Topic ingrijirea copilului - CIC - (3)
Raspunsuri - Pagina 23
![](images/user_woman.png)
bernix spune:
Despre faptul ca se intarzie cu plata, intr-adevar nu cred ca exista scuza si ar trebui platite penalizari de intarziere. Problema e ca asa se fac legile in Ro, fara sa se faca o previziune a ceea ce implica aplicarea lor, de suntem si noi, si-de multe ori- si functionarii care le aplica, bulversati cu totul.
Ca de fiecare data, nici la capitolul organizare nu stam prea bine, ca tot citesc ca difera in functie de sectorul in care locuiesti sau ca data depunerii nu are cine stie ce importanta. Institia e obigata sa raspunda oricarei solicitari in termen de 30 de zile, altfel e pasibila sa fie actionata in judecata, ori nici pe voi, nici pe mine nu m-a sunat nimeni, noi am facut demersuri sa intrem in legatura cu ei.
Daca se hotaraste redactarea si semnarea unei petitii, eu sunt cu totul de acord.
Deci, ne organizam?
Bernix si Degetica (Ana Elena - 27.08.2007)
www.flickr.com/photos/22336005@N05/sets/72157605291358063/" target="_blank">Poze cu noi
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Selene_Bunny/Selene_Bunny.jpg)
Selene_Bunny spune:
Buna! Eu sunt in Cluj acum, aici am nascut, pe data de 18 decembrie 2008. Pana acum, am primit doar prima de nastere, trusoul, nici vorba, dosarul pentru alocatie si indemnizatie il voi depune de-abia saptamana viitoare, pentru ca mi-a fost respins, din cauza ca se modificasera formularele si a trebuit sa il refac.
In Cluj, de la depunerea dosarului, dureaza 4 - 5 luni pana sa intre banii. Am vazut o reclamatie in acest sens pe domnuleprimar.ro si asta a fost raspunsul primarului.
Daria Nandini
http://b1.lilypie.com/KfqTp2.png
Am adus pe lume o minune!
Lucrusoare de daruit
nemary spune:
vreau sa stiu daca ma pot angaja in timpul CIC cu conventie civila pe perioada de 3 luni? si apoi sa incep contractul individual de munca pe periada nedeterminata?
Mari
![](mamica.gif)
sunt tot mai mare
![](icon_smile.gif)
Daria
POZE DARIA
Daca ai vointa, poti sa muti si muntii din loc.Daca ai creier, ii lasi acolo, ca nu te deranjeaza.
miha74 spune:
hello!
astazi am primit si decizia (gresita) prin posta...si stupoare este facuta inca din 24 februarie...deci intr-un timp rezonabil...dar de ce i-a trebuit aproape 2 luni sa ajunga la mina??????
asa ca saptamana viitoare imi voi face curaj sa merg in Hambarului sa contest atat de mult asteptata decizie
Miha, mami fericita de Matei (16.01.2008) ,
Laura (30.09.1997) si
19+ de
"Este de o mie de ori mai bine sa fii optimist si sa te inseli, decat sa fii pesimist si sa ai dreptate." (Jack Penn)
bernix spune:
Mai, ce liniste pe aici... Am fost toate ocupate cu Pastele si n-am mai avut timp de forum...
Deci nu-i nimeni in situatia mea, cu nasterea prematura. Vad io pan' la urma cum o scot la capat, ma gandesc sa scriu si ma Ministerul Muncii sa intreb ce au inteles prin "adeverinta" cand au facut astfel legea.
www.flickr.com/photos/22336005@N05/sets/72157605291358063/" target="_blank">Poze cu noi
bernix spune:
miha, bafta in Hambarului!
nemary, nu te poti angaja cu conventie civila cat esti in CIC, ca dopar la momentul suspendarii contractului individual de munca pe motiv de cresterea a copilului, semnezi declaratie pe proprie raspundere ca nu ai alte venituri profesionale in aceasta perioada, ci te ocupi exclusiv de copil.
Puppa spune:
Eu am aflat de ce nu mi-au venit banii. Imi prelucrasera doar dosarul de sistarea stimulentului si pe cel de indemnizatie il uitasera intr-un colt Acum, cica, in iunie voi primii totusi banii! Asa ca daca aveti indoieli si trece prea mult timp, duceti-va pe capul lor! Nu le lasati in pace ca nu au nici un stress.
http://picasaweb.google.com/cristina.catana
http://puppa.wordpress.com/
atlantiana spune:
Bernix, adeverinta o iei de la medicul ginecolog cu care ai nascut. Trebuie sa specifice DPN, faptul ca ai nascut la 34 saptamani si sa aibe parafa medicului.
Dar de ce te complici? Eu am nascut la 35 saptamani, dar nu am sa mentionez asta pe nicaieri. Or sa mi se ia in calcul veniturile din ultimele 12 luni anterioare nasterii si gata. Nu e diferenta semnificativa la indemnizatie.
bernix spune:
atlantiana, multam de raspuns! Deci n-ar fi o problema sa cer asa ceva ginecologului.
Ma complic pt ca ma avantajeaza material, ca altfel as fi stat linistita in banca mea.