Retete de la mamicile de licurici de ian-feb 2009

Retete de la mamicile de licurici de ian-feb 2009 | Autor: cristi_2003

Link direct la acest mesaj

propun sa adunam aici toate retetele probate de noi, ca sa nu le pierdem prin capitole si sa avem toate acces la ele.

mai ales cele ca mine care nu prea au habar de bucatareala (inca) o sa fim recunoscatoare.

o asteptam mai ales pe bebelusi.

Cristina, mama fericita de Stefan Carol (29.12.2008)

http://b1.lilypie.com/hQRfp2.png

http://s288.photobucket.com/albums/ll162/cristi_2003/CAROL/

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/t/wJzzMkE/weight.png

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cristi_2003 spune:

CREMA DE ZAHAR ARS DE LA BEBELUSI

Ingrediente
6 oua
200 g zahar + 3 linguri
1 l lapte
1 zahar vanilat

Cele 3 linguri de zahar se pun in cratita la foc mic. Cand incepe sa se topeasca se intoarce cratita astfel incat zaharul ars sa acopere uniform peretii cratitei. Se lasa sa se raceasca.

Se amesteca cu mixerul ouale, laptele, zaharul, vanilia si se pun in cratita peste zaharul ars. Se da la cuptor la foc mediu 30–40 de minute, pana se intareste. Se serveste rece, de la frigider.
Sugestii:
Daca va place cu mult sos puteti dubla cantitatea de zahar ars.


Cristina, mama fericita de Stefan Carol (29.12.2008)

http://b1.lilypie.com/hQRfp2.png

http://s288.photobucket.com/albums/ll162/cristi_2003/CAROL/

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/t/wJzzMkE/weight.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristi_2003 spune:

SALATA DE CIUPERCI DE LA AALINA

Se iau ciuperci champinion cat mai mici ca sa le poti lasa intregi, sau daca nu gasesti le tai feliute da mari si le pui la fiert in apa cu sare, otet si boabe de piper. Apa sa le acopere. Cand ti se pare ca au foert le opresti si le lasi asa pana a doua zi. Se scot in alt vas in care se taie fasiute castrabeti murati (de preferat cat de mici) si gogosari. Se adauga zeama de lamaie (daca iti place poti taia si lamaia in feliute subtirele - arata bine de tot da io nu ma omor dupa ea). Se mai taie marunt cativa catei de usturoi si se amesteca bine bine. Se pune ulei, vezi de sare si piper - dupa gust (ca de obicei :) ) Chestia asta o bagi acoperita la frigider si in ziua aia si urmatoarea cabnd iti aduci aminte o mai amesteci. In a treia zi se combina super bine aromele si poate fi servita ca si garnitura.


Cristina, mama fericita de Stefan Carol (29.12.2008)

http://b1.lilypie.com/hQRfp2.png

http://s288.photobucket.com/albums/ll162/cristi_2003/CAROL/

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/t/wJzzMkE/weight.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristi_2003 spune:

MANCARE CHINEZEASCA

Ingrediente:
200 gr carne porc, 200 gr. carne de pui
1 conserva mica ciuperci, 1 morcov,1 brocoli, taietei din orez, soso de soia, sare, unt

Mod de preparare:
Se taie felii subtiri carnea de pui si de porc (se poate prepara si numai din carne de pui, sau de
porc), dupa care se calesc cam 5 min in unt.
Separat, se oparesc floricelele de brocoli si morcovul taiat felii, in apa cu putina sare nu foarte
mult sa nu se piarda din vitamine.
In alta cratita se fierb pastele (taiteii). Intr-o cratita se incinge un pic de unt si se adauga
carnea, legumele si pastele. Se sareaza dupa gust si se adauga sos de soia.


