Gradinita Jean Monnet (fosta 123)
Raspunsuri - Pagina 3
vrabi spune:
salutare,
Voi incerca sa adaug si eu cateva lucruri despre gradi JM(asa,ca parinte care are copilul de trei ani acolo)
1.profesoara de engleza este ok(parerea mea),acum depinde de ce iti doresti de la copilul tau
2.la grupa mare,anul trecut am asistat la o lectie deschisa de matematica si absolut toata clasa a fost la inaltime.stiu copii de clasa 1 cu calificative fb care nu stiu lucruri pe care la ei in clasa le stiu si copii de cinci ani;dar eu am zis intotdeauna ca sunt o clasa foarte buna
3.s-au cumparat si foarte multe jucarii de buna calitate si frumoase pentru copii
4.despre doamna educatoare pe care nici nu ai luat-o in calcul,eu am auzit parintii vorbind tare frumos.
In sfarsit,eu nu pot fii decat subiectiva...
vrabi spune:
salutare,
Inscrierile am inteles ca se fac la liceul JM.La noi in grupa ,cam jumatate din copii vor pleca la scoala toamna aceasta,raman ceilalti care vor merge in 2010 la scoala .Am auzit o mamica care voia sa-si aduca si al doilea copil la gradi ca prin mai sau iunie incep inscrierile(nu am retinut exact).Dar cel mai bine mergi la liceu.
Toate cele bune!
mami_36 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui anamaria79 Eu am copilul aici. Ca sa iti pot spune ceva despre educatoare, spune-mi de cand vrei sa il dai la gradi si la ce grupa - difera foarte mult comportamentul lor (din ce am remarcat eu). Noi am nimerit bine. In general ce iti pot spune este ca e o gradi relativ ok (ca la stat), cate ceva invata. Optiunea de engleza poti sa o uiti (cel putin daca va fi aceeasi profesoara) - dna. este VARZAAAAAA!!!! Sau nu o intereseaza sau nu are metoda sau nu stiu... Cert e ca stim o poezioara si in ca 5 cuvinte dupa 3 luni (in conditiile in care de la mine, printre picaturi - nu de 3 ori /sapt. - a invatat minim 10 expresii, nu cuvinte + cifrele pana la zece). Mai pregateste-te sufleteste pentru mici taxe de consumabile (daca aduni de la toti zici ca stau non-stop la baie), rechizite (desi se pare dupa ce am dat 50 ron pe ele cei mici lucreaza doar pe copii xerox, cel putin cele care mai ajung din cand in cand acasa), jucarii etc. Ma deranjeaza ideea mai mult, sumele nu sunt foarte mari. Partea buna este ca se lucreaza cu ei - cel putin pe parte de desen, plastelina etc (astea se pot vedea) tot timpul este ceva nou expus. Repet, sa-mi zici neaparat de cand il dai si la ce grupa! Bafta! |
Salutare,
Probabil ca ne si stim din vedere, pt ca si eu am avut( acum este in clasa a II a )si am, inca, fetita cea mica ( 5 ani ) la aceasta gradinita (in grupa d-nei Elisabeta).
Am citit tot ce s-a scris despre aceasta gradinita in aceasta sectiune de forum si am ramas profund intristata :). Nu m-am asteptat ca sa vad atata subiectism in afirmatiile voastre.
Nu poti sa acuzi o profesoara de engleza ca este, citez :" este VARZAAAAAA!!!! Sau nu o intereseaza sau nu are metoda sau nu stiu... Cert e ca stim o poezioara si in ca 5 cuvinte dupa 3 luni (in conditiile in care de la mine, printre picaturi - nu de 3 ori /sapt. - a invatat minim 10 expresii, nu cuvinte + cifrele pana la zece)" doar pentru ca al tau copil nu a putut invata...
Eu o cunosc pe aceasta doamna de 5 ani,este o profesoara excelenta. Fetitele mele au invatat poezii, cantece, expresii, mereu veneau sa-mi arate ce cuvant nou au mai invatat la engleza... si ma surprindeau mereu placut.
