fumatul in timpul alaptarii
Raspunsuri - Pagina 2

ionica spune:
A se citi clar, in penultimul meu mesaj catre Iry, eu no o motivez sa faca la fel ca mine.
Uite ca pitica mea nu este indepartata de mine sufleteste ,ma iubeste enorm si mi-o spune aproape zilnic la 2 ani.
Mai mult sufera un copil care se desparte de mama foarte repede,adica doarme intr-un patut singur sau mama merge la munca dupa doar 9 luni.
Mesajul meu era urmatorul si citeste bine :
Decat sa opreasca lactatia ,mai bine sa fumeze din cand in cand o tigara dar dupa ce a alaptat.
Mergi pe "La liga de la Leche" vei gasi acelasi mesaj dat de catre experti.
Citat: |
citat din mesajul lui anamona ionica inainte de a da "sfaturi" incearca sa te documentezi si nu incerca sa iti scuzi viciile incercand sa corupi alte persoane sa procedeze la fel de gresit. Poti sa te speli si sa te raspeli, nicotina, gudronul si celelalte substante nocive tot o sa iasa din plamani. Fumul o sa ramana in par si pe pielea mamicii...nu iese asa usor...si apoi nu cred ca e asa usor atunci cand ai grija singura de un bebelus sa faci zeci de dusuri zilnic. In plus, bebelusului reactioneaza foarte bine la simtul mirosului. Numai mirosul pur al mamei il linisteste, daca mama are mirosul alternat bebelusul se poate distanta sufleteste fara sa mai mentionam ca poate dezvolta tot felul de alergii. Imi pare rau de cazurile de SMSS pe care le cunosti. Da un search pe google si vei vedea studiile care atesta riscul crescut in cazul parintilor fumatori. |
Sophia 2ani 06.09.06

http://community.webshots.com/photo/2379816330104564034uhnTsy

Ingrid S spune:
citat din mesajul lui anamona ionica inainte de a da "sfaturi" incearca sa te documentezi si nu incerca sa iti scuzi viciile incercand sa corupi alte persoane sa procedeze la fel de gresit. Poti sa te speli si sa te raspeli, nicotina, gudronul si celelalte substante nocive tot o sa iasa din plamani. Fumul o sa ramana in par si pe pielea mamicii...nu iese asa usor...si apoi nu cred ca e asa usor atunci cand ai grija singura de un bebelus sa faci zeci de dusuri zilnic. In plus, bebelusului reactioneaza foarte bine la simtul mirosului. Numai mirosul pur al mamei il linisteste, daca mama are mirosul alternat bebelusul se poate distanta sufleteste fara sa mai mentionam ca poate dezvolta tot felul de alergii. Imi pare rau de cazurile de SMSS pe care le cunosti. Da un search pe google si vei vedea studiile care atesta riscul crescut in cazul parintilor fumatori. |
Asta de unde ai scos-o? E prima data cand aud asa o asertiune. Sa inteleg ca mamicile care fumeaza, au copii distantati sufleteste?

Ingrid S si Diana
www.dropshots.com/Ingrid28_photo" target="_blank"> FILME 1
www.dropshots.com/Ingrid28photo" target="_blank"> FILME 2

ilse spune:
Asta cu mirosul pur e aberanta rau e tot dar ceva adevar este in sensul ca virgula copilul recunoaste mama dupa miros, e chestie stiintifica, dar mama poate sa miroasa si a ceapa calita sau a transpiratie pe copil tot nu-l deranjeaza cat timp e mama langa el
.
Cat despre fumat in timpul alaptarii nu pot sa ma pronunt ca nu sunt fumatoare si nici n-am auzit de la altcineva care sa fumeze in timpul asta, bine ideal ar fi sa te abtii daca poti.
eu si 3 banditi: ilse, sven si thor

anamona spune:
Ingrid S
in primul rand foloseste un limbaj si emoticonuri adecvate locului unde te afli. Daca vrei sa te imbeti fa-o te rog altundeva!
bebelusul in primele sale zile de viata isi recunoaste mama dupa miros, se linisteste din plans la mirosul mamei si se simte iubit si in siguranta atunci cand simte mirosul mamei.
Daca ai auzit pentru prima oara acest lucru, imi pare bine ca ti-am largit orizonturile.

