DIVERSIFICAREA (6)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ellis spune:

OANA - pai Catinca ta mananca bine, iti permiti sa nu ii dai seara; eu , tocmai, ziceam ca a mea e slaba, abia mananca un fel la masa, eu mai incerc si altceva, dar cred ca de vreo 4-5 ori maxim in viata ei a mancat 2 feluri de papa; asa ca eu seara ii mai dau cate ceva cand papa tati, daca ne cere, asta cam pe la 19; cereale ii dau si dimi si seara, este recomandat asa celor care nu papa de regula; apoi fructele le mananca acum ca papa bucati(ca inainte era jale)...acum ma mandresc cu ea cand papa 1/2 pepene galben...e super; in rest o mandarina+ 1/2 banana; mar nu vrea deloc, nici banana nu e preferata; fata mea ar manca ananas, mango, a gustat si capsune si ii plac...adica ar trebui sa ma imprumut la banca pt fructele ei..acum vreo 2 zile am luat 2 nectarine, le-a halit de nici nu am apucat sa le miros; insa e f bine ca imi papa mult kiwi; ...asta in conditiile in care eu nu sunt de principiu ca tre sa iau de la taran ca sunt nestropite(eu am parinti si bunici la tara si nu cunosc nici eu nici ei pe cineva care nu stropeste cu nimic); iar cum a mea nu papa mere, nu prea as fi avut acum ce sa-i dau..ca prune uscate nici atat;
e clar ca fiecarui copil trebuie sa te adaptezi, nu exista reguli general aplicabile, iar noi incercam sa ii simtim si sa le oferim ce la trebuie.

imi pare rau ca scriu cam rar la voi, dar dc merg la serv, poate intru mai des;

Ellis,mami de ALESSIA MARIA (20.11.2007)

ALESSIA IN TARA MINUNILOR
MAMI IN BUCATARIE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miri2007 spune:

Buna,

Merci mult de sfaturi.

Asa este cu cerealele de dimineata, ii pun 2 cupe de la 250 lapte. Asta de cand a fost bolnavior. Am sa incerc sa i le scot sa vad daca e mai mancacios. Azi a papat de ex. la pranz cam 200 de piure-supa. Adica o supa cu perisoare foarte groasa. La inceput nepasata, dar nu prea a vrut si apoi pasata dar nu foarte fin. In fine...cu mltiple jucarii si povestiri a papat.
Asa cum am mai zis, inainte de episodul de boala, nu ii dadeam decat piure-uri, rar supa mai groasa. Insa de la o vreme am observat ca incepuse sa-i miroasa gurita urat de tot. Am tot cautat raspunsuri...am dat vina ba pe fructe, ba pe ordinea alimentelor. Acum, de cat a fost cu diaree si am dat multa supa de morcov nu mai miroase si am gasit si intr-o carte ca e foarte buna in acest sens.
De aceea as vrea sa fac cumva sa-i dau felul 2 ca pana acum dar sa-i pastrez si supica/ciorbica.
Oana, tu cam cat, ca si cantitate, dai felul 2/felul 1?

Cu Milli nu aveam o anume preferinta, dar observasem ca-i place mai mult din cele incercate. Daca ziceti ca e in aceeasi tabara cu Danone cred ca am sa renunt si ne axam pe altceva. Chiar si sortimentul cu probiotice? Vreo marca BIO stie cineva?

Cascaval pot sa-i dau de la 10 luni? Dar smantana de cand pot sa-i pun in mancarica? Eu pana acum daca ii faceam mamaliguta cu branzica i-o dadeam cu iaurt.

Va urez o seara buna!

Miri2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanamada spune:

Citat:
citat din mesajul lui miri2007

Buna,

Merci mult de sfaturi.

