Mamici de Albinutze de Mai-Iunie 2009(31)
Raspunsuri - Pagina 8
laurraa spune:
ertina si tzutzu, felicitari pentru fetite.Sa fiti sanatoase si voi si bebeii
22 + minune de Maicuta Domnului ne vegheaza si ne protejeaza!
binecuvantarea si minunea noastra
www.calendar-ortodox.ro/luna/noiembrie/noiembrie26.htm" target="_blank"> Sf. Stelian ne vegheaza si El
just "us" si burticutza
CarlaV spune:
.Clodyac, felicitari pentru baietel. Imi pare rau ca n-am fost pe faza dimineata, am alergat toata ziua, dar fetele ti-au raspuns foarte bine, nu-ti fa griji daca este Igg pozitiv si Igm in zona gri, inseamna ca nu este prima infectie si bebe este in regula.
Ely, eu vin la crema de zahar ars . Este normal sa ai dureri cand te ridici de pe scaun, bebe apasa pe ligamente si mai e si gravitatia .
Maria, este bine ca putem lucra impreuna si sa avem grija impreuna de copil. Partea neplacuta este cand avem atat de mult de lucru incat stam cate 16-18 ore continuu la calculator, mancam junk food, nu stim cand e week-end, Craciun, Pasti etc.
Oana_du, imi pare foarte rau pentru soacra ta, stiu cum este sa ai pe cineva in familie. Daca ai nevoie de solutii de tratament sau de sfaturi de regim, putem vorbi pe PM.
Carla, s.20 si mama www.sabina.geneza.ro" target="_blank">Sabinei din 07/07/07
Saby in burtica *******poze 15-18 luni*******poze 12-15 luni
"Yesterday is history. Tomorrow is a mistery. Today is a gift. That's why it's called Present"
maria_bunica spune:
Dani3lla...foarte dragalasa fetita!!Wow..deja vei fi si nasa de botez....si cel mai misto e ca veti avea bebei apropiati de varsta!!Sarcina usoara si un bebe sanatos prietenei tale!!
Ramona...important este ca ai vointa...si cand vezi ca iti iese felul de mancare incercat,bun,te impulsionezi..cunosc perfect senzatia!!
Carla...uff,asa este mereu in viata,nu poti avea totul!!E rau cand muncesti mult,dar macar stiti ca o faceti pt voi!!Iar satisfactia ca sunteti mereu cu Saby..e de o mie de ori mai mare decat orice pe lumea asta!!
Tzutzu...si eu inca mai dorm mult...chiar sunt norocoasa ca nu am un program de serviciu de urmat!!Sucuri acidulate beau foarte rar..nici inainte sa raman insarcinata nu eram fan sucuri,de nici un fel!!Dar recunosc ca daca mi se face pofta de un pahar de Cola..il beau,asa cum mai beau si o cafea din cand in cand..Incerc sa nu ma panichez din toate chestiile astea!!
22+ Razvan Nicholas sau Darius Nicholas
Buburuza noastra
www.flickr.com/photos/24984384@N08/" target="_blank">Poze cu noi
CarlaV spune:
Maria, este ingrozitor traficul intre orele 7-11 si 14-20, mai ales daca ploua, sunt zone in care am stat 5 minute pentru ca apoi sa merg 20cm . Despre ocupatia noastra, este clar ca beneficiile depasesc neplacerile si oboseala.
Ramona, nastere usoara prietenei! "Trauma" resimtita de bebe in timpul travaliului si al nasterii naturale este muuuult departe de cea resimtita in timpul cezarienei "la rece". Masajul de care are parte copilul in timpul nasterii naturale este chiar benefic pentru el si pentru adaptarea la viata extrauterina.
"Yesterday is history. Tomorrow is a mistery. Today is a gift. That's why it's called Present"
blue77 spune:
Saluti
Clodylactotul va fi bine , o sa ai un bb sanatos si voios, transmiterea virusului e f improbabila la fat si in plus daca ai mai avut o data cmv ul nu ai cum sa l mai faci inca o data.
Ma innebuniti cu meniurile voastre mai ales ca acum nu mai am cum sa mai gatesc ceva caci de azi gata cu vechea bucatarie si pana incep sa o puna pe aia noua...asa ca microunde si restaurant pana marti sper, imi vine sa i bat pe astia....
Fi miu iar mi a zis ca el nu mai vrea mama si ca vrea sa fiu batrana si sa nu mai pot sa am bebe, m a lovit in moalele capului, eu nu stiu ce are copilul asta....nu stiu ce sa fac...o sa incerc sa cumpar o carte de psihologie sa vad cum sa i vorbesc.
In fine cum mai ziceau si alte fete sunt deprimata ....si plang usor si uite cam asta de la noi....
Felicitari pentru noile caruciore
Va pup si o seara buna
NOI
Cristina 22 + 2 si Marc (28.08.2004)
bebe2
CarlaV spune:
Blue, nu am copil atat de mare dar ma gandesc ca deja intelege foarte bine ce se intampla si este gelos pe bebe, care simte ca va va ocupa timpul pe care il petreceati cu el. Ideea este sa nu faceti schimbari majore odata cu nasterea (ideal era 3 luni inainte si dupa), sa ii acordati aceeasi atentie ca si pana acum, poate chiar mai multa, sa il asigurati continuu ca il iubiti la fel de mult ca pana acum si o sa-si iubeasca si el fratiorul/surioara. Nu stiu daca m-am exprimat bine, dar copilul are nevoie de siguranta ca, odata nascut bebe2, nu se va schimba nimic in relatia voastra cu el.
