Cauzele opririi din evolutie a embrionului -cap 2

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nanei spune:

Fetelor vreau sa va salut si eu.E prima data cand intru pe acest forum si nu mi-as fi inchipuit vreodat aca o sa scriu la acest subiect.Dar viata e asa plina de surprize si nu mereu placute.Am acasa o minune de 5 ani pe care il cheama Andrei.Si in ultim avreme mi-am dorit un fratior sau o surioara pentru el.Anul trecut in noiembrie am inceput sa lucram la acest proiect dar nu am rama s.Am plans ,m-am agitat pentru ca am ramas ff repede prima data si am avut o sarcina far aprobleme.In decembrie am reluat si ..surpriza testul era POZITIV .Nu va inchipuiti bucuria din sufeltul meu si siguranta ca imi cunosc fff bine corpul si ca el functioneaza la fel e bine c asi la 25 de ani.Dupa 2 saptamani ma duc la ecograf.Si cand colo alta surpriza...SARCINA GEMELARA.M-a speriat un pic gandul pe moment dar apoi bucuria era imensa.Deja imi imaginam cum va fi,ma uitma cu modele de caruturi duble si fel de fel de idei.Numai ca dupa o sapatamna imi apare o scurgere maronie carenu ear normala.Mintea imi zicea ca se mai intampal in primele luni si ca totul va fi bine, dar sufletul de mama deja avea indoieli.Indoieli care s-au confirmat dupa alte 2 spatamani.SARCINA OPRITA IN EVOLUTIE la 6 spatamani de sarcina.Nu am inteles , nu inteleg si nu stiu daca voi intelege vreodata ce s-a intamplat.Acum fizic sunt bine,am facut avortul totul s-a terminat dar psihic ..............NICIODATA.De aceea acum nu doar va compatimesc dar va si inteleg ff bine.Problema e ca dorinat de a mai avea un BB nu a disparut dar frica bate dorinta.Nu imi e frica de avortul in sine dar nu vreau sa m-i se mai rupa inima inca o data.Am multumit Domnului ca s-a intamplat acum si nu la prima sarcina si daca m-i a luta poate a stiut El de ce.Asta e !Acum nu imi ramane de cat sa v acer csuze daca v-am plictisit dar asa m-am putut descarac cel mai bine.Toata lumea mi-a spus lasa ca trece.Sotul mi-a zis ca pentru el ca barbat e mai usor dar pentru mine e destul de greu.Ma sustine,ma incurajeaza dar rana din suflet nu mi-o poate sterge nimeni.V apup si va urez sa aveti parte de tot binele din lume si sa va dea DD cei mai frumosi BB-ei de pe lume.Si va rog ink o data sa ma scuzati.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns profa spune:

miki,merci mult de tot!amzu a facut fiv parca,nu?Deci se refera la ziua 10 de la ET,nu de la fecundare?Asta inseamna cam ziua 12 de la fecundare?Teoretic,la mine ar fi o sansa micaaaa,micaaaa sa fie adevarat...dar instinctul meu de femeie imi spune ca de data asta...saluti!Si am vazut si niste urme discrete de pete maro deschis,asa ca...
Voi stiti cumva,dupa stimulare cu Puregon se face pauza o luna sau nu?Ca mie mi-a dat sa fac doar 300UI puregon,repartizat in 6 prize.
Maine refac Bhcg,totusi...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miki-miki spune:

Nanei imi pare rau pt ce s-a intamplat dar pt ca ai dus o sarcina la capat fara pb inseamna ca inca poti spera.
Almiona din mesajul tau inteleg ca se poate lua heparina chiar dc nu iti iese nimic la analize. E bine de retinut asta.
Profa , BHCG-rile sunt calculate de la punctie nu de la ET. Deci maine repeti analiza, poate o sa ai un rez frumos. Amzulica imi spusa ca Rami78 care a facut FIV si a nascut acum cateva sapt nu i se dubla BHCG bine si uite ca a dus sarcina la capat.
Catalina nu stiu dc e vb de PGD, eu am urmarir la TV un documentar de Discovery despre o fam din Anglia care isi doreau f mult un copil dar unul din parteneri avea o boala ereditara si doreau ca , copilul lor sa nu mostenesca boala. In Anglia sunt interzise ac analize pe embrion si au facut FIV in SUA. Anal sunt f f scumpe , o mie si ceva de usd/embrion , deci nu cred ca e vb de PGD. Spuneau ca e posibil sa nu gaseasca nici un embrion care sa nu mosteneasca boala dar au gasit 2, i-au transferat si a rezultat sarcina gemelara.

Important!!!! Tb sa fim auzite!!!! Mai sunt 6 zile!!
Voteaza blogul SOS infertilitatea aici si microblogingul Infertilitate aici pe butoanele de la cele 2 sectiuni. Pt a vota tb sa va creati un cont aici Multumesc!

www.petitieonline.ro/petitie-p28651051.html" target="_blank">PETITIA NOASTRA - semneaza si tu!!