Consider ca este o mare greseala sa judeci capacitatea unui profesor dupa cat de mult asimileaza copilul tau. Sa ma ierti, nu vreau sa jignesc, dar D-zeu nu i-a facut pe toti egali. Unii copii prind mai repede, altii nu - sunt mai inceti la minte.
mami_36 spune:
| citat din mesajul lui Noa Multumesc mult, Anamaria! Fetita mea este inscrisa acum la o alta gradinita, tot de stat, la care ne-am dus ca la pomul laudat si care s-a dovedit a fi o mare dezamagire, ca sa nu zic un blestem, tinand cont ca de aici s-a imbolnavit si de scarlatina(din neglijenta asistentei care ii primea bolnavi, cu siropuri etc., nu facea nici un fel de triaj epidemiologic).Intr-un cuvant, totul acolo era si este in continuare putred . E vorba de gradinita nr.133" Lumea povestilor"...de groaza, as adauga eu si va sfatuiesc sa va ganditi de doua ori inainte de a va duce copilul acolo. Nici nu ma mai gandesc sa ne mai intoarcem acolo, e ca un cosmar pe care nu vreau sa mi-l mai amintesc vreodata... La anul ea trebuie sa fie in grupa pregatitoare. Au asa ceva? Ai putea sa-mi spui, daca stii bineinteles, ce educatoare va lua la anul grupa pregatitoare? Ma intereseaza si daca grupele sunt omogene, pentru ca de grupa mixta nu mai vreau sa aud cat traiesc. Poti sa-mi spui ceva si despre dotari, cum arata salile? Din punct de vedere medical sunt controlati cum trebuie? Dupa experienta ingrozitoare pe care am trait-o aici cu scarlatina, mi-e frica si s-o mai duc in colectivitate. Multumesc frumos! ![]() M-am facut mare! |
Draga mea Noa,
Daca vrei sa gasesti o gradinita care sa iti garanteze ca al tau copil nu se va imbolnavi in colectivitate , iti sugerez sa renunti la ideea de gradinita, fie ea particulara sau de stat, si sa il tii acasa, eventual cu o educatoare particulara. Dar nici acest lucru nu este sigur pentru ca s-ar putea ca si ea sa ti-l imbolnaveasca...sa iti aduca in casa nu's ce germeni luati de prin autobuz sau mall.
Din pacate, nu se poate ce vrei tu...:) Gradinita poate sa aiba si 5 doctorite la intrare... spune-mi, te rog, cum pot ele depista, de exemplu, varicela - cand are o perioda de incubatie de pana la 3 saptamani (nu se vad simptomele la copil, pare perfect sanatos dar totusi el imprastie boala celor din preajma sa)vezi : http://acest topic este si pe site-ul Desprecopii/index_medical/varicela_contagioasa_4013.html
Probabil, vei spune ca ii vei face vaccin sau poate ca il are deja facut . Te rog sa intrebi un virusolog, daca o sa gasesti unul sincer, care este procentul celor care nu au facut boala, si daca iti garanteaza 100 % ca nu se v-a imbolnavi copilul tau daca v-a face vaccinul.
Vei avea o surpriza mare :)Fiecare organism este unic si reactioneza ca atare... la unii se prinde vaccinul, la altii - NU. Unii copii fac boala intr-o forma usoara, altii in forma grava - chiar daca au vaccin :). Iar altii nu o fac deloc. Oare in ce categorie face parte copilul tau ? Iti spune cineva ?
Raceala se ia foarte usor doar daca sistemul imunitar este scazut. Aici trebuie sa lucrezi tu :)Sa il alimentezi corect - fructe, legume, sport etc Spalatul pe maini inainte de masa, are si el un rol foarte mare. Stersul mainilor pe hartie de unica folosinta , deasemenea.
