cum scapam de pampersul de noapte!
ana are 3,7 si nu reusim sa scapam de pampersul de noapte! am incercat sa o culcam fara pampers, ca poate o va deranja ca este uda, nici un rezultat.. decit cearsafuri, patura, pijama de spalat..
o trezim o data pe noapte sa mearga la toaleta... iar dimineata pampersul este full!
ne spune ca "nu vleau sa mai aud de pampels!", ba, cind o culcam si l scoate singurica, preferind sa doarma fara.. si totusi......
voi cum ati scapat de supliciul asta?
poze multe cu noi/Ana a implinit un an/ 2006/2007
"da aripi unui copil, dar lasa l sa invete singur sa zboare" Marquez
Raspunsuri
alimaxi spune:
Cred ca ar trebui ca,(virgula) cu 2-3 ore inainte de culcare sa nu mai bea lichide....daca se exclude vre-o afectiune a rinichilor...
pediatrul ce zice?
Citat: |
voi cum ati scapat de supliciul asta? |
nOI am scapat intre 2 ani si 2 ani jumate...simplu, de la sine....Doresc tuturor sa scape de pampers la fel ca noi....
Pupici!
fritz spune:
Cu cea mare am avut cateva saptamani bune fara pampers, apoi am luat-o de la capat si abia dupa 5 ani am scapat definitiv, adica mi s-a intamplat sa se scape in somn, dar s-a trezit instantaneu si a resuit sa se tina sa nu faca pe ea. Acum daca o trece se trezeste. Cea mica, pe la 2 ani jumate am crezut ca am scapat, dar la fel, dupa cateva saptamani fara pampers in care se trezea noaptea de cate ori avea nevoie la baie, am luat-o de la capat. Am tinut-o si fara pampers, dar am folosit scutece pentru pat, niste paturici pe care le pun sub cearceaf, nu stiu daca le folosesti si tu, se gasesc la acelasi raion cu pampersii. Dar ne-am intors la pampers noaptea. Cateodata se trezeste, cateodata nu face toata noaptea, cateodata umple pampersul. Eu m-am resemnat si astept sa faca 5 ani...Laptele de seara il bea zilnic pe la 9.30 -10. Apa, daca i se face sete dupa 8 seara ce sa fac? Ii dau...Asa ca...rabdare!
Mondor spune:
E important sa nu mai bea multe lichide seara , la mine baietelul a purtat pampers pana la 3,5 ani, noaptea nelipsit, iar ziua ii puneam daca plecam de acasa pentru mai mult de 2...3 ore ( si aveam cum sa luam olita dupa noi ) Dupa 3,5 ani a fost foarte incantat de un adaptor pentru wc cu pestisori, si ar fi stat doar la baie , asa usor, usor, am depasit si aceasta perioada. Trebuie multa rabdare....
Numai bine!
mondor
Mondor spune:
Aaa, si am uitat si eu sa spun de micile incidente , cand deja stia ca trebuia sa facem pipi la baie, uneori, mai uita sa se anunte, am patit-o in parc, unde luandu-se cu joaca .....
Si s-a mai intamplat si noapte sa se scape, constientiza, se trezea, schimbam ..... si asa ...dupa ora 20 lichide cat mai putine....ce sa facem ?!
Multa bafta!
mondor
An@ spune:
A fost o emisiune la un moment dat la tv, prezentata de Liliana .. (iubita lui Dan Bitman) si a pus problema asta doctoritei invitate, spunand ca a incercat inclusiv sa nu-i mai dea sa bea seara. Dr. a spus ca est eo barbarie sa tii copilul insetat atatea ore, sa-i refuzi apa,...Sigurul sfat pe care l-am retinut a fost trezirea la un moment dat in timpul noptii, marcarea drumului de la patut la olita/baie cu chestii fosforescente (benzii), pt ca unii copii au teama de intuneric sau sunt derutati noaptea si atunci prefera sa nu se scoale,...
