fumatul in timpul alaptarii

ce puteti sa-mi spuneti despre fumatul in timpul alaptarii? eu am renuntat sa fumez in ziua cand am aflat ca astept un copil. pana sa nasc nu am avut probleme de a incepe,dar dupa ce micutul meu
a venit pe lume si au inceput noptile nedormite,plansetele
la care eu sunt neputiincioasa,atmosfera incarcata care e in casa
(cumnata mea care s-a mutat la noi in ziua sosirii mele de la spital,credeti-ma ca incerc sa ma inteleg cu ea dar nu reusesc)am impulsul de a-mi aprinde o tigara. de cateva ori am si aprins-o dar am stins-o repede pt ca ma simteam vinovata fata de puiutul meu. nu stiu daca fumatul in timpul alaptarii la san pote afecta pe cel mic. voi ce puteti sa-mi spuneti? va multumesc
Raspunsuri

anca_a spune:
Iry, eu stiu asa: ca fumatul este foarte nociv, nicotina si substantele toxice trec in lapte deci implicit la copil. Mai stiu insa ca pe site-urile dedicate alaptarii nu se recomanda intreruperea alaptarii daca mama fumeaza.
Deci daca nu se poate sa renunte, se pare ca e de preferat sa fumeze 1-2-3 tigari pe zi, chiar dupa alaptat decat sa intarce copilul din acest motiv si, implicit sa ajunga la un pachet/zi.
Cu riscul sa imi iau (iar) bile negre zic ca daca pentru tine tigara aia e unica modalitate prin care tu poti deveni mai relaxata (stare care i-o transmiti implicit copilului) atunci fumeaz-o. Dar gandeste-te inainte daca poti gestiona sentimentele de vinovatie care o vor insoti cu siguranta.

ionica spune:
iry
inteleg perfect starea de vinovatie pe care o traiesti,am trecut prin aceiasi ex.
Am incept sa re-fumez chia daca alaptam,am incercat mereu sa fumez numai dupa ce alaptez pitica,eventual folosesti un spray pt.gura si-ti speli bin mainele ca sa nu mirosi a tabac.
Sincera sa fiu,am o bebelina normala,nu a tusit niciodata si nici racita nu a fost.Am alaptat pana la 23luni.
In privinta dezvoltarii creerului nici acolo nu are probleme,este chiar prea avansata pentru varsta ei de 2ani.
Nu vreau sa te incurajez sa fumezi in timpul alaptatului,doresc doar sa-ti impart experienta mea cu tine
Sophia 2ani 06.09.06+31
http://community.webshots.com/photo/2379816330104564034uhnTsy

iry282000 spune:
Anca,Ionica va multumesc mult pt sfaturi si ca va impartasiti experientele cu mine.Am sa fac tot posibilul sa nu reincep.In caz contrariu
veti fi primele care veti afla.

Maya25 spune:
Nici eu nu vreau sa te incurajez, daca reusesti sa te abtii e bine dar cunosc 2 cazuri de mamici care au fumat atat pe perioada sarcinii cat si a alaptarii si copilasii sunt ok.
De ce se face atata po****ritate negativa fumatului, cat este el de nociv atat oamenilor mari cat si mamelor si copiilor dar nu se spune nimic despre cat de nocive sunt alimentele cu E-uri in special in perioada sarcinii. Sa nu-mi spuna cineva ca astea nu fac rau fatului!
Maya 33+
http://bd.lilypie.com/CHzwp1.png

anamona spune:
Fumatul este foarte nociv. Daca vei fuma in timpul alaptarii poti periclita viata copilului tau:
Nu numai ca toate substantele nocive vor trece in lapte, dar dupa cei vei fuma vor ramane urme din aceste substante pe maini, corp, gura etc. Mai mult, vei mirosi a nicotina cel putin o ora dupa. si Deci ii vei face rau copilului la fiecare mangaiere, pupic samd.
Stiai ca riscul de sindromul mortii subite este mai mare la mamele fumatoare?
Motivele pe care le invoci pentru a te reapuca de fumat nu vor disparea odata cu aprinderea unei tigari, din contra daca nu vei lua masuri chiar se vor agrava.
Asadar, nu te voi incuraja sa te reapuci de fumat. Nu pentru ca nu pot sa inteleg prin ce treci, pentru ca inteleg foarte bine: si eu am un bebelus de 3 luni si am fost fumatoare inraita inainte.
gandeste-te un pic: doamne fereste daca copilul ar pati ceva, nu te-ai invinovati toata viata?
Sunt convinsa ca esti o persoana puternica daca ai reusit sa nu fumezi 9 luni. (asta inseamna ca nu ai nevoie de nicotina).
Sfatul meu e sa incerci sa te odihnesti: sa dormi in acelasi timp cu copilul, sa incerci sa te acomodezi cu noul statut de mama: sa ii vorbesti copilului tot timpul, sa iei in brate si sa il plimbi sau sa il legeni usurel. O sa vezi ca plansetele vor inceta. Cu timpul o sa vezi ca perioada asta grea o sa treaca iat tu vei suspina usor de dor dupa primele luni din viata ale copilului tau.
Si cel mai important lucru: nu renunta la alaptat!