Stiu gradinite care au doua asistente dar care primesc copii raciti , pt ca au parintii grija de acest aspect...nu au cu cine sa ii lase acasa si cu un mic cadou la asistenta se rezolva ...am vazut cu ochii mei cum lasau medicamentele la asistente.De la o astfel de gradinita am plecat...si am ajuns aici la Jean Monnet, unde sunt multumita chiar daca nu are asistenta :)
Ma intreb eu acum ( retoric) , oare mai avem nevoie de asistente la gradinita? Sa le si platim? Ganditi-va un pic si o sa intelegeti de ce unele gradinite ( care mai au un dram de bun simt, si respect fata de bani munciti )nu mai vor sa angajeze asistente... si o sa intelegeti si de ce sunt eu multumita... :)
PS. Imi pare rau ca ati avut de suferit cu scarlatina :), multa sanatate !!!
mami_36 spune:
| citat din mesajul lui anamaria79 Sunt doar 3 grupe - mica, mijl. si mare/pregatitoare. Nu stiu cine va fi anul viitor la ultima grupa, dar as putea afla dupa vacanta din aceasta saptamana. Nu exista supraveghere / asistenta medicala - poate doar la cele cu program lung. Al meu copil nu prea s-a imbolnavit. Presupun ca riscul e mult mai mare la gradi cu program lung. Cine e la scurt are pe cineva acasa care poate sta cu el daca e bolnav, pe cand la program lung = parinti la serviciu etc. Nici eu nu sunt de acord cu copii bolnavi adusi la gradi, dar probabil asta este explicatia - eu nu vad alta - trebuie oricum sa fi inconstient (ca parinte) sa-ti duci copilul bolnav, dar asta este... Dintre educatoare mie mi-au placut Camelia (acum gr. mica) si Elisabeta (gr. mijl. - ea ar trebui sa fie la anul la grupa mare). Par mai blande. Dna de la gr. mare/pregatitoare (fosta directoare a gradi, pana sa depinda de liceul Jean Monnet) pare mai dura - dar bazat pe ceea ce se vede "din exterior". Sa vad daca pot afla ceva de la cei din grupa respectiva. Clasele sunt relativ mari (desi la grupa voastra sunt de obicei ceva mai multi copii (oricum fata de unele particulare pe care le-am vazut sunt super spatioase), baile cam lasa de dorit la curatenie (nu mereu, dar ar trebui sa fie bec mereu). Oricum toate aceste aspecte se pot vedea si la o vizita, mai greu de identificat este firea / capacitatea unei educatoare :) . Dupa vacanta incerc sa mai aflu detalii. Pupici! |
Draga mea,
Dupa cum ai scris mai sus imi dau seama ca nu esti de mult in gradinita, cel mult 2 ani, dupa parerea mea. Sa-mi spui daca gresesc.
Doamna Camelia a fost directoarea gradinitei. La ea in grupa a fost fetita mea cea mare. Este o doamna draguta, respectuoasa, lucreaza foarte mult cu copiii (in special matematica, facea concursuri de matematica, lectii deschise -ca sa vada si parintii nivelul de pregatire al copiilor) Mi-a placut foarte mult acesta doamna iar fetitei mele i-au prins bine la scoala toate testele acelea.
D-na Cornelia a fost inspectoare scolara, nu directoarea acestei gradinite. Despre dansa nu pot sa dau relatii pt ca nu stiu cum este, ne dam doar buna ziua si atat.
D-na Elisabeta ( grupa mijlocie )este educatoarea Irinei, fetita mea cea mica.
Sunt mai mult decat multumita de acesta educatoare. Este foarte atenta cu copiii, are grija de psihicul lor. Are metoda, nu stiu exact daca are cursuri de specialitate dar asa pare...
Iar fetita mea o iubeste nespus de mult si nu este caz singular. Toata ziua imi vorbeste de doamna Elisabeta. E foarte fericita cand o duc la gradinita. Alearga de la poarta (cand o duc) spre clasa ei si plange ca vrea sa mai stea (cand vreau sa o iau de acolo). Daca fetita mea este fericita, sunt si eu. E normal, nu?
