Sezatoarea canadiana (126)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Salina spune:

eu veneam la intalnire in seara asta!
Treziti-ma! E vinerea urmatoare, right?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

pai stiu ce in seamna b&b, da ma gandeam ca scoatem bbq-urile de iarba verde
mai, da si Kingston suna bine, noi ne-am indragostit de oras cand ne-am intors de la insule

Alaturi de Emma cu gandurile bune si rugaciuni, in fiecare zi la ora 13! Lupta iubita!

Doamne'ajuta!

POZE
POZE2

http://maru-incotro.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicutza_bb spune:

Salina e saptamana aviatoare, pe 6 februarie. spune-mi daca este nevoie sa vin sa te iau de la metrou.

Sunt PUTERE si IUBIRE pentru pretioasa Emma, in fiecare zi, ora 13

Monica + printesa Aylin Nicole (27 iulie 2007) + nazdravan de Alex (18 iunie 2006) + tati

"Happiness is nothing more than good health and a bad memory" - Albert Schweitzer

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andy08 spune:

Am intrat scurt sa va salut. Scrieti, scrieti, ca eu incerc sa tin pasul cu cititul...
Piticul imi cam ocupa timpul si ma bucur cand ajung sa citesc, ca de raspuns nu prea mai poate fi vorba... Noi suntem bine, crestem mari si frumosi.

Mqqm: Cand ai due date?

Daiopri: Mai un pic...

Maru: Sper sa treceti peste acest moment.

Salina: Bafta in rezolvarea problemei cu scoala. In principiu, ce am invatat aici este ca trebuie sa ai tupeu (sa nu te gandesti ca nu se poate face nimic, ca asta este...), sa te vada ferma pe pozitie si informata, ca sa poti rezolva diferitele probleme de zi cu zi. Insista si apara-ti drepturile si du-te mai sus, daca e nevoie. Numai asa vei rezolva.

toata gasca. Sunteti de milioane!

Andy, mami de Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

Mqqm, hai fa-ti timp atunci si explica-mi cum e treaba cu Canada Day si Thanksgiving day ca io treaba aia n-am priceput-o si-am dedus aiurea din mesajul Simonei ca ne invitai la tine, dar probabil mintea mi-e frunza vant la ora asta.
Cu cautarile normal ca nu stau sa-i astept pe ei, azi am recuperat postarile de pe ultimele 3 zile. Am zis doar ce ar zice nenea cu interviurile.

Denisa, mai, mor pe fi-ta ce scumpa e cand vrea ea sa-l dirijeze ca profesoara pe alex ce si cum sa faca. Tu i-ai facut tortul Dora Emmei?

Dragaica, superpozele din bucegi si vatra Dornei.

Ritah, m-ai innebunit cu magazinele de tiles, Saltillo aia cel putin, am murit cand am vazut mozaicurile si culture bricks. Si site-ul de la Umbra e super.

Valen, are fi-ta aia mare o gurita de-ti vine s-o mananci, iar aia mica niste ochisoride pus in rama. Off, Doamne ca ei sunt cele mai mari realizari ale noastre, restul sunt doar lamentari cu care sa ne umplem viata si sa nu ne plictisim.

DanaPodeanu, mai cand am vazut poza cu carnatul ala si fripturile pe gratar, am salivat instantaneu. E 3 si n-am mancat de pranz. Iar nenii ai in slip prin zapada... brrrr. Dar se vede c-at iavut fun la greu. Iar baiatu’ tau e copie fidela taica-su in una din pozele de la rev. Fi-ta – o printesa! Mi-aduce aminte mereu de actrita din Harry Potter.

Bebitzu, ai dreptul sa muncesti cat sa castigi x dolari in plis peste somaj (suma vad ca difera de la QC la ON, aici eu stiam ca e 200$ in plus pe luna peste soamj, dar zicea cienva ca s-ar fi marit la vreo 3-400?). TOt ce castigi in plus de suma aia mentionata de ei se deduce leu pe leu de la somaj. Concret: castigi 237, atunci in luna aia primesti somaj tau obisnuit minus 37$.

