Piticodromul de Sept - Oct 2005 (218)
Raspunsuri - Pagina 9
Antoanela23 spune:
Buna seara,
Oaana, mersi frumos, sanatate multa si voua.
Vera, mersi, pozele noastre sunt cam vechi ca nu am apucat sa fac albume noi.
Nanadana, bine ai revenit.
Marinela, da, si la noi e la fel si asta e boala veche iar motivele sunt complexe. Victor e ventuzat de ta-su, cand sunt doar eu acasa nu-s probleme, dar cand suntem amandoi, el face totul numai cu tata. Uneori e frustrant, dar pana la urma mi-am zis ca important e sa se simta el iubit si in siguranta.
Somnul de dupa-amiaza e cu cantec de multa vreme la noi, la scoala doarme frumos si cuminte in fiecare zi, cand e acasa e cu totul alta poveste, zici ca e alt copil.
In ultima perioada, Victor doarme "la pranz" cam o zi din trei, adoarme pe canapeaua din sufragerie, uitandu-se la un film in timp ce unul din noi ii face mai-mai, tarziu, in jurul orei 17, cand efectiv e rapus de oboseala. O data adormit e ok, nu-l deranjeaza zgomotul, lumina, jucariile pe care i le mai arunca sora-sa in cap si doarme asa aprox. trei ore.
Cu bautul, nu prea bea apa, ci suc de mere, ii iau din acela fara zahar. Am incercat sa-l inlocuiesc macar noaptea sa bea apa, dar nu s-a putut, m-a sabotat ta-su. Bea in jur de 300 ml pe zi si vreo 200 ml noaptea. In plus, inca bea lapte dimineata si seara.
De dimensiuni nu cred ca am zis, are in jur de 104 cm si aproape 18 kg.
Andreeea, cum te descurci cu burtica? Am emotii de cate ori iti vad semnatura, iti doresc sarcina usoara in continuare si s-o duci pana la 39+. Cum o sa faci dupa ce nasti, are cine sa te ajute cu copii?
Pupaturi,
Poze noi
Sonia la Un An!
andreeeea spune:
Anto, multumim de intrebare
. Deocamdata fac bine
(in situatia in care sunt), adica tratamentul isi face treaba, iar eu stau f cumintica in cuibar, sa nu se sparga outele inainte de a fi bine clocite (contactile nu sunt prea dese, deci e bine
). Joi merg la medic si aflu ultimele amanunte. Si eu ma gandesc la cum ai rezistat tu frumos la ambele sarcini in pat, deci ma incurajez ca se poate. Si cat de frumos povesteai ca se descurca tati cu fiul si restul, asa se descurca si al meu cu fiica, iar eu am acelesi trairi ca si tine atunci (cand nu puteai face mare lucru)...Dar tot e o perioada frumoaaasa! In rest am o burtica maare (parca si mai mare decat la Maria la 39+), dar bombata doar in fata, nu lateral, de parca am inghitit o minge de plaja
- dar e bine ca in rest nu pare sa ma fi ingrasat.. Si savurez boxul sportivilor in toate partile abdomenului, ori la dublu, ori pe rand, aproape non-stop
, ca se antreneaza temeinic baietii...Gandurile mele se concentreaza doar pana la momentul nasterii, cu temerile aferente, iar pentru ce va fi dupa, nu ma gandesc decat la ce frumos va fi
, ca la ce greu va fi, imi interzic total sa ma gandesc
.
Andreea,
31+ cu
si mami de MARIA (5 oct 2005)
http://bd.lilypie.com/vU4Gm8.png
dana_lucia spune:
Buna dimineata piticodrom!
Raspundem si noi la intrebarea legata de lichide: Alberto bea cam 500 ml suc natural (facut de noi in casa), bea de doua ori pe zi lapte (in total cam 250-300 ml) si maninca zilnic supa. Bea si noaptea cite 150-200 ml apa/suc natural.
