Cauzele opririi din evolutie a embrionului -cap 2
Raspunsuri - Pagina 14

goldi spune:
Nu te mai chinui de pomana pt ca nimeni acum nu-ti poate da un raspuns. Si dr iti va spune acelasi lucru.
Trebuie sa repeti bhcg-ul dupa 2 zile .
Spermatozoizii pot trai inca 48h in uter ... asa ca mai e o sansa

miki-miki spune:
Catalina felicitari pt analize. Ai facut si anal genetice, de cariotip si au iesit bine? Dar MTHFR ai facut? Uff, poate ar tb sa faci anal genetice pe embrion care nu stiu dc se fac in Europa.
Profa e o fata pe DC care a facut fiv si a si nascut zilele trecute care a avut un BHCG mic in zi 14 si uite ca a fost sarcina. Vb despre Amzulica dc o stii. Deci nu-ti pierde speranta. Multumesc ca m-ai lamurit cu heparina. Lucrezi in domeniul sanitar cumva?
Sicuta succes la investigatii, sa ne tii la curent cu ceea ce ai facut.
www.petitieonline.ro/petitie-p28651051.html" target="_blank">PETITIA NOASTRA - semneaza si tu!!
Miki Anul asta pun de-un pui ........................ sau doi

profa spune:
Of,ce bine ca existati...
Nu,miki,nu lucrez in domeniul medical,sunt profa,dar intrebarile astea le-am pus si eu dr-ilor.Si-atata am citit,ca si ginecologul meu se mai bucura cateodata cand ii mai spun vreo noutate...
Am vb.intre timp cu dr.mi-a zis sa iau in continuare progesteron si sa refac bhcg-ul peste 3 zile,cica ar trebui sa se apropie de 100,dar...asta n-o mai cred eu...
Stii,disperarea mea e asa de mare,pt.ca si in octombrie am avut o sarcina la care nu se dubla bhcg-ul,si nici dr.Zadori la Szeged nu a stiut sa-mi spuna de ce...si am toate analizele bune,inclusiv cele genetice,pe care le-am facut primele...o sa caut ce a scris fata de care mi-ai zis!

mcrissa spune:
miki se fac si la noi in tara analize genetice ale produsului de conceptie.eu am facut in ianuarie la Genetic Lab cand am pierdut sarcina.Nu au putut facen si cariotipul pentru ca nu mai existau celule vii, dar intre timp am aflat ca se face si acest cariotip la Medlife(nu fac ei,trimit la Institutul de genetica umana din Munchen-Germania).
Fericiti cei ce plâng, caci aceia se vor mângâia

miki-miki spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mcrissa miki se fac si la noi in tara analize genetice ale produsului de conceptie.eu am facut in ianuarie la Genetic Lab cand am pierdut sarcina.Nu au putut facen si cariotipul pentru ca nu mai existau celule vii, dar intre timp am aflat ca se face si acest cariotip la Medlife(nu fac ei,trimit la Institutul de genetica umana din Munchen-Germania). Fericiti cei ce plâng, caci aceia se vor mângâia |
Mcrissa

Profa

www.petitieonline.ro/petitie-p28651051.html" target="_blank">PETITIA NOASTRA - semneaza si tu!!

mcrissa spune:
am inteles acum miki.era vorba despre consult preimplantational, care cred ca se face la Medlife, dar doar pentru anumite gene, trisomii, monosmii...eu am fost la ei la un consult de genetica si dr de acolo a fost impresionat de cunsotintele mele despre genetica si am stat la discutii mai bine de o ora.
Fericiti cei ce plâng, caci aceia se vor mângâia

