Gradinita Jean Monnet (fosta 123)
Buna!
Stiti ceva despre aceasta gradinita? M-ar interesa in primul rand educatoarele si comportamentul lor fata de copii.
Multumesc!
Raspunsuri
anamaria79 spune:
Eu am copilul aici. Ca sa iti pot spune ceva despre educatoare, spune-mi de cand vrei sa il dai la gradi si la ce grupa - difera foarte mult comportamentul lor (din ce am remarcat eu). Noi am nimerit bine. In general ce iti pot spune este ca e o gradi relativ ok (ca la stat), cate ceva invata. Optiunea de engleza poti sa o uiti (cel putin daca va fi aceeasi profesoara) - dna. este VARZAAAAAA!!!! Sau nu o intereseaza sau nu are metoda sau nu stiu... Cert e ca stim o poezioara si in ca 5 cuvinte dupa 3 luni (in conditiile in care de la mine, printre picaturi - nu de 3 ori /sapt. - a invatat minim 10 expresii, nu cuvinte + cifrele pana la zece). Mai pregateste-te sufleteste pentru mici taxe de consumabile (daca aduni de la toti zici ca stau non-stop la baie), rechizite (desi se pare dupa ce am dat 50 ron pe ele cei mici lucreaza doar pe copii xerox, cel putin cele care mai ajung din cand in cand acasa), jucarii etc. Ma deranjeaza ideea mai mult, sumele nu sunt foarte mari.
Partea buna este ca se lucreaza cu ei - cel putin pe parte de desen, plastelina etc (astea se pot vedea) tot timpul este ceva nou expus.
Repet, sa-mi zici neaparat de cand il dai si la ce grupa!
Bafta!
Noa spune:
Multumesc mult, Anamaria!
Fetita mea este inscrisa acum la o alta gradinita, tot de stat, la care ne-am dus ca la pomul laudat si care s-a dovedit a fi o mare dezamagire, ca sa nu zic un blestem, tinand cont ca de aici s-a imbolnavit si de scarlatina(din neglijenta asistentei care ii primea bolnavi, cu siropuri etc., nu facea nici un fel de triaj epidemiologic).Intr-un cuvant, totul acolo era si este in continuare putred . E vorba de gradinita nr.133" Lumea povestilor"...de groaza, as adauga eu si va sfatuiesc sa va ganditi de doua ori inainte de a va duce copilul acolo.
Nici nu ma mai gandesc sa ne mai intoarcem acolo, e ca un cosmar pe care nu vreau sa mi-l mai amintesc vreodata...
La anul ea trebuie sa fie in grupa pregatitoare. Au asa ceva? Ai putea sa-mi spui, daca stii bineinteles, ce educatoare va lua la anul grupa pregatitoare? Ma intereseaza si daca grupele sunt omogene, pentru ca de grupa mixta nu mai vreau sa aud cat traiesc.
Poti sa-mi spui ceva si despre dotari, cum arata salile?
Din punct de vedere medical sunt controlati cum trebuie? Dupa experienta ingrozitoare pe care am trait-o aici cu scarlatina, mi-e frica si s-o mai duc in colectivitate.
Multumesc frumos!
sanse spune:
Si pe mine ma intereseaza tot pentru grupa mare acum si pregatitoare la anu.
Cate grupe sunt?
Programul este prelungit sau redus?
Multumesc
MIRELA
mami de doua zuze ANA MARIA
si ANDREEA
POZICI
KG MELE
INTREBARI SI RASPUNSURI MONTIGNAC
Noa spune:
Programul e scurt, pana la 12,mie nu prea imi convine. As fi preferat macar sa manance de pranz acolo, ca de dormit oricum nu mai vrea sa doarma la gradi. Dar asta e... Daca e o gradinita buna si macar in ultimul an face o pregatire pentru scoala, as inscrie-o.
sanse spune:
Nu prea este bun programul ,dar mie totusi mi-ar convenii pentru ca le voi lua pe amandoua o data .Nu ar mai trebuii sa ma intorc in zona doar ca sa o iau pe ea de la gradi.
Cea mare este la scoala Jean Monnet.
Anamaria79 ai aflat la ce d-na educatoare am fi noi?Ce ne poti spune despre ea?
Or mai fi locuri?
MIRELA
mami de doua zuze ANA MARIA
si ANDREEA
POZICI
KG MELE
INTREBARI SI RASPUNSURI MONTIGNAC
anamaria79 spune:
Sunt doar 3 grupe - mica, mijl. si mare/pregatitoare. Nu stiu cine va fi anul viitor la ultima grupa, dar as putea afla dupa vacanta din aceasta saptamana. Nu exista supraveghere / asistenta medicala - poate doar la cele cu program lung. Al meu copil nu prea s-a imbolnavit. Presupun ca riscul e mult mai mare la gradi cu program lung. Cine e la scurt are pe cineva acasa care poate sta cu el daca e bolnav, pe cand la program lung = parinti la serviciu etc. Nici eu nu sunt de acord cu copii bolnavi adusi la gradi, dar probabil asta este explicatia - eu nu vad alta - trebuie oricum sa fi inconstient (ca parinte) sa-ti duci copilul bolnav, dar asta este... Dintre educatoare mie mi-au placut Camelia (acum gr. mica) si Elisabeta (gr. mijl. - ea ar trebui sa fie la anul la grupa mare). Par mai blande. Dna de la gr. mare/pregatitoare (fosta directoare a gradi, pana sa depinda de liceul Jean Monnet) pare mai dura - dar bazat pe ceea ce se vede "din exterior". Sa vad daca pot afla ceva de la cei din grupa respectiva.
Clasele sunt relativ mari (desi la grupa voastra sunt de obicei ceva mai multi copii (oricum fata de unele particulare pe care le-am vazut sunt super spatioase), baile cam lasa de dorit la curatenie (nu mereu, dar ar trebui sa fie bec mereu). Oricum toate aceste aspecte se pot vedea si la o vizita, mai greu de identificat este firea / capacitatea unei educatoare :) . Dupa vacanta incerc sa mai aflu detalii.
Pupici!
Noa spune:
Multumim!
Eu insa am ramas"interzisa" cand mi-ai spus ca nu exista niciun fel de supraveghere medicala.Mi se pare inacceptabil, indiferent cat sta copilul la gradinita.Intra totusi in colectivitate, poate sa aiba o boala molipsitoare de care parintele sa nu-si dea seama si ce face? O da tuturor?
Daca mai poti afla amanunte despre doamna respectiva, iti raman recunoscatoare!
Noa spune:
Am inteles ca mai e in zona o gradinita buna de stat, gradinita nr.12 "Albinuta".Despre aceasta stie cineva sa-mi dea cateva detalii?
Raman datoare!
vrabi spune:
Salutare tuturor,
Noi suntem la aceasta gradinita de trei ani.Anul acesta mergem la
scoala.Pot sa va spun ca suntem foarte multumiti.Noi suntem la Dna
aceea mai "dura" cum ziceti voi.Eu pot sa va spun ca este un pedagog extraordinar
.Sa va dau ceva "din casa":copilul meu
este suparat cand vin sa il iau de la gradinita,pentru ca vrea sa mai stea,iar dimineata alearga pana in gradinita.Toate aceste lucruri mie
imi spun suficient despre aceasta gradinita:copilul meu este fericit
acolo!Si nu este doar parerea mea.