cum scapam de pampersul de noapte!
Raspunsuri - Pagina 2
ingridnen spune:
Noi cumparaseram un fel de scutec de unica folosinta de la Happy pe care il puneam sub cearsaf (coseam 2 scutece din asta unul de altul pentru ca unul singur ar fi fost prea scurt).
Iar noapte de noapte imi puneam ceasul la ora 2.30, sculam copilul, il puneam pe oala (in pat !!) si il culcam la loc. A durat cateva luni de zile...
Ingrid si Cristi 5 ani si 10 luni
bubu05 spune:
Lui Vlad nu i-am mai pus pampers noaptea de la 3,3 ani. Noi aveam si argumentul ca peste o luna se nastea fratiorul lui, iar el e baiat mare acum, pampersul il pastram pentru bebe.
Intotdeauna a baut multe lichide si seara, plus o canuta cu lapte la culcare. Nu i le-am redus niciodata, nu puteam, cerea, ii era sete.
Am pus paturica Happy sub cearceaf...am spalat multe pijamale si cearceafuri...
La inceput il trezeam noi, cam de 2 ori pe noapte, apoi pe la 6 dimineata. Apoi il trezeam o data noaptea si o data dimineata...treptat...pana nu l-am mai trezit deloc si a inceput sa se trezesca singur daca ii venea sa faca pipi! asta a fost cel mai important!
Cam 6 luni au mai fost accidente...uneori mai rar, alteori mai des...Dar apoi gata, din august anul trecut nu am mai avut nici macar o mica scapare. Face pipi inainte de culcare si daca ii mai vine, se mai trezeste el noaptea si se duce singurel.
Oana, mami fericita de Eric-Stefan (18 aprilie 2008)
si Vlad-Ionut (2 ianuarie 2005)
Bubu mic
Bubu mare
www.onetruemedia.com/shared?p=774cd5d8b8e87294224ee2&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Filmulete
Poze
www.bucataras.ro/" target="_blank">Bucataras
tyaa spune:
Elisa a avut pampers de noapte pana la 3,9ani. Ea nu vroia sa se culce fara pampers, i-am zis ca e cam mare si nu se mai fabrica pampers pt copii asa de mari. Seara o puneam la WC dar nu puteam reduce cantitatea de lichide asa ca dormeam cu canita langa pat. Vreo 2 luni nimic nu a avut efect, nici mustruluiala, nici incurajarile nici daca radeam de ea. Am avut o folie pe sub cearsaf, asa ca am spalat la lenjerii si pijamale aproape zilnic, o trezeam noaptea cam de 2-3 ori si tot mai facea si pea ea..pana intr-o seara, i-am zis ca eu nu o sa-i mai zic nimic daca face pisu pe ea, asta e. Am intrebat-o daca poate sa incerce in noaptea respectiva sa nu faca pisu in pat si a zis ca incearca. Si uite asa, de atunci.....cred ca au fost doar 2-3 accidente pana acum.
Cand am inceput era iunie, am zis sa fie vara macar. Se usuca hainele mai repede si nu e bai daca nu observ imediat ca e uda.
Acum se trezeste singura, dar intotdeauna cam la 2-3 ore dupa ce adoarme.
Bafta
mama de fetitzoi Elisa Nicola(21 sept. 2004)
http://community.webshots.com/user/2002
myhutza spune:
Alessia are 1 an si o luna si nu reusesc sa o pun pe olita .ii este frica,incepe sa planga imediat ce o asez.am tot auzit ca este bine sa inveti copilasii la olita inainte de 1 anisor. poate imi dati si mie un sfat. multumesc
tonicutu spune:
Las-o pe Alessia in pace,a mea a vrut la olita doar pe la 2 ani,lasa olita prin preajma ,puneti papusile sa faca pe ia sau ursuletii,incearca cateodata si cu fetita,daca nu vrea,nu dispera,o sa isi doreasca asta mai incolo,dar nu o forta,niciodata.Numai bine!
vrabi spune:
salutare,
sa va spun cum am procedat : in biberonul cu lapte de seara puneam
o lingurita de miere,iar la ora 12 noaptea o ridicam in brate(ea dormea),o puneam pe olita(facea pipi bine,nu ,o puneam la loc in patut);dupa o saptamana ,o ridicam din patut la ora 2 si aceeasi poveste.In nici trei saptamani am scapat de scutec noaptea.Avea fetita un an si opt luni.Sfatul mi l-a dat un domn farmacist,tatic de
patru fetite.
vrabi spune:
tot eu,
din greseala,am si transmis mesajul in loc sa-i dau 'vizualizeaza'.
Poate am fost noi norocosi,dar cred ca merita incercata metoda.
Mult succes!
mamitzica spune:
Vrabi care este explicatia mierii in lapte?Intreb din pura curiozitate.
Spalati fetita pe dinti inainte de culcare?
Eu nu i-am facut nimic,l-am lasat in pace.Pe la 3 ani si vreo 4 luni s-a sculat cu pampersul uscat vreo 2 saptamini si apoi l-am culcat fara pampers.De citeva ori s-a sculat noaptea sa ceara pipi,dar nu i-am redus din lichidele de seara.Cred ca fiecare copil ajunge singur la faza asta in functie de dezvoltarea proprie.
Noi in schimb ne luptam si acum cu problema caca la wc si am sperante ca pina se insoara o rezolvam.
adaca spune:
Credeam ca numai eu ma confrunt cu problema asta. Gemenii mei au 3 ani si 5 luni si noaptea tot mai folosim pampers. Dar sera ei inca mai beau lapte si ceai cu biberonul. Pana sa adoarma cer la olita, desfacem pampersul si apoi il punem la loc. Dr. pediatru mi-a spus ca atat timp cat continuam sa bem noaptea cu biberonul, nu o sa scapam de pampers.
Imi amintec ca la 2 ani si jumatate am scapt de a mai pune pampers ziua, singuri il dadeau jos, nu l-au mai vrut.
Ade cea mai fericitasi DARIUS, CAIUS(15.09.2005) si RARES(13.12.2007)www.flickr.com/photos/14340770@N02" target="_blank">GAZELE MELE
vrabi spune:
salutare,
nu mai stiu scopul mierii in lapte,a trecut mult de atunci!
De spalat pe dinti,bineinteles ca o spalam,dar nu vad eu legatura aici.Oricum,subscriu ideii ca nu trebuiesc fortati.Imi amintesc ca atunci cand i-am cumparat prima olita,isi punea pufuleti in ea,iar
nepotica mea o folosea pe post de palarie.