cum scapam de pampersul de noapte!
Raspunsuri - Pagina 3
cayaaimee spune:
Buna. Nu ma laud ca l-am scapat de pampers la 2 ani dar pe la 2 ani jumatate am inceput sa ma scol noaptea si sa il pun pe olita , nu il mai duceam la baie ca il trezeam si era cam neplacut. Scoteam oala de sub pat , il puneam cum era el adormit, facea si iar nani. Ma trezeam de vre-o 2 ori pe noapte si dupa o saptamana jumatate daca nu chiar doua , AM SCAPAT.....
Poate ca la inceput maraia ca il trezeam dar pana la urma stia ca are de facut pip si dormea linistit la loc. E greu sa faci naveta noaptea dar merita.....Poate te ajuta varianta mea, abordarea mea si precizez ca al meu bea foarte mult inainte de somn , apa sau lapte , nu conta , doar sa bea ceva inainte .....
Ionut Lucian - 27 decembrie 2004 -
"Nu stiu ce vreau sa fac , dar stiu ce fel de femeie vreau sa fiu "
http://s384.photobucket.com/albums/oo284/cayaaimee/
mamitzica spune:
Vrabi fara suparare nu vad ce legatura are mierea cu urinatul noaptea in pampersi sau nu.Am intrebat de spalatul pe dinti fiindca mierea e nociva pentru dinti la fel ca zaharul daca nu speli copilul pe dinti inainte de culcare.
Fara suparare tutror dar de ce va grabiti si va sculati noaptea sa puneti copilul pe olita?E ca si cind insori copilul la 6 ani ca sa fie insuratoarea facuta chit ca copilul va decide singur la 25 de ani ca se va insura de buna voie.Asta e parerea mea....
vrabi spune:
salutare,
mamitzica,acum am inteles la ce te refereai.Poate eu nu m-am exprimat
prea bine.Puneam mierea in lapte(la ultima masa)pentru ca era singura
combinatie cu miere care nu o deranja.In apa nu voia miere.Ideea era
sa fie la ultima masa nu neaparat si ultimul lucru baut;si nu ma supar
Rose76 spune:
Eu am cumparat de la Carrefour o PROTECTIE IMPERMEABILA pentru saltea sub forma de cearceaf husa pe care v-o recomand cu toata caldura. Este de la BEBE BLEU. Am impresia ca au mai multe dimensiuni.
Pe exterior (partea pe care doarme copilul) este din bumbac iar pe interior este impermeabilizata cu poliuritan.
Am luat 2-3 bucati sa am de schimb. Nu trece nimic prin el si rezista la spalare la 60 grade. Nu au decat culoarea alba.
In 2 saptamani am rezolvat problema, baietelul meu a renuntat la pampers.
ary_v spune:
Spun si eu ca mamitzica: de ce atata graba? Eu i-am scos pampersul de noapte la 4 ani. In schimb nu a facut niciodata in pat, nu a dormit ud noaptea si nu l-am chinuit trezindu-l din somn ca sa faca pipi.
Bea apa 1-2 ori pe noapte. Cand e pregatit e pregatit si gata, nu poate fi fortat procesul.
anaism59 spune:
si eu spun la fel - de ce sa grabesti procesul? cand e pregatit copilul atunci e gata. Dar, pana cand sa stai si sa astepti? sunt unii copii mai comozi care pur si simplu se complac in starea de confort dat de pampers si ajungi aproape de 5 ani si ei tot nu renunta singuri .. Cand stii ca nu e boala ?
scuze ca am reinviat acest subiect mai vechi ..
_Ralu_ spune:
sustin si eu aceeasi idee: copilul renunta la pampers de zi/noapte, doar atunci cand "vrea"/poate/se simte pregatit.
fiica-mea, pana la 2 ani si 8 luni refuza sa faca la oala/wc...spunea ca nu stie..statea, dar nu facea neam. se abtinea. daca nu-i puneam scutec se abtinea si juma de zi...nu facea si gata. cum ii puneam pampersul ii dadea drumul de nici nu mai avea pampersul putere de absorbtie, dedea pe-afara instantaneu...intr-o zi, din senin, a "reusit" sa faca la wc...adica "a stiut"...si din acea secunda, a facut numai la wc, si apoi si la oala...la doar cateva zile (3-4) a facut si kk tot la wc...si dupa alte cateva zile a inceput sa se trezeasca cu pampersul uscat (pana atunci se trezea cu el full...ba ii iesea, ca aproape mereu o gaseam uda, si patul la fel...cu pampers fiind)...si mentionez ca bea cantitati industriale de lapte la culcare...
nu a avut absolut niciun accident..adica nu a facut pe ea noaptea niciodata din momentul in care i-am scos scutecul. foarte-foarte rar se trezeste si face pese noapte, in rest se tine pana dimineata.
are 2 ani si 11 luni acum...si nu aveam nici cea mai mica speranta ca vom scapa de scutecul de noapte inainte de 4 ani...
va spun cu toata sinceritatea, ca nu am avut nici cea mai mica contributie la toate cele spuse mai sus...a venit totul de la sine..asa ca nu cred ca exista metode...fiecare copil are ritmul sau, si va lasa pampersul atunci cand va putea.
raluca mami fericita de alexia (07.09.2006)
natalia_nica spune:
Of, greu cu pampersul asta... Si Denis e la faza asta (3 ani si 2 luni), adica la somnul de pranz nu-i mai pun, dar noaptea... Am incercat sa-l pun pe olita dupa vreo 2 ore de somn, pe intuneric, cu olita in pat, doua nopti a mers, dar a treia s-a suparat f tare ca l-am ridicat sa-l pun pe olita, a inceput sa planga, sa protesteze, mi s-a facut mila si l-am lasat in pace. Vorba cuiva de mai sus, de ce sa-l chinui, ca doar n-o sa faca in pat si la 10 ani? Vine si vremea lui. Mai presant era cu somnul de la pranz, ca la gradinita nu stau alea sa schimbe scutece
pentru pitici si mamici!