Mamici de Ghiocei Martie-Aprilie 2009 (57)
Raspunsuri - Pagina 6
PetraTudor spune:
Acum am intrat, Ayla fac si eu galerie!!!!
Cuvintele sunt de prisos acum, insa imi indrept toate gandurile bune si rugaciunile spre tine!
33+ cu
OlgaTarziu spune:
Hai ca mai scriu si eu. Azi nu m-am dus la serviciu ca ninge foarte tare. La cate accidente erau deja la 7 am decis ca nu sunt dispusa sa risc.
Ayla iti tin pumnii. Sa fie DD cu tine.
Maya copilul meu a fost de 4 kg si nu m-a taiat nimeni jos.
Cat despre cat poate lua nasterea...La Tony am fost in labor pt 30 ore. Sunt norocoase care nasc in 2 altele ne dilatam mai greu. Cel putin eu am stat de la 4 cm la 10 cm 12 ore. Pana nu mi-au dat oxitocin nu m-am dilatat suficient.
Timi07 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Maya25 Pisigri, Eseea, aveti dreptate, pe termen lung e mai avantajos sa ai nastere naturala dar durerile de atunci plus durerile de la epiziotomie... brrr. Pisigri,, voi sa nu va suparati pe mine, eu n-am de ce sa ma supar pe voi. Oricum, eu am deja o cezariana, mai mult ca sigur ca si asta tot cezariana va fi. Plus ca placenta chiar daca nu mai e praevia, e tot joasa, deci tot nu e ok pt natural. De ce zici ca daca treci de 34 de sapt faci cezariana? Nu inteleg, are vreo legatura nr de sapt cu modalitatea de natere? Ma ierti ca te intreb... Maya 32+ http://bd.lilypie.com/CHzwp1.png |
Maya experienta mea cu siguranta nu le poate reprezenta pe toate femeile cu epiziotomie dar ute ca sunt una din cele care n-a avut nici o problema. La 2 ore dupa nastere (cu epidurala) m-am dus la dus si pe urma am stat frumos la masa ca eram rupta de foame, nu mancasem de mai bine de 24 h. Asa ca daca tu ai vrea sa nasti natural nu-ti fa griji pt epiziotomie bafta si rabdare si tie si fetitei tale sa stati cuminti pana va fi safe sa va intalniti.
Timi, mama Mariei Sophie(05.08.2007)
Iepurasul ne aduce un bebe
cocufan spune:
Leloo, eu am luat crema pt ca era pe listuta cu bagajul de spital si pt ca am citit numai de bine despre ea. nu cred ca se pune problema toxinelor atata vreme cat nu e necesara spalarea sanului de crema inainte de alaptare.
ai dreptate Essea, pot sa-mi mai cumpar dupa sau mai degraba sotul, sa se simta si el util
32+
pisigri spune:
Maya,
da, la mine ..are legatura, in sensul ca dr meu considera ca singura indicatie de cezariana in cazul meu este faptul ca am bazinul mic, iar bebelina se pare ca se va face mare, si are deja capul mare...pe de alta parte, el spune ca inainte de 34 de saptamini si bebe e destul de mic, si riscurile pt el sint destul de mari, si ca nu are rost sa facem o incizie pe burtica atita timp cit inca ar mai fi sanse sa o nasc vaginal. mie mi se pare un pic ticalos calculul asta , ca la 33 de saptamini riscurile sint maaaari si "nu merita" operatia, iar la 35 de saptamini "se merita", dar....din pacate din ce am citit pe net, intr-adevar sansele cresc mult in aceasta perioada a sarcinii, fiecare zi conteaza...iar dr a fost intotdeauna rezervat (asa e cu toata lumea); mi-a explicat ca el nu se mai bucura exuberant de cind o prietena de familie a avut un necaz mare si foarte neasteptat (nu cred ca e cazul sa pov aici), si ca dupa parerea lui exista un element de loterie in "facutul copiilor", de asta...nu e niciodata prea tirziu sa ne rugam la DoamneDoamne. Poate si atitudinea asta a lui ma face sa intru in panica pt fiecare maruntis....oricum, ma rog la Dumnezeu sa fie totul bine, ca am zis ca alt copil nu mai fac
if you can't say something nice, then don't say it at all
http://pisigri.blogspot.com/
Maya25 spune:
Eseea, esti o fericita ca ai nascut usor.Iti doresc ca si nasterea asta sa fie la fel de usoara!
Maya 32+
http://bd.lilypie.com/CHzwp1.png
Maya25 spune:
Olga, pai te-ai chinuit f mult! In Ro se face epiziotomie pe banda rulanta, trebuie - nu trebuie, nu conteaza, ei o fac. Tu ai nascut in Canada banuiesc, de aia ai scapat.
Iti doresc ca nasterea asta sa fie usoara si rapida.
A! Si felicitari pt bebe asa grasunel! 4kg! Uau!
Maya 32+
OlgaTarziu spune:
Da Maya sa stii ca ai dreptate. In Canada iti fac epiziotomie doar daca e strict necesar. Mai bine te lasa sa te rupi. Asta e teoria. Cat despre nasterea asta.... Sper la macar jumate
Sa vezi faza ca dupa ce am nascut toti erau cu "vai ce scump si micut e" La care eu muream si ma gandeam " daca v-ar fi iesit voua gigantutzul asta pe undeva mai ziceati ca e mic?" Poate de data asta fetita va fi si un pic mai mica. Cel putin sper. Un 3.500 e mai mult decat suficient. Dar cum eu sunt 1.73 si sotul 1.94 (slabanogi e drept-familie de Elfi)) cred ca nu avem sanse la copil mic.
Sophia se anunta deja o mica "furtuna" Frate-sau e uragan. Ma loveste in ficat si vezica de icnesc. Inca am contractii dureroase si stau cu morcovul in fund. Iar saptamanile astea doua cat am fost singura nu m-au ajutat deloc. Sunt obosita, nu am dormit decat cate 4-5 ore pe noapte. Am uitat sa va spun ca fiul asta al meu nu doarme cum trebuie.
La lucru...Vai viata mea! Pana fac 37 saptamani. Sunt abia la 30.
Maya25 spune:
Timi07 ma bucur pt tine ca ai scapat asa ieftin cu epiziotomia.
Eu am auzit povesti horror cu epiziotomia, inclusiv infectii, incontinenta urinara dupa, etc.
Multumim frumos pt urarile de bine.
Numai bine iti doresc si eu.
Maya 32+
PetraTudor spune:
Da, nici mie nu imi place chestia asta cu epiziotomia, chiar astazi am vorbit cu doctorul meu si imi spunea ca se cam face in toate cazurile... desi si eu stiu cazuri te tipe care au nascut bebei mari fara sa fie nevoie de taietura.
33+ cu