Danke, Adaf, esti dragutza. N-am nevoie de cat de o singura oferta, da buna. Acu’ mai am si pretentii . Da’ am vazut ca daca io n-am pretentii ei (angajatorii) nici atat sa se gandeasca la tine.

Maru, imi pare rau, din pacate daca sotul nu se poate ajuta singur, ramane pe umerii tai sa-l ajuti/sprijini. Unii oameni nu gasesc singuri calea asta spre pozitiv si au nevoie de altcineva pt asta .Nici nu ma indoiesc ca nu faci lucrul asta, dar mai tare si mai tare incurajeaza-l ca e bun din pdv profesional, probabil ca si de aici ii scade moralul ca vazand ca nu-l cheama si nu reuseste sa obtina un job sa nu dea vina pe cat de bun e in meseria lui. Ce inginerie face? Io vorbesc acu’, ca-s aceeasi marie cu alta palarie, dar sa stii ca dupa interviul de ieri am parca alt moral in buzunar. Ma duc mai cu curaj la interviuri. E-adevarat ca si-asta e primul in 6 ani si-al treilea-n toata viatza mea, deci pregatirea mea psihologica pt interviuri era aproape ca inexistenta. Spune-i ca nu s-a nascut inca omu’ ala pe pamant care sa nu aiba cautare pt un job si deci ca nci iel nu e mai cu mot. Sunt nu una, ci 10 firme paote care ar vrea sa-l angajeze, totul e sa le gaseasca el. Deci cheia sta in cautari, cautari si iar cautari. Sa-si adapteze CV-ul pe cerintele fiecaru ijob pe care aplica. Eu n utrimit bulk, trimit doar acolo unde stiu ca ma o sansa si imi adaptez cv pt fiecare aplicatie., mut liniutele, reformulez una alta. Curaj, insufla-i curaj, de asta are nevoie.

Ma duc sa mananc ca mi-au ramas toate glandele salibare blocate de la carnatii si fripturile DaneiPodeanu. Si pe-orma continui si cu vizionat de poze (am luat-o de sus in jos).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Salina spune:

Monicutza, mersi frumos! Ma trezeam singurica pe-acolo
Andy, mersi pt incurajare. Din pacate nu am avut norocul sa ma faca mama tupeista, incerc din rasputeri sa ma fac singura indrazneata . Pentru binele copiior cred ca m-as transforma si-n leoaica
Ai dreptate, gasca e fantastica!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Try, pai naste Mqqm, de aia e ocupata! Daca tot vorbeati de invitatii, sa stiti ca eu una vin la cine invita... ca asa am tot un dor de duca... Dar doar cu dorul ramin, ca eu nu am reusit de doua saptamini sa ajungem la niste prieteni care stau aici, la jumatate de ora de Montreal si au si fetita mica abia nascuta... sper ca pina se marita vom fi si noi disponibili.

Marule, , ca pe sot nu-mi permit. Dar pot sa-i dau o .

Hai sa va spun prin ce am trecut astazi, ca am avut nevoie de citeva ore ca sa nu ma mai gindesc si asta pentru ca am fost luata prin surprindere si nu am fost pregatita psihic. Am mai mai inceput o data mesajul asta, dar s-a luat curentul pret de un minut si s-a dus... la HydroQC-ul ..lii si al aventurii, vorba sotului meu.

