Mamici antistress si licurici de ian-feb 2009(126)
Raspunsuri - Pagina 6
DarkBendis spune:
Micola, eu nu ma mulg... moasa mi-a zis ca nu e nevoie in primele luni daca bebe suge bine, ca bebe e cea mai buna pompa. Pana acum (4 saptamani) nu am avut nici o problema, Lachlan sta la san cat vrea el, daca adoarme il stimulez sa pape si stiu ca e satul cand se "detaseaza" el singur.
Dark Bendis
& Hogmanay Baby (31.12.2008)
"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"
flowerbee spune:
Naty, de o zi si eu alaptez exclusiv la san, dar sunt inca la inceput si imi face mare placere. Bebe cere cam din 3 in 3 ore, mai rar noaptea, cam la 4,5 ore, insa eu o trezesc. La maternitate mi-au zis sa nu o las mai mult de 5 ore fara sa pape ca sa nu faca hipoglicemie.
Eu pe bebe incerc sa o schimb inainte de papa, insa daca face caca o schimb dar nu o spal, doar o sterg cu servetele, ca sa nu o zgaltai prea tare si sa dea totul afara.
Bee
Mamica de fetita dulce ALEXIA - MARIA
Doamne, ai grija de noi si de copiii nostri!
ttenzika spune:
Buna fetele,in sfarsit am apucat sa intru si eu, vreau sa pun poze si nustiu cum sa le pun pe email
Am nascut usor, la 16.30 s-a rupt apa iar la 20.10 am nascut, nu vreau sa sperii pe nimeni dar mi-e travaliul m-i s-a parut mai dureros decat nasterea in sine, fara epidurala ca nu am vrut
cine a mai nascut ca sunt in urma cu stirile si nici nu am timp sa citesc din urma
1 zi pana la marea intalnire
mandra si fericita posesoare a unei burtici cu ochi Doamne ajuta!
alinuk spune:
citat din mesajul lui Naty
Citat: |
Am si eu cateva intrebari: - daca bebe face kk in timp ce mananca si dupa adoarme il mai schimbati? Mie mi-e mila de ea si o las asa dar ma gandesc ca totusi nici cu ala la fund nu ii e prea bine. Pe Ioana o schimbam. |
Eu il schimb, insa de cele mai multe ori (il sterg cu servetelul, nu il spal la baie ca de obicei) daca doarme nici nu se trezeste..iar daca nu doarme... aia e, adoarme dupa. Nu imi vine sa-l las cu kk.
Si se intampla des sa faca kk cand papa. Al meu are vero 6-7 scaune pe zi.
Oricum chiar daca doarme il iau un pic la 'hatzanat'sa-i scot aerul si atunci de multe ori deschide ochii. Dar nu ma pot plange ca nu mai adoarme.
- cine mai alapteaza la cerere si exclusiv? Am nevoie de suport, simt ca cedez ... parca e intr-una atarnata de mine! Azi noapte a mancat la 11,30 - 1,00 - 5,00 - 8,00 si dupa fiecare masa ii ia cel putin 45 minute sa adoarma linistita. |
Eu zic sa insisti sa o lasi sa pape la un san tot, absolut tot si apoi sa o pui la celalalt san. Asa te asiguri ca papa si "lapte gros".. consistent, care ii tine de foame.
Nu stiu sa-ti zic de ce nu adoarme repede ca nu stiu.
Andu masa de la miezul noptii o papa aproape adormit... deci nu mai e nevoie sa adoarma.
poate doarme toata ziua?? Incearca ziua sa o tii cateva ore treaza..sa va jucati cu ea, sa o puneti la carusel. BB Andu sta cam juma de ora cu ochii in jucariile de la carusel si le urmareste... adica are activitate, asta il solicita. Iar seara ii facem niste exercitii la picioruse si il smotocim putin...tot asa pt activitate.
Ca nu-l mai pun la socoteala pe Teo care-l mai bumbaceste cu pupaturile si luatul de piciorushe si manutze...de Andu a devenit imun!!
- pentru cine alapteaza: daca vedeti ca adoarme la san, il treziti? Si daca da, il puneti la acelasi san sau la celalalt, mai plin? |
Cum am zis si mai sus...intai tb golit un san si apoi trecut la urmatorul. Eu incerc sa-l trezesc daca adoarme..nu prea reusesc... si ce mai papa, papa in somn..ma rog cu ochii inchisi.
Bebelushi multumim de sugestii pt operatiunea 'kk ca omu'. Functioneaza si la noi strategia cu 'recunoasterea meritelor' mai exact cu 'bravooooooo!!!!". Aplauda toata lumea in casa, eu fac dansul ploii in jurul lui...Bona se extaziaza...in fine daca prindem fun vecin si ala sta in cap... Apelam la toate strategiile posibile..le-am studiat indeaproape in teorie... acum cu practica ne confruntam..aviz Alina1976 la voi ce da 'roade'???
Alinuk, Teo si minunea mica
nasterea - una dintre minunile lumii
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=4b43ab1fe6e90f0fd2caa0" target="_blank">fericire, implinire..un an de Teo!
www.flickr.com/photos/13087113@N06/" target="_blank"> franturi de viata
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=2ad52edce530b33f65f3b1&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=email" target="_blank">spicuiri de botez
...................................................
Nimic nu-i intamplator!
BillyBilly spune:
Wow!! A nascut Aryia in sfarsit!! Felicitari super-mamico si refacere usoara!! Miguel sa cresti mare si voinic!