Philip, daca ti-e pofta de ficat da-i inainte, nu poti manca tu o cantitate care sa-ti faca rau. Ideea este sa nu mananci in fiecare zi, pentru ca are multa vitamina A.
Karmen, mie nu mi se pare relevant femurul mai scurt cu 7 zile. La ecografie apar diferente mari intre masuratorile corespunzatoare diferitelor parti ale corpului. La Saby mereu iesea circumferinta craniana cu o saptamana mai mare si cea abdominala cu 3 saptamani mai mica, ziceam ca o sa am fata cu capul mare si talie de viespe .
Tzutzu, felicitari pentru fetita! Eu am fost cu sticlele de 7UP si in sala de nasteri .
Lauraa, super reteta ta, bravo, acum sunt plina dar o tin minte. Legat de apendicita/peritonita, si eu ma tem de multi ani, n-am ajuns la operatie. In schimb, a ajuns sotul meu, cu peritonita acuta gangrenoasa, dupa ce 4 doctori i-au zis ca are indigestie. Pe atunci nu aveam multe relatii la spitalul respectiv, a fost de urgenta, a incaput pe mainile unui rezident care i-a fisurat si 2 coaste, la 2 zile dupa externare s-a intors in spital cu infectie la operatie, a urmat scosul firelor, curataul pe viu si lasatul ranii deschise, moment in care l-am luat acasa, cearsafuri schimbate de 2 ori pe zi, mediu steril, curatat gaura de puroi de 3 ori pe zi etc. Scuze pentru detalii dar a fost ingrozitor pentru mine, abia murise tata si oricum de apendicita ma tem cel mai mult.
CarlaV spune:
Mh, super bancul
Apropo de masajul perineal, cel mai bine este sa fie facut dupa baie sau dus, cand zona este "inmuiata" si mult mai permeabila pentru ulei. Eu n-am reusit niciodata sa-mi fac singura, dar sotul abia asteapta, se pricepe mai bine, eu am unghii, plus ca este un preludiu excelent . Nu stiu daca am reusit sa facem cate 10 minute, dar conteaza si cate 4-5 daca este facut aproape zilnic, mai ales in ultimele 6-8 saptamani.
Revenirea la forma si proportiile dinainte de sarcina, dupa o nastere naturala, se realizeaza in medie in 6 saptamani, timp in care teoretic nu trebuie avut contact sexual, sau, ma rog, facut ceva fara penetrare. Dupa 6 saptamani toate organele revin la locul lor, simfiza pubiana isi revine, la fel si lubrifierea. Daca exista probleme, se poate folosi un gel lubrifiant (nu mentolat ) sau acelasi ulei folosit la masajul perineal. (Daca e sa vorbesc din experienta personala, eu nu sunt un exemplu bun, am tinut post fix... x zile dupa nastere . Shhh, doctorita mea nu stie asta. Cu largimea/latimea nu am avut probleme, nu mi se pare nimic schimbat, deocamdata nici la sot, dar e bine de retinut ideea )
CarlaV spune:
Pentru valoarea lui x de mai sus raspund pe pm .
AlexsiMatei, iti las pe pm numarul de telefon al prietenei cu kinetoterapia si masajul pentru gravide, dar acum nu ma pot misca sa-l caut, sorry. A spus sa o suni cand ajungi in tara, sa-i spui ca esti din partea mea si stabiliti ce si cum, poti merge tu la salon sau poate veni ea acasa.
happymum spune:
clody, ma buuuuuuuucur taaaaaare ca esti mai linistita. o sa fie bine pana la urma, o sa vezi. simt eu. felicitari pentru baietel. iupiiiiiiii.... si io vreau unul..... multumesc pentru urari, sa dea domnul.
acum am vazut si eu ca honeybaby e insarcinata. sarcina usoara. o sa ma rog special pentru tine de acum incolo. Doamne ajuta sa va fie bine! te dulce.
sa aveti o zi cu mult "bun bun"
viitoare , te DD
finutul radu andrei si finuta maria angela
www.youtube.com/watch?v=gILJFvjweHI" target="_blank">E.M.M.A. pentru ingerasii nostri
cand sa vie... ? repede sa vie...
Karmen_ spune:
Multumesc, fetelor!
Carla, mersi si tie pt incurajari.
Dr. care a facut ecografia a spus ca poate fi, Doamne fereste, orice malformatie si chiar S. Down. Nici nu vreau sa ma gandesc! E primul copil, e si fetita cum imi doream si totusi... Mi-am facut la Bacau dublul si triplul test si stupoare! DR. imi spune ca ei nu mi-au facut decat niste dozari. Am facut n ecografii de la 7 saptamani si doctorita mea n-a vazut nimic.
Va doresc tuturor sa nu treceti nici macar o secunda prin ce trec eu acum! Si ea misca continuu... Parca ar vrea sa incurajeze ea pe mine.
Si poate ca asa e!
23+