O reteta de paine minunata - fara framantat
Raspunsuri - Pagina 3
Mindy spune:
Liliana ce bine ca a iesit buna, ei eu la sare o simt imediat,eu am redus la o lingura de la una jumate cat e in reteta.
Legat de apa- poti si fara, eu inca mai lucrez la capitolul coacere, dar iasa de fiecare data tare buna. Daca pun faina destula deasupra iasa coaja tare buna.
La ultima am tinut aluatul vreo 5 zile in frigider a iesit bestiala si cu ceva goluri de aer. Un gust super.
pearl84 spune:
Mey am facut si eu painica de asta si ieri si azi am una in cuptor...la sotu nu-i prea place ca are coaja cam tare...eu am mancat aproape o franzela singura
Am tinut-o cam 50 de min in cuptor dar parca tot era un pic umeda...sa vad asta de azi cum iese.
Una peste alta, merita daca mancati paine in casa..noi nu mancam mai deloc..
Pearl
Toata lumea stie exact ce trebuie sa faci cu viata ta, dar nu are nici o idee ce trebuia sa faca cu propria-i viata.
vivighe spune:
Liliana...deci tu ai folosit cana normala...d-aia in care bei ceai,lapte?Ca io am niste cani cam mari...250 ml.
Si zici ca ai pus-o in tava de cozonac?Eu prima data am facut o painica mai mica...am vrut sa o fat rotunda dar cand sa o pun in tava s-a rostogolit si s-a facut ovala dar a fost f buna.Apoi am incercat sa fac una mai mare si am vrut tot asa...mai lunguiatza...gen franzela,dar s-a pleostit si a iesit cam lipie.Dar daca zici ca merge in tava de cozonac o sa fac si eu asa...ca as vrea si eu o felie ca lumea de paine
liliana_28 spune:
da vivighe, am folosit o cana normala , dina aia pe care scrie tschibo.
Este cam multa sare, te sfatuiesc sa pui mai putina sare. Din cantitatile alea ies 2 tavi de cozonac.
Spor la copt.
Nunta-graviduta cu Calinut + Poze Calinut la 1 anisor si 4 lunici
www.dropshots.com/liliana_28" target="_blank">Calinut
vivighe spune:
Liliana...si drojdie?...ca am uitat sa te intreb...cata?...ca la 6 cani jumate de faina precis sunt mai mult de 500g.
Sare eu am pus doar o lingurita rasa-la cantitatile Adrianei
liliana_28 spune:
o lingura si jumatate de drojdie.
Nunta-graviduta cu Calinut + Poze Calinut la 1 anisor si 4 lunici
www.dropshots.com/liliana_28" target="_blank">Calinut
cristina_p spune:
Mai fetelor m-ati convins si pe mine sa incerc minunea asta de paine.
Noi suntem fani paine de casa, de peste 2 ani de cand am cumparat masina de paine nu am mai cumparat paine NICIODATA. Cred ca masina de paine este aparatul din bucatarie folosit cel mai mult la noi.
Dar o sa incerc acuma si reteta asta, poate mai las masina mea sa se "odihneasca" un pic.
Revin cu primele impresii.
www.flickr.com/photos/cristina_pop/" target="_blank">Cristina mamica de Alexandru 6 luni
Don't cry because it's over; smile because it happened!
StMihaela spune:
Si noua ne place tare mult painica in casa. Si punem de toate in ea, in functie de ce avem pofta. Odata pun in loc de apa zeama de supa, alta data seminte, marar, cascaval (fac un cascaval de casa iami-iami).
adi_edi spune:
Am facut-o si eu de citeva ori de cind am gasit reteta asta.
Eu am folosit drojdie "traditionala" (granulata), dar ultima data am pus drojdie "quick-rise", acuma nu stiu daca datorita drojdiei sau a faptului ca am lasat-o 3 zile la frigider (de obicei faceam de pe o zi pe alta), coaja a iesit mai subtire si nu asa tare - excelenta!
StMihaela, ne dai si tu reteta de cascaval de casa?
alison spune:
interesanta reteta de piine,o voi comite si eu,de citeva luni si noi numai piine de casa ,la masina,in schimb.asta pare si mai buna......dar reteta de cascaval de casa,cum o putem capata?un p.m. ceva,please,un subiect separat...
alison,mami de simon
poze
www.desprecopii.com/POZECONCURS/upload/Clipe%20de%20viata%202008/a2.jpg" target="_blank">POZE inCONCURSwww.desprecopii.com/POZECONCURS/upload/Clipe%20de%20viata%202008/a1.jpg" target="_blank">cu SIMONwww.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202008&page=0" target="_blank"> aici,a1 si a2