Topic ingrijirea copilului - CIC - (3)
Raspunsuri - Pagina 4
![](images/user_woman.png)
luiza@rianna spune:
va rog sa-mi raspundeti si mie la mai multe intrebari. am nascut in dec 2007 si sunt in cic pana in dec 2009. si acum beneficiez si eu de noua lege cu 85% din salariu, eu avand salariul mai mare.
imi spuneti si mie cum procedez? am sunat la personal si mi s-a spus ca trebuie sa aduc o adeverinta de unde am depus dosarul pt acei 600 ron sa o completeze. cum se calculeaza din salariul net sau brut?
si care este data limita depunerii acestei adeverinte?
legea s-a aprobat de la 1 ian? adica o sa primesc si banii pe ian si feb daca duc adeverinta mai tarziu?
multumesc
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/alic/alic.jpg)
alic spune:
indemnizatia se calculeaza ca fiind 85 la suta din media veniturilor nete pe ultimile 12 luni; data limita a depunerii este 1 iunie, daca nu ma insel; oricum, cu cat mai repede o depui cu atat mai bine;
legea s-a pus in aplicare de la 1 ianuraie, deci vei primi retroactiv diferentele banesti de la 600 de lei la cat iti revine de drept dupa recalculare!
vezi ca in pagina anteriora Eseea a pus un link unde ai sa gasesti formularele de cerere si adeverinta!
ALICe
eu
AngeliquedeS spune:
Fetelor, nici eu nu vreau sa creez valuri pe-aici dar tb sa vb cu cineva ca nu mai pot.
Eu pana nu vad banii de la recalculare in mana nu cred ca o sa se dea
Ei au motivat aceasta intarziere de 2 pana la 4 luni din pricina absentei softului, spuneau ca programul de calculare a indemnizatiei nu e gata. Or un asemenea program e floare la ureche, nu necesita o intarziere de 3-4 luni.
Oi fi eu paranoica dar tare imi e teama sa nu fie o miscare strategica pentru a vedea cata lume isi depune dosarele in aceste cateva luni, cata lume se intoarce de la serviciu inapoi in CIC si ce sume ar presupune aplicarea legii si pe urma sa rasara cu ideea ca se ingheata legea din pricina efortului material mult prea mare la care va fi supusa tara in perioada de criza.
Eu numai la asta ma gandesc si tare imi e teama. Sper din tot sufletul sa fiu eu nebuna si mult prea banuitoare.
Angelique, mami de Pupi (28.12.2007)
Inimioara mea
Povestea nasterii lui Pupi
zicolorata
www.petitieonline.ro/petitie/semneaza/sustinere_pentru_reglementarea_legala_a_reproducerii_umane_asistate_medical_si_pentru_introducerea_procedurilor_inseminare_artificiala_si_fertilizare_in_vitro_in_programele_nationale_de_sanatate-p28651051.html?msg_ok=1" target="_blank">Semneaza petitia pt introducerea procedurilor de reproducere asistata
in Programul national de Sanatate!
luiza@rianna spune:
multumesc alic! mai am o intrebare. am scos la imprimanta formularul cu cererea si adeverinta. daca le am pot sa ma duc direct la personal sa mi le completeze sau mai trebuie sa trec unde am depus dosarul pt cei 600 ron? nu prea am timp si bebe nu are cu cine ramane
multumesc inca odata.
iriss27 spune:
luiza@rianna te duci cu adeverinta la serviciu (sau o trimiti pe mail) si ei ti-o completeaza, trebuie stampilata si semnata de director (sau cine are dreptuld e semnatura).
referitor la soft, eu nu cred ca el va trebui sa faca doar media pe ultimele 12 luni, mie mi se pare ca sunt multe exceptii care trebuie luate in calcul (combinatii de concedii medicale cu concedii de odihna, concediu fara plata, etc). Habar n-am exact, dar cred ca e destul de mult de munca la el. Ma rog, mai mult de 1 luna eu zic ca nu e cazul (sunt it-ist).
Si mie mi se pare putin probabil, ca in momentul in care se vor da toate indemnizatiile sa se vireze asa de multi bani deodata ... noi in dec si ian abia am primit indemnizatiile alea amaratde de 600 lei. Nu prea stiu ce sa zic, dar sper sa fie totul bine si sa luam banii cuveniti.