anamona spune:
Ilse
te rog daca nu ai alte surse de documentare, cauta barem pe google inainte de a da verdicte.
Pediatrii recomanda proaspetelor mamici sa nu foloseasca parfurmuri/ cosmetice puternic mirositoare tocmai din acest motiv, In aceste conditii cu atat mai mult mama nu ar trebui sa miroasa a tigari.

ilse spune:
citat din mesajul lui anamona Ilse te rog daca nu ai alte surse de documentare, cauta barem pe google inainte de a da verdicte. Pediatrii recomanda proaspetelor mamici sa nu foloseasca parfurmuri/ cosmetice puternic mirositoare tocmai din acest motiv, In aceste conditii cu atat mai mult mama nu ar trebui sa miroasa a tigari. |
dar n-am dat verdicte, atata tot ca exprimarea asta cu "pur" mi s-a parut deja exagerata, tu ai citit ce am scris eu sau nu

am zis ca oricum ar fi ei recunosc mama dupa miros, dar deja pur asta exprima o extrema...in sensul ca sincer mie tipa de la La Leche League mi-a zis ca oricum ar fi mama si "nespalata" si mi-a dat exemplu cu africancele care se duc la munca cu copiii in spate si le dau ad-hoc acolo pe camp sa suga, fara sa faca dus inainte sau mai stiu eu ce...deci sa revin copilul tot este incantat sa fie la sanul mamei, in sensul asta.
eu si 3 banditi: ilse, sven si thor

anamona spune:
Comparatia cu africancele mis e pare dusa la extrem. E drept isi cresc foarte natural copii dar nu cred ca trebuie sa luam si ce e rau de la ele. Tu ai avea curajul de a ii oferi copilului tau un san transpirat si nespalat?
Apoi chiar si luand de bun exemplul tau, africancele acelea asa traiesc ele deci asa miros de obicei: si in timpul sarcinii cand bebele isi formeaza mirosul mamei si dupa nastere. E normal sa nu faca diferenta.
Aici se dicuta despre o proaspata mamica care nu a fumat in timpul sarcinii si doreste sa se reapuce. E cu totul alt context.

Ingrid S spune:
citat din mesajul lui anamona Ingrid S in primul rand foloseste un limbaj si emoticonuri adecvate locului unde te afli. Daca vrei sa te imbeti fa-o te rog altundeva! bebelusul in primele sale zile de viata isi recunoaste mama dupa miros, se linisteste din plans la mirosul mamei si se simte iubit si in siguranta atunci cand simte mirosul mamei. Daca ai auzit pentru prima oara acest lucru, imi pare bine ca ti-am largit orizonturile. |
Lista cu emoticonuri e pusa pt a alege din ele, nu se specifica care emoticon e pt un subiect si care nu. Si da, mi-ai largit orizontul la maxim, sunt incantata sa aflu ca un copil se distanteaza sufleteste de mama care fumeaza. Nu stiu cum de nu s-a intamplat asta la mine, dar sunt exceptia probabil..
Nu sustin fumatul in sarcina si alaptare, dar ce ai spus tu e prostie.
Ingrid S si Diana
www.dropshots.com/Ingrid28_photo" target="_blank"> FILME 1
www.dropshots.com/Ingrid28photo" target="_blank"> FILME 2

diana21 spune:
Comparatia cu africancele mis e pare dusa la extrem. E drept isi cresc foarte natural copii dar nu cred ca trebuie sa luam si ce e rau de la ele. Tu ai avea curajul de a ii oferi copilului tau un san transpirat si nespalat? |
Si ce e rau la ele daca zici ca isi cresc copii natural?
Apoi chiar si luand de bun exemplul tau, africancele acelea asa traiesc ele deci asa miros de obicei: si in timpul sarcinii cand bebele isi formeaza mirosul mamei si dupa nastere. E normal sa nu faca diferenta. |
Cum adica? Bebelusul invata mirosul mamei inca de cand e in burtica? Si ce anume "miroase"??? Peretii uterului?

diana21 spune:
http://www.lllfrance.org/allaitement-information/tabac-alcool-cafeine.htm#
Daca nu se poate, desi ar fi mai bine sa se poata, mai bine fumezi si alaptezi decat sa-i dai lapte praf. gasiti aici articole pe tema asta
http://www.thebirthden.com/Newman.html