Ref. la a nu-i mai da copilului apa seara ca sa nu mai faca pe el, la fel am citit intr-o carte (de F. Dolto sau Ana Savin, nu mai stiu...) ca din contra, copii care nu au la indemana apa noaptea si le este sete, aceia fac in pat pt ca inconstient incerca sa-si "procure" lichide sa-si potoleasca setea...daca gasesc pasajul din carte, il pun aici, ca sa fie mai clar...si paote da si ceva sfaturi autoarea. nu le-am retinut, pt ca inca nu suntem la "capitolul" asta.
mami de Ana (22 mai 2007)
capra cu trei iezi spune:
eu zic sa o lasi in pace, fiecare copil are ritmul lui!
eu am observat asta la fetele mele: cea mare a scapat greu de pampersul de noapte, in jur de 4 ani ( radeam de ea, o certam-nimic, ma exasperase) iar cea mica pe la 2,6 ani!
asta e, las-o in ritmul ei,nu cred ca ai ce sa-i faci!
capra cu trei iezi cucuieti, si ce cucuieti!
IUBESTE SI FA CE VREI!
An@ spune:
Revin cu un pasaj din cartea lui Francoise Dolto - "Cand apare copilul":
"A „iubi“, a „dori“
(Treziri nocturne)
........Sa ne intoarcem la trezirile din timpul noptii; la acei copii care se trezesc in plina noapte si incep sa planga.
La ce varsta? O fetita de trei ani care de altfel este foarte echilibrata, ne spune mama. Cu toate acestea, de trei luni se trezeste in fiecare noapte. ......
De ce aceasta intoarcere la scutece? Nu vad legatura.
E vorba de o fetita mare, care are deja trei ani; nu e ca in cazul trezirilor nocturne ale sugarilor... si a început doar de trei luni... Or, trei ani este varsta la care copilul este interesat de diferenta dintre sexe.
E varsta la care o fetita isi iubeste cu patima tatal. Mama din scrisoare nu ne vorbeste despre sotul ei dar, cu siguranta, in timpul noptii ea este în pat cu el. Cred ca si fetita ar vrea sa aiba pe cineva alaturi cand doarme, ca si mama ei.
De altfel, aceasta mama ne spune ca atunci cand fetita se trezeste, incepe sa strige: „Mama!“, „Mama!“sau „Apa“ sau „Tata!“ si daca nu i se raspunde e o adevarata drama, tipete si asa mai departe. Ar fi de un real ajutor pentru fetita daca, din cand in cand, ar merge sa o linisteasca tatal ei, spunandu-i:
„Sst! Mama doarme. Toata lumea trebuie sa doarmă. Dormi si tu!“ De asemenea, mama ar putea face mici aranjamente in camera copilului. De exemplu, sa-i puna pe o masuta, langa pat, un pahar cu apa. De multe ori, acel „pipi în pat“ (ma gandesc la asta din cauza scutecelor despre care vorbeste mama) dispare cand copilul are apa la indemana. Lucru cu totul paradoxal pentru parinti. Explicatia consta in faptul ca, nelinistit sau angoasat, copilul are nevoie de apa. Or, mijlocul imediat de a „face“ apa este acela de a face pipi în pat; iar altul ar fi sa bea. Ei bine, daca copilul care are obiceiul să faca pipi în pat are un pahar cu apa langa el, va bea. Probabil e un copil care are spaime nocturne; la trei ani e normal. Ele reapar pe la sapte ani, mai ales sub forma de cosmaruri. La trei ani sunt trezirile: isi cauta mama, vrea sa fie iarasi mic ca sa stea tot timpul langa ea; pentru ca e varsta cand copilul creste si incepe sa devina constient
ca e fetita sau baiat. ...........