Asa este cu cerealele de dimineata, ii pun 2 cupe de la 250 lapte. Asta de cand a fost bolnavior. Am sa incerc sa i le scot sa vad daca e mai mancacios. Azi a papat de ex. la pranz cam 200 de piure-supa. Adica o supa cu perisoare foarte groasa. La inceput nepasata, dar nu prea a vrut si apoi pasata dar nu foarte fin. In fine...cu mltiple jucarii si povestiri a papat.
Asa cum am mai zis, inainte de episodul de boala, nu ii dadeam decat piure-uri, rar supa mai groasa. Insa de la o vreme am observat ca incepuse sa-i miroasa gurita urat de tot. Am tot cautat raspunsuri...am dat vina ba pe fructe, ba pe ordinea alimentelor. Acum, de cat a fost cu diaree si am dat multa supa de morcov nu mai miroase si am gasit si intr-o carte ca e foarte buna in acest sens.
De aceea as vrea sa fac cumva sa-i dau felul 2 ca pana acum dar sa-i pastrez si supica/ciorbica.
Oana, tu cam cat, ca si cantitate, dai felul 2/felul 1?

Cu Milli nu aveam o anume preferinta, dar observasem ca-i place mai mult din cele incercate. Daca ziceti ca e in aceeasi tabara cu Danone cred ca am sa renunt si ne axam pe altceva. Chiar si sortimentul cu probiotice? Vreo marca BIO stie cineva?

Cascaval pot sa-i dau de la 10 luni? Dar smantana de cand pot sa-i pun in mancarica? Eu pana acum daca ii faceam mamaliguta cu branzica i-o dadeam cu iaurt.

Va urez o seara buna!

Miri2007

Buna,
Hai ca iar o iau pe puncte ca sa nu uit nimic!
1.Vad ca tu ai ai o chestie cu gramajele....te implor, nu mai cantari mancarea...este cel mai rau lucru pe care il poti face...ajungi sa dezvolti obsesii pe urma daca nu-ti mananca x grame...nu o mai face...copilul mananca cat are nevoie...
2. Mirositul guritei....pai spui ca are dintisori multi, e normal...de spalat pe dinti ati inceput??? Exista pasta Nenedent (cu degetar periuta inclusa) care se poate inghiti.
3. Eu ii dau un castronel de supa si o farfurie de mancare...habar n-am cat inseamna...sa zicem ca supa cam 200 g, mancarea...hmmm vreo 300, poate mai mult (dar a mea are un an si 5 luni!!)
4. La ce-ti trebuie sa-i dai iaurt cu probiotice de la aceasta varsta??? Chair nu cred ca este o idee foarte buna...ii obisnuiesti stomacul "ajutat" si nu cred ca este bine..parerea mea...
5. Marca Bio nu stiu, dar vezi ca este un subiect cu alimente Bio, poate afli acolo.
6. Cascavalul este ultraprocesat...nu este ca branza...branza nu-i poti da pana la un an si chiar si peste (eu ii dau acum, dar doar procesata -adica facuta la cuptor cu paste etc)..nu ii face rau, din contra...mie mi-a fost recomandat de pediatru sa-i dau
7. Smantana se introduce de pe la 8-9 luni, deci ii poti da, dar cu masura...a mea de exemplu face instantaneu diaree de la smantana, dar ii bat supele cu smantana, ii mai pun la paste din astea...in stare naturala insa nu-i prea dau de cand a facut diaree si oricum sunt de principiu ca este mai bun iaurtul decat smantana pentru ea...
Mai e ceva...cred ca nu...daca da, astept intrebarile tale
Pup

Oana siCati mica (1 an si 5 luni)

NOI-CRACIUN SI REVELION,
CATINCA MICA, CATINCA MICA 2, CATINCA DUPA 1 AN, CATI SI MAMI, CATI SI MAMI 2, CATI SI TATI, CATI,BUNICII SI STRABUNICELE, CATI SI UNCHII,