Imi aduc aminte de o intamplare hazlie :) Anul trecut la serbarea de 8 Martie, d-na Elisabeta atenta ca de obicei a vazut ca Irina mea e un pic bosumflata pt ca nu ajunsesem la timp ( eram in trafic, veneam de la servici )si ca sa nu imi simta lipsa pana apar si eu (trebuia sa spuna si ea o poezie cu mama)a luat-o in brate, a prezentat-o parintilor si a intrebat-o, dorind sa faca o introducere pentru serbare :
" -Spune tu, Irinuca, cine va iubeste pe voi copiii cel mai mult ? Si...fetita mea a raspuns promt:
- Doamna Elisabeta!!!" :))
mami_36 spune:
| citat din mesajul lui gradi_2008 Am vizitat si eu gradinita si am vorbit cu parinti de la 2grupe. Cu totii erau nemultumiti de engleza, nu se invata nimic. Sa fie toti copiii inapoiati mai greu de crezut? Probabil ca profesoarele bune, care se pricep sa predea prescolarilor costa mult si se duc pe la gradinitele private. Educatoarea de la gr mica am inteles ca ii lasa pe copii sa se uite la TV, nu ii invata mai nimic , dupa aproape 1an de zile copiii nu stiu macar 1poezie, 1cantecel, serbarile au fost dezastru. NIci macar aici nu au fost pregatiti copiii, daca era 1-2 care sa isi stie poezioara dar tot cu ajutor. Ca activitati mai coloreaza, picteaza si atat, dar educatia lasa de dorit. Ii lasa des singuri in clasa, nu se joaca cu copiii, adica nu initiaza jocuri intre copii, jocuri educative, ii lasa sa se bata, sa se certe pe jucarii. Asta o fac si in parc. O fi blanda cum spunea cineva mai sus, dar e blanda din nepasare, adica e indiferenta, timpul trece leafa merge. La gr mare am inteles ca se fac lectii dar doamna e cam aspra, cateodata ii umileste pe copii verbal cand gresesc, si cate o palmuta la fundulet. E mai ciudat si aici ca sunt amestecati copiii de 5 si 6ani. Si cei de 5ani ori sunt prea solicitati ori cei ptr scoala nu sunt suficient pregatiti. De fapt toate gr sunt amestecate acolo Cred ca e o concurenta intre educatoare care ia cei mai multi copii indiferent de varsta in loc sa se imparta pe varste spre binele copiilor. Mai era o clasa unde am vazut educatoarea ca avea pus biroul ei la perete, astfel incat statea cu spatele la clasa, la copii. Unii copii se uitau la TV, altii se imbranceau. Dupa ora 9 cand se presupunea ca sunt lectii. Asa ca despre ea nu am mai intrebat nimic, am scos-o din calcul din prima. Si ce m-a uimit a fost ca au primit de Craciun un fond mare de bani din care ce credeti ca au cumparat doamnele educatoare: televizoare LCD ca doar suntem in UE. Cu banii acestia putea sa faca ceva frumos in curte, ca nu au decat 2 leagane si atat, materiale didactice. Dar de , ca la romani, se mai scot si ele acum, dau drumul la TV si gata cu galagia, stau copii linistiti si educatoarele isi vad de taclale. |
Imi pare rau dar iar vad subiectivism. Dar, nu ma mira, am mai intalnit... asa sunt oamenii, te judeca dupa aparente...si asa pana numeri la trei ti-au pus stampila si mai spun si la altii, ca sa te stie o lume intreaga :))
Cum poti sa spui ca: "Mai era o clasa unde am vazut educatoarea ca avea pus biroul ei la perete, astfel incat statea cu spatele la clasa, la copii. Unii copii se uitau la TV, altii se imbranceau. Dupa ora 9 cand se presupunea ca sunt lectii. Asa ca despre ea nu am mai intrebat nimic, am scos-o din calcul din prima."