Cred ca e o fetita care nu are inca suficienta autonomie fata de mama ei. De pilda, sa aleaga singura
cu ce sa se îmbrace, cum se piaptana, sa faca o multime de lucruri pentru ea. Este varsta cand incepe cochetaria. Mamele isi pot ajuta mult copiii sa nu mai aiba aceste intoarceri nocturne la „cuib“, daca in
timpul zilei ii ajuta sa fie independenti.
De fapt, copilul e nelinistit deoarece ii vine sa faca pipi noaptea?
Cred ca mama vorbeste despre scutece pentru noapte pentru ca fetita sa nu mai aiba motiv sa se
trezeasca...
Tocmai asta e, aceasta fetita vorbeste de pipi pentru ca in mintea ei diferenta sexuala este o diferenta
de pipi. Cred ca mama trebuie neaparat sa ii explice ca baietii si fetele au sexe diferite, sa pronunte cuvantul
„sex“ si sa-i spuna ca asta nu are legatură cu pipi; ca este o fetita draguta si va fi o domnisoara, iar apoi
o femeie, ca si mama ei. Dar poate aă lucrurile se explica si prin faptul ca această fetita de trei ani doarme
inca intr-un pat cu gratii si nu poate cobori singura sa faca pipi. Daca e asa, tatal poate sa scoata gratiile sau sa schimbe patul. .........
In orice caz, nu trebuie nici certata, nici calmata, ci trebuie înteles ce se petrece in ea cu ocazia mutatiei care are loc la trei ani: fie din cauza cresterii corpului sau, stramtorat intr-un pat care o infantilizează si de care se loveste, fie din cauza dezvoltarii inteligentei care a facut-o sa remarce ca „pipi“ are legatură cu diferenta sexuala, despre care mama ei nu i-a dat informatii linistitoare.” (F. Dolto – “Cand apare copilul”, pag 27)
mami de Ana (22 mai 2007)
Mondor spune:
Dar nu se punea problema de a tine copilul insetat.....eu am zis: ca am redus cantitatea de lichide seara! La noi chiar avea un ritual al tragerii de timp sa nu faca nani; si incepea ca-i este foame, apoi ii era sete si in final mai mergea de 2...3 ori la baie si castigase batalia de trage o ora din timpul de somn
Am citit si parerea " cartii" si, probabil asa o fi..... dar nu o sa ne tinem copii insetati, nu ? Nici eu nu l-am tinut...
Numai bine !
mondor
vrabiuta spune:
si noi am avut aceeasi problema la 3 ani. am scos biberonul de seara si l-am inlocuit cu o masa solida, iar "accidentele" au fost mult mai rare, pana au disparut de tot. in perioada de acomodare fara pampers am folosit aleze sub cearsaf. apoi am cumparat o husa speciala impermeabila pentru toata salteaua, cu partea de sus din bbc si cea de jos din plastic, pe care am pus-o sub husa obisnuita a saltelei si sub cearsaf (dupa trei luni fara accidente am scos-o si bineinteles ca dupa vreo doua nopti a udat patul, ca doar murphy nu doarme ). tranzitia a durat cam 7-8 saptamani.
fara suparare, am citit pasajul din cartea dnei dolto, nu ma convinge...
mami de 2 x
blackpanterro spune:
Si Aidan mai are inca pampers de noapte pt ca la fel, dimineata e plin, pot sa jur ca are vreo 1.5kg. Nu pot sa ii refuz apa pt ca el cere foarte des, bea in total cam 2 litri de apa/zi, uneori mai mult.
Nu ma deranjeaza asta, cu timpul se va dezvata el si de pampersul de noapte la fel cum s-a dezvatat de toate chestiile bebelusesti.
Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)
A ticket to hell has never been funnier
"If God is willing to destroy evil but not able to do so, then he is not omnipotent/all-powerful.
If he is able to destroy evil but not willing to do so, then he is malevolent.
If he is both able and willing, then whence cometh evil?
If he is neither able nor willing, then why call him God?" - Epicurious