Cadia si rein felicitari mamicilor! Sa va traiasca puiutii si sa va bucurati de ei!
Iara am ratat ce s-a mai postat
Naty si io-s in aceeasi barca, (alapatat exclusiv si la cerere) cu bebelusa agatata de san mai tot timpul, dar nici probleme cu sanii n-am, ca n-apuca Mancam mai tot timpul. Noi de la greutatea la nastere in prima luna am luat tot cam 550gr, iar per total cu scaderea dupa nastere, am luat 780gr. Iar de atunci incoace luam cam 200gr pe saptamana.
alinuk spune:
Teo a luat in prima luna aprx 1400g. La 3 luni avea 6.9kg si norok ca era alaptat exclusiv ca io imi si intrebam pediatra de ceva diete de bebelushi..eram oripilata ca o sa fie obez... Slava cerului ca nu a fost asa.
Sa vad cat o sa ia Andu... deja ii vad obrajori mai grasuni..dar parca nu asa de tare ca la Teo.
iaca aici un Teo bulanat (nu mai stiu exact cat avea, dar abia o luase de'a buchilea)
http://www.flickr.com/photos/13087113@N06/1457919186/in/set-72157602203661481/
Alinuk, Teo si minunea mica
nasterea - una dintre minunile lumii
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=4b43ab1fe6e90f0fd2caa0" target="_blank">fericire, implinire..un an de Teo!
www.flickr.com/photos/13087113@N06/" target="_blank"> franturi de viata
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=2ad52edce530b33f65f3b1&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=email" target="_blank">spicuiri de botez
Nimic nu-i intamplator!
cristi_2003 spune:
noua doctorita ne-a zis sa ia 500 de grame in prima luna in plus fata de nastere (adica sa si recupereze pierderea + 500 de grame). carol a luat aprox 600 - da are si completare, ca am fost eu si i-am dat de la inceput cand a plans in loc sa insist cu titi. si acuma nu stiu cum sa scap de ea ca nu se mai face destul laptic
Cristina, mama fericita de Stefan Carol (29.12.2008)
http://b1.lilypie.com/hQRfp2.png
http://s288.photobucket.com/albums/ll162/cristi_2003/CAROL/
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/t/wJzzMkE/weight.png
ingrid70 spune:
citat din mesajul lui bebelusi Alinuk e mortal Teo, bine ca a facut si acolo. Stefanel al sora-mi face la olita de la 2 anisori, dar mentionez ca la inceput trebuia tinut de mana. La pisu uneori zicea ca vrea la olita si de drag ca facea acolo, dupa o picatura facuta la olita se ridica si restul facea pe el. Facuse maica-mea un obicei cu el, dupa ce faceau la olita ziceau "bravo" si tot asa.... La inceput il intreba ea des :"facem pisu? kaka?" Poate va ajuta ce v-am zis, maica-mea a reusit la noi sa il convinga.Lisa draga mea, facem noi ceva si cu dieta, ma gandesc, ca deja Mircea rade de mine ca sunt luptator de sumoAnca, dupa ce nasc si alaptez ii astept pe soti sa faca cinste cu o bere Hai Lisa, Hai Criss, Hai Oanaq sa vina bebeii....Ingrid mixezi ouale pana se fac spuma (neseparate albusuri de galbenusuri) si adaugi zaharul mixand in continuare. Apoi adaugi laptele si gata. Torni toata compozitia in vasul in care ai ars zaharul si l-ai intins pe pereti. Vasul cu zaharul ars trebuie lasat un pic sa se raceasca, pana incepe sa "pocneasca zaharul", numai apoi pui compozitia.38+ Vlad Mihai AMR 2 saptamani "Cel mai mare dar primit de o femeie in viata este acela ca poate da nastere" |
Tu n-ai cum sa arati luptator de sumo nici daca pui 30 de kg!37+
ingrid70 spune:
citat din mesajul lui cristi_2003 http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=132629uite bebelusicopiaza pls acolo retetele pe care i le-ai dat ieri alineiplus cea de pui cu sunca - nu stiu cum ii zicea Cristina, mama fericita de Stefan Carol (29.12.2008) http://b1.lilypie.com/hQRfp2.pnghttp://s288.photobucket.com/albums/ll162/cristi_2003/CAROL/http://tickers.TickerFactory.com/ezt/t/wJzzMkE/weight.png |
bebelusi spune:
Alina, ce ai gatit pana la urma? Daca ai nevoie de ceva sfaturi sunt aici.
Alinuk, cand ai povestit despre Teo cu kk parca vedeam tabloul cu Stefan la kk .
Fetelor am copiat deocamdata o singura reteta ca nu am putut mai multe, am avut musafiri....O sa mai pun cand am timp.
Alina mai stii ceva de Carmen??
Aryia ce mai face bebe? Mai ai noutati sa ne dai??
Bee vezi ca u pus fetele pe contul comun o carticica de la Dr Culcer despre alaptat, eu m-am apucat sa citesc din ea si pare interesanta.
Fetelor asa tare ma bucur cand va aud ca alaptati, asa mult imi doresc sa alaptez si eu....mama si sora mea nu au alaptat mai mult de o luna ca cica nu au avut lapte ....sper sa nu seman cu ele....
38+ Vlad Mihai
AMR 2 saptamani
"Cel mai mare dar primit de o femeie in viata este acela ca poate da nastere"