Acesta doamna nu merita astfel de cuvinte.Daca o intalnesti, si ai putin bun simt ai putea chiar sa iti ceri scuze. O cheama Elisabeta ( grupa mijlocie) Ar fi un gest care te-ar onora.
Da, e adevarat - are biroul la perete. Dar numai ca sa fie mai mult loc si sa se lucreze la tabla mai bine cu copiii, draga mea. Aceasta doamna nu isi face unghiile in timp ce sta cu spatele la copii, crede-ma . Sta tot timpul printre ei, lucreaza cu ei. Copiii mei au ras cand le-am spus ce am citit la tine in post.
Irina mea a fost anul trecut cel mai mic copil din grupa. In timp ce colegii mai mari lucrau pt scriere, cei mai mici din grupa se jucau in liniste dar in acelasi timp puteau sa si invete, lucru care s-a si intamplat.Oare cat de rau e daca copila mea stie de anul trecut sa desparta in silabe si litere cuvintele? Si acum la varsta de 5 ani se descurca si citeste cuvinte mai simple din carti :). E f. rau, stimata doamna, nu-i asa? :)
Anul trecut de ex. au avut o serbare extraordinara. Au avut sceneta - Tinerete fara batranete si viata fara de moarte. A fost superb. Au invatat toti copiii rolurile impecabil - au avut pana si coloana sonora ( cu tropote de cal, etc) . Erau atat de draguti. Nu am cuvinte... A fost TEATRU in puterea cuvantului.Apoi a urmat dans : Clasic cu esarfele ( pe muzica lui Pavarotti ) si un numar amuzant a la Pro Tv- Dansez pentru tine.
Ai habar cat a muncit d-na Elisabeta cu acesti copii ? Am mai scris despre dansa si in alte posturi, daca vrei sa le citesti si te intereseaza. (eu zic, ca asa ar fi frumos...ca sa vezi in cine ai arucat cu piatra :).
Despre d-na Camelia ( gr. mica), la fel. E o doamna care nu isi permite sa isi bata joc de copii, asa cum spui tu . Fetita mea cea mare a fost la ea in grupa si stiu bine cum lucreaza cu copii.
Nu stiu cum este D-na Cornelia, nu am copii la dansa in grupa si eu nu ma lansez ca altii in afirmatii gratuite, dar pe cele doua doamne educatoare le cunosc ff bine si stiu cum se poarta cu copiii.
Asadar, dragilor/ dragelor, nu are nicio legatura cu realitatea afirmatiile acestei individe. Imi pare nespus de rau ca a terfelit numele acestor doamne, fara niciun temei.
Stefan_S spune:
Buna ziua, dragi mamici si tatici!
In urma cu doi ani, pe vremea cand cautam disperata o gradinita care sa-mi primeasca piciul la grupa mica, am vizitat mai multe "unitati de invatamant prescolar". Am vazut de toate...
Intr-un caz, am nimerit la o gradinita care functiona intr-o casa. Avea o singura camera (deci o grupa mare pregatitoare), o singura educatoare (care era si directoare) si o doamna ce se ocupa de restul (curatenie, paza, control de rosu-n gat etc-etc-etc). Program: 9-18. Copiii purtau uniforme de-alea bleu de demult, cu sortulet... Doamna m-a atentionat ca imi primeste copilul (chiar daca ea va avea tot grupa mare pregatitoare) dar, daca piciul nu sta cuminte la masa si nu tace din gura cat isi face ea lectiile cu ceilalti, mi-l da pachet acasa. Si-a facut copiii atenti "frigand" o palma-n catedra - copiii au luat pozitia de drepti. Le-a dat comanda: "Toata lumea la masa, puneti servetelul, scoateti sandwich-urile". Apoi a continuat discutia cu noi. A omis sa le dea si comanda "Mancati", asa ca ma uitam cu mila cum stateau TOTI pe scaune, cu sandwich-urile in fata si nu se apucau sa manance...