Am fost la medic, e otita, dar nu e otita... adica e rosie urechea care o doare pe Tudora, si a lui Lisandru e inca un pic rosie, dar nu e infectie, e viral si mai asteptam. Sint dotata totusi cu o prescriptie pentrua antibiotic, daca se inrautateste situatia sa o iau si sa le dau. Dar nu asta a fost evenimentul prin care am trecut! Cind am ajuns la cabinet, pediatra tocmai pleca, urgenta la spital! Si ne-a lasat cu limba de urgenta sotului, care are cabinetul linga al ei si un pic mai incolo e sala de operatii, pentru ca al ei sot e chirurg, care se ocupa acum de de toate: liposcutii, chirurgii estetice, varice, epilari cu laser, se ocupa si de riduri... da' de ce nu se ocupa. Mai face si pe generalistul din cind in cind. Si se uita el in urechile lui Lisandru si ii vede ecrescenta aia mica de linga ureche. Nu stiu daca va mai amintiti, ca asa s-a nascut cu ea, am fost la doctor si i-am facut audiograma sa vada daca are legatura cu formarea urechii si nu are, si tot astept sa ma sune sa-mi fixeze un RV si sa mergem sa o inlaturam chirurgical. Si ma intreaba daca nu vreau sa i-o taie el... Eu ii spun ca astept sa ma sune de la spital, el imi spune ca acolo pot sa mai astept un an, dar ca el are si un aparat fain cu care face totul bine... cit costa, 50$ cu tot cu analiza la laborator sa fim siguri ca o bucata de carne si nu altceva, desi el e convins ca asta e... vreti? Cind? Acum. Eu nu apuc sa raspund, ma cheama intr-un cabinet, face ce face si pina sa-mi dau eu seama... gata. Cind am vazut cum vine cu aparatul ala spre copilul meu si am simtit miros de carne arsa... am zis ca lesin. Il anesteziase acolo inainte, dar saracu' copil, ca si mama-sa de altfel, nici nu a avut timp sa-si dea seama ce i se face... Deci, am scapat, avem un mic punctulet care cica va trece fara urme in doua saptamini.

Mai vin, ca am citit si as mai avea de scris, dar plecam la patinaj. Numai pe drumuri am stat astazi, de dimineata tot plec, vin, iar plec... Cred ca fac febra musculara. Ah, Try, ce spuneai tu de munca fizica legata de datul cu lopata, simt si eu in legatura cu mersul pe jos. Nu ma incinta munca fizica din casa de exemplu, car mi se pare necesara si obositoare in acelasi timp si cam atit, si nu ma remonteaza ci ma darima... dar mersul pe jos efectiv ma scoate din orice stare proasta. Ma pling eu ca mi-e greu, dar a fost citeva zile prea frig si am luat mijloace de transport si atit de mult imi lipsea acest efort de a merge km pe jos, de nici nu pot sa-ti spun. Parca ma simteam anchilozata, amortita, nu mai aveam chef de nimic... Astazi am mers numai pe jos, ca ninge, dar e cald afara si am asa o stare buna si de optimism... care sigur de la aerul curat si efortul fizic mi se trage, ca nu vad de unde din alta parte, ca nu e roz pe nicaieri. Ma oboseste sa fac aceste drumuri cind sint nevoita sa astept autobuze, metrouri, sa ma bag in aglomeratia si aerul ala plin de microbi... dar pe jos, desi simt oboseala pe moment, simt o mare placere sa le fac.

CORNELIA, mami de AGATA, TUDORA si LISANDRU

Simplitatea in viata este adevarata libertate. (George Enescu)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simonna spune:

Hello...

sa continuam de unde ramasesem, yes, dam catelul, ca si aseara s-a dat la Radu... io javre de-astea, oricit ar fi de dragute, nu pot sa tin... Ca raspuns la toate intrebarile, copilul statea pe buda, ea in cosul ei, el s-a aplecat s-o mingiie si Silver l-a compostat. Nu i-a rupt mina, nu i-a tisnit singele, sa ne intelegem, dar l-a gaurit. Si gata. Si-a semnat sentinta, cum bine spunea cineva...

