America (145)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns AB spune:

Servus vreu sa zic ca am ajuns . Mi-au amanat zborul la JFK si pus pe unul mult mai tarziu... dar bonus am avut trei scaune pentru mine. Uraaa mai bine ca la business. Eram ca o roza ajunsa la Amsterdam. Acolo insa ma astepta intarzierea datorata grevei generale din Franta.. I-au iesit urechile prin caciula colegului care m-a asteptat :))
Asa ca iata-ma-s cu treaba in foc continuu. Mi-e dor de cei mici si de consortul bronzat..in fine.. e caldut si mesele sunt un deliciu :))

AnaMaria La Multi Ani frumosi mamicii O imbratisam cu mult mult drag si cum sampanie nu "poci" aduce, ia zi tu ce i-ar placea dulce ..? Norocul tau ca harissaua rezista luni bune ca te-asteapta in camara:)

Lisa
felicitari sa creasca bebe sanatos si frumos si norocos sqi voi fericiti si sa te refaci rapid.

Criss acum gata tu esti la rand Curaj si o nasrtere usoara si bebe sanatos si mancacios.

Ramona ufff pupa Anutza si incearca sa mai pui pe piciorute natural. Un suc proaspat de morcovi cu mandarine, un saculet cu sare cald pe frunte cat ii spui povestea, doar, doar dispar mucusorii ca sa nu ti-o ia de la cap.

Pumba uff si tie sanatate multa.

Miere te inteleg cu claustrofobia... si eu am suferit de ea. INTENS!!! Dar incet cu carutul. Problema nu-i doar operatia ci si revenirea organelor la loc.. chiar daca tu esti tanara si mumoasa tot ai grija.

Liris iesi din deprimare si da un semn de viata :)) Please :)).

Ciuf cam ca tine am invatat eu engleza. O doamna in varsta la care ma lasa mami dimineata si stateam la ea pana la pranz! Luam ceaiul si mancam paine prajita cu dulceata cu ea si sotul ei. Apoi vorbeam numai engleza. Nu erau lectii formale. Desenam. Culegeam si plantam flori in mini gradinuta casei ei. Era o doamna. Fusese o buna prietena a bunicii mele. Amandoua supravietusera campurilor de concentrare. Din pacate pe la 10 ani minunea s-a incheiat. A fost sa-si vada fiul in Israel si s-a intors cu o depresie din care nu a mai iesit. Mi-ai trezit niste amintiri foarte placute. Multam

Arminad felicitari baietului si la mai multe

Legat de limba. Al meu vorbeste numai franceza cu ei, desi stie (inclusiv scris/citit) si romana dar e cam ruginita. Sa ajunga si copii mei ca el si eu as zice ca-i perfect. Singurul avantaj real al francezei in US l-am vazut la GRE-ul verbal. Multe, foarte multe cuvinte culte din engleza vin din latina via franceza. Si asta m-a ajutat enorm. Altfel fetita invata la scoala spaniola si dntr-a treia va incepe si franceza. Si eu zic ca aici spaniola este esentiala si e o viziune pragmatica.
Dar daca noi stim franceza si-n plus suntem francezi mi se pare aiurea sa nu le punem si asta in sac ca nu stii cand te lovesti. De bine de rau franceza le da dreptul la scoala in Franta pe mai nimic. Noi speram sa le oferim altceva, dar bottom line exista si asta.

Legat de limbile nordice.. e mai mult sperietoare. Sintaxa e germanica deci mult prea rabdatoare pentru mine. Ce naiba sa astept sfarsitul propozitiei sa vad ce zice ( Eu am azi cu Maria alegat) dar ca limbi nu -s grele. Cel putin olandeza este foarte simpla. Mult mai simpla decat engleza. Plus ca lumea cand incepi sa o bunghesti este mult mai impresionata si ca atare te ajuta.
Si daca nu stii genul faci un diminutiv si ca atare este by default neutru. Asa facea saracul print consort al reginei Deci se poate supravietui la nivel inalt :))
Acum eu nu vorbesc de stapanirea limbii la un nivel de excelenta.

Ligeea ce sens are casa din altceva? Natura e wild. Un uragan, o inundatie, un foc de padure ca multe case sunt in zone cu multi copaci.. si o refaci. Din lemn e simplu. Finisajele sunt ok la casele mai noi. Lemnul e mult mai ecologic si casele sunt izolate foarte bine. De asemenea casele de lemn au si o functie sociala teribila. Asigura o industrie interna cu job-uri care nu depind de negot. Economia US depinde in mare masura de US ceea ce nu-i cazul Europei care depinde majoritar de schimburi comerciale. In Europa sa mostenesti o casa medie si esti "om". E adesea mai important decat un salariu mediu de o viata. Pe cand US mostenirea e ceva dar in cazul omului mediu o mosteni o casa medie nu-i mai important decat un salariu mediu. Ceea ce asigura o reinnoire a clasei medii si un optimism social.

In rest... nu te supara dar un restaurant bun intr-o zona turistica nu te costa la dinner o suta nici pentru doua persoane. Acela este un restaurant si atat. Portiile sunt adesea mari si ti le poti cere acasa, fapt extrem de practic cand dupa o inghitira copiii te tarasc acasa din varii motive.
Legat de curatenie... nu cunosc zona. NY variaza de la jegos la lucitor. Important e cum e strada dimineata. Daca-i curata apai atunci e vina celor care locuiesc/viziteaza.. daca nu e a orasului.
Iar zonele turistice.. curata si de doua ori pe zi si de pomana. Proasta crestere este universala.

