Mamici cu 2 pitici (5)
Raspunsuri - Pagina 13
crengu75 spune:
Sanziana, te cred ca iti este tare greu. Imi este si mie, cu diferenta mare intre ei si Cristian intelege, uneori ma si ajuta, darmite tie. Cateodata, cand se aduna treburile si obosesc, off, imi vine sa fug, sa iau macar o mica pauza. Cu criza asta , sotul meu vine din ce in ce mai tarziu acasa, dupa 20, 20.30 sau chiar si dupa 21. Eu uneori simt ca o iau razna, in fiecare zi am rufe de spalat, rufe de strans, facut mancare , si la aia mica ii fac si cand vad ca ia 2 guri imi vine sa inebunesc. Strag jucarii, spal vase, streg praf, fac mancare, spal iar rufe, da-i la unu sa manince, da-i la celalalt, Cristian vrea caca, Rianna vrea tzatza, off,..... de ar creste putin mai mare, macar sa vina vina vara, vorba ta.
Tie cred ca iti este si mai greu,chiar stateam intr-o zi in cada si ma gandeam ce faci tu cu doi asa de mici.
Macar cu gandul la concediu ma mai bucur putin si parca mai am o raza de speranta. E super greu cu amndoi si singura toata ziua.
Uneori stau neepilata si imi vine sa mor, nu mai am timp deloc de mine, nu am timp nici sa merg sa ma tund. Mama mai venea pe la mine dar acum sta cu fata lui sora-mea si nu mai vine deloc.
Si cand ma apuca amocul imi amintesc de soacra-mea si asa imi vine sa-i sparg capul, mai ales cand imi amintesc cum a zis ca sa mai dau si eu cu "curul" de greu, de parca toata ziua stau la telenovele sau prin cluburi sau imi impletesc codite, ca sa nu spun altfel. De ce nu am avut si eu noroc cu o soacra buna, ca poate ma ajuta acuma si pe mine? De ce a trebuit s-o am eu pe cea mai idioata din lume, o dobitoaca care vorbeste fara sa gandeasca si o lenesa de abia isi duce picoarele?
hai ca m-am enervat si nu face bine la ten.
In alta ordine de idei, asteptam vara si concediul.![]()
Scuzati daca am parut prea dura, dar acuma is cam obosita si mi-a facut bine sa ma descarc. Vreau sa fac un dus acum ca sa ma mai destind un pic, oricum vine we-ul si o sa fie mai usor si emisiuni frumoase la televizor.Ca pe ziua de azi am dat destul cu
de greu.
Crengu
de iepurica Rianna (2.08.2008) si gandacel Cristian( 5 anisori)
crengu75 spune:
AdaS, merci de informatiile cu Croatia. O sa le citesc pe larg mai tarziu, dupa ce imi mai trece oboseala. Si poate la anul, cine stie, mergem.
Crengu
ClaudiaH spune:
Crengu, esti tare simpatica. Te inteleg, si eu sunt in genere cu amandoi si singura cat e sotul la serviciu. Acum e mama la mine dar vine tare rar si parca acum s-au brodit toate belelele incat nu apuc nici vorba sa ma dihnesc, relaxez sau altceva de genul asta. Dar suntem mamici puternice si le ducem pe toate iar cand vor fi mari nu vom datora nimic nimanui. In ceea ce priveste mancatul, nici Lucia mea nu se omoara cu legumele; cerealele, piureurile de fructe, sucurile le accepta dar legumele daca nu-s pe baza de morcov, deci dulci... de-abia le gusta.
Eu am inceput la Stefan cu antibioticul asta-seara. Inca face febra iar gatul nu arata deloc mai bine ci mai rau asa ca am lasat naturistul la o parte si dam cu antibioticul. Lucia e cumintica desi ziua doarme cu furatul doar cate juma' de ora. Sper sa fie bine desi nu inteleg cum la trei saptamani dupa infectie in gat face din nou infectie in gat. What ever...
Am fost week-endul trecut la o petrecere de carnaval. Iata poze cu piratul meu.
Gata, va pup, noapte buna!
mamica lui Stefan din 03.04.2005 si a Luciei din 18.07.2008
neliaCris spune:
fete...sa stiti ca eu va admir fr mult...cum va descurcati voi..mai greu mai usor dar trec toate...va pup..
am si eu o intrebare...sper sa va rapesc un pic de timp incat sa im rasoundeti..