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ellis

OANA - pai Catinca ta mananca bine, iti permiti sa nu ii dai seara; eu , tocmai, ziceam ca a mea e slaba, abia mananca un fel la masa, eu mai incerc si altceva, dar cred ca de vreo 4-5 ori maxim in viata ei a mancat 2 feluri de papa; asa ca eu seara ii mai dau cate ceva cand papa tati, daca ne cere, asta cam pe la 19; cereale ii dau si dimi si seara, este recomandat asa celor care nu papa de regula; apoi fructele le mananca acum ca papa bucati(ca inainte era jale)...acum ma mandresc cu ea cand papa 1/2 pepene galben...e super; in rest o mandarina+ 1/2 banana; mar nu vrea deloc, nici banana nu e preferata; fata mea ar manca ananas, mango, a gustat si capsune si ii plac...adica ar trebui sa ma imprumut la banca pt fructele ei..acum vreo 2 zile am luat 2 nectarine, le-a halit de nici nu am apucat sa le miros; insa e f bine ca imi papa mult kiwi; ...asta in conditiile in care eu nu sunt de principiu ca tre sa iau de la taran ca sunt nestropite(eu am parinti si bunici la tara si nu cunosc nici eu nici ei pe cineva care nu stropeste cu nimic); iar cum a mea nu papa mere, nu prea as fi avut acum ce sa-i dau..ca prune uscate nici atat;
e clar ca fiecarui copil trebuie sa te adaptezi, nu exista reguli general aplicabile, iar noi incercam sa ii simtim si sa le oferim ce la trebuie.

MAMI IN BUCATARIE

Ellis, o iau si cu tine pe puncte ca altfel ma incurc si uit
1. Catinca este foarte mancacioasa, e drept, dar asta nu o impiedica sa faca nazuri la una si la alta...
2. Mie nu mi se pare putin sa pape 1/2 pepene galben...insa atentie, mie pediatrul mi-a zis sa nu o indop cu pepene ca nu are sens deoarece aportul de vitamine si aportul energetic al pepenelui, chiar si galben, este foarte mic. De asemenea mi-a interzis total kiwi si capsuni pana la 2 ani. Acum, daca tu ai apucat sa-i dai si nu are reactii nasoale pompeaza cu kiwi si capsuni (ca alaea macar sunt bogate in vitamine!)
3. hai sa te intreb ceva: shake-uri de fructe cu lapte i-ai facut??? sau iaurt amestecat cu fructe...a mea e moarta dupa shake-uri...ii bag la robot fructe cu putin lapte si iese gros ca o crema pe care i-o dau ori cu lingurita ori cu canita sa bea singura!
Cam asta....si un

NOI-CRACIUN SI REVELION,
CATINCA MICA, CATINCA MICA 2, CATINCA DUPA 1 AN, CATI SI MAMI, CATI SI MAMI 2, CATI SI TATI, CATI,BUNICII SI STRABUNICELE, CATI SI UNCHII,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miri2007 spune:

Sarut'mana!!!

Am sa incerc sa ma conformez ... cu gramajele...adica sa renunt la ele. Cat papa, papa, si vad eu dupa cum creste.

Cu prebioticele...parca simteam eu ca nu e chiar ok, dar vezi, daca te mia si lumineaza cineva este excelent.

Am sa incerc cu cascaval si smantanica la paste sau budinca ceva.

Merci mult inca o data si sigur am sa mai revin si cu altele.
MI-e asa ciuda ca nu stiu si eu asa multe ca voi...citesc eu, dar nici nu am cu cine ma consulta. Si, off topic, ironia sortii...Mami meu care a plecat dintre noi cand eu eram gravida cu bebe in 3 luni a fost de profesie dietetician pediatrie.........Of, of, of, of

Hai ca va pup pe toate!

Miri2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns abe spune:

Oanamada, multumesc mult pentru schema, este ceea ce aveam nevoie.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui miri2007

Sarut'mana!!!

Am sa incerc sa ma conformez ... cu gramajele...adica sa renunt la ele. Cat papa, papa, si vad eu dupa cum creste.

Cu prebioticele...parca simteam eu ca nu e chiar ok, dar vezi, daca te mia si lumineaza cineva este excelent.

Am sa incerc cu cascaval si smantanica la paste sau budinca ceva.

