Lecitina la copii si nu numai
Citisem si auzisem despre lecitina si beneficiile ei pt dezvoltarea creierului si cand am dat de ea la sectia de organice saptamana trecuta, am zis hai sa iau s-o incercam cu mic cu mare. Acum nu stiu nici cum sa le-o dau la astia mici (4 ani si 6 ani) nici ce cantitati ar fi ideale. A mea e lecitina de soia si e granulata. Stiu ca sunt contraindicatii pt cei alergici la produse de soia dar nu e cazul nostru. Acum ma intreb or fi si alte contraindicatii sau beneficiile sunt mai mari....nu stiu. Am si cumparat o cantitate destul de mare ca nu era altfel. Chestia este ca alor mei nici nu le place gustul de nici un fel cu toate ca nu e rau, zic eu. Are cineva mai multe cunostinte despre subiectul lecitina, administrare, dozare, eventual idei de mascat prin mancare, etc? Va multumesc anticipat pt raspunsuri.
Raspunsuri
loryi1974 spune:
Dar un medic nu te-ai gandit sa intrebi?Eu am auzit ca medicii nu recomanda copiilor si adolecentilor lecitina ci batranilor pentru efectul anticolesterol.La ce sa-i trebuiasca unui copil sanatos de 6 ani lecitinaAl meu copil si ceilalti din jur au o memorie fenomenala la varsta asta...
Adela P spune:
Nu stiu in ce masura ai dreptate, poate doar la faza cu medicul. Insa din cate stiu sunt destui si pe DC asa ca poate vede vreunul din ei si subiectul meu. Chiar am mentionat anterior ca nu doar pt copii luasem ci si pt noi, adultii. Ma gandeam ca ceva raspunsuri constructive si pertinente tot primesc.
Christel spune:
Adela poti incerca sa le pui copiilor 1-2 lingurite de lecitina granulata in cacao cu lapte(caldut), se topeste si nu-i mai simte gustul.
CriPOD spune:
Acu' vre saptamana puneam eu niste linkuri la subiectul canadezelor, doar ca ingrijorarea mea era legata de soia. Lecitina nu cred ca face niciun bubu, dar soia are ceva alte controverse, in special la dezvoltarea fetusului si a copiilor in perioada de crestere. Ti-as sugera sa incerci sa le dai lecitina din alte surse, e mai sigur, daca insisti sa le administrezi. Eu mancam aproape zilnic o gramajoara de boabe de soia, ca-mi plac, dar acum m-am linistit o vreme, cred ca trec la o data pe saptamana, in articole nu se spunea ce e "safe quantity".
Din ce stiu eu, cholina, ca aste e de fapt ce ar trebui luat, se gaseste in multe alimente, de ex, necesarul zilnic unui adult este suficient din galbenusul de la 2 oua. (edit, scrisei albusul, cred ca-mi trebe neste lecitina)
Mom me www.travelpod.com/members/_mqqm_" target="_blank">
fancsi spune:
Aveti grija cu lecitina !Pe fetele mele le agita ,in special pe cea de 9 ani care este mai nervoasa de fel.
Adela P spune:
Scuze ca n-am raspuns, abia acum am vazut ultimele doua postari. M-am mai dezumflat cu lecitina, la astia mici nu prea le mai dau, mai iau eu (nu stiu daca-mi ajuta mult ) pun in shakeuri de fructe cate o lingurita la cateva pahare, asta cand imi amintesc.
mQQm, m-am distrat copios la faza cu galbenusul, albusul si nevoia de lecitina. :))))