mama tripletilor - sentinta atacata
Raspunsuri - Pagina 2
Yaia spune:
Sa-mi fie cu iertare (stiu ca o sa primesc multe rosii si o sa-mi sariti cu toatele in cap), dar eu nu cred ca mama respectiva are dreptate.
Indemnizatia de cresterea copilului este un fel de concediu medical platit de stat, o inlocuire de salariu lunar. In conditiile astea, nu vad de ce ar trebui sa primeasca de trei ori suma.
Faptul ca indemnizatia de mica si nu acopera cheltuielile cresterii unui copil (unuia singur, nici nu vorbim de tripleti), e o alta discutie. Faptul ca indemnizatia nu e procent din salariu, e iarasi alta discutie. Dar consider ca indemnizatia trebuie sa fie una singura, asa e logic si e practicat in toate statele civilizate.
Daca mama are tripleti, surplusul financiar menit sa o ajute cu intretinerea copiilor ar trebui sa vina prin intermediul alocatiilor de copii - 3 copii, 3 alocatii. Faptul ca aia e o suma derizorie in Romania, e alta discutie.
In plus, pt. mamele cu gemeni, tripleti etc., eu personal as acorda prin lege ajutor suplimentar, fie sub forma concediului si pt. tata, ideal cam o saptamana pe luna (platit de stat), fie sub forma unor asistenti sociali care sa vina cateva ore pe zi sa ajute mamicile cu gemeni, tripleti etc.
==================================
Irina, mami de Tudor Cristian (08.10.2007)
Poze
diana29 spune:
YAIA EU ITI DAU DREPTATE.
INDEMNIZATIA SUPLINESTE SALARULPE CARE MAMA AR FI TREBUITSA-L IA.
IN SCHIMB ALOCATIA AR TREBUI SA FIE MAI MARE.
FARA SUPARARE
Eseea spune:
perfect de acord cu tine Yaia. Gresita a fost sentinta de la inceput, dpdv legal. Indemnizatia e una singura ( faptul ca mama nu mai lucreaza) iar alocatiile 3. Ca ar putea sa o ajute statul in alt mod, ca e f greu cu tripleti, asta e alta poveste.
Mami de fetita si de baietel 31+
lara_c spune:
Fetelor, sa stiti ca nici in alte tari nu se plateste concediul de maternitate mai mult daca ai mai multi copii(ma refer, gemeni, tripleti, etc).Ba mai mult, alocatia pt copii nu se acorda in mod egal.Adica primul copil nascut intr-o familie primeste mai mult decat urmatorii- ceea ce mie mi se pare muuult mai nedrept.
Parerea mea este ca ar trebui sa se gaseasca o formula prin care sa se ofere tuturor copiilor o suma egala (chiar daca mama nu a lucrat, nu e vina copilului).Dar cum a descurajam pe cele care nu lucreaza si ar face copil dupa copil doar ca sa traiasca din asta?
Oricum sunt persoane care profita la maxim.E un pic off topic dar va dau un exemplu : in UK , o femeie singura care nu a studiat sau muncit in viata ei si are 5 copii daca se poate cu 5 tati are mai multi bani ca o familie cu 2 copii unde ambii soti lucreaza si au mai si studiat pe deasupra.Si nu mai vb de casa- si cand zic casa ma refer la casa cu etaj si 5-6 camere, nu apartament.
Acum stiu ca am divagat mult, esential este ca o familie care s-a 'trezit' cu tripleti ar trbui sa primeasca mai mult ajutor de la stat.Nu e acelasi lucru ca si cum ai naste de 3 ori, cu toate ca vezi ca nu iti mai permiti sa cresti si al treilea copil.