Merci mult inca o data si sigur am sa mai revin si cu altele.
MI-e asa ciuda ca nu stiu si eu asa multe ca voi...citesc eu, dar nici nu am cu cine ma consulta. Si, off topic, ironia sortii...Mami meu care a plecat dintre noi cand eu eram gravida cu bebe in 3 luni a fost de profesie dietetician pediatrie.........Of, of, of, of

Hai ca va pup pe toate!

Miri2007

Miri draga mea, de aia suntem aici...ca sa ne ajutam unele pe altele si ca sa ne consultam si sa alegem ceea ce este mai bine pentru iubitii nostri mici si dragalasi! Imi pare extrem de rau pentru mama ta, Dumnezeu s-o odihneasca...frumoasa meserie a avut...si din pacate putini sunt cei care o mai fac....
Cat despre stiut....crede-ma niciuna din noi nu prea stia pana la existenta lui bb...eu am mare noroc ca-l am pe profesorul Ciofu si la orice ora din zi il pot suna sa-l bat la cap cu orice este legat de fata...pe langa asta...eu am grave probleme cu stomacul si sunt extrem de atenta ce fac cu fata mea ca sa nu ajunga in situatia mea...si din cauza problemelor mele am invatat o gramada de lucruri despre alimente si alimentatie...pe care le aplic acum pe fetita ca s-o protejez
Abe..cu placere si te mai asteptam pe aici la discutii!

NOI-CRACIUN SI REVELION,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellis spune:

Citat:
citat din mesajul lui oanamada

Citat:
citat din mesajul lui ellis

MAMI IN BUCATARIE

Ellis, o iau si cu tine pe puncte ca altfel ma incurc si uit
1. Catinca este foarte mancacioasa, e drept, dar asta nu o impiedica sa faca nazuri la una si la alta...
2. Mie nu mi se pare putin sa pape 1/2 pepene galben...insa atentie, mie pediatrul mi-a zis sa nu o indop cu pepene ca nu are sens deoarece aportul de vitamine si aportul energetic al pepenelui, chiar si galben, este foarte mic. De asemenea mi-a interzis total kiwi si capsuni pana la 2 ani. Acum, daca tu ai apucat sa-i dai si nu are reactii nasoale pompeaza cu kiwi si capsuni (ca alaea macar sunt bogate in vitamine!)
3. hai sa te intreb ceva: shake-uri de fructe cu lapte i-ai facut??? sau iaurt amestecat cu fructe...a mea e moarta dupa shake-uri...ii bag la robot fructe cu putin lapte si iese gros ca o crema pe care i-o dau ori cu lingurita ori cu canita sa bea singura!
Cam asta....si un

NOI-CRACIUN SI REVELION,

1. pepene galben nu ii dau "la greu" - la ce pret are; tocmai ca juma de pepene e ff bine; pepenele galben e f bogat in vitaminele a, c, apo are fe, mg...(in carenta de Fe ne-a fost recomandat alaturi de nectarina)
2. kiwi - de la 10 l-1 an si un pic numai partea fara samburi, acum ii dau cu samburi, capsune a gustat de vreo doua ori, dar i-am mai dat in amestec cu iaurt - niste borcane hipp din germania; nici kiwi , nici capsunele stiam ca nu sunt interzise dupa un an, oricum pt capsune in adevaratul sens astept vara, sau mai iau borcanase;
3. am facut shake cu lapte,nu ii place; ii fac amestecuri cu iaurt mai papa; eu sunt multumita ca papa citrice(de la un an), kiwi, pepene galben, nectarine, si sruguri albi - uitasem;

Alessia papa ce zici tu la pranz la 2 mese de pranz

MAMI IN BUCATARIE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natynic spune:

