Sezatoarea canadiana (126)
Raspunsuri - Pagina 6
ritah spune:
93, decan era Danila.Si sotu tot atunci.Am avut intalnirea de 10 ani aici, da' nu erau prea multi din Montreal , majoritatea erau din Toronto si US(vre-o 50 din 125).Da' de ce te intereseaza?
Sa inteleg dupa tonul acid la adresa mea ca nu lucrezi cu tehnologii Microsoft, ca de obicei astia sar asa in sus. Cand vorbeam de experienta mea din Ro, ma refeream la .Net, care de abia se misca pe aici pe la sfarsitul anului 2002,darmite in Ro.N-am avut unde sa fac experienta in Ro in C#. Am lucrat cu Delphi destui ani la o firma care proiecta turnurile pentru Connex in Ro.Si am invatat fiecare minut liber.
Partea cu experienta din punctul meu de vedere e asta:degeaba stai 50 ani si lucrezi, daca faci numai tampenii, am vazut destui pafaristi care aveau proiecte garla in spate si habar nu aveau de lucruri elementare.Da' poate ca sunt pe la Toronto mai multi care baga din top decat la Montreal.
De aia am explicat ca dupa mine modalitatea cea mai buna de a invata o tehnologie noua este sa inveti dupa carti de certificari. Cat timp stii suficient de mult, nu conteaza din experienta relevanta sau din invatat, o sa stii cum sa te descurci.
Daca ai fi citit mesajul meu cu atentie, ai fi vazut ca
nu o indemnam sa renunte la degree ci sa incerce sa se angajeze inainte de a termina facultatea cu niste certificari(indiferent in ce domeniu) si relatam experienta mea.Na' ca nu tin eu mortis ca Microsoft e cel mai cel,da' cat timp castig bani buni din asta, asta fac.
Da, asa ne zic toti ca am avut noroc, , nu ca ne-am fi descurcat noi, ce chestie.
La mine la firma am renuntat la intrebat binary search si alocare, dealocare de memorie,suntem la semnaturi electronice peste web, asa ca dupa cum vezi fiecare firma angajeaza si testeaza oamenii in mod diferit. Inca o dovada ca s-ar putea sa aiba o sansa.
Nu inteleg cum puteti sa dati in cap cuiva care vrea sa inceapa ceva nou si ii spuneti, daca nu ai experienta ba si noroc nu ai cum sa te angajezi.Cum sa stea inca 3 ani fara sa se angajeze, sa termine facultatea. N-am facut decat sa-i dau un shortcut, asa ca mai lasati tonu ironic.
mimitete spune:
ritah, care e de fapt problema ta? De unde pina unde ton acid?
Si cine i-a dat in cap lui monicutza sau tie? Si de ce mai ales??
Stai tu linistita ca se lucreaza foarte bine cu Microsoft, acum imi si pui cuvinte in gura?
Pai fiecare si-a dat cu parerea si monicutza e libera sa aleaga ce crede ea ca se potriveste ei. Eu am zis ca nu am bula de cristal, mi-am spus umila parere.
Am intrebat de curiozitate cine era decan, Danila nu-mi spune nimic ca si nume dar probabil ca m-am ramolit.
columbiana spune:
Ritah ia o gura de aer si respira adinc (e misto aerul de zapada ) pentru ca Mimitete e una dintre cele mai echilibrate si finutze dar cu capul pe umeri fete de pe sezatoare si nu te ia nimeni in balon, parol:))
monicutza_bb spune:
ritah merci mult pentru sfaturi, apreciez mult ce mi-ai scris (mai ales ca esti inside). Cu certificarile ai partial dreptate, la un moment dat am fost pe punctul de a-mi lua toate certificarile Cisco in networking, ma apucasem de invatat CISCO Networking Academy, firma a promis ca ma sprijina si imi plateste examenele daca continui cu mersul la Poli iar eu am hotarat ca vreau psihologie, m-am certat cu ei si am plecat . Alta era directia pe care o apucam daca ii ascultam, macar puteam profesa direct aici, nu era nevoie de alta scoala. Dar asta a fost atunci, acum este altceva. Problema mea este ca nu am experienta, asa ca nu as putea munci in IT si daca ma pun in cur si in cap. Stiu teoretic multe, dar practic nu iese nimic...
Eu una nu am simtit nici un ton ofensator sau ironic, suntem doar oameni cu bucatica lui de experienta in viata, incercand sa ii ajutam pe ceilalti (pe mine in cazul de fata, asa ca nu va certati va rog, ca eu sunt pasnica de fel si nu vreau sa provoc suparari. Si sa va mai aduc aminte de ... huh, maru si sanatoriul?) Hai ca suntem prietene cu toa(n)tele si ne spunem doar pareri
mimitete merci mult. Nu mi-am setat asa high expectations, iau viata asa cum vine. Nu vreau sa ma imbogatesc cum nu vreau nici sa traiesc de pe o zi pe alta uitandu-ma la ultimul penny din cont (cam cum fac acum).