Miki Anul asta pun de-un pui ........................ sau doi

Mergi la inceput

multumesc,miki!De data asta nu cred ca e cazul sa mai sper.Dar ce-mi spui tu despre ramy 78 ma ingrijoreaza,ca la sarcina trecuta nu mi sedubla hcg-ul,crestea lent,dar se dubla cam dupa 3 zile,si in final,a aparut si sacul la eco,dar a zis dr.ca e cam mic pt.varsta lui,iar progesteronul scadea dramatic,ajunsese la 8,cu un bhcg de 580 in sapt.a 6-a.La sarcina anterioara,care a evoluat bine,la aceeasi varsta aveam bhcg-ul cam 10.000!Asa ca am decis impreuna cu dr,ca sarcina e compromisa si o chiuretam.Si acum ma intreb,oare n-am facut o prostie?!?Offfffffffffffff,nu ma mai gandesc...............
teoretic,da,poti lua heparina chiar daca nu ai toate indicatiile,heparina cu masa moleculara mica nu traverseaza bariera placentara si nu afecteaza fatul,dar,afecteaza trombocitele noastre!Eu,in prima etapa am facut hemoleucograma la 2 sapt,apoi la o luna.Au sacazut,dar nu dramatic.
nanei,imi pare rau...nu renunta,nu ne vezi pe noi?

Mergi la inceput

miki,te roooog,mult,mult de tot,daca stii sa-mi spui cum pot afla cum au fost valorile la bhcg la ramy 78,iar sunt disperata,am analizele,si e exact ca la sarcina trecuta!!!Acum bhcg este 25,67,alaltaieri a fost 13,84.Aproape s-a dublat,e-adevarat,dar nu e suficient!Si progesteronul e 20,asta in conditiile in care iau 4 duphaston,si 2 utrogestan pe zi!Mi-e treama sa nu fie SEU.Eram aproape sigura ca voi vedea o val.mica,aprope de 0,si l-am sunat pe dr.sa vb.cum incepem tura urmatoare...offfffffffffffff,de ce....................?????????????????????
Ma duc acum la dr.sa vad ce zice,iau si Pregnyl la mine,poate e bine sa fac,voi stiti ceva despre asta?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catalina2307 spune:

profa - am evitat sa iti raspund , pentru ca din pacate eu nu sunt unul din cazurile fericite ,iar bhcg-ul desi s-a dublat pentru vreo 2 saptamani , la un moment dat s-a oprit.
O sa fiu extrem de sincera si probabil fetele imi vor sari in cap. Nu exista o regula in sarcini. Bhcg-ul este dat de sacul gestational iar uneori desi este micut ,recupereaza dupa saptamana 8 de sarcina , in cea de a 12 aflandu-se in grafic. Nu te mai chinui si nu mai cauta exemple pozitive sau negative. Linisteste-te si pregateste-te si pentru bine si pentru rau. Sunt lucruri pe care noi nu le putem schimba sau influenta.
Din cate am observat (nu stiu la ce dr. mergi tu) Pregnylul este dat de Dr.Tutunaru pt sustinerea sarcinii.
La SEU de cele mai multe ori Bhcg-ul creste dar nu se dubleaza.Devine periculos cand Bhcg-ul este mai mare de 1000.

Iti tin pumnii si Dumnezeu sa iti fie alaturi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubulina1 spune:

profa, eu sunt pacienta lui Tutunaru din 2006. In acelasi an am si ramas gravida, am urmat cu sfintenie tratamentul lui cu Pregnyl, dar sarcina tot s-a oprit in evolutie la 8 saptamani. Asta nu inseamna ca pe tine nu te va ajuta, poti incerca. Se face o injectie la 4 zile si pe toata perioada se ia aspenter ca sa nu existe risc de tromboze - se pare ca pregnyl ar favoriza asa ceva.

33+

Bubulina + Doamne ajuta!

Mergi la inceput

catalina,bubulina,multumesc tare mult pentru sprijin.
Sunt ingrijorata pt.ca,asa cum am mai scris,in octombrie am avut o sarcina la care bhcg nu se dubla.In ziua 28 am avut bhcg 65.Peste 2 zile 87,peste inca 2 11o,etc,pana pe la vreo 560.La inceput,am verificat si progesteronul,care era 24.Dupa o sapt,era 15,dupa 2 zile 11 apoi 8,cu toate ca Bhcg crestea.Cam prin acest moment a aparut la eco sacul si s-a exclus SEU.Ulterior,dr.a regretat ca nu a intervenit cu progesteron.Nu sunt pacienta lui tutunaru,eu sunt din timisoara,am citit ca el recomanda Pregnyl,mai recomanda si cate unii pe la fiv-uri prin alte tari calde.
Tocmai am venit de la dr,mi-a zis sa iau 6-8 utrogestan pe zi,am facut si un Pregnyl,mi-a zis sa-i las timp pana luni sa se informeze ce fel de progesteron injectabil se gaseste in Ungaria,ca injectabil se asimileaza mai bine,sa nu mai fac bhcg pana marti,si...ce-o fi sa fie,aia o sa fie.Mai mult decat atat,nu se poate.Ma rog sa nu fie Seu,eu am trompele ok,rasverificate prin 3 HSG dar...nu se stie niciodata.
Va multumesc din tot sufletul pentru sprijin...in octombrie,speram ca cea de-a treia sarcina va fi cu noroc.N-a fost asa.Asta e a patra...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happymum spune:

LA MULTI ANI DRAGELE MELE!

asteptand o minune... stau cuminte... cu sufletul la al meu viitor
Alex, hai la mama!
cand sa vie... ? repede sa vie...
Infertilitatea. O boala tratata ca atare in Uniunea Europeana. Nu si in Romania!
Au nevoie de ajutor ACUM

amintirea cea mai draga mie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catalina2307 spune:

La multi ani fetelor , sa fiti fericite si cat mai curand sa devenim mamici.

Mergi la inceput