gogosel spune:
eu stiu o mamica ce a fumat in timpul sarcinii si implicit si in alaptare. rezultatul : IMUNITATE ZERO ! copilul raceste non stop, face tot felul de infectii.
daca fumatul nu ar fi nociv pentru OM, eu zic ca nu s-ar fi interzis.
deci- dormi si tu cand bebe doarme iar mancare , curatenie nu se face mare necaz daca "nu lingi miere". crede-ma, toate am fost in aceasi situatie.o sa ai ocazia sa freci non-stop dupa ce va creste bebe, cand vor incepe mersul si diversificarea.
eu, fumam dar cand am aflat ca sunt gravi- stop ! mai aveam tendinte dupa nastere insa sentimentul de vinovatie invingea mereu. si am acum aproape 2.5 ani de cand nu mai fumez. se poate.
cand ai pofta si vrei calmare, fa ceva prin casa, iesi cu bebe la plimbare, la aer. o sa mai treaca si supararea si pofta.
bafta si sa auzim ca nu te reapuci ! intotdeauna din una se fac doua, din doua noua.
mami & bubu, foarte specialul meu

ile77 spune:
Nu trebuie ca efectele sa apara pe moment.Pot aparea dupa ani, cind iti face copilul brusc astm sau cind brusc incepe copilul sa fie bolnav din orice.
Eu zic ca cel mai bine e sa te abtii.
Nu te lua nici dupa povesti de genul" eu am fumat, am baut si e copilul perfect sanatos".
Intr-o zi va fi prea tirziu sa regreti.
Bafta
Ile, mami de Vivian (07.03.2006) si 12+
http://good-times.webshots.com/album/568512292eJLims

gogosel spune:
aaaa... si mai stiu o colega de a sotului care "se lauda" ceva vreme in urma ca a fumat si inainte de cezariana.
acum copilul are spre 5 ani si special pt el a cumparat casa de vacanta la Breaza ca sa stea mama ei cu el acolo, la aer curat. bine, e directoare de departament si isi permite orice. nu mai vorbesc de tratamente costisitoare.
copilul este bolnav din orice, slab, albicois.
deci, cum zicea si ile, semnele apar in timp, nu pe moment.
pentru mine, orice pedeapsa mi-ar fi prea blanda sa stiu ca am facut un rau copilului meu, cu buna stiinta. bietul mititel nu se poate impotrivi si mai ales nu are nici o vina.
ofera-i maximul !
succes !
mami & bubu, foarte specialul meu

ionica spune:
anamona,
Nici daca asi fuma 15 tigari pe ora nu as avea pete si reziduri pe mana,asta e chiar exagerata.Ca tot omul civilizat te speli pe maini cu un sapun degresant antibacterian inainte de ati lua copilul in brate.
Terminati nene cu aberatiile astea.
cunosc multe cazuri de sindrom subit in somn iar mamele n-au fumat nicodata.
Cunosc copii cu alergii si astm iar mamele nu au fumat niciodata si exemplele continuua.
Citat: |
citat din mesajul lui anamona Fumatul este foarte nociv. Daca vei fuma in timpul alaptarii poti periclita viata copilului tau: Nu numai ca toate substantele nocive vor trece in lapte, dar dupa cei vei fuma vor ramane urme din aceste substante pe maini, corp, gura etc. Mai mult, vei mirosi a nicotina cel putin o ora dupa. si Deci ii vei face rau copilului la fiecare mangaiere, pupic samd. Stiai ca riscul de sindromul mortii subite este mai mare la mamele fumatoare? Motivele pe care le invoci pentru a te reapuca de fumat nu vor disparea odata cu aprinderea unei tigari, din contra daca nu vei lua masuri chiar se vor agrava. Asadar, nu te voi incuraja sa te reapuci de fumat. Nu pentru ca nu pot sa inteleg prin ce treci, pentru ca inteleg foarte bine: si eu am un bebelus de 3 luni si am fost fumatoare inraita inainte. gandeste-te un pic: doamne fereste daca copilul ar pati ceva, nu te-ai invinovati toata viata? Sunt convinsa ca esti o persoana puternica daca ai reusit sa nu fumezi 9 luni. (asta inseamna ca nu ai nevoie de nicotina). Sfatul meu e sa incerci sa te odihnesti: sa dormi in acelasi timp cu copilul, sa incerci sa te acomodezi cu noul statut de mama: sa ii vorbesti copilului tot timpul, sa iei in brate si sa il plimbi sau sa il legeni usurel. O sa vezi ca plansetele vor inceta. Cu timpul o sa vezi ca perioada asta grea o sa treaca iat tu vei suspina usor de dor dupa primele luni din viata ale copilului tau. Si cel mai important lucru: nu renunta la alaptat! |
Sophia 2ani 06.09.06

http://community.webshots.com/photo/2379816330104564034uhnTsy

anamona spune:
ionica
inainte de a da "sfaturi" incearca sa te documentezi si nu incerca sa iti scuzi viciile incercand sa corupi alte persoane sa procedeze la fel de gresit.
Poti sa te speli si sa te raspeli, nicotina, gudronul si celelalte substante nocive tot o sa iasa din plamani. Fumul o sa ramana in par si pe pielea mamicii...nu iese asa usor...si apoi nu cred ca e asa usor atunci cand ai grija singura de un bebelus sa faci zeci de dusuri zilnic.
In plus, bebelusului reactioneaza foarte bine la simtul mirosului. Numai mirosul pur al mamei il linisteste, daca mama are mirosul alternat bebelusul se poate distanta sufleteste fara sa mai mentionam ca poate dezvolta tot felul de alergii.
Imi pare rau de cazurile de SMSS pe care le cunosti. Da un search pe google si vei vedea studiile care atesta riscul crescut in cazul parintilor fumatori.