Ei, cu siguranta, stiau toate poeziile si dimineata, si noaptea-n somn. Ei, cu siguranta, nu vor avea nici o problema in a se adapta la servici - indiferent unde, cand si in ce va consta acel servici.
O alta gradinita. Tot 9-18. Spatiu mare, multe clase, pe doua etaje. Dna directoare ne-a privit lung, ne-a intrebat unde locuim - si a tras concluzia: deci doua strazi spre stanga, sunteti exact la limita (stau la jumatate de statie RATB de gradinita!). Apoi: poarta Pampers? Da. Atunci il luati la 12. OK, nu e nimeni obligat sa se ocupe de Pampers-ul fiului meu! Sa mergem sa vizitam. Camere mici, multi copii inghesuiti cot langa cot, multi copii pe holuri alergand care-ncotro, doua "seturi" de scari numai bune de dat de-a berbeleacu' si un singur bodyguard, undeva jos, la intrare. Erau 10-12 grupe in gradinita ai. Mai mult nu stiu despre acea gradinita - nu m-a mai interesat.
Am mai vizitat vreo patru si am ajuns si la gradinita 123 Jean Monnet.
Intram (eu, soacra si copilul) si discutam cu dna Camelia, care urma sa ia grupa mica. Aceleasi intrebari, alte raspunsuri. "Poarta Pampers?" "Da." "Nu-i nimic, se invata el si la toaleta. O sa-i vada pe ceilalti si o sa stie ce-are de facut." Bun, ne spunem noi si o anuntam: copilul nu prea vorbeste... Dna Camelia rade: "O sa vorbeasca el, si-nca foarte mult!" Aflam de optionale, intrebam de costuri. Aflam despre consumabile. Totusi, 5 lei pe luna e un nimic! "Am avut si sistemul <fiecare cu prosopelul si sapunelul lui>, dar a creat multe probleme iar parintii au decis ca asa e mai bine. Sapun lichid si servetele de la CWS." Bun, le stiu si sunt OK. Sa vizitam clasa. Ne deschide usa. Mesele asezate in cerc, copiii in jurul mesei, profesoara de engleza pe un scaunel printre ei. Camera inalta, bine luminata (are ferestre pe 2 din cei 4 pereti), jucariile aranjate frumos. Ne-a placut. Ne luam la revedere. O dra bodyguard tanara, chiar la intrare, ne deschide zavorul cu care se blocheaza usa din fata. Usa din spate sta incuiata pana la 12. Dpdv al sigurantei si nu numai, ne-am declarat multumiti. Am inscris copilul, am inceput gradinita.
Fiul meu n-a plans nici macar o data, cand il impingeam usurel spre usa grupei. Dupa doua saptamani, nici nu mai statea sa ne luam la revedere - fugea spre sala. Iar cand a racit si il duceam dimineata la bunica, m-a intrebat de fiecare data "Mege gadi?" Fiul meu n-a venit niciodata acasa zgariat, lovit, jumulit, muscat sau cu smoace de par lipsa. Atmosfera de acolo este calma iar dna Camelia nu ii lasa sa se bata, cum am citit mai sus... Fiul meu nu a luat nici o boala a copilariei din gradinita 123 (si daca nici el nu-si pune mainile mai peste tot...)
Ce faceti in situatia in care sunteti intr-o incapere cu 10 copii de 3 ani, iar unul dintre ei vine si spune "Fac pipi". Il trimiteti singur la toaleta? Ii lasati pe 9 dintre ei nesupravegheati? Raspunsul corect nu vi-l voi da - este "secretul 123".
Referitor la orele de engleza: baiatul meu, desi nu este inscris si nu participa, a invatat cuvinte si expresii de la ceilalti copii. Ma rog; al meu are ureche muzicala si-i place. Si ceilalti au ureche si le place, ca ei l-au invatat. De ai altora, nu comentez - poate nu le place!