Am un bebel de 11 luni(implinite azi)si ma gandesc fr des la un al 2 lea bb...si sotul ar vrea,dar cum suntem singurei aici in italia...si eu am avut in sarcina precedenta fr multe greturi ,voma,si ameteli...si stateam toata ziua in pat de durei...ne este frica sa o luam d ela cap si sa il neglijam pe cristian....imi puteti spune cum a decurs a 2 sarcina pt voi...a fost mai usoara,greturile au fost la fel...
merci
pentru tine mi-as da si viatza....
tonylexa spune:
acina LA MULTI ANI pentru Buburuz Andrei 
neliacris LA MULTI ANI pentru Cristian 
; azi implineste si baietelul meu 1 luna si deja in tot acest timp petrecut cu ambii copii am inteles un lucru: ar fi fost bine sa mai astept un pic: desi fac tot posibilul sa petrec timp cu daria (are 2 ani) si ea il iubeste pe andrei damian foarte mult (il pupa, ma ajuta sa-l schimb, construieste pentru el camere, castele....), a inceput de 2 zile sa ma tina strans de mana si sa se agate de mine atunci cand fratiorul ei plange si eu trebuie sa ma duc la el
mai mult, daria a inceput sa faca tot felul de lucruri care reprezinta .....oricum e un copil energic si plin de initiativa, insa mai nou incearca sa atraga atentia in fel si chip:se urca pe scaun in picioare, inclusiv pe cel de la birou care are roti (a cazut cu scaunul), baga mainile sau cabluri in priza ; tipa ca vrea sa stea cu mami (asta doar seara se intampla) si ii da pe toti afara
toate aste doar cand e seara si e momentul de baie , iar ea vrea sa faca prima (desi, repet, ma ajuta cu fratiorul ei, inclusiv cand ii facem baie)
daca sunteti singuri , fara altcineva langa voi dispus sa va ajute, mai bine asteapta pana cand cristian va merge la gradi'; cel putin vei avea timp pentru noul bebe
iti imaginezi cum e pentru un bebe sa auda tipete si plansete fix cand e ora de masa ori seara, dupa baie, cand se pregateste pentru somn?!?!
asta e parerea mea bazata pe recent dobandita experienta
nuu stiu cum se descurca celelalte mamici, dar le transmit toata stima mea si respectul : abia acum va inteleg si invat treptat sa ma adaptez la noua situatie
totul e ok cand e sotul acasa si o tine ocupata pe daria, altcineva nu reuseste; plus ca de bebe ma ocup doar eu, sotului ii e frica sa-l schimbe (abia a prins curaj sa-l ia in brate, desi de daria s-a ocupat imediat ce am adus-o de la maternitate)
va rog sa nu intelegeti gresit; imi ador copiii, pentru ei mi-as da viata, dar mi se rupe sufletul cand plange daria dupa mine, cand damian plange ca reactie la plansetul dariei; as vrea sa am mai multe brate ca sa-i tin pe amandoi, sa ma dublez si sa pot sa am grija de amandoi
scuze ca m-am intins atat, mi-am varsat gandurile
tonylexa mami de
ana daria (10.02.2007) si
andrei damian (14.01.2009)
angelli spune:
Mamici cu doi copii, spuneti-mi cum va descurcati, exista bone care se pot ocupa de 2 copii? Daca unul merge la cresa, unul la scoala si poate imi gasesc si un job, cum ma impart?Cu orare diferite? Ca noi nu prea avem ajutor, doar pe mama lui care are peste 70 ani.Diferenta intre copii ar fi cam de 3 ani.
Oricum pentru toate mamicile de aici, jos palaria!
crengu75 spune:
Salutare!!!!!!!!!!!!
azi am sarbatorit si noi Valentines , cum credeti?
Am fost in petit, fratele sotului a decis ca e momentul ca el si iubitalui sa se nenoroceasca. Soacra-mea i-a impuait capul sotului ca la cerutul fetei trebuie musai sa fim si noi de fata. Asa ca, nu ca sa-i fac babei pe plac am mers, ci pentru ca viitoarea mireasa a fost mereu draguta cu mine si am zis ca poate asa este obiceiul, deci, am fost in petit. asa s-a dus ziua asta, dar eu m-am distrat caci cei direct implicati , respectiv mirii si socrii erau foarte emotionati si se vedea de la o posta ca nu prea erau in largul lor, cat am stat acolonu s-a discutat nimic despre cerutul fetei sau de nunta.![]()
Claudia, merci,
m-am gandit dupa ce am scirs ca poate e prea dur mesajul dar nu l-am sters, la urme urmei asta cred si nu am sa ma prefac, am zis ce am avut pe suflet.
Va multumesc ca pot sa vin aici sa ma descarc, ca pot mparti cu voi bucurii sau tristeti fara sa fiu judecata.
Claudia, eu cred ca poate primul microb nu a fost bine sterilizat si poate a revenit sau, poate organismul a fost un pic mai slabit dupa boala si a lasat loc sa se instaleze alt microb. Lasa ca o sa creasca ei mai mari si o sa fie bine.Insanatosire grabnica lui Stefan si pup pentru Lucia.