Lara
Erinn's mummy
[url=''http://picasaweb.google.com/LovelyLaraUK/Wedding?feat=directlink]Wedding[/url]
[url=''http://picasaweb.google.com/LovelyLaraUK/ErinnKendall?feat=directlink]Erinn Kendall[/url]
ladyJ spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Yaia Sa-mi fie cu iertare (stiu ca o sa primesc multe rosii si o sa-mi sariti cu toatele in cap), dar eu nu cred ca mama respectiva are dreptate. Indemnizatia de cresterea copilului este un fel de concediu medical platit de stat, o inlocuire de salariu lunar. In conditiile astea, nu vad de ce ar trebui sa primeasca de trei ori suma. Faptul ca indemnizatia de mica si nu acopera cheltuielile cresterii unui copil (unuia singur, nici nu vorbim de tripleti), e o alta discutie. Faptul ca indemnizatia nu e procent din salariu, e iarasi alta discutie. Dar consider ca indemnizatia trebuie sa fie una singura, asa e logic si e practicat in toate statele civilizate. Daca mama are tripleti, surplusul financiar menit sa o ajute cu intretinerea copiilor ar trebui sa vina prin intermediul alocatiilor de copii - 3 copii, 3 alocatii. Faptul ca aia e o suma derizorie in Romania, e alta discutie. In plus, pt. mamele cu gemeni, tripleti etc., eu personal as acorda prin lege ajutor suplimentar, fie sub forma concediului si pt. tata, ideal cam o saptamana pe luna (platit de stat), fie sub forma unor asistenti sociali care sa vina cateva ore pe zi sa ajute mamicile cu gemeni, tripleti etc. ================================== Irina, mami de Tudor Cristian (08.10.2007) Poze |
Da mai, dar senzationalul sta in prostia justitiei. Pai cu un motiv ca cel mentionat in articol ataci tu o sentinta?Cica nu a fost citat guvernul?De ce nu ii spune clar de la inceput: femeie, indemizatia ti se da TIE ca femeie care ai prestat in campul muncii, NU COPIILOR tai.
Si in rest, ai dreptate, astea ar fi solutii, cele mentionate de tine.
gabidaniela spune:
Principiul pe care a mers Ionela Danciu e corect din punctul meu de vedere: Statul acorda indemnizatie de crestere a copilului pentru primii 3 copii. De exemplu ea daca mai face un copil acum nu mai are dreptul asta pentru ca are deja 3 copii...Deci ea a facut 3 copii din prima si a primit un singur concediu de 2 ani. Daca ii facea pe rand (nastea unul la fiecare 2 ani) avea dreptul la 6 ani de concediu.
My baby...to come
www.lingua-translations.com" target="_blank">and my job
Arbeite klug, nicht hart!
Mondor spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui rall
Total off topic, dar - totusi - o batranica de 56 de ani? Cred ca mai are cel putin 20-25 de ani pana la statutul asta. |
Era oricum de varsta a doua, o femeie taranca, ce a muncit la sapa in viata ei, cu o basma pe cap, si parul albit....nu o doamna coafata si vopsita.......cum ar fi trebuit sa o numesc mai corect ?
Numai bine !
mondor
gaia.nevia spune:
Indiferent care a fost sentinta (adica nu vreau sa dezbat pe tema calitatii protectiei sociale in Romania) de toata jalea este faptul ca se da o sentinta, si apoi se rejudeca pe un asemenea motiv!!!!!
Ca si cum primul proces a fost un circ de amatori...
La fel cum se publica in MO o lege (legea mamelor) si peste nici o luna se rediscuta si modifica!!!
Asta... numai in Romania se poate! Cum spunea tata, Dumnezeu sa-l ierte..."traim in tara tuturor posibilitatilor... IMPOSIBILE"!!!
Ada, mama de baieti:
Teo (10 aprilie 2007) si
Radu (22 octombrie 2008)
povestea nasterii
my blog
Topic: mama... de mai multe ori!
Topic: nu renunta! Informeaza-te!
Yaia spune:
Citat: |
citat din mesajul lui gabidaniela Principiul pe care a mers Ionela Danciu e corect din punctul meu de vedere: Statul acorda indemnizatie de crestere a copilului pentru primii 3 copii. |
Total gresit: legea vorbeste de primele 3 NASTERI, nu copii. Ea a avut doar o nastere din care a rezultat 3 copii...sa nu incurcam merele cu perele.
==================================
Irina, mami de Tudor Cristian (08.10.2007)
Poze
beshter spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Yaia
Total gresit: legea vorbeste de primele 3 NASTERI, nu copii. Ea a avut doar o nastere din care a rezultat 3 copii...sa nu incurcam merele cu perele. |
Adica sa nu facem ca astia care dadura o sentinta si apoi - cand au vazut ca se impute treaba (ca sa ma iesprim academic) - au dat-o la intors, nu? Nu-i mare branza sa te apuci sa cauti tehnicalitati.