Si Iulia la fel, cred ca doua mese i-ar trebui sa pape precum Catinca -bun, e si mai mica...(ieri am implinit 1 anisor)
Miri, ma bucur sa te recitesc, nu mai stiam nimic de tine Ai rabdare, mami, nimeni nu se naste invatat si nicio reteta pt un bebe nu se aplica identic altuia, dupa cum si vezi. Iti spun si eu sa lasi cantaritul, am avut boala asta si m-am lecuit cand mi-am dat seama ca Iulia e OM, nu robot, si ca nici noi nu mancam o cantitate fixa de mancare, la aceeasi ora, orice mancare, etc. Relaxarea mea a contribuit decisiv la ameliorarea problemei meselor, acum e mult, mult mai bine. Nu stiu daca e deja cazul sa te gandesti la budinci, la chestii complicate-cum spunea si Puisorul...are timp o viata pt ele. Daca acum e intr-o perioada cu probleme, sfatul meu (ca una trecuta prin asta) e sa te rezumi la lucruri mai simple, fara a amesteca prea multe gusturi si arome, fara a introduce prea intempestiv lucruri noi care sa-l "sperie".
Smantana eu i-am dat de pe la 11 luni, dar nu mereu pt ca prefer iaurtul, ca si Oana (il prefer si pt mine, mananc multe chestii cu iaurt in loc de smantana). Ca iaurt iti recomand Tnuva daca nu e grasut (si presupun ca nu e). Cascaval nu i-am dat ca imi pare suficient de "nenatural" si mai are si sare la greu.
Capsuni eu nu i-am dat decat din iaurturile Humana, deci procesate. Kiwi in schimb da, demult, de pe la 8 luni, dar fara samburi. Nu ma intrebati de ce, asa am simtit; asa cum pe de alta parte peste nu i-am dat pana acum 2 saptamani, mi-a fost frica. Acum i-am dat pastrav, fiert la steamer, odata cu legume si alta data cu orez, asezonat cu zeama de lamaie si cu oreganp si i-a placut la nebunie. Peste ii dai, Miri?

Naty
mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008)
DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC!

Mergi la inceput

Naty sa iti traiasca printesa Iulia...sa fie sanatoasa, norocoasa si fericita....
Offtopic...ti-am citit subiectul celalalt... si pe mine ma ia groaza si ma apuca transpiratiile cand ma gandesc la faptul ca in august incep munca...dar prefer sa nu ma gandesc inca...tot ce pot sa-ti urez este sa ai putere sa treci peste si sa ai noroc sa fie fata intr-o cresa cum trebuie ...in rest, sunt sigura ca momentele alea minunate nu vor pieri ci doar le veti concentra in timpul in care sunteti impreuna
Si eu tot Tnuva ii dau fetei
Cascaval - l-am ales pe cel de la Milli- Dalia...asa cat m-am uitat la el....pare cel mai putin sarat.
Peste si eu i-am dat numai dupa un an pentru ca asa mi-a zis pediatrul...de altfel am mai povestit despre asta...rata de alergii la peste este mai mare in ultimii 5 ani.
Ellis...stiu ce contine pepenele galben ca am site-ul acela unde sunt listate legumele si fructele si m-am uitat la fiecare...doar ca eu ziceam ca din punct de vedere al cantitatii sunt mici aporturile...si atunci prefer fructele cu aport mare de vitamine....adicatelea prefer sa-mi manance o mandarina si sa-si ia dublu cantitate de vit C de acolo (comparativ cu pepenele) decat sa ma chinui sa-i dau juma de pepene...chestiune de optiune - dar, cum spunea si Naty, copiii nu sunt la fel...fiecare prefera altceva si trebuie sa ne adaptam.
Strugurii ii plac mult si Catincai...i-am dat de pe la 7 luni, curatati d epiele si samburi...acum papa si scuipa samburii.
Capsuni procesate i-am dat si eu...i-am dat cereale Humana cu capsuni si deserturi de la nestle.
Cu kiwiul chiar am retineri....desi nu a facut alergie la nimic pana acum...dar asta mi se trage de la patania finilor socrilor mei al caror baietel a facut o reactie alergica groaznica...cu febre si eruptii de la kiwi...

NOI-CRACIUN SI REVELION,

Mergi la inceput