Am vazut pozele cu piartul, e super costumul si aia mica are niste boalfeeeeeeee, mama , mama.
E scumpa foc .
Nelia, fiecare sarcina e altfel si nu poti sa stii cum va fi la tine pana nu experimentezi.
Eu sincer cand avea primul 11 luni as fi jurat ca nu mai vreu nici un bebe. A trebuit sa mai treaca ceva anisori ca sa-mi faccuraj. Dar ,fiecare face cum simte ca e mai bine. La mine a doua sarcina a fost usoara din punct de vedere al greturilor, insa am avut probleme de mentinere.
Tonylexa, sunt de acord cu tine, cum am zis le admir pe mamicile care s-au apucat repede de al doilea. Mie mi s-a parut foarte , foarte greu, abia am avutcuraj dupa 5 ani sa mai incerc odata iar sotul meu a fost total impotriva. Bineinteles ca acum e foarte fericit si mandru . Dar noi am avut o experienta neplacuta cu primul , a fost extrem de greu, doar gandul de a nu-l lasa singur pe lume m-a facut sa mai incerc odata si m-am gandit ca o sa fie greu dar o sa treaca, un an, doi , si api va fi bine. Raportat la o viata de om, am zis ca nu o sa mor 2-3 ani mai grei. Dar acum am momente in care chiar simt ca nu mai pot, insa , va trece.
Cand rade asta mica cu gingiutele alea stirbe, imi vine sa o mamanc, asa imi este de draga.
Lui Cristian i-a mai cazut un dinte, de sus, si are o fata......e tare comic saracutul. Dar deja se vede dintele nou, deci nu o sa fie prea mult stirb.
Aseara am tusit foarte tare, avem ceva in plaman, am spun ca am o harcaiala. Am tusit asa de rau , ca a inceput sa ma doara pieptul si nu mai puteam trage aer in piept. Mai,....am crezut pe moment ca am facut infarct sau ceva, am sarit de langa fata , ea sugea, am fugit in cealalta camera la sotul meu si tremuram ca varga.Simteam ca nu pot trage aer in piept , iar daca trageam mai tare aer, ma durea tot pieptul. Doamne ce senzatii nasoale am avut, parca imi vedeam moartea cu ochii, ma uitam si la fata, si nu puteam respira, ma durea tot pieptul. Era cat pe ce sa chem salvarea sau sa fug la spital. Dar si astia la TV au dat toata ziua inmormntarea handbalistului , apoi stirea aia cu fata aia de 19 ani care a murit si avea si un bebe de o luna , cred ca a lucrat la psihicul meu, ca vedeam numai morti. Doamne fereste, ce spaima am tras. Mi-a facut sotul un ceai si mi-a zis sa ma linistesc, ca am tusit tare si de aia ma doare in piept. Eu daca eram singura acasa cred ca inebuneam.
mai, puteti sa spuneti ca-s nebuna, dar eu va iubesc, imi face tare bine sa fiu aici cu voi.
hai ca v-am stresat destul pentru o zi.
Happy Valentines Day, sau iubiti-va mult!
Pup absolut toate fetele , fara discriminare.
Crengu
ClaudiaH spune:
Salutare, dragelor!
Crengu, eu sunt mai prapastioasa din fire si iti spun raspicat: du-te la un medic! Mai bine sa te duci sanatoasa la medic decat sa stai bolnava acasa. Trebuie sa ai grija de tine, ai doi puiuti care se bazeaza pe asta. Deci, fa ceva cu tusea aia! Scuza-mi tonul autoritar dar chiar n-as vrea sa aud ca patesti ceva.
