Americancele gatesc - 7
Raspunsuri - Pagina 19
Ramona J spune:
Cami, cred ca merge cu orice. Daca n-ai fructe proaspete cred ca poti sa pui stafide sau ceva de genul asta.
Am facut si friptura buna de pui in seara asta. Sotul meu nu se atinge de carnea de pui, eventual maninca vreun snitel cind e proaspat, in rest am incercat tot felul de retete si nimic nu-i place.
Am avut drumsticks, le-am amestecat intr-o ziplock bag cu faina, paprika, ginger (praf), sare, piper. Cred ca atit a fost.
Am dat drumul la cuptor la 450F, am pus intr-un vas 1/4 cup unt pina s-a topit, apoi am pus drumsticks si le-am lasat vreo juma' de ora. Apoi am intors carnea si am mai lasat-o vreo 20 min. Mai gustos decit "average" si foarte simplu de facut. Clar mai fac dupa reteta asta!
Ramona J spune:
A facut cineva prajitura cu foi din miere de albina? Are umplutura cu gris si gem. Foile alea par complicate, am cumparat unele de la rusi. Am gasit citeva variante pentru crema de gris, aveti o varianta incercata?
CRISMIR spune:
Ramona,eu am facut prajitura cu foi din miere,dar nu cu crema din gris,ca mie nu-mi place crema aia...eu fac astfel:
Intr-un vas se pun 300 ml de lapte cu 2 linguri de zahar la fiert,In alt recipient se dizolva in 200 ml lapte 6 linguri de faina,apoi se toarna cate un pic in compozitia de lapte de pe foc si se amesteca bine pana se ingroasa fara a se face cocoloase,se face ca o ciulama,apoi se lasa la racit.
Separat se freaca bine,bine 300 g unt cu 300 g zahar pudra,apoi se adauga cate o lingura din crema fiarta si racita complet si se mixeaza,se obtine astfel o crema pufoasa.
Din aceasta crema se ia cat sa avem de intins pe o foaie si se amesteca cu cacao,iar in cea alba se baga trei plicuri de zahar vanilat,poti pune si esente,rom in cea de cacao si vanilie in cea alba,au un gust si mai bun.
Apoi se face asamblarea.
Daca vrei poti pune si glazura in top.
Pare complicat dar nu este si e mai buna decat cea cu gris,parerea mea
Ah,si vezi ca aceasta prajitura este buna upa 2 zile,ca se asambleaza foile si trebuie sa se inmoaie de la creme,alfel va fi tare si nu se prea poate manca ca lumea...minim 24 de ore trebuie sa stea la frigider.
Mirela si puiul scump, Robert Cristian(19 oct.2004)
Pozele noastre: http://community.webshots.com/user/CRISMIR1001
http://community.webshots.com/user/CRISMIR100
Ramona J spune:
Multumesc Mirela, de aia vreau sa ma apuc de aia, ne-o trebuie miine dupa-masa. Eu ador crema aia cu gris, asa as vrea s-o fac. E o prajitura pe care bunica o facea mereu.
Ramona J spune:
Am facut-o! Foile alea sint beton, cred ca mincam praji asta peste vreo saptamina! Cred ca-i gustoasa, dar n-are fata deloc. Ce sa-i mai fac s-o aranjez cit de cit? Ii trebuie vreo glazura, ii pun zahar pudra? Help!
Acum caut varianta de cream cheese filling. Mirela, parca tortul tau era cu cream cheese - ma duc sa ma inspir.
CRISMIR spune:
RAMONA,ce ai facut pana la urma?...poti pune zahar pudra peste ea sau glazura de ciocolata:100 sau 200 g de ciocolata o pui la topit si o lingurita de ulei,amesteci bine ,lasi apoi putin la racit si o pui peste prajitura.
Sunt curioasa ce ai facut,sigur pana maine dupa-masa se mai inmoaie,asa este,e tare,cred ca trebuia sa o faci de ieri,asta este,o sa o papati asa...eu crema de gris nu o fac ca nu gasesc gris din acela ca acasa,si am avut numai esecuri cu grisul asta
Mirela si puiul scump, Robert Cristian(19 oct.2004)
Pozele noastre: http://community.webshots.com/user/CRISMIR1001
http://community.webshots.com/user/CRISMIR100
Ramona J spune:
Multumesc Mirela. Am fiert grisul cu lapte si am frecat unt cu zahar. Apoi le-am amestecat intre ele. A, am pus un pic de vanilie si coaja de lamiie rasa (un strop). Sint doua straturi din astea cu crema din gris si unul cu gem de caise.
Acum sa vad daca ma mai obosesc cu glazura sau pun zahar pudra.
CRISMIR spune:
Va servesc si eu cu o feliuta din Tortul de portocale
http://prajituridecasa.blogspot.com/2009/03/tort-de-portocaleorange-cake.html
RAMONA,uite mie asa mi-a iesit Prajitura cu foi din miere
http://prajituridecasa.blogspot.com/2009/01/prajitura-cu-miere.html
Mirela si puiul scump, Robert Cristian(19 oct.2004)
Pozele noastre: http://community.webshots.com/user/CRISMIR1001
http://community.webshots.com/user/CRISMIR100
arminad spune:
Citat: |
Am fiert grisul cu lapte si am frecat unt cu zahar. Apoi le-am amestecat intre ele. A, am pus un pic de vanilie si coaja de lamiie rasa (un strop). Sint doua straturi din astea cu crema din gris si unul cu gem de caise. |
Ramona ,asa se face crema aia de gris ,si mie imi place mai mult cu crema de gris si gem de caise ,probabil pt ca asa m-am obisnuit ,asa e reteta clasica.Eu pun in crema de gris zeama de lamiie si iese un pic acrisoara ca si-asa e dulce de la gem.Foile sunt tari dupa ce le coci ,ar trebui insa sa se moaie dupa ce pui crema intre ele ,pina miine dimineata .Mie nu mi s-au inmuiat odata fiindca le facusem prea subtiri si s-au cam crocantit dar dupa aia m-am prins si le-am facut mai groase.Aici mi-au iesit odata naspa de la miere ,cred ca era mai mult zahar ars decit miere.
Ramona J spune:
Faine praji Mirela! Ale mele nu-s niciodata atit de cute.
Arminad, asa imi plac si mie. Eu am pus un pic de coaja rasa de lamiie, se simte ca o parere. Anuta nu e deloc amatoare de aroma de lamiie, tre' sa ma conformez ca e sarbatorita. Parca incepusera sa se inmoaie foile, acum nu le-am mai verificat. Mai au timp pina miine. Cred ca nu mai pun si ciocolata deasupra, ma mai gindesc.
Am mai facut o praji cu blat din iaurt, cu mere si almonds. A iesit buna, sa vad ce-or zice miine copiii.
Cea mai cea e umplutura cu crema Philadelphia, facuta pentru mini fillo shells. Ridicol de simplu si super yummy! Deasupra pun niste cirese pe care le-am lasat o zi intr-o concoctie care include si alcool (Kirsch). Yum! Acum ma gindesc ca ar trebui sa-i dau un clocot, cum fac sa nu imbat copiii?