Retete de la mamicile de licurici de ian-feb 2009
Raspunsuri - Pagina 2
cristi_2003 spune:
Placinta cu mere
2.5 cani de faina se amesteca cu jumatate de pachet de unt, 5 linguri de ulei, 8 linguri de apa rece (in reteta originala se mai punea si o lingura de zahar). Se amesteca toate bine, apoi se imparte aluatul rezultat in doua, o parte putin mai mare. Se lasa la frigider vreo jumatate de ora.
Se curata 8-10 mere, se taie felii (in reteta originala se amesteca cu o cana de zahar, jumate de cana de faina, scortisoara, nucsoara s.a.). Eu pun doar scortisoara pe ele.
Se intinde bucata mai mare de aluat, sa acopere fundul si peretii unei tavi rotunde (preferabil cu fund detasabil) - unsa cu unt. Se pun merele, se acopera cu a doua foaie, care se inteapa din loc in loc.
Sta la cuptor cam 30-40 de minute, la foc potrivit.
Cristina, mama fericita de Stefan Carol (29.12.2008)
http://b1.lilypie.com/hQRfp2.png
http://s288.photobucket.com/albums/ll162/cristi_2003/CAROL/
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/t/wJzzMkE/weight.png
crisspoliss spune:
A, si sa nu uitam de puiul fermier a lui Ira...copiez reteta ei:
PUI FERMIER
Ai nevoie de: pulpe de pui - cca 4, mie atat imi intra in tava d la aragaz, merg si ciocanele de pui; kaizer - cca 200 gr, feliati-l fin la magazin cand in cumparazti k sa nu va chinuitzi acasa; 2-3 morcovi, 2-3 cartofi, 2-3 cepe sau 4-5 buc arpagic (ceapa mica), o cutie felii de ciuperci, 2-3 cubuletze de Maggi sau similar cu gust de pui si de ciuperci, putin ulei, niste faina eventual.
Ungi tava cu putin ulei, atat cat sa nu faca aderentza ingredientele pe ea; o sa lase si puiul grasime destula, asa k ushor cu uleil in tava!
Curetzi pulpele/ciocanelele de pui, curetzi si tai cuburi cartofii, morcovii - felii, speli bine cipercile din cutie, ceapa - bucatzi sau si mai bine ceapa mica a.i. sa o lasi intreaga.
Pui in tava pulpele de pui, printre ele legumele, deasupra presari ciuperci iar peste toate pui din loc in loc felii de kaizer.
La final dizolvi 1-2 cuburi Maggi in apa fierbinte cu putin piper si torni in tava. daca vrei sa se ingroase sosul mau mult, pui si niste faina dizolvata in apa. Eu personal nu sunt fanul chestiei cu faina, insa ma rog am zis s-o scriu k sa nu deviez de la rtzeta initiala.
Tava se baga la cuptor si se verifica din cand in cand carnea si legumele daca s-au fiert/copt. Se mai toarna apa in care s-au dizolvat cuburile de Maggi.
Crisss 40+
crysyana spune:
Fetelor pentru maine m-am hotarat sa gatesc rasol de vita si m-am gandit sa va pun si voua reteta poate va inspira:
RASOL DE VITA
Ingrediente:
1 rasol de vita
piper boabe
2-3 frunze de dafin
vegeta
3-4 morcovi
5 cartofi
hrean
smintina
Spalam bine rasolul cu apa rece si il punem intr-un vas care are capac, punem apa sa treaca peste rasol si-l punem sa fiarba pina da un clocot singur; alegem spuma daca s-a facut, dupa care adaugam condimentele si morcovul si lasam sa fiarba inabusit in vasul acoperit cu capac. Stim ca s-a fiert in momentul cind se desface carnea de pe os. Dupa ce am scos rasolul il punem pe un platou, desfacem carnea de pe os si in zeama care a fiert rasolul punem cartofi taiati in 4 la fiert .