NeliaCris, Angelli, nu prea stiu ce sa va spun, voi trebuie sa stiti cel mai bine ce se poate si ce nu se poate. La mine prima sarcina a fost mai greoaie putin, fara greturi dar am luat mereu tratament de sustinere caci am avut mereu burta foarte jos. La a doua sarcina a fost mai bine, n-am avut greturi, n-am luat nici un tratament insa am nascut la 34 de saptamani din cauza fisurarii membranelor. Dupa ce l-am nascut pe primul am zis ca mie nu-mi mai trebuie copii in veci dar dupa vreo 2 ani am cam inceput sa ma gandesc si la al doilea. Daca stateam si analizam rational ziceam ca nu, ca mi-e frica si o sa fie greu, ma rog insa inima nu-mi dadea pace asa ca am hotarat sa ma arunc cu capul inainte si sa fac ce-mi dicteaza inima. Cat am fost insarcinata cu al doilea copil mi-a fost mereu teama ca n-o sa ma descurc, etc. Acum pot sa spun ca e mai usor decat ma asteptam si ca imi pare rau ca nu am luat aceasta decizie mai devreme (intre copii e o diferenta de 3ani si 3 luni). Si noi suntem singuri, nu avem parinti sau rude prin preajma si sincer cand vine mama sau soacra-mea mai mult ma incurca decat ma ajuta. Cand suntem singuri ne organizam foarte bine lucrurile si oricat de greu ar fi le facem fata. Cel mare e destul de bolnavicios, nu trece o luna sa nu aiba ceva dar... mergem inainte, ne descurcam. Cea mica desi nascuta prematur e un copil minunat care a recuperat prematuritatea si care imi lumineaza fiecare clipa in care zambeste iar cum in ultimul rand rade non-stop si eu sunt fericita non-stop. Nu pot sa spun ca nu e greu dar nu regret nici o clipa decizia de a avea doi copii. Uneori nu-mi mai amintesc de cand nu mi-am facut manichiura iar de epilat... nu mai vorbesc. E drept ca mai am si ceva cursuri de doua ori pe saptamana ceea ce nu usureaza prea mult situatia. Cel mare merge la gradinita pana la ora 14:15 iar pe cea mica vreau sa o dau de la annul si pe ea la gradinita (sunt gradinite care au grupe mixte si in grupele respective au 5 locuri pentru copii de la 1 an). Pe masura ce se acomodeaza vom mari programul si as vrea ca in toamna viitoare sa-mi caut si job. Nu stiu cum o sa fie dar stiu sigur ca o sa ma descurc caci numai ce nu vrei nu poti face. Iar Dumnezeu ii ajuta pe oamenii care vor. Deci... voi faceti cum simtiti, important este sa va simtiti impacate cu decizia luata. Si sondati cu mare atentie si partenerul; conteaza mult ca in lupta asta sa fiti doi. Sotul meu ma ajuta enorm si daca n-ar fi asa n-as putea face totul singura (il duce pe cel mare la gradinita dimineata, face toate cumparaturile, sta cu copiii cat sunt eu la cursuri, vine mai devreme acasa cand e vreunul bolnav, etc.). Acestea fiind zise eu va urez sa luati cea mai inteleapta decizie posibila pentru voi!
Gata, noapte buna!
mamica lui Stefan din 03.04.2005 si a Luciei din 18.07.2008
gabitzam spune:
Mai, nu stiu ce ceas interior are funduletul lui Andrei de in weekend se scoala cand crapa de ziua? Azi la 6 jumate umbla somnambul prin casa, l-a trezit si pe Raduc, care a inceput sa planga, Andrei a inceput sa planga de plansul lui Raducu, si uite asa m-am trezit eu cu balamuc in creieri de la prima ora.
Asa ca e putin trecut de 8 jumate si eu am mancarea pe foc, au mancat toti, schimbat fel de fel de pampersi si in sfarsit stau si eu jos la o cafea cu lapte.
NeliaCris, pentru mine a fost mai usoara a doua sarcina, desi cu greturi mai multe, si cu un copil de 2 ani si ceva foarte demanding. Dar, cum sa zic, mental mi-a fost mai usor. Am avut la fel de multe arsuri si nopti nedormite, dar parca stiind dinainte ce ma asteapta le-am luat mai usor.
Am facut si o amniocenteza ion saptamana 20, dar am noroc de barbat care m-a ajutat mult-mult si n-a fost nevoie sa misc prea multe in sarcina asta a doua. Si nici in prima de fapt.
Iar crescutul celui de-al doilea chiar mi s-a parut mult mai usor decat prima data. Cu toate ca cel mare tare e rasfatel. Dar iar am avut noroc de al doilea copil foarte cuminte.
Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
danybv spune:
Buna ziua dragele mele
am revenit si eu dupa o absenta mare de timp
Am citit cate ceva dar ati scris foarte foarte mult si sincer nu pot raspunde la fiecare in parte , imi cer scuze 
Noi am trecut prin multe incercari pana acum , deja am momente cand zic ca nu mai pot
dar trebuie sa fiu puternica fiindca altfel o iau razna 
Vreau sa urez La multi ani !! celor care au fost sarbatoriti pana acum 
Multa sanatate celor care au fost bolnaviori 
Despre noi ce va pot spune ca am inceput anul foarte rau : bolnavi si
observ ca asa va decurge si de acum inainte , am ajuns de doua ori la urgenta cu copii acum iar sunt raciti amandoi si tot asa .
Am sa incerc sa intru mai des pe aici , imi este dor de voi si va iubesc mult ,aici m-am simtit ca intr-o familie 
Va doresc numai bine si sa aveti o duminca placuta alaturi de cei dragi voua
danybv
Mamy de
Maria (11 Ianuarie 2008 ) si
Andrei (21 Martie 2006)
Album poze