Va imbratisez pe toate si daca am uitat pe careva n-o fost cu intentie ! Mai reviu cand ma intorc ca acus trebe sa-mi platesc independenta si sa si muncesc :))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana C spune:

Corina, ai uitat sa adaugi pentru California niste wild fires de speriat, din cauza uscaciunii, alunecari de teren si cutremure, ceea ce nu gasesti in Florida. Da'i fain acolo si super overpriced casele, ca toti visatorii de cariere actoricesti si muzicale merg acolo

Florida e mai mult pentru batrini si familisti, fara prea multi bani, de-aia e mai ieftin.

Oana si Eva (29 iunie 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Florida vs. California!

Mergi la inceput

Andreea, (AB) ce mult imi place cum scrii mereu si povestesti asa de frumos, plus informatii si explicatii inteligente . Fratele meu locuiteste in Nogent sur Marne, undeva pe linga Paris. Baietelul lui vorbeste franceza si ceva romana. Eva mea vorbeste engleza si citeva cuvinte in romaneste. Nu stiu ce-o sa se intimple cind s-or intilni

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Ramona J

Florida vs. California!

Haha, Ramona. Pai nu-i asa? Aaaaa, am uitat de adaugat la California I.O.U. in loc de tax return.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AB spune:

Citat:
citat din mesajul lui Oana C
Baietelul lui vorbeste franceza si ceva romana.
Eva mea vorbeste engleza si citeva cuvinte in romaneste. Nu stiu ce-o sa se intimple cind s-or intilni

Mey daca se-ntalnesc acum poti sa-i fraieresti pe amandoi cu ce lucruri frumoase zice celalalt. Cea mai buna prietena a fiica-mii dateaza din perioada zero engleza. Asa frumos se jucau.. ca negociam noi pentru ele conflictele. Apoi dragostea a ramas dar scantei mai apar. Noroc ca amandoua isi aduc aminte ca elle mereu au fost prietene, iar eu cu mama pustoaicei nu le dam de gol.

Ramona de asta spera Texas-ul sa le ajunga din urma nu? :))

N-am chef de treaba.. se vede , nuuu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CRISMIR spune:

CORINA...bei,o fi ea umeda caldura dar sa sti ca e frumos si la noi aici...eu nu ma omor foarte tare dupa Florida,dar din ce am vazut pe coasta de est,recunosc nu am vazut California,mi-a placut cel mai mult Florida,curatenie,oameni,preturi...ca peste tot sunt si avantaje si dezavantaje.
Oricum,mi-a placut tare mult cum a descris LIGEEA ,America,dupa ochiul unui vizitator...sincer,exact asa vad si eu tara asta...cu bune si rele...dar pe ansamblu,eu sunt fericita ca traiesc aici...CIVILIZATIA, si poate ca nu asta este cuvantul potrivit,e diferita de restul lumii...probabil de aceea invidia asta pe americani

AB,foarte frumos explicat..ca de fiecare data imi place tare mult sa te citesc.

OANA C

Mirela si puiul scump, Robert Cristian(19 oct.2004)
Pozele noastre: http://community.webshots.com/user/CRISMIR1001
http://community.webshots.com/user/CRISMIR100

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinadana spune:

Citat:
citat din mesajul lui Oana C

Corina, ai uitat sa adaugi pentru California niste wild fires de speriat, din cauza uscaciunii, alunecari de teren si cutremure, ceea ce nu gasesti in Florida. Da'i fain acolo si super overpriced casele, ca toti visatorii de cariere actoricesti si muzicale merg acolo

Florida e mai mult pentru batrini si familisti, fara prea multi bani, de-aia e mai ieftin.

Mda, daca te cateri pe dealuri... Cutremurul te clatina un pic, uraganul te a trosnit bine de tot.
Se fac si bani mult mai multi aici.
Raluca a fost doar in reclame/reviste si a fost platita f bine. Si i doar un copil, nu stiu cat or face cei ce apar la tv, adultii...

Don't throw with stones if you live in a glass house.

corina mama Ralucai

http://community.webshots.com/user/corinaraluca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinadana spune:

Mirela nu am zis ca nu i frumos, nu am de unde sa stiu am zis ca doar caldura te omoaraaaa. Aici nu!

Don't throw with stones if you live in a glass house.

corina mama Ralucai

http://community.webshots.com/user/corinaraluca

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui AB
Ramona de asta spera Texas-ul sa le ajunga din urma nu? :))

Mei, ce faci? Instigi la razboi tri-statal? Las', ca mie imi place Texas, ditamai casele si foarte faine, la preturi fff bune (chiar ii spuneam sotului ca locuim in the wrong state, adica PA). Aici, un townhome vechi, de marime normala si nimic altceva deosebit, fara backyard, costa 350-400-500k Toll Brothers construieste o comunitate noua de townhomes, la 5 min de noi, de la mid 600k Casele, ca cele din Texas, sint cu mult peste 1 mil.
In Florida, preturile la case au scazut mult. Am vazut in St. Petersburg, case direct pe bay, de la 300k. Cele de pe strazile alaturate, din zone f bune, de la 120k. Daca n-am fi obligati sa stam aici, ne-am intoarce in Florida intr-o clipa!

Mergi la inceput