Picii de la grupa mica stiu si poezii, si cantece - dar asta n-ar trebui sa conteze chiar atat de mult. Sunt copii, nu MP3-uri. Iar serbarile au fost frumoase - foarte frumoase. Iar copiii s-au descurcat foarte bine. Au intre 3 si 4 ani - nici Mircea Albulescu nu arata, la 3 ani, cat de bun actor urma sa devina!
Televizoarele LCD au fost primite de la Liceul Jean Monnet, nu cumparate cu fondul primit de Craciun. Poneii, masuta de gatit, aragazul si restul de jucarii s-au cumparat cu partea din fondul de Craciun alocata grupei mici. Restul fondului sa-l justifice celelalte mamici - daca mai trebuie justificat.
La cate gradinite se poate asigura bradul, cadoul de Mos Niculae, cadoul de Mos Craciun si o gustarica dupa serbare cu 50 de lei de copil?
Curtea nu se poate amenaja decat "prin forte proprii". Oricum, la urmatoarea sedinta cu parintii vom pune in discutie un weekend de "munca voluntara". La urma urmei, daca putem, facem! Ca sunt copiii nostri, nu?
Revenind la procesul educational, sa facem un calcul. Programul de lucru cu copiii (adica "orele") incepe la 9. La 10, se serveste gustarea - cam jumatate de ora, cu despachetat si impachetat cu tot. Aproape in fiecare zi copiii au cate un optional - engleza sau dans, care mai "fura" jumatate de ora. Practic, dnei educatoare ii raman 2 ore la dispozitie. Si le foloseste cu maximum de eficienta. Copiilor nu le e frica de ea, nu invata poezia si cantecelul "de frica" si vin cu placere la gradinita. Se lucreaza si cu plastilina, si cu creioane, si cu culori. Si cu hartie creponata. Si cu lipici. Si cu foarte-foarte multe alte lucruri.
Cei care-si doresc foarte mult un MP3 cu uniforma, sa ma contacteze si le dau adresa primei gradinite pe care-am vizitat-o.
Cu dna Elisabeta si grupa dansei m-am intalnit de multe ori, cand au venit sa-si faca dansul de dimineata iar eu nu stransesem inca lucrurile piciului. Cu dna Cornelia m-am intalnit mai des. Ma intalnesc in fiecare zi cu copiii de la celelalte grupe. Relatia lor cu educatoarele este foarte apropiata: copiii povestesc ce-au facut acasa, ce-au vazut duminica la padure, dau idei de excursii si jocuri, spun ce-a zis mami despre nu stiu ce, iar dna Cornelia le raspunde, ii stimuleaza sa anticipeze, sa judece, sa calculeze situatii si posibilitati... Dna Cornelia este, cum ar spune multe vecine de-ale mele, "cool"! Iar copiii sunt, cum ar spune multe doamne vecine de-ale mele, "spirt".
Iar aceasta nu este o pledoarie pentru gradinita 123, si nici un lung sir de "perieri" la adresa doamnelor educatoare. Personal, as prefera ca nimeni sa nu-si transfere copilul la gradinita asta. Sa ramana la numarul de copii de-acum. La copiii care sunt acum. Dar am scris totusi polologhia asta pentru ca nu este corect ca, dupa zeci de ani de munca in invatamant, de nervi tociti si munciti, dupa atatea generatii care au plecat cu fruntea sus la scoala, sa apara o persoana (indiferent cine ar fi ea si care i-au fost motivele) si sa se astearna sa arunce cuvinte pe un forum asa... ca a auzit una si alta de la unii parinti! Realitatea? Mergeti acolo si stati acolo cinci minute, sa vedeti realitatea!
Cei care trebuie sa gaseasca o gradinita pentru copilul lor, sa incerce sa fie obiectivi. Sa decida intai ce fel de copil vor sa aiba - si sa-l inscrie acolo unde atmosfera si educatoarea il pot transforma in "copilul perfect".
De fapt, poate ar fi trebuit sa scriu un singur lucru: Copilul meu va ramane la gradinita asta.