almiona spune:
Citat: |
citat din mesajul lui catalina2307 Am primit si eu rezultatele analizelor . Nu am trombofilie si nu exista probleme genetice. A ramas o singura ipoteza si anume ca este o trombofilie care se declanseaza in sarcina. Asa ca daca se intampla sa mai raman insarcinata imi vor face alte analize. Habar nu am daca trebuie sa ma bucur sau nu. Daca gaseau ceva macar stiam cu ce ma lupt.... Catalina |
Catalina, nu stiu, sper sa te ajute ce iti voi spune acum. Poate stii de pe forum despre situatia mea; eu am la activ 4 sarcini oprite in evolutie pana in saptamana 10. Am facut toate analizele posibile si imposibile, le-am repetat de cate 3-4 ori, asta din disperarea de a avea un raspuns. Am mers la o groaza de medici si nimeni nu mi-a dat nici un raspuns. exact ca si tine imi doream sa gasesc ceva, ca sa stiu cu ce ma lupt. Am trecut prin depresii, frustrari si multe altele. Cand am aflat anul trecut in decembrie ca sunt iar insarcinata nici nu ma mai puteam bucura, Nici eu nici sotul meu. Am inceput iar periplul pe la doctori, disperata fiind sa gasesc un tratament care sa aiba efect de data asta. Eu am luat tone de progesteron la fiecare sarcina si au fost un fel de frectie la picior de lemn, am facut si gravibinon (pe vremea cand se mai gasea) si degeaba. Singura varianta la care nu apelasem pana atunci era heparina. Desi tuturor medicilor le spuneam despre heparina, ca ce-ar fi daca as face tratament cu ea chiar daca nu mi-au iesit pb de trombofilie, ei erau sceptici spunand ca nu are nici un rost din mom ce analizele nu indica o pb. Am ajuns in saptamana 7, faceam cam la 2-3 zile eco, nu dormeam noaptea, depresie, nu stiam incotro s-o apuc ce sa fac sa fie bine. Cand am implinit 8 saptamani m-am trezit cu pete maronii intr-o noapte. Eram terminata, retraiam momentele din trecut...
Pe scurt printr-un concurs de imprejurari, am ajuns la un alt medic tanar, care mi-a recomandat sa fac heparina, pt ca el a mai avut cazuri asemanatoare cu cel al meu si coincidenta sau nu, femeile au dus sarcina pana la capat. Acum, eu avand deja acea mica sangerare, ma gandeam ca nu cumva sa imi declanseze o hemoragie mai mare. Am vb ulterior pe mail cu dr Uscatescu (hematolog) care mi-a spus sa iau mai intai cate 2 mg de Vit C pe zi si sa stau numai la pat, apoi daca totul e bine si se opreste sangerarea, sa incep sa fac heparina o zi da una nu.
In concluzie, ca sa nu te plictisesc cu atatea amanunte, am inceput sa fac pana la urma zilnic heparina, iar acum am ajuns pt prima data la 16 saptamani de sarcina. Singurul lucru pe care l-am mai facut in afara de acest tratament, a fost sa ma rog la Dumnezeu noapte de noapte...
Sincera sa fiu nu as fi vrut sa scriu la acest topic decat in momentul in care as fi tinut copilul in brate, dar vazand ca treceti prin aceleasi mom prin care am trecut si eu, sper sa va pot ajuta, sa va dau speranta. Pe mine m-ar fi ajutat f mult sa-mi fi spus cineva aceste cateva vorbe. Imi cer scuze ca m-am intins atat.
Va pup pe toate si nu uitati ca speranta trebuie sa moara ultima!

catalina2307 spune:
Almiona - iti multumesc mult pt informatii. Eu prima sarcina am pierdut-o la 17-18 saptamani si a fost avort spontan. Cea de a doua la 8 saptamani si a fost oprita in evolutie. Fara sangerari, fara contractii , doar ca sacul gestational s-a oprit din crestere la 5 saptamani iar fatul nu a mai avut unde sa se dezvolte. In momentul in care a ajuns la aceeasi dimensiune cu sacul gestational s-a oprit si inimioara.
Ma gandesc ca poate ar fi fost mult mai bine daca as fi avut ceva....macar as fi stiut ce am de facut. Acum hematologul mi-a spus ca singura solutie este ca in momentul in care aflu ca sunt insarcinata sa facem alte investigatii. Suspecteaza o trombofilie care se declanseaza doar in sarcina.
miki - ce povestesti tu acolo se numeste PGD si se face la toate clinicile de FIV din Europa (nu stiu daca si la noi).
Am facut si MTHFR , am facut toate analizele . Sunt ca o floricica de primavara .
Pup mult si Dumnezeu sa ne ajute.

profa spune:
almiona, ceea ce spui tu mi-a spus si mie ginecologul meu:a avut o pacienta care a avut 9 sarcini oprite in evolutie!!!Aparent,nu era nici o cauza.Singura analiza pe care nu o facuse fusese proteina S,ca nu avea unde sa o faca,era o femeie simpla,fara posibilitati prea mari,doar ca isi dorea un copil si se incapatana sa-l aiba.Probabil,impresionat de tenacitatea ei,dr.s-a implicat.Si i-a dat heparina,asa,sa vada ce se intampla,ca ce-ar mai fi contat inca un esec pe langa cele 9?Si a mers,a nascut un baietel.
miki, multumesc tare mult.Scrie-mi te rog ce ai vb. cu Amzulica.Si spune-i ca ma bucur pt.bb-ul ei.Aseara,dupa ce mi-ai scris de ea,am "rasfoit" si eu,si am citit si despre povestea ei impresionanta,si ceva despre hcg-ul ei de la inceput,ca a fost 24,dar am inteles ca laboratorul i-a dat valori gresite.
Din pacate,nu sunt prea optimista,tinand cont si de sarcina mea din octombrie care a avut cam aceeasi poveste,si de faptul ca ,din ce-am citit,o val.atat de mica,chiar si in ziua 9-10 de la posibila fecundare,nu-i chiar un semn bun.Asta e!Astept nerabdatoare!

miki-miki spune:
Profa uite ce-mi spusa Amzu:
in ziua 10 = 25
in ziua 12 =125
in 14 nu a facut
Dar tu stii exact ziua fecundarii? Dc s-au iubit mai tarziu cu outzul tau at BHCG e bun.