Laura, sa stii ca, personal, abia astept sa ne cunoastem. Si astept de mult :)

Oana, am fost si eu la Phisimed, cica sa-mi fac dr. de fam. acolo, mi-au dat o lista de analize pe care trebuia sa le fac, o caruta, ceva la sute de dolari, far`de care nu ma primea respectivul dr. de familie.... S-or mai fi schimbat lucrurile, asta se intimpla acum 4 ani. Da`am fost cu R. in urgenta acolo s au fost jos palaria!
Si ce-mi place visul tau cu Toscana... Hi, hi, hi, acu` sa ma vezi pe mine, mama model... eu sper sa faca ce-o face da`sa fie plin de bani si sa-mi dea si mie :))))))

mQQm, nu tinem catel, deja e stabilit, weekendul asta o ducem inapoi. Dilema dilemelor e ca proprietara, care inteleg eu acum are un soi de crescatorie, n-ar spatiu destul si vrea sa-mi dea la schimb un puppy de Boston Terrier. SI tre sa luam o decizie.... Mie-mi vine sa zic ca nu, da' a fost fun cu javra, mi-a placut... Si tare-mi pare rau ca tre s-o dau `napoi... Si nu sint sigura ca vreau puppy... Prea multe pe capul meu dintr-o data...
Intilnire... cred ca Khristin, imediat dupa 1000 de Insule, sugera Upper Canada Village. Eu nu m-am invrednicit atunci sa ceck out, ca eram suparata despre cum pleaca singure unele chestii... De-atunci mi-a trecut de o mie de ori... Asa ca hai sa vedem ce-i, poate se lasa cu intilneala. Si daca ti-e de duca, hai la Montreal :)

Salina, te duci la Comissiopn Scolaire. Cu gura mare si cu chextiunea cu acomodarea rezonabila. Mie mi s-a parut strigator la cer cind o cunostinta (care este o adevarata toapa, sa-mi scuzati umila parere) s-a dus la Commission si a orit-o pe directoare pe hol, fara RV, fara nimic, si-a facut un circ monumental... SI i-a tinut, dom`le! i-au primit copilul... Eu zic sa nu exagerezi, ci sa-ti iei, pentru inceput, RV cu comisarul de care tine scoala... Da`depinde de care scoala tii tu din cele doua... Ca daca tii de LAjoie... fuse fuse si se duse, nu ti-l iau decit daca este loc.
Am citit acum ca apartineti de amindoua... Esti sigura? Eu n-am auzit inca asa ceva... POate e o chestie de transfer automat intre cele doua scoli daca sint elevi prea multi... Da` nu crez ca apartii de ambele. Pe site-ul lui Commission ce zice? Stii, acolo unde scrii ce cod ai si site-ul iti spune scoala... Nu te lasa, lasa dosarul depus si suna-i intr-una!

Monicutza.. .naspa daca dupa trei ani sotul se intreaba daca nu v-ar fi fost mai bine in Ro... si daca tu zici ca e mai rau nu mai bine... Iti tin pumnii sa iti schimbi opinia. Ca exemplu personal, singura data cind am zis ca nu imi place in Ca eram fed-up la job, da`fed-up in ultimul hal. Dupa ce am rezolvat, mi s-a luminat... :) Da` nu-i vesel ce zici! Porti deschise mai aveti in Ro? Eventually sa le inchideti, ca altfel o sa vi se para mereu iarba mai vede acolo....

Ana, mergem impreuna, EU conduc :)) Si tu vorbesti. Pe cind ajungem, te-ai calmat. Daca nu, mai spui o data la cine sta in stinga ta si o data la cine sta in dreapta :)) SI pe urma mie pe drum spre casa :)) Anunt oficial: Eu plec in ultima tura, ca am rata chexstii importante data trecuta...

Diana, unde esti, apropos! Ce faci?

Cami, ce face Maia?

Maru, nu-i nici o scoala la care sa poata merge pe banii alora de la somaj? Sa-si gaseasca de treaba? SI dac-ar face scoala in alt oras decit la voi....