Cristina, mama fericita de Stefan Carol (29.12.2008)

http://b1.lilypie.com/hQRfp2.png

http://s288.photobucket.com/albums/ll162/cristi_2003/CAROL/

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/t/wJzzMkE/weight.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crysyana spune:

ARDEI UMPLUTI CU BRANZA SI ROSII

Ne trebuie:
2-3 ardei grasi
1 ceasca de rosii
40-70 g branza sfaramata (de preferat feta)
oregano
busuioc
piper negru macinat
1 lingura de ulei de masline

Cum se face:
Se incalzeste cuptorul.
Se taie ardeii in jumatate pe lungime, se curata de seminte.
Se aseaza jumatatile de ardei gras intr-un vas uns cu putin ulei .
Se amesteca rosiile taiate, branza, condimentele si piper.
Eu am facut doua umpluturi - una cu feta si una cu branza de burduf
Se umple fiecare ardei cu acest amestec si se picura putin ulei peste ei. Vasul acoperit cu folie de aluminiu se baga la cuptor unde se tine circa 30 minute pana cand ardeiul incepe sa se inmoaie.
Se indeparteaza apoi folia si se ma lasa cca 15 minute pana cand
branza incepe sa se rumeneasca.
Se scoate din cuptor si se serveste imediat. Sunt buni insa si reci
pofta buna!!!

crysyana 37+ Andrei Valentin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebelusi spune:

tarta de ciuperci LISA:
aluat:
125g unt(am pus margarina)
250g faina
1ou
1/2lingurita sare(eu am pus sare cu verdeata)

umplutura
350g ciuperci
3cepe
1 ardei cubulete
sunca,salam...ce aveti cuburi
200g smantana acra(iaurt)
3oua
sare,piper,patrunjel tocat
in + fata de reteta am pus o mana de cascaval razuit.


aluatul se framanta si se lasa la rece 30 de min.
pt umplutura: se caleste ceapa,ciupercile,sunca,sare piper. oole se amesteca cu smanata+patrunjel.

se tapeaza o forma cu ulei si faina(eu o intind cu folie alimentara),impung cu furculita si dau la cuptor 180 de grade pt 10 min. scot,pun umplutura si ouale deasupra,dau la cuptor inca 45 de min. presez cas la final.
acum pap ...buna tare


38+ Vlad Mihai

AMR 2 saptamani

"Cel mai mare dar primit de o femeie in viata este acela ca poate da nastere"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebelusi spune:

RETETA FLOWERBEE
ECLERE:
2 cani apa
1 cani ulei
2 cani faina
8 oua

Se pune apa la fiert cu uleiul. Când da în clocot, se adaugq faina sub forma de ploaie. Se amesteca pe foc pâna se înglobeaza faina; apoi se ia de pe foc si se amesteca pâna se raceste dupa care se adauga oualele pe rând.

Se unge tava cu ulei si se fac bastonase subtirele cu punga taiata sau cu un cornet de cofetarie. Se coc la foc normal; la mine la cuptor cam 15 min la 200 grade si cam 15 la 150. Nu deschide cuptorul pâna nu sunt gata.

CREMA
1 kg lapte, 10 oua, jumatate pachet unt, 8-9 linguri faina, esenta de vanilie, zahar vanilat, 12 linguri de zahar.

Fierbi laptele, il lasi sa se raceasca putin (cat suporti la piele).
Separat se bat ouale cu putina sare si cu 3-4 linguri zahar (separate de cele 12)
Incorporporezi ouale, zaharul, esentele si untul in laptele caldut.
Torni in ploaie faina si amesteci pana incepe sa clocoteasca si pana fierbe bine la foc mic
Lasi sa se raceasca si umpli eclerele.
Poti sa adaugi putina nutela.


38+ Vlad Mihai

AMR 2 saptamani

"Cel mai mare dar primit de o femeie in viata este acela ca poate da nastere"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebelusi spune:

PRAJITURA CU FULGI DE PORUMB - DE POST:

1 PACHET MARGARINA, 12 LINGURI ZAHAR, 5 LINGURI CACAO, 4 LINGURI MIERE (nu cristalizata), 1,5 PUNGI DE FULGI DE PORUMB (fulgi d'aia care se gasesc la orice painarie, sunt in pungi cu desen cu baiatul ala care isi umfla bratzul; banuiesc k merge si cu fulgi de fitze, de ex Nesle or smth, eu nu am incercat)