Iriss mami de Yvonne-Maria
(05.02.2007) si David-Alexandru
(08.08.2008)
www.dropshots.com/iriss277" target="_blank">Poze
Aventurile strengaritei Yvonne
Bazar pt Sonia si Andrei
LuisaTL spune:
Buna ziua,
Am si eu o intrebare... Am vazut modelul de adeverinta necesara stabilirii indemnizatiei de 85% si prima luna care se ia in calcul este luna nasterii copilului, desi intelesesem ca se iau in calcul veniturile realizate in ultimile 12 luni anterior datei nasterii copilului. Ma-nsel?
De ex. daca voi naste la inceputul lunii iulie 2009, pe adeverinta mi se vor trece in prima luna venturile realizate in luna nasterii copilului? Un pic nu prea mi se pare corect...
Va multumesc,
alic spune:
Citat: |
citat din mesajul lui luiza@rianna multumesc alic! mai am o intrebare. am scos la imprimanta formularul cu cererea si adeverinta. daca le am pot sa ma duc direct la personal sa mi le completeze sau mai trebuie sa trec unde am depus dosarul pt cei 600 ron? nu prea am timp si bebe nu are cu cine ramane multumesc inca odata. |
luiza, asa e...adeverinta cu veniturile va trebui completata la servici, adica pagina a doua; in ce priveste prima pagina, paragraful 2, ramane necompletata in cazul tau; vezi ca se specifica clar in subsol: Aceasta rubrica NU se va completa în cazul persoanelor care solicita recalcularea cuantumului indemniza#tiei pentru cresterea copilului
succes!
ALICe
![](floare.gif)
![](floare.gif)
![](floare.gif)
eu
AngeliquedeS spune:
citat din mesajul lui LuisaTL Buna ziua, Am si eu o intrebare... Am vazut modelul de adeverinta necesara stabilirii indemnizatiei de 85% si prima luna care se ia in calcul este luna nasterii copilului, desi intelesesem ca se iau in calcul veniturile realizate in ultimile 12 luni anterior datei nasterii copilului. Ma-nsel? De ex. daca voi naste la inceputul lunii iulie 2009, pe adeverinta mi se vor trece in prima luna venturile realizate in luna nasterii copilului? Un pic nu prea mi se pare corect... Va multumesc, |
Daca vei naste in iulie 2009, ti se vor lua 12 luni retroactiv incepand cu iunie 2009, adica iulie 2008 - iunie 2009
Daca nasti in iunie 2009 (desi sper din tot sufletul sa stea bb in burtica pana la termen) ti se va lua iunie 2008 - mai 2009
Deci luna efectiv cand se naste copilul nu se ia in calcul
Inimioara mea
![](copilas.gif)
zicolorata
www.petitieonline.ro/petitie/semneaza/sustinere_pentru_reglementarea_legala_a_reproducerii_umane_asistate_medical_si_pentru_introducerea_procedurilor_inseminare_artificiala_si_fertilizare_in_vitro_in_programele_nationale_de_sanatate-p28651051.html?msg_ok=1" target="_blank">Semneaza petitia pt introducerea procedurilor de reproducere asistata
alic spune:
Angelique, nu cred ca-i corect cum ai judecat; e-adevarat ca legea lasa loc de interpretari, dar totusi de ce s-ar mai fi facut referire la luna nasterii copilului?
legea spune asa: pentru luna nasterii copilului se iau in considerare veniturile din luna anterioara;
dupa parerea mea, adeverinta va cuprinde si luna in care s-a nascut copilul...cel putin de la directie asa mi s-a spus!
ALICe
eu
AngeliquedeS spune:
citat din mesajul lui alic Angelique, nu cred ca-i corect cum ai judecat; e-adevarat ca legea lasa loc de interpretari, dar totusi de ce s-ar mai fi facut referire la luna nasterii copilului? legea spune asa: pentru luna nasterii copilului se iau in considerare veniturile din luna anterioara; dupa parerea mea, adeverinta va cuprinde si luna in care s-a nascut copilul...cel putin de la directie asa mi s-a spus! ALICe ![]() ![]() ![]() eu |
Eu mi-am depus dosarul si asa mi s-a facut adeverinta, cele de la mine de la HR au cerut sfatul de la Directia de Munca, lucrez in cadrul aceluias Minister. Dar eu am cerut recalculare, poate pt dosar nou e asa cum spui.
Inimioara mea
![](copilas.gif)
zicolorata