mestec de doua ori si, cand sting focul, "arunc" in cratita cateva frunze de salata verde rupte cu mana, amestec si acopar. Merge de minune cu orice carnita fiarta, dar si cu friptura de pui. (aia cu ulei si apa, de care ziceai tu. )
Se poate si fara salata, dar mie imi place contrastul dintre finetea sosului si "crocanteala" care ramane un pic in frunzele de salata ).
trischa spune:
O lingura de faina cu lapte se pun intr-o tigaie la foc.cand de ingroasa se adauga 200 gr smantana,sare,curry si marar.merge la ...la ce vreti voi.eu il folosesc la somon.ar mai fi ,,sosul de branza,,adica,branza de vaci amestecata cu multe verdeturi,usturoi si niste faina dizolvata.merge cu legume la cuptor.
bubu05 spune:
Am si eu cateva sosuri:
http://www.bucataras.ro/tips-sosuri-dulci-aromate-si-picante/
Oana, mami fericita de Eric-Stefan (18 aprilie 2008)
si Vlad-Ionut (2 ianuarie 2005)
Bubu mic
Bubu mare
www.onetruemedia.com/shared?p=774cd5d8b8e87294224ee2&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Filmulete
Poze
www.bucataras.ro/" target="_blank">Bucataras