Am citit ca ati scris despre paste si lui Alberto ii plac mult pastele (favoritele lui sunt tortelini si pastele Dora) si ii dam cam de doua ori pe saptamina paste. La fel si oua, numai fierte si tot de doua ori saptaminal.
In ce priveste fructele, Alberto le maninca foarte bine, preferinta lui cea mai mare e mango si pepenele dar ii plac si merele, bananele, portocalele, mandarinele,ananasul, kiwi.
Nanadana bine ai revenit!
Andreeeea
, sarcina usoara in continuare, sa ajungi cu bine la termen!
Sanatate multa copilasilor bolnaviori si sa va faceti repede bine!
Duminica placuta tuturor,
Dana Lucia si
Alberto
godzila spune:
Andreea sarcina usoara
. Cred ca sunt adevarate lupte la tine in burtica
Iulia bea sigur cam 700ml (lapte, supica, suc). Dar cata apa habar nu am ca se serveste singurica. O mai bat eu la cap sa bea dupa masa dar cateodata uit si eu.
Anto vazui ca sunt cam de multisor...pai ce mai stai, mai pune poze pe album sa mai savuram si noi
Vera, mamica de Vlad Mihai (25 ianuarie 2008) & Iulia Maria (17 octombrie 2005)

POZE
alinam spune:
Ziua buna!
Vlad bea cam 1 litru de lapte pe zi in rest, apa mai deloc si cate un suc cand isi aduce aminte, da lapte tot la biberon,nu ii scot biberonul ca sigur nu mai bea lapte, am incercat si de mancat mananca foarte prost.
Vlad e lung si slab, nu stiu cat de lung ca nu l-am mai masurat, oricum spre 1.10 si 18kg.
Andreea stai pe oua si cloceste-le bine
.
Dana, Alberto al tau e copilul ideal, sa fie sanatos!
Alina, mama de Vlad (25.09.2005)
jadi spune:
Hello si de la noi! profit ca am o durere de dinti care ma impiedica sa muncesc si vin si eu sa mai raspund la intrebari.
Vlad doarme foarte greu cand e acasa, circa 1-2 ore la pranz si inca 10 ore noaptea. Am observat ca daca il culc pe la 13 adoarme mai repede si la fel si seara, sa nu fie foarte obosit dar tot se intoarce si imi baga picioare si fundul in fata pana ii vine somnul.
De baut bea apa, nu il mai monitorizez dar stie sa isi ia singur, are paharele la dispozitie si aparatul de apa la fel. Lapte inca mai bea, seara in mod special cam 500 ml in 2 transe si in weekenduri la pranz tot la somn. Laptele de dimineata l-am scos.
Alea Alea,
Deni &
Vlad & Tudor
dana_lucia spune:
Buna ziua piticodrom!
Alinam
,
eu zic ca pentru fiecare dintre noi al nostru copilas e cel "ideal" iar despre Alberto ce sa zic, stii doar ca ii zic chiar eu nazdravanul ca face destule nebunii; daca l-ai avea o jumatate de zi sa vezi cite perlute face si cite sute de intrebari ai primi de la el pe minut si cum te-ar intreba, cum ne intreaba pe noi, voi la birou ce faceti ca si eu trebuie sa stiu ca uite eu va spun ce fac la gradinita si asa trebuie si voi (a se citi eu si taicasu) sa spuneti ce faceti la serviciu, cred ca ai vedea ca ideal de fapt nu exista!![]()
Am uitat sa raspund la intrebarea Marinelei despre relatia cu tata. In cazul nostru Alberto are activitati pe care le desfasoara numai cu tata (jucat fotbal, invatat cuvinte in portugheza, mers la tenis, la inot etc) si activitati numai cu mine (ca de ex. cititul povestilor in limba romana, mers la shopping, mers la tuns etc) dar avem si activitati desfasurate de noi trei (inotul de duminica, patinat, mers cu bicicleta, jocuri in 3 etc) si dupa cum merg lucrurile nu am sesizat ca ar inclina mai mult spre tata sau mai mult spre mine, are asa momente cind e obosit si vrea sa il alint putin vine la mine dar aceste momente sunt compensate de altele cind e alintat 100% de taica-su. Deci, una peste alta, eu as zice ca noi nu avem o astfel de problema si speram asa ca asa va fi si in continuare.
