America (145)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns crisspoliss spune:

HAi sa votez si eu cu spaniola, ca tare folositoare e. MAi nou daca te uiti pe piata de joburi vezi ca ai un avantaj daca vorbesti spaniola, ca multi o cer, mai ales in california. Eu o inteleg dupa ureche, ca de invatat n-am invatat decat italiana si franceza din astea romanice, dar de vorbit sunt cam tantalaie ca amestec limbile.

Crisss 40+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancadm spune:

Crisspoliss . Inca un pic! Eu ti-ai sugera sa nu te obosesti prea mult acum ca pe urma cind o sa vina baby o sa fii frinta! Iar ei sunt ca nicte ghemotoace de energie! Ma gindesc ca, cantitatea de energie e invers proportionala cu masa .

Pe la scolile voastre de la ce clasa incep sa se ofere limbile straine? La scoala Andreei vad ca pina in clasa a 6-a nu se fac limbi straine...Mai nou s-au mutat foarte multi somalezi intr-un complex de apartamente aproape de scoala si acum au o mare problema cu elevii astia care nu vorbesc deloc engleza. Probabil ca politica scolii este , daca astia nici engleza nu stiu bine, la ce sa ii mai invatam spaniola sau altceva? M-au surprins si rusii. A avut Andreea in clasa 2 copii ai caror parinti erau rusi si erau veniti aici de cind aveau ei 10 ani (parintii adica) si cu toate astea copii lor au ajuns la kindergaten fara sa stie o boaba de engleza. Din cite am inteles de la profesorii e o chestie generala pentru rusi.

Anca, Andreea (8 ani) si Monica (3 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ciuf spune:

Asa e, stiu, spaniola aici e ca si cum ai mai avea inca o mana. Dar am si eu o slabiciune pentru franceza. Cred ca mi se trage din copilarie. De mica fiind, am avut placerea de a invata limba asta.
Matusa imi vorbea numai in franceza. Mama si surorile ei cand erau mici se socializau la greu cu niste boieroaice (scolite prin Franta) cu care vorbeau numai in franceza. Citeau carti vechi frantuzesti, ziare si despicau firul in patru in lb. franceza. Am prins-o si eu pe una din ele, Madame Marusie. Daca as mai avea o fetita mi-ar placea sa o cheme Marusia . Parca si acum am in nas mirosul de carte veche, cu foi ingalbenite, mobila aia grea si mare, si ceaiul ce il primeam in niste cescute aurii (Made in France) .
Imi amintesc ca eram in generala si citeam Le Monde. Ascundeam revista sub cartile ce le aveam de invatat. Pe marginea paginii imi notam cuvintele ce nu le stiam.
Vecinul bunicii mele, cel care m-a mosit, la fiecare an implinit imi oferea cadou cate o pijama si o carte pentru copii in lb. franceza . Acum la cei 92 de ani care ii are vorbeste in franceza cu matusa mea. Zilnic. Are o minte sclipitoare. Este o enciclopedie si de fiecare data cand ma duc in tara astept cu nerbadare sa il ascult. A fost inginer de cai ferate, mosier, a avut conac, i s-a luat toata averea care a avut-o, iar acum, din ce a recuperat a facut donatii pentru copii.

Ciuf, Luca (11.11.2003) si Eva Maria (21.04.2006)
Camera lui Luca/Finding Nemo si Camera Evei-Gradina cu flori vesele
www.onetruemedia.com/my_shared?z=15dde712e107702b2ad340&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Binecuvantarea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Bogdan face spaniola la scoala, in fiecare joi. E in clasa I. Nu e spanish club, aferschool, e in orar.

Mergi la inceput

Lai, cum va merge Versa? Sunteti multumiti de ea? Tratamentul tau cum merge? cand te mai duci la control?

www.onetruemedia.com/my_shared?z=15dde712e107702b2ad340&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Binecuvantarea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisspoliss spune:

Asa e Anca cu rusii..io stiu ca al meu e rus si a zis ca n-o sa vorbeasca altceva cu copilul..asta si pentru ca copiii prind repede engleza, dar rusa e mai grea si daca nu o vorbesc de la inceput atunci nu-i chip s-o mai invete.

Crisss 40+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns philip spune:

ciuf, hai sa-ti dau un pupic special ca avem multe in comun si pe deasupra mai si povestesti cu asa o savoare.
criss, las' ca saptamana asta tot vine puiutul.
pupici la toata lumea

philip
22weeksbabyboy
mommyandreea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lai spune:

Ciuf, ce frumos povestesti cu limba franceza
Multam de intrebari Versa merge bine; se cunoaste ca-i masina ieftina ca practic e toata numa' plastic inauntru, acu' vreo doua zile s-a desprins un pic o bucata de plastic de la baza unei usi din fata, am pus-o la loc - dar asta nu-i ceva esential, important e ca merge. Ne ofticam un pic acum ca noi am luat-o in mare deal cu 13,000, si acum e 10,000, dar asta e, chiar daca am fi stiut, n-aveam cum sa stam fara nici o masina atatea luni. Cu medicul - am facut toate analizele pe care mi le-a dat, si eu, si sotul, si joia viitoare ma intalnesc din nou cu el sa-mi dea toate rezultatele (la HSG stiu deja ca a iesit ok, uterul si trompele sunt ok - dar asta a fost mai mult de control, problema mea majora e cu ovulatia) si sa stabilim ce pasi urmam mai departe.

Criss - facem galerie aici pentru bebe

Lai

Mergi la inceput

Fetele, , am plecat la ski . Ne auzim luni. Sper sa nu am intorc cu vreun membru rupt .
Criss, iti urez nastere usoara, ca poate-poate se intampla minunea weekend-ul asta si nu cumva sa ma stiu cu musca pe caciula ca nu iti facui urarea.
Ramona, comandai doua perechi de sandale. I-am luat din alea cu botul inchis ca imi amintesc de asta-vara ca i se tot rupeau unghiile sau ii intra praf. Acum am emotii cu probatul. Sa nu fi gresit marimea. Deh, e prima data cand cumpar si eu ceva pentru copii de pe Internet.
Am gasit si pe cineva sa imi stea cu monstrul de caine. La hotelul de animale nu mi-l primeau ca nu i-am facut vaccinul de Bortadella, cel care este cerut pentru animale ce stau in colectivitate, cu alte animale, adica .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lai spune:

Distractie placuta

Lai

Mergi la inceput