Mamici antistress si licurici de ian-feb 2009(127)
Raspunsuri - Pagina 24
Alina1976 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui cristi_2003 mesele din timpul zilei nu sunt la ore exacte - uneori trec 3 ore si atunci poate ii ajunge titi, uneori trece doar o ora si atunci ajungem la completare. il tin de fiecare data la amandoi sanii ca unul nu e decat aperitiv. si asa macar stiu ca ii stimulez. oricum, unul e mai lenes si pe ala il stimulez de fiecare data mai mult carol nu poate fi pacalit - pana nu se satura de tot nu tace. chiar daca ii trebuie o singura inghititura in plus te obliga sa i-o dai si pe aia. nu stiu ce sa mai zic - eventual intreaba-ma tu Cristina, mama fericita de Stefan Carol (29.12.2008) |
Exact asa e si la noi. Cateodata doarme cate 3 ore cateodata ii dau tiztzi din ora in ora timp de vreo 4 ore si apoi adoarme. Este perfect normal la aceasta varsta. O sa mai dureze un pic pana se regleaza. Din moment ce doarme 3 ore dupa tztzi inseamna ca ai avut suficient lapte. La mesele celelalte da-i de cate ori cere. Tipa cand il pui la san?? Asa pateam si eu...nu stii ca ma dadeam de ceasul mortii pe aici ca nu stiam de ce urla...acum stiu de ce...avea/are colici! Astia nu se manifesta numai seara ci oricand in timpul zilei.
Spune-mi, tu daca te mulgi, ai apucat sa faci si rezerve de lapte? Daca da, cand ti se pare tie ca nu s-a saturat, da-i tot laptic de la tine, nu ii mai da praf.
S-a nascut minunea SABINA-MARIA
(29 decembrie 2008)Mami de printesa ANA
Mami de printesa SABINA
Alina1976 spune:
Bee, a luat 100g dupa 2 sapt? Hmmmm....nu stiu ce sa zic...dar mi se pare cam putin totusi...bebe trebuie sa ia MIN.500 g calculand la greutatea cu care iese din spital. Asa mi-a zis Dr.Cobac. Asta daca imparti la 4 sapt si ceva inseamna cam 120g/sapt. minim...
Poate ca Alexia va recupera in urm. 2 sapt...si a luat asa pt ca ai avut ceva dificultati la inceput cu alaptatul. Nu e cazul acum sa te sperii...mai vb cu Dr Cobac (sun-o si zi asta, vezi ce zice...sau ti-a zis deja ca e OK..?)
Apropo, am vb cu Monica despre tine
...Mi-a zis ca esti o draguta!! ...ii pare rau ca ati lucrat impreuna doar cateva luni. A zis ca neaparat sa ne intalnim cand vine si ea in tara. Si te PUPA dulce si pe Alexia si pe tine.
S-a nascut minunea SABINA-MARIA
(29 decembrie 2008)
Mami de printesa ANA
Mami de printesa SABINA
DarkBendis spune:
Ziua buna la toata lumea!
Inca nu am citit din urma... ma apuc imediat.
Mai oameni buni, aici a venit iarna... si cum se zice pe la noi... i-a luat pe toti prin surprindere
Se pare ca nu a mai nins atat de mult in ultimii 18 ani. Cica mai mult de 6 milioane de membri darzi ai clasei muncitoare nu au ajuns la servici (din pacate barbatu-meu cel ultra-constiincios nu e printre ei, a ajuns el cu intarziere... da' a ajuns). Si cica vine si mai multa zapada! 

Dark Bendis
& Hogmanay Baby (31.12.2008) 
"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"
eli spune:
Porumbita, pe mine si acum ma mai doare sanul, adica mamelonul si in jurul lui cand prinde Florence. la 6 zile, stiu ca ma dureau ingrozitor. si eu am folosit aparatorile de san.
daca ai facut rost de pompa, incearca sa te pompezi, poate nu sunt desfundate toate canalele si bb primeste putin laptic.
eu pe Florence o pun sa ragaie dupa ce termina un san. daca a adormit, uneori ragaie prin somn altori nu si atunci ragaie cand se trezeste. daca suge si la celalat san si tot nu se satura, o pun sa suga iar, la sanul la care i-am mai dat. si curge laptic.
la spital si apoi de cateva ori acasa a dormit si cate 4-5 ore (si ziua si noaptea s-a intamplat) de cand am venit acasa, eu nu am trezit-o niciodata.
la inceput facea pipi ff putin sau deloc la cate o masa, dar caca facea, iesea cate un pic cand tragea cate o besinuta.
eu, daca adoarme in timp ce suge si mi se pare ca a supt putin, o schimb si se trezeste. ii ofer si al 2-lea san si daca adoarme, nu mai schimb. o las pana ce se trezeste.
