Cozonacei de noiembrie-decembrie2008 (13)
Raspunsuri - Pagina 9
anes spune:
Multumim fetelor pt. urari!
Imi vine sa ma las pagubasa ...merge netu` ca naiba! Se pare ca este contagios!
http://community.webshots.com/user/anes74
Mami de minune Remus (10.10.2008)
Ramo2007 spune:
Si la mine merge forumul greu....
Vorbeati de Calciu, eu ii dau bubulinei 5 ml 20 de zile si Vigantolete de 1500..din cauza fontanelei mari.
Ramo mami fericita de Sara Maria
02.12.2008
http://community.webshots.com/user/Ramona198080
bertha spune:
Scuzeeeeeee, am incurcat borcanele, m-am gandit la Olivia si-am scris Otilia. Prin urmare, mentin urarile pt Otilia draga si adresez cu drag "La multi ani!" sarbatoritei noastre de azi.
Te pup, Olivia, sa fii sanatoasa!
Bertha, mamica a doua comori - Darius-Andrei (DN 08.06.2004) si Ioana-Ruxandra (DN 12.11.2008)
poze
Cum s-a nascut Ioana
monicus spune:
criss703 sa aveti grija de voi la botez si sa ne aduci poze..sa aveti o zi minunata din toate punctele cand va fi botezul.
Te
Printesa noastra dulce Ana (15.12.2008) 6+ saptamani
pozele mele
anes spune:
Eu mai incerc sa citesc din urma....
Amalia, super tare ca bebele tau Luca adoarme singurel! Cum ai reusit? Al meu adoarme numai la tzatza si il pun in patut apoi. Vreau si eu sa il fac sa adoarma singurel in patutul luuui!!!
anes spune:
Marysa, Bertha, Oti, voi va plangeti ca nu gasiti haine mici/scurte, eu ma plang ca nu gasesc lungi la maini si la picioare .
Ramo2007 spune:
Am pozat rochita si pantofii...poza cu rochita nu e prea ok..o s-o vedeti pe mine...sigur atunci va fi super ok...ce modesta sunt
Pozele sunt la semnatura...
Ramo mami fericita de Sara Maria
02.12.2008
http://community.webshots.com/user/Ramona198080
vrabiuta spune:
buna seara
am vazut ca s-a postat metoda ferber pentru bebelusi. am intrat doar sa va spun ca eu personal nu sunt de acord cu ea, mi se pare o metoda de "dresaj" nu de ajutat bebelusul sa adoarma singur.
caz concret: cunosc o mamica al carei baietel e de varsta drei lia, a fost chinuit cu metoda asta multa vreme fara succes (dar mama era foarte hotarata si convinsa ca ii face copilului un bine, iesea pe terasa la tigara sa nu il mai auda cum plange). de la un an baietelul a inceput sa plece din camera lui si sa doarma pe jos in dormitorul parintilor, numai sa fie aproape de ei (l-au gasit la usa, pe hol, intr-o noapte, usa dormitorului lor fiind inchisa). acum mama doarme cu baietelul in pat
unii copii sunt pregatiti sa doarma singuri de la varste mai mici, altii au nevoie de cineva langa ei pana la varste putin mai mari. fiecare mama stie cum e mai bine pentru puiul ei.
o seara frumoasa tuturor!
mami de 2 x
Olivia26 spune:
Fetelooooor, m-ati emotionaaat asa taree, serios.
Nu ma asteptam la atatea urari, daca ati sti cata energie mi-ati dat cu gandurile voastre bune, va multumesc din suflet; va urez si eu tot ce e mai bun in lumea asta si sanatate multa!
Noi azi am fost la terasa pe malul marii, au fost 23 grade aici, bineinteles si cu grasanul dupa mine sa-i fac si lui cinste la terasa. Eu il alaptez peste tot, fara nicio jena, cand ii e fomica, scot tzatzica (ma acopera tati pana il mufez) si gata masa. Majoritatea nu se uita, iar care se uita (cate o batranica), imi zambeste frumos si eu zambesc inapoi oricum nu se vede nimic asa ca nu vad nimic iesit din comun, ba chiar mi se pare ceva frumos. Sper sa reusesc sa pun si niste pozici.
Voiam sa va intreb...pot sa beau un pahar de vin sau poate e cam mult? Cam cat am voie asa incat sa nu treaca in laptic?
Anes, sa-ti traiasca micul crestin, un barbatel in toata firea.
Eli, cred ca balacila e cel mai grasan de la noi, asta ca sa-ti arate ca a meritat efortul tau ! Felicitari!
