Obligatoriu la gradinita pana la ora 17 !

Obligatoriu la gradinita pana la ora 17 ! | Autor: witeflower

Link direct la acest mesaj

Ni s-a spus (noua, parintilor), ca s-a modificat printr-un ordin al ministrului programul gradinitelor si ca va fi obligatoriu (foarte curand) ca activitatile de dupa-amiaza sa dureze pana la 17.

Desigur, mi s-ar fi parut o idee bine-venita aceasta prelungire,daca as fi avut posibilitatea sa iau copilul oricand dupa ora 16, dar NU! Ni s-a spus clar ca daca lasam copilul sa doarma la gradi, mai putem sa-l luam doar intre 17-17.30!

Eu - si cred ca mai sunt si alti parinti in situatia mea - nu-mi termin serviciul destul de devreme sa-mi pot lua copilul la pranz, dar nici asa tarziu sa-l las la gradi pana la 17.

Imi place sa-l iau de la gradi si sa merg cu el in parc, sau chiar acasa, sa mancam impreuna, sa ne jucam, sa mergem in vizita...pur si simplu sa petrecem timp impreuna. Cu noul program prevad ca vom fi obositi-sfarsiti amandoi...

Si nu gasesc acel ordin al ministrului, sa-l citesc si eu! Daca-l gasiti, sau daca vi s-a spus si voua acelasi lucru, va rog sa ma ajutati sa pricep si eu despre ce e vorba.
Multumesc!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Manuc spune:

Daca vor fi activitati obligatorii dupa amiaza cred ca ar fi neplacut si pentru copii care sunt luati la pranz si care nu vor participa.
Poate va deveni obligatoriu pana la 17 programul educatoarelor, ca multe la 17 sunt de mult acasa atunci cand sunt in tura de dupa amiaza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mondor spune:

Ministerul a luat-o razna....deja a zapacit adolescentii cu teze cu subiect unic, a mai modificat si pe la bacalaureat...acum se pare ca a ajuns la nivelul copiilor de gradinita!!!
Eu, nu am dat inca baietelul la gradinita, dar daca as fi lucrat si copilul ar fi fost la gradi ...e bine pentru unii din parinti, dar cum ramane cu copii, la ei s-a gandit oare ministerul asta..... ce simt?!
Numai bine!

mondor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

E aiurea. Activitatile ar trebui sa fie doar dimineata, pana la pranz, asa cum e si scoala in clasele mici. Atunci dau copiii randamentul maxim si nici copiii care stau la gradinita cu program scurt nu pierd nimic. La noi asa este. Cei care stau si dupa amiaza, de la 14 la 17 au program de voie, sunt lasati sa se joace asa cum vor - daca e cald - afara, daca e frig, in gradinita, bineinteles, supravegheati. Inauntru unii se joaca, altii deseneaza, mai fac jocuri cu educatoarea sau ea ii cheama sa le citeasca povesti si asa trece timpul. La 15 iau iar o gustare. Si, pot fi luati oricand acasa. Singura regula este sa fie adusi dimineata pana la 8,30.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gazzella spune:

is...simpatici
ce n-as da sa inteleg ce-i in mintea lor, celor de la minister
obligatoriu pana la 17, copii de gradinita
nu se poate sa zic ca-s dusi, nu?
cred ca-i o gluma, n-are cum sa fie altfel

Bendis (2 ani, 2 luni) si Felix (4 ani, 2 luni)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nona_denis spune:

Pe de alta parte pentru unii ( eu de exemplu) aceasta lege ar venii ca o usurare. La noi copii se iau intre 15 si 16. Eu ies la 17 de la munca.
Chiar daca legea va avea caracter de obligativitate nu se va aplica astfel. Poate decat sa putem lasa copii putin mai mult la gradi.
A, si activitatile pot fii educative sau recreative. In general dimineata sunt cele educative si dupa somnic cele recreative.
Totusi la noi la gradi nu s-a anuntat nimic.

Mami de Denisache

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tutzi spune:

Din punctul meu de vedere ar fi foarte bine ca educatoarele sa stea la gradi pana la orele 17. La gradi unde sunt fetele mele la 16.30 nu mai este nici un copil sau educatoare, doar ingrijitoarele. Daca cumva mai raman 1-2 copii peste aceasta ora sunt nemultumite ingrjitoarele ca tb sa-i supravegheze. De aceea eu sunt nevoita sa platesc pe cineva sa le scoata pe la 16 si sa stea cu ele pana ajungem noi la 17.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinutza00 spune:

cere sa fie xeroxat ordinul si apoi afisat la avizierul gradinitei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marami spune:

Furtuna intr-un pahar de apa!
Trebuia sa se aplice cu data de 15 septembrie 2008, la noi s-a aplicat nu stiu daca o luna, dar cert este ca la ora 4 jumate deja copii iasa pe poarta gradinitei. Nu spun ce gramezi erau (de parinti) in fata gradinitei pana decshideau usile... acu a revenit totul la normal cand sunt inspectii ni se atrage atentia sa venim pana cel tarziu la ora x si sa-i luam la ora y.

Sunt PUTERE si IUBIRE pentru pretioasa Emma, in fiecare zi la ora 13.

mandrutzele mele D(29 sept 91) & D (18 iul 05)

pozne-npoze

Nu mor caii cand vor cainii.... Am zis!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexuta2005 spune:

Mie mi s-ar parea corect sa se respecte programul.Daca e copilul la program lung, pana la 17 atunci parintele trebuie sa-l ia de la gradinita la ora 17.
Faptul ca sunt parinti care nu respecta acest program ii afecteaza pe copii care raman in gradinita pana la 17.
Alexia mereu imi spune sa vin sa o iau repede, are si ea colegi care pleaca devreme de la gradinita si e suparata cand ii vede pe ei ca pleaca si ea mai trebuie sa ramana.
Si eu as putea sa o iau pe Alexia de la gradinita la ora 16.30, gradinita e foarte aproape de serviciul meu, dar asta inseamna sa o scol mai devreme, si daca ma vede nu mai mananca gustarea asa ca prefer sa o las pana la 17-17.30.
Ma bucur insa ca majoritatea parintilor vin dupa ora 17 sa-si ia copii asa Alexia mai poate sa se joace macar 30 minute cu colegii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Ce aberatie ... pai pe fi-mea o ia bona la 13.30. Asta acum, ca mananca la gradi, dar cand era mai mica o lua la 12.30 (inainte de masa de pranz).
Fi-mea nu doarme la pranz acum. Cand era mica dormea, dar mie mi se pare aberant sa nu existe "program scurt". Daca am posibilitatea, de ce sa nu doarma la ea in pat, de ce sa nu manance acasa ....
Daca ar fi sa aiba iar 3 ani si sa fie legea asta ... eu n-as da-o la gradi. Deloc. Adica eu am dat-o la gradi ca sa socializeze cu copii, sa invete cate ceva ... nu sa manance si doarma acolo ....

Sorana si Monica (6 ani)
"Daca oamenii sunt buni doar pentru ca se tem de o pedeapsa sii spera într-o rasplata, atunci chiar ca suntem o adunatura jalnica" - Albert Einstein

Mergi la inceput