(7. in afara de masa, schimbat si baita (si cand plange evident) nu prea sta treaz; e ok? ) in primele zile, da, e ok.
oanaq, fil_lily, nastere usoara!!! (nu am citit pana la sf cap, poate deja ati nascut)
lisa, frumoasa povestea. am avut emotii!!! si eu, de la 4-5 cm la 10 m-am dilatat in 20-30 min. nu ma credea nimeni cand ziceam ca imi vine sa imping.
bebelusi, multumim de complimente. e o grasuta si toata ziua o pup pe boolfite si copanele si mnute...
sotul meu a fost prezent la ambele nasteri. cel putin la Florence, am fost impreuna si in timpul travaliului si a vazut cat de greu mi-a fost. nu a fost shocat, nu a lesinat la nasterea puiutilor, iar de data asta, dupa nastere parca a fost si mai atent si m-a ajutat mai mult. chiar o sa il intreb ce impresie si-a facut, hi, hi. tin minte ca dupa nasterea lui Stef povestea unui prieten: "eu nu as fi in stare sa nasc!!! ce sunt in stare sa indure femeile pt copii!!!"
crisspoliss, felicitari! imi pare rau pt dureri, dar a trecut, nu? eu la prima nastere am avut epidurala. la Florence, nimic, nici macar o jumat de pastila pt dureri. a fost o nasterea prea naturala, pt gustul meu. e adev, te socheaza intensitatea durerilor! nu stiu daca as mai fi instare sa trec prin asemenea dureri, dar s-a meritat!
O zi plina de bucurii
Nasterea broscutei
PoZe CaLdE
MissParker spune:
| citat din mesajul lui Porumbita am si eu cateva intrebari: 1. e normal sa pape asa mult? dc nu ii dau urla efectiv si is mananca mainile |
Totul e normal, relax! El iti cere exact cat are nevoie. Puseuri sunt multe si dese, ai sa vezi ca nici o zi nu seamana cu cealalta!
2. cat tr sa doarma un bb asa mic cat are burta plina? ca el poate dormi uneori si 4-5 ore dc nu il scol eu... voi ii treziti din somn pt masa chiar dc ei nu dau nici un semn? |
La bebei asa mici eu l-as trezi dupa max. 5 ore ca sa-i dau san.
3. stiu ca nu e ideala alimentatia mixta si jur ca nu ma deranjeaza sa stau cu el la san cate 2 ore la un alaptat dar ma doare de mor... lapte pare a fi in san, nu pricep de ce nu se satura... am vazut si revazut filmuletele de pe net cu mufatul la san, cred ca il mufez bine.. nu imi dau seama ce fac gresit si imi vine sa ma dau cu capul de pereti ca nu pot alapta exclusiv.. daca mai alapteaza cineva mixt, cate mese ii dati pe zi in total? cate formula si cate san? |
Persevereaza cu sanul, ia-ti suport din ala de cauciuc, suporta durerea strangand din dinti, dar daca vrei sa-l alaptezi tu, merita orice sacrificiu! Perseverenta e cheia, pune-l la san des, des, des. Si indeasa-i cat mai mult din san in gurita. Daca te doare rau, scoate-l si mufeaza-l din nou mai bine... ai sa reusesti in final! Si ia-ti crema speciala impotriva ranilor de la sani. Cea mai buna si mai scumpa e de la Lansinoh.
4. in timpul mesei (formula sau san) il orepsc de cateva ori sa ragaie... cand e pe final e deja adormit si dc il ragai si atunci il trezesc complet si o luam de la capat (mai ales cand e la san) voi cum procedati? |
Cand e adormit la san, IN NICI UN CAZ nu-l mai face sa ragaie!!!! Cumpara-ti Sab simplex, da-i inainte de fiecare alaptare 7-8 picaturi, astfel scapa de aerul din stomac si nu-l mai stresezi cu regurgitatul. Nici David nu ragaia in primele 10 saptamani si avea balonari, plangea de mama focului! Sab simplex ajuta si este eliminat fara sa lase urme in organism, deci e recomandabil si are efect!
5. ii schimb scutecul inainte de fieacare masa; dupa masa nu imi mai vine ca dc doarme il trezesc. e ok? |
E perfect.
6. ai vostri bbei fac caca si pipi la fiecare masa? ca robert nu... |
Totul e normal, fiecare copil e altfel, totul de la o data pe zi la o data pe saptamana (kk) este normal. Don't panic!
7. in afara de masa, schimbat si baita (si cand plange evident) nu prea sta treaz; e ok? |
E ok, acum ei mai mult dorm, isi aduna fortele ca sa te terorizeze mai tarziu
RELAX

1. Louis Pasteur a fost un impostor. Teoria vaccinarii este produsul acestei imposturi, care a fost perfectionata in timp pentru obtinerea unor profituri tot mai mari.
2. Teoria falsa a "imunitatii turmei" este folosita pentru a ne santaja sa ne integram toti in turma fara sa cracnim.
3. www.thinktwice.com/" target="_blank">Vaccinarea si www.vogelgrippe-aufklaerung.de/t537f4-Superantibiotikum-gegen-Superbakterien.html" target="_blank">antibioticele sunt armele cu care cartelul farmaceutic ne "ajuta" de secole sa devenim tot mai bolnavi si tot mai dependenti. Realitatea ne-o dovedeste zi de zi.
Vaccinurile in Romania NU sunt obligatorii prin lege (vezi Legea nr. 649 din 20 noiembrie 2001 pentru aprobarea ordonantei guvernului nr. 53/2000). Informati-va cat mai bine, din toate punctele de vedere, si luati decizii in cunostinta deplina de cauza.