Jadi
bafta si sa treaca repede durerea de dinti!
Sa aveti un inceput de saptamina cit mai bun si salutari de la noi!
Dana Lucia si
Alberto
nanadana spune:
Ploua,ploua si iar ploua
, sambata nigea de ziceam ia uite am ajuns la brasov
dragele mele va pup si eu si bine vam gasit 
diana felicitari pt bb2
si sa dea d-zeu sa fie o fetita
,am auzit de un test ca sa afli si chiar sa iti programezi bebele, acuma nu stiu cit este de adevarat, ca la unele sau potrivit la unele nu,cica sa calculezi luna cind ai ramas insarcinata + 9 luni de sarcina + varsta exacta atunci cind il nasti pe bebe si rezultatul trebuie sa dea pozitiv ca sa iasa fata,negativ ca sa iasa baiat
dana lucia felictari lui alberto
Deci sa va spun si eu de Antoine meu are 1.05m ,cintareste tot pe la categoria manechin 14.800kh,la picior are 28cm,de mancat carne manca la amndoua mese pranz si seara,dar per total cred ca nu depaseste 100g,petse,oua nu ii plac, branza nici sa nu auda de ea,legume de toate,fructe doar mandarine si mere,iaurt este placere lui,ciocolata este preferta lui,lapte bea pe zi cred ca vre-o 300ml,suc de porocale,apa are la dispozitie in sticlute mici si bea cind este sete, de pempersi,biberoane,suzete am terminat de mult,de dormit dorme seara la 20.30 cel tarziu pina dimineata la 7 iar la scoala mai dorme 1-1.30, adoarme singurel in pat cu doudou(ursuletul lui);
Gradinita este ok sint super multumita
cam atata ca iarasi m_am intins ca o placinta ![]()
cge spune:
Dana, ma bucur sa mai citesc despre Antoine.
Sa stii ca si Anca tot mare iubitoare de ciocolata a ramas.
Andreea, si eu ma gandesc la voi si va admir cum va descurcati ca familie.
Este greu dar se merita.![]()
Anca ne prefera cand pe mine cand pe Marius cand pe Victor.
Mai rau, este cand declara:'C'est l'heure de jouer' si trebuie sa ne jucam toti 4.
Pe curand,
Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005
valen spune:
Top si eu. Ne mai tineti minte?Parca nu puteam sa nu ma bag nitel in seama cand vad ca vorbiti de greutatea copiilor
. Sarah are 13 kile si vreo 97 cm, este slabuta dar arata bine (daca-i fii-mea, nah). Are o relatie minunata cu taica-su si-l prefera mai ales cand vrea ciocolata, sucuri sau alte "bunataturi"; merge cu el la culcare, il pune sa-i cante, s-o mangaie pe spate...mai nou si Ines vrea la fel si in curand cred c-o sa ne confruntam cu alte probleme existentiale: "cui canta prima"
Intr-o seara, in timp ce-i canta "are tati o fetita frumusica foc", ea l-a oprit si i-a spus"nu nu, canta cu are tati 2 fete"
si uite-ne pe noi ce probleme aveam dupa: cum sa cantam ...2 fete cat un ghemotoc sau 2 fete cat doua ghemotoace
...Aaa, si dupa ultimul "noapte buna" neaparat ne intreaba daca mergem la Anca si Victor.Andreea, ganduri bune si din partea noastra
nanadana, dana lucia
anto, nu te-am mai vazut de multa vreme.