Aaa... acum mi-am amintit ca Cupcea avea si o fata in State, imi amintesc ca suna la firma si vorbea cu Anton (hihi, ce diferenta intre frati, vorbea Cupcea asa frumos de fata lui, realizata si tot iar langa el statea baiatul lui, un pui de looser care juca canasta in fiecare noapte si nu trecea examenele la Poli pe care le avea chiar cu taica-su )
Sunt PUTERE si IUBIRE pentru pretioasa Emma, in fiecare zi, ora 13
Monica + printesa Aylin Nicole (27 iulie 2007) + nazdravan de Alex (18 iunie 2006) + tati
"Happiness is nothing more than good health and a bad memory" - Albert Schweitzer
mikiion spune:
ca sa descretim fruntile, cum stati cu dezapezirea? A inceput pe la voi?....ma refer la Montreal si imprejurimi.
Sper ca sa ajungeti cu bine. Asta imi urez si mie, ca ieri a fost groaznic in metrou si autobuz.
Ana merci.
Mi-am adus aminte, discutam inainte de Craciun de mamografie. A fost gratuita pentru ca a fost de tip diagnostic, adica pacientul sau doctorul banuia ceva. Insa ecografia ulterioara a fost 200...Am impresia insa ca e acoperita de Asigurarea mea de student...
Ai intrebat Monicutza...de franceza si engleza in acelasi timp. Eu am facut asta prin vara 2005. Lucram in acelasi timp in franceza si locuiam in plus la Quebec. Concluzia, am avansat f. f. bine la franceza, suficient sa iau aproape nota maxima la testul de admitere la Univ.
Insa engleza nu s-a prins de mine....Cred ca conteaza enorm mediul in care te invarti. La mine era francofon 150%....ca asa e la Quebec.
Daca tu te invarti in mediu anglofon, pai s-ar putea sa nu avansezi in franceza.....daca mai faci si cursuri de engleza in acelasi timp.Pe de alta parte , cum vrei sa faci cursuri la McGill pai engleza e mai importanta, nu asa?
Si conteaza si cu timpul cum stai, ca nu e numai sa te prezinti la cursuri, mai ai si teme de facut.... Eu n-am mai avut timp de teme , lucram timp plin si aveam 12 credite, si la cursul de engleza am luat D!!!!!!!!!! Inca putin si-l picam.Ma si clasasera la un nivel prea sus, dar si eu eram catastrofa. Sa vad la asta nou ce o sa fac, ca iar sunt in lipsa de timp.Dar daca nu avansez in engleza voi pierde niste interviuri
A!!!! Nu aveam copii atunci, am ramas insarcinata imediat dupa, cred ca de la D ala ni se trage
La celelalte discutii nu ma bag, ca am nevoie sa-mi traduce-ti jumatate din termeni
[www.onetruemedia.com/shared?p=60647bcd025335118109e1&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 2 Ani
[www.onetruemedia.com/my_shared?z=196cc7766eb32af94624d1&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 1 An
www.dropshots.com/mikiion" target="_blank">filme si poze 2006-2008
www.dropshots.com/mikiion2008" target="_blank">filme si poze mai 2008-
Virsta Marc
CriPOD spune:
ritah, ca sa nu zici ca e Mtl vs TO, eu sunt in Toronto si iti zic si eu, mai citeste odata ce s-a scris, dar schimba intonatia din minte si o sa vezi ca suna altfel. Da-le-ncolo de cariere ca nu merita sa te agiti pt nimic, sunt sigura ca nimeni n-a persiflat pe-aci, relax.
Mom me www.travelpod.com/members/_mqqm_" target="_blank">
CriPOD spune:
Tot io. Sunt f happy si dau sfoara-n tara, ca merita...
Povestea-i mai lunga, anul trecut am cumparat tone de mobila si pt ca-i facuta in china am tot avut probleme cu toate. Cand am lucrat cu pureci am luat-o-n buba si a trebuit s-o "suck it up", da am avut si faza in care am cumparat mobila de dinning si mi-a trimis indianul masa si scaunele de culoare "cherry" si buffetul si hutchul de culoare "brown". Dupa care ne-a invitat obraznic sa ne ducem frumos si sa facem ce stim noi "about it". Brickul a venit si-a tot schimbat la ele pana am fost fericiti, cred c-am avut 4 deliveries la un singur set.
A fost tzeapa de tzeapa aia cu indianul, si azi ma enervez cand intru in dinning-room, asa ca va incurajez sa refuzati eventuale invitatii la masa din partea mea. Culmea e ca a fost singura cumparatura de la purici si paduchi in ultimii 10 ani. Atunci mi-am promis ca nu voi mai cumpara decat de la cei care stau la discutii cand ai o problema, chiar daca e un pic mai scump.