Pina fierb cartofi pregatim hreanul, il dam pe razatoarea mica, punem un pic de vegeta si-l amestecam cu o cutie de smintina.
Se aseaza pe un platou carnea, cartofii, morcovul si fiecare se serveste din hreanul preparat cu smintina.
Pofta buna!!
crysyana 37+ Andrei Valentin
veronica75 spune:
Eu azi am facut crema de zahar ars si ardeii umpluti cu branza si rosii ce buneeee
Merci fetele pt retete
O sa postez si eu cand am una bunaaa.
Veronica cu Alice
micuta mea A.M.R. 3 zile
BB e pe drum
crysyana spune:
am facut si eu astazi prajitura imposibila a lui bebelusi ... super buna a iesit
merita incercata reteta
ps: chiar se separa nuca de cocos (se ridica desupra)de blat
crysyana 38+ Andrei Valentin
crysyana spune:
fetelor hai sa va pun si eu o reteta pe care o incerc chiar acum.
o sa va spun cum mi-a iesit. deocamdata este la cuptor
PULPA DE PORC CU CRUSTA DE MUSTAR SI VERDEATA
Ingrediente:
1 kg pulpa de porc, o legatura patrunjel verde, un kg cartofi, 2 linguri mustar, 2 legaturi tarhon (eu am pus uscat),6 linguri ulei
Mod de preparare:
Tarhonul si patrunjelul se toaca si se amesteca cu mustarul si condimente(sare, piper, boia, vegeta). Carnea de porc se spala, se sterge si se unge cu ulei si cu amestecul de verdeturi. Se pune in tava cu ulei si o ceasca apa si se tine 50 min la cuptor. Se stropeste uneori cu sucul din tava. Cartofii se fierb in coaja, se decojesc si se taie cuburi. Se trec prin ulei incins si se presara cu verdeata tocata, sare si piper.
Mod de servire Carnea se taie felii si se serveste alaturi de cartofi
Pofta buna!!
crysyana 39+ Andrei Valentin
AMR 2 ZILE
cristi_2003 spune:
SALATA DE CREVETI
De la Damiana
ingrediente:
600g creveti decorticati
1-2 capatani salata verde
1 lamaie taiata felii plus niste zeama de lamaie
pt sosul marie rose:
2 linguri cu varf de maioneza
1 lingura cu varf de ketchup
putin sos worcestershire
1 lingura coniac
1-2 lamai
pt pangrattato:
4felii de paine alba, mai veche
ulei de masline
sare si piper
-se spala salata si se desface in frunze si se pun deoparte sa se scurga de apa.
-crevetii proaspeti sau dezghetati se spala si se pun la scurs, apoi se fierb in apa cu sare, pana ce devin roz inchis. o sa va dati seama cand sunt fierti
-sosul marie rose: se amesteca maioneza, ketchup-ul, coniacul si sosul worcestershire pana cand se obtine un sos roz si subtire. se adauga zeama de lamaie dupa gust.
-pangrattato: se rup feliile de paine in bucati mai mici si cu sucitorul sau cu robotul de bucatarie sau blenderul se macina nu foarte marunt. intr-o tigaie se pune niste ulei de masline, un praf de sare si unul de piper si se adauga pesmetul si se prajeste pana se rumeneste usor. se scoate pe un prsop de hartie sa se scurga uleiul.
se aseaza pe un platou frunzele de salata, se pun crevetii pe deasupra si se asezoneaza cu sosul marie rose astfel incat sa fie acoperiti crevetii cu sos. se orneaza cu felii de lamaie. pangrattato se serveste langa, intr-un bol.
puteti sa folositi si felii de avocado, daca va place, pe care le puneti peste salata verde. io nu folosesc, ca nu-mi place avocado.
Cristina, mama fericita de Stefan Carol (29.12.2008)
http://b1.lilypie.com/hQRfp2.png
http://s288.photobucket.com/albums/ll162/cristi_2003/CAROL/
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/t/wJzzMkE/weight.png