Toate ingredientele in afara de fulgii de porumb se pun intr-o cratita pe foc direct, Se amesteca incontinuu pana ce se opeste zaharul. Cand s-au omogenizat toate se da deoparte si se adauga fulgii, amestecand f f bine dupa ce turnati cate o parte din cantitatea de fulgi. Vedetzi k, pe cat veti turna fulgii, pe atat se amesteca mai greu, pt k trebuie sa ungeti fulgii cu crema de ambele parti. Se unge o tava cu margarina si se toarna compozitia. Se lasa la temperatura camerei sa se raceasca apoi se baga la frigider. Mare grija sa nu scoateti prajitura direct in balcon la rece imediat dupa ce ati terminat de amestecat fulgii, k eu "am furat-o" odata: calda fiind, s-a ales deasupra apa si pas sa se mai inchege dupa asta!! Se lasa la frigider minim cateva ore pana se incheaga bine. La servit sa taiatzi din prajitura cam cat mancatzi, nu toata si s-o lasatzi la cald, k stand la cald se inmoaie prea rau. Taiati din ea, o bagati la loc, mai taiati dupa aia cand mai vreti sa mancati. Cam asa ceva...


38+ Vlad Mihai

AMR 2 saptamani

"Cel mai mare dar primit de o femeie in viata este acela ca poate da nastere"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebelusi spune:

Prajitura imposibila
Ingrediente
se ia ca masura un pahar de 225 ml.
4 oua
1 pahar faina
1 pahar zahar
2 pahare lapte (450 ml)
1 pahar nuca de cocos (100 g)
125 g margarina
1 zahar vanilat
1 lingurita praf de copt
ulei si faina pentru uns tava
Mod de preparare
1 Intr-un castron se freaca margarina cu nuca de cocos. Se incalzeste cuptorul la foc mic-mediu 350°F.
2 Faina se cerne impreuna cu praful de copt si se pune peste margarina impreuna cu zaharul si ouale. Se amesteca pana se omogenizeaza. La sfarsit se pune si laptele care se amesteca pana se incorporeaza. (Nu va speriati ca este asa lichid aluatul, nu-i mai trebuie faina).
3 Compozitia se pune intr-o tava unsa cu unt sau ulei si tapetata cu faina
4 Prajitura este gata in aproximativ 40 de minute cand incepe sa capete o culoare aurie. Se taie rece. Prajitura va avea blat si crema (nuca de cocos se ridica la suprafata devenind cremoasa).





38+ Vlad Mihai

AMR 2 saptamani

"Cel mai mare dar primit de o femeie in viata este acela ca poate da nastere"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebelusi spune:

Ciocolata de casa

intr-un vas pui o cana-250 ml - de apa pe foc mic.adaugi 1 kg de zahar in ea si il amesteci sa se dizolve. intre timp,intr-un castron pui 500 gr de lapte praf-de preferat covalact, nu darling, ca nu iese!-100 gr cacao, 1 pachet de unt de buna calitate, 1 lingura de otet. Cand zaharul din vas incepe sa prinda ca un fel de spuma, se ia un pahar cu apa rece in care picuri din compozitia de pe foc. Ideea este ca picaturile sa nu se dizolve prea repede , dar nici prea greu-dak e prea tare se zahariseste. Se ia de pe foc si se toarna peste ingredientele din castron. Se executa operatiunea si mixarea ingredientelor rapid, ca sa nu se intareasca. Se toarna intr-o tava, unsa cu unt in prealabil.Se pune la racit si se serveste


38+ Vlad Mihai

AMR 2 saptamani

"Cel mai mare dar primit de o femeie in viata este acela ca poate da nastere"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristi_2003 spune:

Ciuperci umplute la cuptor

Ingrediente:ciuperci champignion proaspete, ceapa ,morcovi, ardei, patrunfjel,un piept de pui, condimente.
Se taie legumele fasii subtiti (prin razatoare) si carnea in cubulete mici-mici.Se curata ciupercile si cozile se taie bucati.
Carnea, legumele si cozile se pun intr-o tigaie la calit pana carnea este semigata.Apoi se iau palariile ciupercilor si se umplu cu aceasta compozitie, se pun intr-un si la cuptor pana sunt gata.


Cristina, mama fericita de Stefan Carol (29.12.2008)

http://b1.lilypie.com/hQRfp2.png

http://s288.photobucket.com/albums/ll162/cristi_2003/CAROL/

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/t/wJzzMkE/weight.png

Mergi la inceput