Si ma felicit! La 10 luni de cand am cumparat de Sears un set de sofale, s-a descusut ceva la una, am chemat sa o repare, a reparat-o ala ca lula si a doua zi dupa ce am sunat si le-am spus ca nu sunt happy, ca nu e reparata bine, fara nici-o alta poveste, fara sa trimita pe nimeni sau sa ceara macar poze, m-au sunat chiar acum ca pe 7 feb imi fac delivery la una nou noutza. Habar n-aveti ce m-am calmat ca de 2 zile ma cert cu toata familia seara, ca deh, ne intalnim in camera in care imi face cu coada ochiului sofa.
Nu ca ar interesa pe cineva, da's asa de plictisitaaaaa...
Asadar, khristin, nu mai vi cu updates la programul de intalnire?
Simonna, restule, ca tot ai pomenit de teleportari, nu facem una la jumatea distantei mai de pasti ca si-asa nu prea sunt catolice pe-aici? Ca mi-e dor si mie de aripioara Montreal, nah.
Mom me www.travelpod.com/members/_mqqm_" target="_blank">
Ica 1975 spune:
Ana, buna idee cu completarea aici a unei perti din cursurile posibile de luat Iti doresc sa reusesti, asa e aici in conta, stii cum spun qbs - nu diploma conteaza ci experienta si uneori imi vine sa-ntreb - care?
Noi
Ce spui sa si infaptuiesti !
columbiana spune:
Linkurile de engleza de care spuneam (unele pentru engleza mai avansata, altele pentru incepatori:
http://www.pronunciationpatterns.com/FAQ.html#I%20have%20trouble%20with%20the%20TH%20sounds,%20how%20did%20you%20solve%20it
http://www.phrases.org.uk/a-phrase-a-week/index.html
http://www.learnenglishonline.org/a/stories.htm
http://www.learn4good.com/languages/evr_english_grammar.htm
http://www.learn4good.com/languages/english_level.htm
http://www.nonstopenglish.com/
http://towerofenglish.com/reading.html
http://www.elllo.org/
http://www.anglaisfacile.com/beginners/index.php
ritah spune:
Pai nu m-am suparat , iertati-ma daca ati inteles altceva sau daca v-am ofensat. Ca sa vedeti de unde vin, cand am venit in Canada,un tovaras cu noi de facultate ne-a invitat la el si m-a auzit de C#, mi-a zis ca el nu crede ca ma angajez cu asta, dupa aia ne-au amenintat tot asa o groaza de persoane( a se citi fosti colegi) si pe mine si pe sotu. Eu nu aveam nevoie de nimic, de ajutor, aveam nevoie sa ma lase in pace doar, sa nu imi mai spuna nimic de rau macar. Ce ii costa macar sa taca din gura, fiecare are drumul lui in viata. La un moment dat am taiat lungul sir de vizite care ni se programasera si asta a fost. Nu puteam sa mai aud ca n-o sa-mi gasesc servici, ca eu stiam in sufletul meu altceva, e tare greu sa razbesti daca ajungi sa te indoiesti de tine.
Danila era de electronica, am facut cu el in anul 2, 2 semestre, etaje de ampliflicare, etc, ceva la care abia am trecut, ca nu am organu asta.Pe Cupcea l-am avut profesor abia in anul 3 la circuite logice. Danila a fost primul decan dupa revolutie.
Eu vad asa lucrurile, si asta am facut si eu si sotul meu: poate nu am avut posibilitatea sa acumulam experienta, ca era greu in Romania sa vii cu situatii gen cazuri de la Microsoft, cu sute de servere, aplicatii cu 500000 useri concomitenti etc. Fizic, nu exista posibilitatea. Asa ca am imaginat noi scenarii de caz, proiecte, am invatat zi si noapte sa le rezolvam, am citit standarde, articole, carti de certificari, cursuri de la Microsoft.Si invatatura asta ne-a dat suficienta experienta sa supravietuim unui job. Si proiectele alea le-am trecut in resume-e ca le-am facut, noi chiar le facusem pe bune, numai ca nu ne platise cineva pentru ele.Nu le socotesc minciuna, ca am muncit din greu pentru ele.Eu am invatat de 500 ori mai mult de una singura decat la facultate.
Monicutza hotaraste-te ce vrei sa faci, am si cursuri de Cisco, daca ai nevoie spune-mi. Eu tin minte ca sotu saracu nu avea access la un router adevarat in Romania, dar exista un soft pe care il poti instala si simuleaza un router.
Daca vrei sa fii developer, intreaba-ne, ca poate putem sa te ajuta, putem sa-ti explicam cum trebuie sa arate o aplicatie, sa-ti trimitem cursuri sau carti, in fine ceva care sa te ajute sa te angajezi inainte de 3 ani.Da' alege orice pentru ca iti place sa faci asta, nimic nu e mai greu decat sa tii piept la bullshit-uri, dead-lines, etc din viata de zi cu zi in IT daca nu iti place cu adevarat meseria ta.