Bon, imi crapa capul de foame, mincat multa pizza si tot vad verde de foame... Si sint ``in tren``, cum zice tot copilul roman crescut pe meleaguri quebequeze, sa ma las de fumat si-mi vine sa musc catelul de cap, cum l-a muscat Ozzy pe liliac in concert... brrr si bleah! E clar ca mi-e foame, nu?

Pupici... ma plictisesc de mor, Colegu` e-n trafic sau la job inca, Radu se joaca cu un prieten... Ma duc sa maninc! :))
Simonna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanagabriela spune:

Intilnire Montreal - vineri 6 februarie, ora: 18h00
Restaurant: Vinnie & Gambini (linga Marché Central / Acadie)

Oanagabriela
Mimitete
Simi
Podeanu
Dragaica
cge
Simonna
Monicutza_bb
Salina
Ana Stroe (trecuta din oficiu )

Maru, si de la mine . Cred ca putini se pot lauda ca nu au trecut in familie printr-o situatie similara. Si oricite sfaturi bune am primi, tot te simti cumva ostracizat si deprimat...Cred ca cel mai important este continue cautarea unui job (si cautarea este o activitate full time, 8 ore pe zii) sau sa se mearga la un curs/scoala/ etc care sa il ajute mai tirziu. Secretul este sa fie organizat si sistematic, si sa nu se lase descurajat. Eu mi-am gasit job-ul actual dupa ce am rascolit internetul multe ore si zile in sir...Niciodata nu stii de unde sare iepurele...Pe urma trebuie sa se pregateasca f.bine pentru interviuri, sa stie lectia pe dinafara si sa nu lase nimic la intimplare.

Try, sa stii ca nu esti singura care a fost ajutata cu succes de Lorelaim Si multa bafta in continuare. Trebuie sa-ti spui mereu ca tu esti cea mai buna pentru job-ul respectiv si ca nimeni nu poate face treaba mai bine ca tine. Cind ajungi sa crezi asta in sufletul tau, ii vei convinge si pe ceilalti.

Simonna, imi pare rau de intimplarea cu catelusa. Dar poate este un semn sa va mai ginditi Si sa stii ca visele astea ne tin "in priza"...

Nelia, sigur ca ne putem intilni. Adu-mi aminte cu 2 zile inainte de RV, ca sa vorbim unde si cum...Pe urma te duc eu la metrou. Despre patania cu doctorul, noua ni s-a intimplat ceva similar in Romania si am regretat ca nu m-am opus, dar ca si la tine, pediatra ne-a luat repede si pina sa inteleg eu ce face, "operatia" era facuta

Salina, noi avem niste prieteni care stau in DDO si si-au adus copilul la Guy Drummond. O sa incerc sa aflu prin ce metode (Cristina ii cunoaste, poate stie ea ceva)...

rocs02, bafta la loterie

Mona B, dupa mine Elvetia este tara ideala sa traiesti, daca poti ignora xenofobia generalizata a localnicilor...Ideal este sa lucrezi pentru o multi-nationala (asa cum am fost eu) si sa ai contact numai cu straini ca tine Asa ai toate avantajele...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pitilache spune:

Seara buna,

In primul rand sa multumesc celor care mi-au dat idei pentru creme de main1

Simo nu am apucat sa te sun Imi pare rau de cutzache... dar iti inteleg temerile.

Acuma referitor la scoala ca s-a tot discutat pe aici. Daca puteti, incercati sa nu combinati scoala cu serviciul mai ales daca mai aveti si copii si mai ales daca scoala nu are nimic de a face cu serviciul. La mine scoala si serviciul sunt in domeniu si asta ajuta, dar oricum este greu. Sunt foarte obosita, dar imi spun ca-i pe termen scurt si o sa se termine, iar scoala este super, este un program foarte bine pus la punct si extrem de interesant. Acum sa vedem ce o sa va mai povestesc peste 2-3 luni...

"Less is more" - Mies van der Rohe

Mergi la inceput