Alexa, Bertha, ce frumuseti.
Spridusule, m-a impresionat cazul Mariei. Doamne ajuta
Olivia de www.flickr.com/photos/24386067@N08/sets/72157610614218627/detail/" target="_blank">David, barbatelul mamei - 5 noiembrie 2008
Povestea nasterii
Yesterday is history, tomorrow is mystery but today is a gift, that's why we call it present!
Mirtha spune:
Multumesc de intrebare Ginye !
Citesc , citesc in nestire.
De citeva zile Eva doarme mai mult si ziua ceea ce imi ofera timpul necesar sa citesc si sa trebaluiesc- asta ultima operatie o fac pe fuga ca imi sta capul numai la citanie.
Pina nu de mult ritmul era de maxim 1 ora de somn intre mese , in rest joaca . Acum se pare ca trece printr-o perioada de crestere. Ar dormi...in nestire si desi se joaca , spun eu , cu aceeasi placere ii vine somn mai repede.
Ca orice mama - mai mult sau mai putin cu nervii in pioneze -sunt suspicioasa dar o monitorizez : sa fie alerta cind se trezeste , sa nu aiba temperatura , sa nu aiba alte iritatii , sa gangureasca si sa zimbeasca, sa faca scaun si pishu. Scaun are tot la fel 1 scaun la 3-4 zile. Nu intervin cu nimic , nici nu apa fiarta si racita , decit daca da semne de suferinta.
Am vazut ca ai ceva probleme la capitolul somn si papa cu Stefan. Nu stiu ce sa spun decit ca fiecare bebe este diferit si are perioadele lui de ne-somn , de ne-liniste si de ...obiceiuri alimentare.Parerea este ca de intervenit se impune doar daca sunt ceva semne de boala sau suferinta !
Am citit zilele astea : "Sa intelegem comportamentul copiilor , autor Dinah Jayson - bunicica si acum cit e bebe mic si cind va fi mai mare. Bine structurata , informatia este formulata in termeni simpli , usor de lecturat , usor de tinut minte , fara prea multa justificare psihologica , intr-un cuvint utila pt. creierul meu cam obosit , pret 16,9 lei , 155 pagini de lectura, restul , prefata , cuprins si alte info. Bine am inceput deja pe langa sublinieri cu pixul sa indoi si paginile , sa fiu mai sigura si sa pot reciti pasajele care mi se pare interesante.
Am mai citit si : "Ce sa spunem copiilor cind sunt f. mici , tristi , bolnavi si cind se bucura" de Fr. Dolto. Nu asa de utila ca prima dar mai interesanta. Palierul informational este diferit. Daca prima carte de Dinah Joyson ofera tipare comportamentale , clasificare , mod de depistare si solutii la anumite aspecte sau probleme comportamentale , la finalul ficarui capitol un soi de rezumat al capitolului cu probleme si solutii (cum ar fi refuzul de a adormi in patut , refuzul de a face la olita , gelozia fratelui mai mare, fobia de cresa etc.) cea de-a doua de Fr. Dolto e mult mai descriptiva , cu bogate explicatii pe latura pshio-afectiva. Spre exeplu cartea de Fr. Dolto as cataloga-o drept o lectura placuta (158 pagini , prte 21,99 lei ) din care poti extrage citeva idei utile : diferenta dintre necesitati si dorinte si modul lor de satisfacere , despre aspectele pozitive si negative ale suptului degetului sau suzetei , despre delimitarea psihologica dintre bona/educatoare si mama etc.
Deocadata aceasta ultima carte nu am terminat-o , mai am putin.
Dupa ce o termin urmeaza : "Cind apare copilul" autor Fr. Dolto iar in viitorul apropiat , sunt pe lista , in asteptare : Dr. John Gray - "Copii sunt din rai", Aletha Solter - "Copii notri , frumosi , sanatosi" , Aletha Solter - "Bebelusul meu intelege tot".
Aaa...si caut prin Craiova si cartea indicata de Mav : " Cum sa faci fericit un copil cu virsta de pina la 1 an." Sper sa o gasesc si sa nu fie nevoie sa o comand prin posta.
Seara buna mamicilor !
Citat: |
citat din mesajul lui ginye55 Mirtha pe unde esti? ginye Eduard Stefan (12.10.2008) Stefanut Povestea nasterii |
Alina mama de Eva Ioana http://good-times.webshots.com/photo/2905784570104281140GFAKxn(17.10.2008)
http://community.webshots.com/album/565533323SncafB?start=0